İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - vedib

Sayfa: 1 ... 163 164 [165] 166 167 ... 171
2461
Tamamlanan Alışverişler / Ynt: SMC Pentax 50mm (A - M )
« : 23 Ekim, 2011, 18:50:05 »
      Mesaj tamamen hakaret içerikli, Ama ben siz dışında konuyu okuyacak üye ve ziyeretçilerede aydınlatıcı olabilir maksadıyle yazmayı uygun buldum.
      Pentax 50mm objektiflerin verdiği görüntü kalitesi tamamen aynıdır.  Sözkonusu 1:1,4 objektifle 1:2 objektif arasındaki tek fark optik açıklığının bir çıt fazla oluşu. Tabiki 1:1,4 objektif tercih edilir ama ekonomik şartlar elvermiyorsa 1:2 daha avantajlı. Hiç kimse açıklık değeri daha az objektif daha iyidir diye iddiada bulunmaz. Konunun tamamı okunursa bunun farkına varılabilir. İki objektif arasındaki farkı enstantane vaya ISO değeri ile kapatabilirsiniz. İmkanınız var ise Pentax 1:1,2 açıklık değerine sahip objektifi almanız önerilir.
     "marone" nikli yeni arkadaşımızın optik konusunda kendini geliştireceğini, cafe sohbeti tarzı eleştirilerini düzeyli yapacağını ümit ediyorum. Bu konudaki özet bilgileri içeren yazdığım linki veriyorum.
           http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,277.0.html

      "s7evin07" nikli üyemizin halen kullanmakta olduğu ve aşağıda satış ve inceleme linki olan lensi başta; "marone" nikli yeni üye arkadaşımıza olmak üzere tüm fotoğraf severlere tavsiye ederim.
    http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,23.0.html   
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=310352386651

2462
Yeni Başlayanlar / Ynt: Pentax Uyumlu Lens Kısaltmaları
« : 23 Ekim, 2011, 14:00:11 »
    Pentax K bayonet objektif çeşitleri ve modelleri hakkında özet bilgi ile Pentax objektif serisi arasındaki farkları açıklayan linkte  http://www.mosphotos.com/PentaxLensesExplained.html  bulabilirsiniz
Ayrıca Pentaxforums rehber niteliğindedir. http://www.pentaxforums.com/lensreviews/

2463
        Bana göre Pentax 645D ile Nikon D3x karşılaştırması tuhaf ve ilgisiz bir karşılaştırma.  Pentaxforums'ta bu karşılaştırmanın yapılması sanırım karşılaştırma değil, bir nevi bilgilendirme olabilir. Sensör ebatları dışında format yapıları apayrı. Nikon D3x'in objektif ve odak yapısı alıştığımız standartta iken Pentax 645D daha büyüktür. Burada bahsetmek istediğim iyi kötü olup olmaması değil; standartlarının değişik oluşu.
       Nikon D3x dahil olmak üzere kullanmakta olduğumuz ve genelde fotoğraf forumlarında sözü edilen DSLR'lerin tamamında objektifle odak düzlemi arasındaki mesafe 50mm olduğu; odak düzleminde 50mm çapında bir daire görüntü oluştuğu ve bu oluşan görüntüden 3:2 orana sahip 24X36mm bir dörtgende görüntü kaydedilmektedir.   
       Pentax 645D gibi orta format makinelerde objektifle odak düzlemi arasındaki mesafe 75mm olduğu; odak düzleminde 75mm çapında bir daire görüntü oluştuğu ve bu oluşan görüntüden 3:2 orana sahip  bir dörtgende görüntü kaydedilmektedir.
       Optik düzeltme olmadan Nikon D3x'in standart objektifi 50mm iken Pentax 645D'nin standart objektifi 75mm olduğunu farkettiğimizde bazı soru işaretlerinin biz kullanıcılarda olması gerekirdi.
       Ama işi özü benim fanatiği olduğum marka, senin markayı döver düşüncesinden kurtulmamız lazım. Bu karşılaştırma otomobille otobüs karşılaştırmasına benzıyor. Tamamen yalnış ve ilgisiz olduğunu düşünüyorum.

2464
Yeni Başlayanlar / MTF değerleri
« : 22 Ekim, 2011, 22:09:49 »
            MTF (Modular Transfer Formula Fonksiyon) kısaltması olan MTF değeri;  imaj kontrastının obje kontrastına oranıdır. Yani kontrast geçirgenlik değeridir. MTF, bir görüntünün kontrastının  ne kadarının lens  gurubundan  (objektif)  geçtikten sonra;  odak merkezinde oluşan görüntüde mevcut olduğunu ölçer. Objektif  testlerinde doğrudan fotoğrafa bakıp yorumda bulunmak zor ve kişiden kişiye değişik sonuçlar doğuracağından, görüntüyü ses dalgalarına benzer bir şekilde sinüs dalgaları halinde çevirip, bu dalgalar üzerinden testler ve yorumlar yapılmaktadır. Bu ölçümler bilimsel merkezler (Üniversiteler) ve üreticilerin test laboratuvarlarında yapılabilmektedir.
            Durum böyle iken maalesef fotoğraf forumlarındaki  üyeler değişik objektiflerle yaptıkları çekimlerle (test çekimleri) adı altında diğer fotoğraf severleri bilmeden yanılttıkları bir gerçek. Çünkü kaydedilen görüntüde şartlar aynı değildir. Test yapılmak istenen objektiflerin lens kaplamaları, imal edildikleri silisli hammadde, lens grupları insan gözünün algılayamadığı kızılötesi (IR) ve morötesi (UV) geçirip geçirmemesi  diğer bir deyişle ışık şartları ile lens  gurubundan  (objektif)  geçtikten sonra;  odak merkezinde oluşan görüntünün kaydedildiği  (film, sensör) yerin karekteristik özellikleri  test sonuçlarını kişiselleştirir. Kesin bir sonuç yerine göreceli ve duygusal sonuç elde edilir. DSLR’lerde RAW kayıt yapılsa bile üretici firmaların kendi  algoritmaları farklı olduğu, yazılımlar apayrı olduğu bir gerçek.   
            Aslında üreticiler ürettikleri ve satışa sundukları objektifle ilgili; bize göre tuhaf tuhaf bir çok eğrilerin mevcut olduğu grafikleri yayınlarlar. Ama çoğu kullanıcının bilgi eksikliğinden dolayı bu grafikler arada kaynar gider. Objektifin ışık geçirgenliği; odakta oluşan görüntü kontrastının objenin kontrastına oranı (keskinlik)  ile odakta oluşan dairesel görüntünün  3:2 oranındaki  dikdörtgende (24X36mm – 16X24mm) merkezde ve köşelerdeki  kontrastın ne kadar birbirine yakın olduğu bu grafikte görülür. İşte bu anlatmaya çalıştığımız değerlere MTF değeri denilmektedir.

2465
Sabit Odaklı / Ynt: samyang 85mm f1.4
« : 20 Ekim, 2011, 15:22:45 »
           Kişi en güzel fotoğrafları barışık olduğu fotoğraf makinesi ve objektifi ile kaydeder. Yazılarımın başında da belirttiğim gibi çevremden derlemeğe çalıştığım bilgiler doğru olduğu kadar eksik bilgilerde olabilir. Sözkonusu “ SAMYANG 85mm 1:1,4 ASPHERICAL-IF ” objektifi veya versiyonlarını kullanmış olsaydım kesin bilgiler aktarabilirdim. Piyasada o kadar objektif marka ve çeşidi var ki; tanımak ve incelemek olanaksız. 
          Ertuğrul beyin kullanmakta olduğu Rokinon 85 mm  f1.4 objektif ile barışık olması ve tecrübelerini bizlere aktarması daha sağlıklı bilgi akışıdır. En doğrusuda budur. Ayrıca son yıllarda kötü objektif ve cihaz üreten firmanın var olduğuna inanmak istemem; Günümüz şartları kalitede ve fiyatta rekabeti gerektirir.
         Bu konu dolayısıyle  " SAMYANG 85mm 1:1,4 ASPHERICAL-IF " ve versiyonlarının tanıtımını yapmış olmakla fiyatını yukarılara çekmeyeceğimizi umut ederim.

2466
Pentax-K Zoom Odaklı / Ynt: SMC PENTAX-FA 1:4 28-70mm AL
« : 20 Ekim, 2011, 13:05:33 »
     En az 10 yıldır kullanmakta olduğum bu lensi yakın tarihte sattım. Görüntü kalıtesinin mükemmelliği yanınde kompakt yapısı, nispeten daha açık diyafram değerinde oluşu  ve özellikle diyafram değerinin tüm zoom değerlerde değişmeden aynı kalması en önemli özelliği...
     Işık ölçümü yapmadan fotoğraf çeken profesyonel fotoğrafçıları yanıltmaması tercih edilmesinde payı büyük....


2467
Pentax-K Zoom Odaklı / SMC PENTAX-FA 1:4 28-70mm - AL -
« : 20 Ekim, 2011, 12:37:51 »


     Sokak fotoğrafçılığı için ideal sabit diyafram değeri olan zoom objektiftir. 1996~2000 yılları arasında Pentax "ASAHI OPTICAL CO.,LTD" tarafından 24X36mm tam kare (Full frame) olarak piyasaya sunulmuşsada kullanıcılar 16X24mm (Half frame) için diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı crop sensör Pentax DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde daha yaygın kullanmaktadırlar. Optik yapısı itibariyle Pentax zoom kategorisi lenslere göre en iyi optiğe sahiptir. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği kararlı hızlı netleme ve alan derinliğinin geniş olmasıdır. Pentax'ın piyasada az bulunan objektifidir.
         Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:4 28-70mm - AL -" objektif diğer değişken odaklı (zoom) objektiflerde odak değeri değişmesine paralel; diyafram değeri değiştiği halde SMC PENTAX-FA 1:4 28-70mm AL objektifinde optik dizaynı dolayısıyla sabit kalmaktadır. Optik diziliminde "AL" (Aspherical Lens) olmasından dolayı tam kare (full frame) görüntünün ortasındaki keskinlik, kenarlarda da aynıdır. Görüntü kalitesi yüksektir. Nispeten daha açık diyafram değerine sahiptir. Bayoneti metal olduğundan fanatik kullanıcıları tarafından olmazsa olmaz bir objektiftir. Diyafram bileziğinin oluşu eski filmli makinelerde kullanılması bu objektifin bir artısıdır. Pentax'ın tüm SLR ve DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerin bütün modlarında sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır. Focus esnasında ön elemanlarının dönmesi; filtre kullanıcısı Pentax fanatikleri olumsuz bakmaktadır.
         Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:4 28-70mm - AL -" objektifin  test uzmanları en ideal diyafram açıklığının f/8 olarak tespit etmişlerdir. Zaten çoğu objektifler 8 diyafram açıklığı ile en ideal görüntü kalitesi ile tescillenmiştir.

Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 250-TL.


Genel Özellikleri : Sokak fotoğrafçılığı için standart objektif

Optik dizaynı ................................. : 7 grup 9 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................... : 8
Diyafram açıklığı ............................ : 1:4 - 1:22
Asgari netleme .............................. : 40 cm.
Filtre çapı ..................................... : Ø 52 mm.
Ağırlığı ......................................... : 240gr (8.5 oz)
Odak Bağlantı Mesafesi .................. : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ............................. : 1:4.35 (0.23X)
Bağlantı yapısı "bayonet" ............... : Pentax-KAF
Gövde rengi  ................................ : Siyah
Gövde kılıfı  .................................. : yumuşak kılıf S80-80
Parasolay (gölgelik) ....................... : RH-RB 52mm
Ürün numarası .............................. : 27531
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm


2468
    Özetle.....  01 Ekim 2011 tarihinden itibaren Pentax görüntüleme sistemleri bölümü RICOH çokuluslu şirketin bir parçası olmuştur.
       Yeni bir kuruluş olarak PENTAX RICOH IMAGING DEUTSCHLAND GmbH (Almanya Bölümü) kuruldu. PENTAX RICOH IMAGING tanınmış ve başarılı PENTAX Dijitalkamera işbirliği devam edecektir. Fotoğrafçılıkla ilgili olarak PENTAX RICOH 'un uluslararası gelişmeleri aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.
           
             http://www.pentax.de/de/foto.php

  Linki takip etmenizi tavsiye ederim. Hakan beye bilgilendirme için teşekkürler.

2469
Sabit Odaklı / Ynt: samyang 85mm f1.4
« : 19 Ekim, 2011, 09:03:08 »
            Şimdiye kadar kullanma şansım olmadı ama kullanan arkadaşlardan, fotoğraf forumlarından ve Sirkeci piyasasından elde ettiğim bilgileri sizlerle paylaştım. 
            Forum üyeleri sayesinde bilgi dağarcığımı genişletmek temel amacımdır. " haytaertu" nikli arkadaşımızda bu objektifin oluşu ve tecrübelerini bizlerle paylaşacak olması sevindirici.
             Portre çekimlerinde 1:1,4 – 1:2 gibi diyafram değerlerinde çok soft bir görüntü vermesi ile bulanık bir görüntüyü birbirinden ayırmak gerektiğini düşünüyorum. Portre çekimlerinde  soft görüntü veren objektiflerin bazen tercih edildiğini bir gerçektir.
            Aynı zamanda bir dizi Rokinon, Vivitar, ve Bower gibi farklı markalar altında satılmaktadır.  Referans olabileceğini düşündüğüm Pentaxforums ve Samyang linklerinden faydalanılacağını düşünüyorum.
         
http://www.pentaxforums.com/userreviews/rokinon-samyang-bower-85mm-1-4-aspherical.html
http://www.samyang.pl/product,21,category,5,samyang_85_mm_f14_aspherical_if

2470
Sabit Odaklı / SAMYANG 85mm 1:1,4 ASPHERICAL IF
« : 18 Ekim, 2011, 13:54:55 »

             Genel amaçlı portre ve sahne fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. Samyang Optics Co.Ltd. tarafından 24X36mm tam kare (Full frame) olarak Canon, Nikon, Pentax ve Minolta Sony gövdeler için piyasaya sunulmuşsada günümüzde kullanıcılar 16X24mm (Half frame) APS-C (Advanced Photo System type-Classic ) için diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı DSLR'lerde daha yaygın kullanmaktadırlar. Türkiye’de Canon ve Nikon bayonetli olanları daha yaygın olarak bulunabilmekte; Pentax ve Minolta Sony bayonetli olanlar yok denebilecek kadar çok azdır. Optik diziliminde bir adet “AL” (Aspherical Lens) kullanılmasından dolayı görüntünün ortasındaki keskinlik, kenarlarda da aynıdır. Görüntü kalitesi iyi objektiflerdendir. Optik elemanlar parlamayı önleyici MC (Multi-Coated) tekniğiyle kaplanmıştır. Filtre yuvası 72mm olup focus esnasında ön optik elemanı döner yapıda olmadığından polarize filtre kullanma kolaylığı vardır. Diyafram bileziği vardır. Orjinal parasoley ile satılmaktadır.
          “SAMYANG 85mm 1:1,4 ASPHERICAL IF” objektif manuel fokustur. IF (Internal focus) İçten odaklamalı objektif olduğu için objektif ebadı değişmemektedir. Bu sistem hızlı ve kararlı auto focus yapmaya uygun olması ve objektifin manuel fokus olması bir tezatlık oluşturmaktadır. Diyafram değerinin en açık olan değerlerinde görüntü kalitesi düşüktür. 1:2,8 den sonra istediğimiz sonucu alabiliyoruz. Portre çekimlerinde 1:1,4 – 1:2 gibi diyafram değerlerinde çok soft bir görüntü vermektedir. Bu değerlerde keskinlikten yoksundur. Alan derinliğinin çok kısıtlı olması keskin görüntü alınmasını engellemesinin yanında bazı portre fotoğraflarında özel bir etki bırakabilir. Portrelerde bokeh (bulanık efekti) estetik yönden iyi etkiyi bırakır. Pentax K bayonetli objektif modelinde objektifin metal (Stainless steel) bayonetli; KA bayonet yapıda olduğu, diyafram bileziğinin diyafram sekmesinde “A” (auto aperature) olduğundan Pentax SLR ve DSLR gövdelerin tüm çekim modlarında sorunsuz kullanılmaktadır. 
          “SAMYANG 85mm 1:1,4 ASPHERICAL IF” objektife profesyonel fotoğrafçılar (IF) özelliğinden dolayı sıcak bakmamaktadırlar. Lens grupları sabit olan objektifleri tercih etmektedirler. Amatör kullanıcılar fiyatının cazip ve diyafram değerinin çok açık olmasından dolayı tercih ettikleri bir gerçek. Aynı zamanda Rokinon, Vivitar, Polar, Opteka, Falcon ve Bower gibi farklı markalar adı altında satılmaktadır.


Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 550-TL.

Genel Özellikleri : IF (Internal focus) İçten odaklamalı Manuel Lens

Optik dizaynı ............................. : 7 grup 9 eleman
Diyafram yaprak sayısı ............... : 8
Diyafram açıklığı ....................... : 1:1,4 - 1:22
Asgari netleme .......................... : 1 m.
Filtre çapı ................................ : Ø 72mm.
Ağırlığı ..................................... : 513 gr.

2471
     Optüratör perdesinin lensle herhangi bir bağlantısı yok.  Shutter'in " B " modunda olup olmadığını kontrol edin...... Üzun süre çalışmamaktan bir takılma olabilir. Eğer makine sende duruyorsa bir araya geldiğimizde kontrol ederim. Makine ile ilgili pratik bilgiyide veririm.

2472
      " bFeel " nikli üyemizin 2-3 yaşlarında kullanmaya çalıştığı ilk fotoğraf makinelerinden biri. Pozometresinin vizörün içindeki kırmızı yeşil göstergesi sağlıklı bir şekilde çalıştığından başka bir keyif verirdi. Çekimdeki görüntü kalite güzeldir ve halen kullanabileceğinizi tahmin ediyorum.

2473
   Terörist değil Makrocu olduğunuz, kaydettiğiniz görüntülerden belli.......... Bu başarının devamını dilerim.

2474
   Fotoğrafçılık bilgisi derya sonu gelmez; ama kişinin ilgi alanı olunca istemeden iyi kötü seçimi yapmadan tüm fotoğraf forumlarında bir tur atma ihtiyacı oluyor. Forumlarda genelde dostluk ve bilgi paylaşımı esastır. Sözkonusu bilgi doğru olabilir; yalnış olabilir; yoruma açıkta olabilir.
    Bugün iş dönüşü bilgisayarın başına geçip dinlenme amaçlı rutin olarak yaptığım forum gezintilerime başladım. Bir fotoğraf forumunda “Orjinal Pentax Uzaktan Kumanda  “ başlığını görünce dikkatimi çekip belki faydalanabilim diye okudum. Pentax Uzaktan Kumanda ile ilgili forum üyesi bir arkadaşımız “ Samsung Gx20 lere de tam uyumulumudur ? “ diye sormuş... Ama daha herhangi bir cevap alamadan belli süre sonra “İlan pasiftir. “ diye konu kilitlenmiş. Konuya pek bir anlam veremedim. Soru soran ve bu konuda bilgi edinmek isteyen üyelerine niye bu cezayı reva gördüler. Ama belki haklılar. Forum yöneticilerinin bu konudaki bilgi eksikliğini ortaya çıkaran bir soru sormuş olabileceğini; forumu küçük düşürmeye çalışan biri olabilir düşüncesiyle. Ama kişiler herşeyi bilmek zorunda değildir. Alınganlığa gerek yok..... Ama olamaz.... Forum ana sayfasında fotoğrafçılık dışında herşey.... Ana sayfanın yan kısmında “Sohbet Odası” bölümünde spor ve şahsi sohbetler...... “Sergi ve Yarışmalar” Yeni Zelanda’daki veya Uganda’daki Fotoğraf Yarışmaları yer alırken; Pentax ile ilgili Fotoğraf Yarışması çoğu fotoğraf forumunda yer alırken sözkonusu sitede  yer almaması ve hala haberdar olmamaları büyük talihsizlik.......... Sözkonusu sitedeki yöneticiler bir makine olabilir ama bu makinenin çalışması için düğmesine kim basıyor.......
     Satış ilanıyla ilgili çoğu sitedeki linkler aşağıdadır. (Google amcadan sorabilirsiniz.)
     http://www.pentaxturkey.com/index.php?topic=7609.msg160213;topicseen
     http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,14.0.html
     http://www.sanalpazar.com/Orjinal-Pentax-Uzaktan-Kumanda__isp1882191
     http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-aksesuarlar-orjinal-pentax-uzaktan-kumanda-52544787/detay/

2475
Pentax Uyumlu Objektifler / Ynt: Miranda 28mm f2.8
« : 16 Ekim, 2011, 14:29:21 »
       (Macro) Yakın çekimlerde " Macro Ring Flaş " kullanmanız durumunda objenin gölgesi oluşmaz. Sözkonusu Macro Ring Flaş'lar objektifin çevresinde yer aldığından dolayı en kısık diyafram ayarında çekilen fotoğraflarda alan derinliği daha geniş olacağından görüntü kalitesi daha fazla olur. Maddi olanak yok ise güneşli günlerde; güneşli yere yakın gölgede kaliteli görüntü elde edebilirsiniz.

Sayfa: 1 ... 163 164 [165] 166 167 ... 171