İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Baha

Sayfa: [1] 2 3 ... 251
1
Çok zaman geçirmedim. Fakat ilk izlenimlerim oldukça güzel.

3




Pentax K-3 III Türkçe Kullanım Kılavuzu    İNDİR








4
Codec ile ilgili. Maalesef tek parça 4 GB dosya limiti var. O nedenle tek parça 1 saat filan çekim yapamıyorsunuz. SD kartı bilgisayara bağlayarak formatlamayı deneyim. Formatlarken de exFAT seçeneğini işaretleyin. O şekilde bi deneyim derim.

5
Pentax DSLR Fotoğraf Makinaları / Ynt: PENTAX K-3 Mark III
« : 31 Ekim, 2020, 17:34:08 »
4K geldi ama 30 FPS ile sınırlı. Yine de güzel gelişme, hayırlı olsun.

6
Genel Teknik Yardım / Ynt: PENTAX KR ACIL YARDIM
« : 27 Mayıs, 2020, 12:59:22 »
K-r serisinde perde sorunu olabiliyor. :( Maalesef tek çare servis. Geçmiş olsun.

7
Hoş Geldiniz / Ynt: Tekrardan merhaba
« : 18 Mayıs, 2020, 22:25:05 »
Eskilerden isim görmek ne hoş. :) Selamlar.

9
Sanırım Pentax K-1 Mark II kullanıyordunuz. Gövde üzerinde double exposure yani çoklu pozlama var. Kullanım kılavuzunda, sayfa 70'te açıklamayı bulabilirsiniz. 2 ile 2000 arası üst üste çekim yapabilirsiniz.

https://www.pentaxturk.com/forum/index.php?topic=8428

10
Fotoğrafçılıkla ilgili kaliteli Türkçe içerik bile yok İsmet abi. :( Yakın dönemde Pentax ile ilgili, yazılı kaynak da dahil Türkçe kaynak olacağını sanmıyorum. Bu konuda tek çare PentaxTurk. Bilgili kişiler, bilgilerini yazacak ve okuyucular da bilgiyi filtreleyip almaya çalışacak. :(

11
Savcılığa suç duyurusunda bulunmak ve sonrası süreç oldukça can sıkıcı. Bir de dolandıran "hayır o beni dolandırdı, ben şikayetçiyim" diye misillime yapıyor ya... Hem dolandırıldım hem de zan altında kaldım deyip çifte üzülüyor insan. Kaldı ki 50 - 100 lira için kimse şikayet etmeyeceği için çarptığı her para yanına kar kalıyor. Şöyle birkaç çürük yüzünden tüm piyasada insanların birbirine karşı güveni azalıyor. Çok yazık.

12
Aksesuar / Ynt: Pentax F 1.7x AF teleconverter
« : 14 Şubat, 2020, 17:38:32 »
burdan site ismi veriliyormu bilmiyorum belki yasaktır almanya ıkıncı el sıtelerı yazın google a cıkıyor :)

Aa aaa okuyan duyan ne sanacak beni. :D Link paylaşın tabi, olur mu öyle şey. :D

13
Forum admin'ine!
foruma yazı gönderebilmek için istenilen cevaplar arasında "Hangi yıldayız" sorusuna doğru cevap verilemiyor. Script hala 2019 yılında olduğumuzu kabul etmiş durumda. Bende niye 2020 yılına ait bu kadar az yazı var diye kendi kendime soruyordum!

Düzeltildi. :)

14
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Beğen butonu
« : 11 Ocak, 2020, 14:11:01 »
BEĞEN butonundan başka aklımda daha bir sürü yenilik var. Mobil uyum, etiket, başlık gibi altyapıda bir sürü yenilik ihtiyacımız var. Fakat bu ciddi bir iş yükü doğuruyor. Yapmak 5 dakika ama daha sonra 30 gün boyunca çeşitli hatalarıyla uğraşıyoruz.

Fotoğraf sektöründe satıştan, ikinci el piyasasına kadar her şey durma noktasında gelmişken böyle bir uğraş da haliyle mantıklı gelmiyor. Umarım biraz da olsa umut verici bir gelişme yaşanır ve geniş bir yenilik yaparız.

15
Genel Fotoğraf Paylaşımı / Ynt: İlk Deneyim
« : 08 Ocak, 2020, 11:31:13 »
Bende 50 mm 1.8 ve pentax 50-200 da wr lensine bakıyorum uzun zamandır. Fiyat olarak isteğim bir neticeyi alamıyınca almak çok zor hale geliyor. 2 lensi birden bulabilirsem alıcam uygun bir fiyatta. 18-55 öğrenim aşamasındayım. Yeni başladım umarım daha iyilerini zamanla çekebilirim.

Ekipman tuzağına sakın düşme! :)) Elbette ekipman önemli fakat bu satın almalar bir süre sonra girdap gibi insanı içine çekiyor. Daha çok fotoğrafın kendisine odaklanmanı tavsiye ederim.

https://www.tozlumercek.com/fotografta-kompozisyon-ogeleri/
https://www.tozlumercek.com/sinema-ve-fotografta-cekim-olcekleri/
https://www.tozlumercek.com/fotografta-kompozisyon-konumlari/

Sayfa: [1] 2 3 ... 251