İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - vedib

Sayfa: 1 ... 162 163 [164] 165 166 ... 170
2446
Hoş Geldiniz / Ynt: merhaba
« : 07 Kasım, 2011, 12:02:05 »
   Pentaxtürk'e hoşgeldiniz.... İyi bayramlar.

2447
Pentax-K Sabit Odaklı / TAKUMAR BAYONET 1:2.8 28mm
« : 07 Kasım, 2011, 10:13:26 »
       Manzara ve mimari fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. 1984 yılında Pentax "ASAHI OPTICAL CO.,LTD"  tarafından 24X36mm tam kare (full frame) olarak filmli makineler için ticari anlamda kendi imalatı objektifler ile rakabet için piyasaya sürülmüştür. 1984 yılında Pentax'ın "TAKUMAR-A 1:2.8 28mm"  A serisi lense geçişinden dolayı imalatına son verilmiştir. Tamamen manuel bir objektiftir. Pentax DSLR gövdelerdeki yeşil tuş fonksiyonu ile ışık ölçümü yapılabilmektedir. Görüntü kalitesi iyidir. Lensler SMC (Super Multi Coated) tekniği ile kaplı olmayan bu objektifle elde edilen görüntüler keskindir. Geniş açı objektif olmasından dolayı optik bükülme vardır. Optik bükülme rahatsız edici değil. APS-C (16x24mm) standarta 42mm lens görüntü açısı elde edildiğinden Pentax DSLR gövdelerde standart normal objektif olarak kullanılmaktadır. Diyafram bileziğinda "A" (Auto Aperture) otomatik diyafram sekmesi olmadığından Pentax DSLR gövdelerin her modunda kullanılamamaktadır. Bu durum kullanıcıya dezavantajdır.
       Pentax'ın "TAKUMAR BAYONET 1:2.8 28mm" geniş açılı objektif olmasından dolayı alan derinliği geniştir. İç mekan çekimlerinde oldukça başarılıdır. En açık diyafram değerinde Bokeh (bulanık efekti) estetik yönden yeterlidir; ama optik bükülmeden dolayı portre fotoğrafçılığında uygun değildir. Manzara, mimari ve reklam fotağrafçılığı için idealdir.
       Profesyonel Pentax kullanıcıları diyafram açıklığının yeterli olması,metal ve basit yapısından dolayı uzun yıllar basit bir bakımla yeni gibi kullandıklarından tercih etmektedirler.

Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 180-TL.

Genel Özellikleri : Standart geniş açı objektif

Optik dizaynı .............................. : 7 grup 7 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................ : 5
Diyafram açıklığı ......................... : 1:2.8  - 1:22
Asgari Netleme ........................... : 30cm
Filtre çapı ................................... : Ø 49mm
Ağırlığı ....................................... : 170gr (6oz)
Odak Bağlantı Mesafesi ................. : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ............................ : 1:7.7 (0.13X)
Bağlantı yapısı "bayonet" .............. : Pentax-K
Gövde rengi  ............................... : Siyah
Gövde kılıfı  ................................. : sert kılıf HA-90B
Parasolay (gölgelik) ...................... : PH-S 49mm
Ürün numarası ............................. : 22937
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm


2448
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Kurban Bayramı
« : 06 Kasım, 2011, 00:00:52 »
          Bayramınızı kutlar; herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...

2449
Genel Teknik Yardım / Ynt: Strobist Hakkinda
« : 05 Kasım, 2011, 10:32:40 »
         Strobist ; paraflash , softbox, led light, flash triger, color flash, led light panel, octobox, silver brolly, flash ayağı, ışık ayağı gibi aklıma gelmeyen bir sürü allı pullu sözcük ile bu aygıtların fotoğraf çekerken fotoğrafçıya verdiği imaj ve onları uzaktan seyretmeye çalışan genç amatör fotoğrafçıların kafasını karıştıran terimler.
        Stüdyo ortamında profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilen fotoğrafların bu şekilde çekildiği doğrudur.  Ama ticari anlamda olduğu için çoğu görüntüler standattır. Yaratıcı görüntüler yoktur. Tam profesyonel ve yaratıcı görüntüler devamlı kesintisiz ışıkla yapılabilmektedir. Çünkü sanatçı ışıklandırmayı yaparken bizlerin görüp tahmin etmediği her türlü ışık kaynağı ve ışık yansıtmasını kullanır. Ana ışık kaynağından gelen ışığın neyi nasıl ve hangi şiddette aydınlattığı; ana ışıkla aydınlatılmayan bölgenin aydınlatılıp aydınlatılmayacağı, eğer aydınlatılacaksa yardımcı ışık kaynağı veya yansıtıcı ile aydınlatılacağını o an kararını verir. Strobist, flash, paraflash, softbox gibi sözcüklerin alacalığına kapılmamak gerekir.
       Bu işlere hevesli fotoğraf tutkunlarının bu işi bilen fotoğrafçıların fiili olarak yanlarında bulunmaları ve tecrübelerini paylaşmalarını öneririm. Bu konuda deneyimli eleman ve yazılı eser çok azdır. Fotoğrafçılıkta en önemli unsur ışıktır. Zaten kelime anlamı “ ışık ile yazmak “ olan fotoğraf  maalesef ekipman muhabbetine kurban olmuştur.
       Büyük şehirlerde olan fotoğraf tutkunları film veye dizi çekimi ekiplerine denk gelirse uzaktan izlemelerini ve nereleri aydınlattıklarının farkına varırlarsa bütün bu muhabbetin özetini görmüş olurlar.
      Strobist  fantezisine kapılmanız ve hayal kırıklığına uğramanız pek hoş değil; hevesiniz kırılır. Işık ve aydınlatma ile uzun yıllar çalışmış biri olarak Strobist forumlarının düş dünyasına  kapılmanızı önermem.

2450
Zoom Odaklı / Ynt: TAMRON 1:3,5-5,6 28-80mm AF ASPHERICAL
« : 05 Kasım, 2011, 10:28:44 »
 Tamron teknik özellik ve kalite bakımından Siyah veya Beyaz renginin  bir farkı yok.     
         Ebay'daki sözkonusu objektifin maliyetini çıkarmakta fayda vardır. 
Lens 35 + Türkiye Kargo 28 = 63 EURO = 155 TL  Gümrüğe takılırsa (20 TL civarında Gümrük Vergisi)
       Genel Toplam=175-TL.
Türkiyede ölü sezona girdiğimizden bugünlerde sıkı pazarlıkla bu fiyata belkide daha ucuza alabileceğinizi sanıyorum.
      Ayrıca "SMC PENTAX-FA 1:3,5-5,6 28-80mm -AL- " piyasada bulursanız aynı fiyata alabilirsiniz. Pentax veya Tamron birbirinin ikizi.. İkiside kalite olarak çok güzel... Hayırlı olsun.
             http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,2.0.html
             http://www.pentaxturk.com/forum/index.php?topic=1918.0


 

2451
Pentax Uyumlu Objektifler / Ynt: lensbaby 3g
« : 04 Kasım, 2011, 13:09:20 »
     Pentax K20D gövdesinin Power Zoom objektiflerle uyumlu olduğunu sanıyorum. Objektif üzerindeki zoom halkasını ileri iterek çıt sesi gelince (Power zoom yazısı görünür) sağa veya sola çevirince lensin zoom yaptığını göreceksiniz. Düşük enstantane değerinde zoom yaptığınız anda (SR özelliği kapalı iken) fotoğraf çektiğinizde görüntünün ortasının net olduğu kenarlara doğru gidildikçe görüntünün çizgi çizgi olduğunu göreceksiniz. Ben Pentax K-7 gövdede denedim ve istediğim efekti elde ettim. 
     Ekipmanınızda Pentax K20D olduğunu gördüm. Sanırım power zoom özelliği ile uyumlu. Denemenizde fayda var. Makinenizin özelliğinide öğrenmiş olursunuz. Zaten uyumlu ise makinenizi kapattığınızde objektif fokus ve zoom olarak en kısa boyutuna gelir.

2452
Pentax Uyumlu Objektifler / Ynt: lensbaby 3g
« : 04 Kasım, 2011, 12:50:51 »
        "Lensbaby 3g" objektifine bir başka alternatif; ekipmanında Pentax Power Zoom objektifi olanlar, zoom in/out yaparken fotoğraf kaydederse aynı etkiyi alabilirler. Power zoom objektifi olmayanlar fotoğraf makinesi gövdesini titretmemek kaydıyle munuel olarak zoom in/out yaparken fotoğraf kaydederlerse benzer efekti elde ederler.

2453
      Üç fotoğrafta birbirinden güzel....  "nerden" ,   "jetranger" ve  "karakare"  nikli katılımcıların daha nice yarışmalarda böyle güzel görüntülerle başarılarının devamını dilerim.
      Tebrikler.... Işıkla yazmanız temennisiyle..............

2454
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: Siyah beyaz film ve Banyosu
« : 04 Kasım, 2011, 00:06:10 »
            Amaç tarih olmak üzere olan bu bilgileri aktarmak ve yaygınlaştırmak. Bu konuda pratik bilgileri aktarmaya çalışırım.
            Bir üyemiz banyo sonucu oluşan kusuru ve çözümünü ile ilgili yardım isteği şöyle   “Filmin şeffaf kısımları dışarıda yaptırdığım banyolarda olduğu gibi tam şeffaf değil hafif gri şeklindeydi sanki filmin üzerine bir tabaka çekilmiş gibi. Bu nedenle filmi agrandizöre koyduğum zaman aşağıda çok sönük bir görüntü oluşuyordu. Sarı ışık açıkken bile görüntü kağıt üzerinde zor seçiliyordu. Bunun nedeni ne olabilir acaba? “
       
       Anlattığınız sorunun çözümü neler olabileceğini aktarayım.
1)   Eğer film banyo kontrol ışığı kullanıyorsanız; film banyo kontrol ışığına fazla maruz kalmış olabilir… Film banyosunu tamamen karanlıkta yapınız.
2)   Kullandığınız banyo kimyasalları fazla derişik veya birinci banyo süresi fazla olabilir.. Birinci banyo oranlarına ; sulandırmasına ;sıcaklığına ve birinci banyo süresine uyunuz.   
3)   Film zemini sarı-gri veya pembe-gri tonda ise ikinci banyo süresi çok az veya banyo karışımındaki sodyumhiposülfit az.  3 ölçek şehir suyu 1 ölçek sodyumhiposülfit oranında karanlık ortamda en az 10 dakika banyo edin. İkinci banyoda filmin veya fotoğraf  kağıdının fazla süre durmasının sakıncası yok. 10 dakikadan sonra ışığı açabilirsiniz.
4)   Pek ihtimal dahilinda olmasada satın aldığınız film kötü koşullarda stok edilmiş olabilir. Film yazın çok sıcak ortamlarda veya güneş altında kalmış olabilir. 
Bunun dışında film zemininin saydam ve parlak olmaması için hiçbir neden yok.  Tekrar denemenizde filmin yarısını kesip banyo edin; eğer beğendiyseniz ikinci yarısını banyo edersiniz. Filmin koyu veya açık olması durumunda birinci banyo süresini uzatır veye kısaltırsınız.
           NOT:   (Birinci banyo veya ikinci banyo kimyasalları kahverengi veye tonlarında ise kullanmayınız; kimyasal özelliklerini kaybetmiş olduğundan istediğiniz performansı alamazsınız.)

2455
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Doğum günü / Oztoprak
« : 02 Kasım, 2011, 17:13:32 »
    Huzur ve Mutluluk dolu nice yıllar dileğiyle..... Doğum gününüz kutlu olsun.

2456
Tamamlanan Alışverişler / Ynt: SATILIK TÜM EKİPMANIM
« : 01 Kasım, 2011, 20:05:33 »
          Yazık ediyorsunuz...... Objektiflerin hatırına belki vazgeçersiniz...... Pentax K-7 iyi bir gövde ama kullanmasını bilen çok az...... Yeni alacağınız gövdenınde belki %20 fonksiyonlarını kullanacaksınız......
          Hayırlısı olsun...... Barışık olmadığınız ekipmanla çalışmanızı tavsiye etmem.........

2457
Genel Konuşma Forumu / Cumhuriyet Bayramı
« : 29 Ekim, 2011, 08:25:18 »
     Türk Ordusu'nun ve Kurtuluş Savaşı Şehit ve Gazilerinin bize hediyesi Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanın yıldönümü hepimize kutlu olsun; nice 88'lere.................... 

2458
       Sokak fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. 1991~1998 yılları arasında Pentax "ASAHI OPTICAL CO.,LTD" tarafından PZ/Z serisi filmli SLR "Single-Lens Reflex" fotoğraf makineleri için 24X36mm tam kare (Full frame) FF olarak piyasaya sunulmuşsa da günümüzde kullanıcılar genelde 16X24mm (Half frame) APS-C (Advanced Photo System type-Classic ) için diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı crop sensör Pentax DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde daha yaygın kullanmaktadırlar. (16X24mm) APS-C gövdelerde kullanılması yanında 24X36mm tam kare (Full frame) olarak 1991'de filmli versiyon Pentax PZ-1 / Z-1 fotoğraf makineleri ile birlikte piyasaya kit lens olarak sürülmüştür. Optik yapısı itibariyle Pentax 28-80mm kategorisi lenslere göre daha değişik optiğe sahiptir. Lens yapısı dışında en önemli özelliği power zoom özelliğinin olmasıdır. Pentax'ın PZ serisi dışında çoğu DSLR gövdelerde desteklenen ve özellikleri tanınmayan objektifidir.
       Objektif üzerindeki zoom bileziği diğer objektiflerde olduğu gibi kullanılması yanında; zoom bileziği ileri itilerek çıt sesinden sonra power zoom özelliği destekleyen gövdelerde auto zoom özelliğini kullanabilirsiniz. Power Zoom konumunda iken kadranı sağa veya sağa getirdiğinizde zoom motoru sayesinde zoom halkasını çevirmeden objektif tele veya geniş açı görüntü yapması önemli özelliğidir. Power zoom kullanılırken çekilen fotoğraflarda ortası net iken kenarlara doğru özel bir efekt sunması önemli bir özelliktir. Objektif üzerindeki butonla kullanılan odak değeri kaydedilip; tekrar kullanımda aynı değer ile fotoğraf çekilmesi sağlanmaktadır. Bir başka özelliği fotoğraf çekme işine son verildiğinde destekleyen gövdelerde objektif en küçük konuma gelmesidir.
        Pentax kullanıcıları "SMC PENTAX-FA 1:3.5-4.7 28-80mm POWER ZOOM" objektifinin bu özelliklerinden dolayı sahip oldukları bu objektifi; gövdeyle uyumsuz olduğundan veya kullanma becerisini gösteremediklerinden yeterince faydalanamadığı görülmüştür. Yapı olarak ağır ve hantaldır. Görüntü kalitesi yüksektir. Diyafram açıklığı çok olmadığından karanlık ortamlarda focus ayarı tam kararlı değildir. Bayoneti metal olduğundan fanatik kullanıcıları tarafından olmazsa olmaz bir objektiftir. Diyafram bileziğinin oluşu eski filmli makinelerde kullanılması bu objektifin bir artısıdır. Pentax'ın tüm SLR ve DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerin bütün çekim modlarında sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır..
      Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:3.5-4.7 28-80mm POWER ZOOM" objektifi tüm zoom aralığında asgari çekim mesafesi 40cm olup; macro objektif olmasa da yarım macro 1:4 (0:25X) diyebileceğimiz performansı son derece başarılıdır. Ağır hantal oluşu kullanıcıların uzak durmasına neden olmuştur. Yapı olarak ağır ve hantaldır. Filtre yuvası Ø58mm olup focus esnasında ön optik elemanı döner yapıda olduğundan polarize filtre kullanma zorluğu vardır.
      Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:3.5-4.7 28-80mm POWER ZOOM" objektifinde “power zoom” kadranı fotoğraf makinesine doğru çekilerek veya dışa doğru itilerek işlevi değiştirilmektedir. Zoom/Power Zoom fonksiyonu kullanımı veya kullanım dışı sağlanması olmaktadır. Objektifin üzerinde yan kısmında P, A ve AS butonu ve sekmeleri yer alır. Günümüzde popüler olan “PENTAX K-1” ve “PENTAX K-1 II” tam kare (Full frame) FF gövde ile her yönden tam uyumludur.
         
Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 170-TL.

Genel Özellikleri        :  Power Zoom yapılı objektif

Optik dizaynı ............................. : 8 grup 8 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................ : 8
Diyafram açıklığı ........................ : 1:3.5 (4.7) - 1:22 (32)
Asgari netleme .......................... : 40cm
Filtre çapı .................................. : Ø 58mm
Ağırlığı ...................................... : 380gr (13.4oz.)
Odak Bağlantı Mesafesi ............... : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ........................... : 1:4 (0.25X)
Bağlantı yapısı “bayonet” ............. : Pentax-KAF2
Gövde rengi  .............................. : Siyah
Gövde kılıfı  ............................... : yumuşak kılıf S80-120
Parasolay (gölgelik) .................... : RH-RC 58mm / RH-B 60mm
Ürün numarası ........................... : 27537
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm


2459
     Pentax-DA kodlu objektifler her ne kadar (APS-C) için tasarlanmış olsada FF (Full Frame) gövdelerde kullanılabilir. Sakıncası ise odak düzleminde 24X36mm kapsayacak şekilde görüntü oluşturmaması. Oluşturduğu görüntünün çapı daha küçük olduğundan köşelerde kararma veya keskinlik sorunu vardır. Değişken odaklı (Zoom) objektiflerde; odak mm'si büyüdükçe sozkonusu kusurlar azalır. Pentax-DA kodlu objektifler en son teknoloji ve asgari hata ile üretildiklerinden; klasik üretim objektiflere göre daha pahalıdır.
     Bildiğim kadarıyle Pentax-DA kodlu objektiflerin "SMC PENTAX-DA 1:2.8 40mm Limited" hariç olmak üzere tamamı FF (Full Frame) uyumlu olmadığını bilmenizi isterim.   
     SMC PENTAX-DA L 1:4-5.8 55-300mm ED  objektif  tanıtım broşürlerinde (APS-C) 16X24mm için tasarlanmış olduğu ve ( FF ) 24X36mm uyumlu olmadığı belirtilmiştir. Sözkonusu objektifin her iki versiyonu görüntü kalitesinin iyi olduğunu bilmenizi isterim.
      Türkiyedeki fotoğraf forumlarında bilmeden FF (Full Frame) olduğu hatalı bir şekilde kullanıcılar bilgilendirilmekte iken Pentaxforums'ta teknik özelliklerini gösteren sayfasında (APS-C) 16X24mm uyumlu olduğu aşağıdaki linkte görebilirsiniz. 
       http://www.pentaxforums.com/reviews/pentax-da-55-300mm/specifications.html
Ayrıca resmi satış sitelerinde ( FF ) 24X36mm uyumlu olmadığı özellikle belirtilmiştir.

2460
Tamamlanan Alışverişler / Ynt: SMC Pentax 50mm (A - M )
« : 23 Ekim, 2011, 18:50:05 »
      Mesaj tamamen hakaret içerikli, Ama ben siz dışında konuyu okuyacak üye ve ziyeretçilerede aydınlatıcı olabilir maksadıyle yazmayı uygun buldum.
      Pentax 50mm objektiflerin verdiği görüntü kalitesi tamamen aynıdır.  Sözkonusu 1:1,4 objektifle 1:2 objektif arasındaki tek fark optik açıklığının bir çıt fazla oluşu. Tabiki 1:1,4 objektif tercih edilir ama ekonomik şartlar elvermiyorsa 1:2 daha avantajlı. Hiç kimse açıklık değeri daha az objektif daha iyidir diye iddiada bulunmaz. Konunun tamamı okunursa bunun farkına varılabilir. İki objektif arasındaki farkı enstantane vaya ISO değeri ile kapatabilirsiniz. İmkanınız var ise Pentax 1:1,2 açıklık değerine sahip objektifi almanız önerilir.
     "marone" nikli yeni arkadaşımızın optik konusunda kendini geliştireceğini, cafe sohbeti tarzı eleştirilerini düzeyli yapacağını ümit ediyorum. Bu konudaki özet bilgileri içeren yazdığım linki veriyorum.
           http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,277.0.html

      "s7evin07" nikli üyemizin halen kullanmakta olduğu ve aşağıda satış ve inceleme linki olan lensi başta; "marone" nikli yeni üye arkadaşımıza olmak üzere tüm fotoğraf severlere tavsiye ederim.
    http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,23.0.html   
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=310352386651

Sayfa: 1 ... 162 163 [164] 165 166 ... 170