İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - grikarga

Sayfa: 1 2 [3]
31
Mehmet bey selam.Nasılsınız.?
Uygun fiyata çok az kullanılmış bir Olympus pen ep5 aldım.Sizin o akşam gördüğünüz analog Agfa ve lensi ile takas ettim.Analog makina ile devam edemedim maalesef.Dışarıda yapılan banyolar kötü.35 karenin en az 25 inde kıl ,çer ,çöp çıktı.Birde agrandizör deki gibi siyah beyaz baskı tadı kesinlikle olmuyor bana göre.Çıktı veriyorlar resmen.Ekstra maaliyeti de cabası!.Kendiniz banyo edip basacaksanız apayrı çok zevkli bir dünya eminim.Merakla neler çekmişim diye beklemek bile çok farklı bir duygu.Dijital dünya ile herşey çok kolaylaştı ve hızlandı malum.Bu tür külfet gibi görünen detaylar bile değer kazandı bana göre...
Bu sizin lensle denemeler yaptım.MFT adaptör aldım bunun için.Ep5 te focus peaking var ama ben bir türlü çalıştıramadım.Bu nedenle Af olmayan lenslerle iş biraz zor.Sonradan aldığım Panasonic 20 mm f1.7 keskinliği ile efsane bir lens.Pentax f 3,5 ta aynı keskinlikte Panasonic ile.Denk açılarda olmasalardı yazdığım gibi satmayacaktım gerçekten.Bütçenizi ayarlayabilirseniz kaçırmayın bencede.Bu arada ön kapağı kaybettim sanırım.Onun yerine Marumi 1b filtre vereceğim.:)
Esenkalın
Doğan

32
Sayın fgpinarli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Panasonic 20 mm lensime yakın açılarda olduğu için elden çıkarmayı düşündüm.Yoksa satmak istemiyordum.Çok keskin ufak boyutlu bir lens gerçekten.
Esenkalın


33
Arkadaşlar merhaba.
M4/3 sisteme geçtiğim için forumdan Mehmet arkadaşımızdan aldığım Pentax m 28 mm f 3.5 lensimi boşa çıktığı için satıyorum.Çok keskin tertemiz!! bir lenstir.Ön ve arka kapaklıdır.Orjinal deri kutusu ile aldığım fiyat 175 liradan vereceğim.2.8 versiyondan çok daha keskin tercih edilen bir modeldir.Pentax lens review dan yorum ve açıklamalarına bakabilirsiniz.Link aşağıda
Esenkalın

http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-M-28mm-F3.5-Lens.html

34
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Dia Tarayıcısı
« : 30 Aralık, 2014, 13:29:54 »
Vedip bey in açıklamaları çok net ve yararlı olmuş....
Bende geçenlerde evdeki ışıklı küçük dia göstericimden cep telefonuyla karanlıkta diadan çekim yaptım.Telefonla olabileceği kadar ilkelde olsa netice aldım.Dijital kamerada makro lensle çok daha iyi sonuç alınabilir tahminimce....

Değerli üstad Vedip beyin dediği gibi siyah beyaz banyomu kendim yapmayı deniyeceğim inşallah.Eminim çok zevkli ve hesaplı olacaktır.Bu kimyasalı Mısır çarşısı veya oralarda bulabilirmiyiz.Dükkanlarda hazır var sanırım ancak bana biraz pahallı geldi.
Esenkalın

35
Tam olarak bilemiyorum.

Bu arada B&h te k5lls 70 dolar değerinde tepe flaş hediyeli 490 dolar civarına düşmüş.Çok iyi bir fiyat gibi geldi bana.Bütçemi zorluyor.Sıkışıklığım olmasa bir arkadaşıma getirtmeyi düşüneceğim.Şu an analog makinam var ama dijital ihtiyacım da var.

36
Teşekkür ederim
Esenlikler

37
Vedib bey merhabalar.
Dün elden Mehmet beyden Orijinal deri kutusu ile beraber ,ön ve arka kapaklı olarak 175 liraya aldım.Çok temiz bir lens..Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum.Bu lensin ,2.8 versiyonundan daha keskin olduğunu duymuştum.Henüz dijital makinem olmadığı için deneme fırsatım olmadı şimdiye kadar.Memnun kalacağımı umuyorum...
Esen kalın
Doğan

38
Merhaba.Lens Mehmet arkadaşımızdan alınmıştır.Teşekkürler.
Kilitlenebilir.

39
Genel Film Dünyası / Ynt: Film tarayıcı tavsiyesi
« : 11 Aralık, 2014, 19:44:08 »
Arkadaşlar elimde 300-400 civarı eskiden çektiğim dialar var.
Bunları tarayıp dijital ortama atmak istiyorum.Ayrıca şu an çektiğim siyah beyaz ve dialarıda taramak istiyorum.Bütçem biraz kısıtlı.Bunun için bana ne tavsiye edersiniz?Evvelce Mustek marka bir tarayıcım vardı.Kapak kısmında dia tarama ünitesi bulunuyordu.Ancak çözünürlük olarak çok düşük tarıyordu hatırladığım kadarıyla.
Bu arada yurt dışında bazı tarayıcılar gördüm kutu şeklinde.Tchibo nunda dia tarayıcısı varmış galiba.6 mp tarayabiliyormuş sanırım.Bu ürünü kullanan var mı aranızda?Bu tarayıcı şu an piyasada yok.

Değerli yorumlarınızı almak isterim
Esenkalın

40
Merhaba.
Bende yıllar önce Pentax sfx makinamda kullanmıştım bu lensi.Yurt dışından sfx ile beraber bir arkadaşım getirmişti.Gerçekten neticeleri çok tatmin ediciydi.Şuan analog makina kullanmasaydım alırdım.
Esenkalın

41
Arkadaşlar yanıtlarınız ve açıklamalarınız için hepinize çok çok teşekkür ederim.
Benim makinem 1980 model Agfa Selectronic 3.Üzerinde Kendi Agfa Color 50 mm f1.4 lensi var.Aslında ilk başta Agfa nın 28 f 2.8 kendi lensini arıyordum.Forumdan bir arkadaşımız geçen sene bu lensi satılık olarak ilan vermiş.Kendisi ile görüştüm ancak lensi kardeşine verdiği için şuan satılık değil.
İllaki Agfa takıntım yok tabiki.Pentax 28 ler de çok iyi yorumlardan okuduğum kadarı ile.Yalnız sanırım eski K serilerinin keskinliği M le re göre daha yüksekmiş sanırım.
K ile M arasındaki fark nedir.?A ile M arasındaki farkı biliyorum.Ancak K ların teknik olarak bir farkı varmıdır.?

Esenkalın
Doğan

42
Merhaba.
Agfa makinam için arıyorum.Agfa nın Agfa color kendi 28 mm f2.8 lensi var.Hesaplı bir lens.Uygun pentax bulamazsam bu diğer markalara bakacağım.
Esenkalın.

43
Merhaba.flimli makineme pentax pk bayonet 28mm f 3.5 manuel lens arıyorum.İstanbul elden almak tercihim.
Esenkalın

44
Hoş Geldiniz / Ynt: merhaba
« : 13 Kasım, 2014, 21:27:56 »
Merhaba.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Esenlikler

45
Hoş Geldiniz / merhaba
« : 13 Kasım, 2014, 17:34:49 »
Sevgili arkadaşlar hepinize merhabalar.
Uzun yıllar önce Pentax sfx analog makinem ile amatör fotoğraf çekmeye başladım.Daha sonra 2005 yılında k 10d makinem ile bu hobimi devam ettirdim.
Geçenlerde rahmetli olan eski bir fotoğrafçı ağbimizin oğlundan babasının analog Agfa selectronic flimli makinesini aldım.Makine pk bayonet.
Bu arada siyah beyaz fotoğraflar çekmek istiyorum.Aslında banyo ve tablarımı kendim yapmak istiyorum ama şimdilik sirkeci de tab ettireceğim.İleride sizlerle paylaşım yapmaya çalışacağım..

Esenkalın
Doğan

Sayfa: 1 2 [3]