İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - skaplan

Sayfa: [1]
1
Mayıs ayından beri K-3 kullanıyorum. Hareketli objeler, çoklu pozlama, aralıklı pozlama gibi fonksiyonlarını henüz deneme fırsatım olmadı. Şu ana kadar çok memnunum. Araştırarak, kullanıcı değerlendirmelerini okuyarak ve Pentax kullanmış arkadaşlarla görüşerek almaya karar vermiştim, hiç de pişman olmadım. Pentax'ın ve K-3'ün kulvarı belli; eminim siz, ben dahil bir çok kişiden daha iyi bilirsiniz. Bana göre iş lenste, tecrübede, makinayı tanımada bitiyor.

K-3 ile çektiğim bazı fotoğrafları aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz. Ay sonuna doğru daha fazla fotoğraf yükleyebileceğimi düşünüyorum.

https://500px.com/msinankaplan

2
Ankara / Ynt: 23 Ağustos Pazar Günü / Ankara Buluşması
« : 26 Temmuz, 2015, 23:05:37 »
Ben memnuniyetle katılırım.

3
Pentax’tan Haberler, Pentax Söylentileri / Ynt: PENTAX K3 II
« : 28 Nisan, 2015, 16:08:41 »
Herkese merhaba,

Grupta oldukça yeniyim, daha çok forumu okuyorum şimdilik.

Duyurusu yeni yapılan Pentax K-3 II ile K-3 arasında temelde büyük bir değişiklik görünmüyor, var olan özellikleri geliştirerek daha iyi hale getirmişler. Ancak Pentax K-3 II ile gelen yeni bir özelliğe dikkatinizi çekmek istedim; Pixel Shift Resolution System.
Pentax bu sistemle, tripodla hareketsiz objelerin fotoğrafı çekilirken noise miktarının düşeceğini, moire etkisinin görülme riskinin azalacağını, daha doğru renk ve detay fotoğraf elde edileceğini, sonuçta fotoğraf kalitesinin daha iyi olacağını iddia ediyor. Bunu gerçekleştirmek için fotoğraf çekilirken sensörü 4 dört farklı yönde her seferinde 1 piksel boyutunda hareket ettirerek peş peşe 4 farklı poz almakta ve bunlardan elde ettiği bilgileri birleştirilerek tek bir görüntü haline getirmektedir. Sensörün kapasitesinden daha fazla bilgi yararlanıyorlar. Ama işler tabi ki daha yavaş yürüyor. Umarım Pentax bu sistemini geliştirir ve sadece hareketsiz nesnelerin fotoğrafını çekerken değil her koşulda çekilen fotoğraflara uygulanabilir hale getirir.

Pixel Shift Resolution System ile ilgili detay bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.pentaxforums.com/articles/photo-articles/how-pentax-k-3-ii-pixel-shifting-works.html


Sayfa: [1]