İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - vedib

Sayfa: 1 ... 165 166 [167] 168 169 ... 171
2491
Zoom Odaklı / TAMRON 1:3.5-5.6 28-80mm AF ASPHERICAL
« : 05 Ekim, 2011, 10:17:48 »
      Portre, mimari, manzara ve sokak fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. Tamron Co.,Ltd. tarafından 24X36mm tam kare (Full frame) olarak Pentax, Canon, Nikon ve Minolta Sony gövdeler için piyasaya sunulmuşsada kullanıcılar 18X24mm (Half frame) için diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı DSLR'lerde daha yaygın kullanmaktadırlar. Pentax'ın benzer yapıdaki objektifinin üretimine son vermesinden sonrada Tamron, Pentax K bayoneti piyasaya sürülmüştür. Optik yapısı itibariyle Tamron 28-80mm kategorisi lenslere göre iyi optiğe sahiptir. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği hızlı netleme ve alan derinliğinin geniş olmasıdır. Tamron'un piyasada az bulunan ve pek tanınmayan objektifidir.
     "TAMRON 1:3.5-5.6 28-80mm AF ASPHERICAL" objektifinin optik diziliminde "AL" Aspherical Lens olmasından dolayı tam kare (full frame) görüntünün ortasındaki keskinlik, kenarlardada aynıdır. Görüntü kalitesi yüksektir. Diyafram açıklığı çok olmadığından karanlık ortamlarda fokus ayarı tam kararlı değildir. Bayoneti metal olduğundan Pentax kullanıcıları tarafından sevilen bir objektiftir. Diyafram bileziğinin oluşu eski filmli makinelerde kullanılması bu objektifin bir artısıdır. Pentax'ın tüm SLR ve DSLR'lerin bütün modlarında sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır. "Auto Focus" yani otomatik metrelidir.
     Piyasada çok az bulunan Pentax K bayonetli " TAMRON 1:3.5-5.6 28-80mm ASPHERICAL " objektifin siyah ve gümüş renkli versiyonları dışında 77D, 177D ve 277D versiyon modelleride vardır. Yapıları ve dizayn olarak birbirlerinin benzeridir. Macro objektif olmasa da (1:8 ) oranında basit macro özelliği vardır.
      "TAMRON 1:3.5-5.6 28-80mm AF ASPHERICAL" objektifi test uzmanları en ideal diyafram açıklığının 8 olarak tespit etmişlerdir. Zaten çoğu objektifler 8 diyafram açıklığı ile en ideal görüntü kalitesini verdiği kabul edilmiştir. Geniş ve kısa yapılı orjinal parasoleyi “C2FH” ve “1C2FH” ile daha güzel bir dış görüntüsü olmaktadır.

Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 200-TL.

Genel Özellikleri        :  Aspherical Lens.

Optik dizaynı .............................. : 7 grup  7 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................ : 6
Diyafram açıklığı ........................  : 1:3.5 (5.6) - 1:22 (38)
Asgari netleme ..........................  : 70 cm.
Filtre çapı .................................  : 58 mm.
Ağırlığı .....................................  : 237 gr. / 230gr. / 230gr.
Odak Bağlantı Mesafesi ............... : 45.46mm. (flange focal distance)
Bağlantı yapısı "bayonet" ............. : KAF
Parasolay (gölgelik) .................... : C2FH / 1C2FH
Ürün/Model No ........................... : 77D  /  177D  / 277D
Üretim ve Satış yılları .................  : 1995-1998 / 1999-2010 / 2000-2005
Azami Büyütme Oranı ................  : 1:8 


2492
Pentax Aksesuarları / Ynt: Hangi Şarj Aleti?
« : 04 Ekim, 2011, 16:25:41 »
       "sebastian" nikli arkadaşımızın tepkisini haklı buluyorum. Benim savunmaya çalıştığım konu çok güvendiğimiz alışveriş merkezlerinin sattığı malın denetlenmediği. Firmalar son kullanma tarihi yazarkan olağan ve iyi saklanma koşulları dikkate alarak son kullanma tarihini yazmaları. Belki tarihi geçmiş emtiayı alarak hata yapmış olabilirim ama tarihi iyi markalı bir ürünün hemen iflas etmesi tek şekilde açıklanabilir. Son kullanma tarihi yalnış veya kötü koşullarda stok edilmiştir.
       Biz kullanıcılar en iyisini, en güçlüsünü almaya çalışırken ne hallere düşüyoruz. Ama normalde şarjlı pillerin ömrü 2 yıldır. İki yıldan fazlasını beklemek iyimserlik.

2493
Makro Fotoğrafçılık / Macro'da close-up eklentiler
« : 04 Ekim, 2011, 16:04:02 »

    Macro çekimlerde en ideali gerçek Macro objektiflerdir. Optik bozulma olmadan ve standart objektiflerle (50mm) Uzatma tüpü veya Körük (Bellows) idealdir. Uzatma tüpü ve körük fotoğraf makinesi ile objektifin iletişimini sağlayan irtibat noktalarını kestiğinden; irtibatı sağlayan eklere sahip uzatma tüplerinin ekonomik olmayışı ve pek çoğu kullanıcının pratiği iyi olmadığından uzatma tüpleri rağbet görmemektedir.
   Gerek ekonomik gerekse kullanma kolaylığından dolayı objektiflerin önüne filtre yuvasına takılan bir nevi filtre gibi kullanılan close-up +1 ; +2 ; +4  olarak satılan filtreleri kullanmanızı tavsiye ederim. Raynox-DCR 250 'nin kendini piyasaya kabul ettirdiği bir gerçek ama 150-200TL oluşu ekonomik olmaktan çıkarmıştır. Çok yakından çekim yapmak yani büyütme katsayısı büyük close-up için +1 ; +2 ; +4 değerleri birbirine ekleyerek çekim yapılabilir. Ayrıca "Macro Adapter +10" lens olarak satılan başka bir aparatla bu kolaylık devam ediyor.
     Biz amatör kullanıcılar bu aparatlarla  daha rahat, kaliteli ve makinenizin tüm özelliklerini normal bir şekilde kullanabileceğimizi tahmin ediyorum. Özellikle Auto Fokus özelliğini kullanmak bambaşka bir kolaylık.

2494
     " sdemir03 " nikli arkadaşınıza teşekkürler, bu adresler bize rehber niteliğinde oldu... Herkes bulunduğu bölgedeki tamir ve bakım servislerini yazarsa, bazen çaresiz durumda kalan arkadaşlarımıza rehber olur.
      Belki tamirci arkadaşlar okuyabilir diye yazıyorum. Bir iki kişi dışında tamircilik işini hakkıyla yapan elemana raslayamadım... Söz çok; iş yok... Sanki cihaz serviste bekleyince daha sağlam yapılıyor... Veya daha zor bir arıza; yapması çok zor... Arızanın zor ve basit olması diye bir şey yok.. Arızayı tespit etmek önemli, tespit ettikten sonra en fazla 30 dakikada cihaz arızası giderilmiş olur. Niye günlerce serviste bekler anlayamıyorum...  Tamir ve bakım servisleri ticarethane değil; en başından ücretini söylersin...müşteri cihazını yaptırır veya yaptırmaz.... Uzay aracı değil ki ... arıza tespiti yapılacak... Tamirci arkadaşlar arızaların standart olduğunu bilir.... Doktorlar bile hastalıkların standardını biliyor... Ben ya kendi olanaklarımla yapıyorum veya 2.el yenisini alıyorum... strese girmek istemiyorum.
      Kullanıcılarda da kabahat var; tamiri bedavaya getirmek isteyen çok...........

2495
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: İnsanlar ve Portreleri..
« : 28 Eylül, 2011, 13:51:58 »
     Exif bilgileri fotoğrafa yeni başlayan arkadaşlarımıza rehber niteliğindedir. Özen gösterileceği ve ihmal edilmeyeceği kanısındayım.

2496
Pentax-K Zoom Odaklı / SMC PENTAX-FA 1:4-5.6 35-80mm
« : 28 Eylül, 2011, 13:41:51 »

      Genelde sokak fotoğrafçılığı için kullanılan, genel amaçlı bir objektiftir. 1999~2005 yılları arasında Asahi Opt.Co., Pentax tarafından 24X36mm tam kare (Full frame) olarak filmli son versiyon fotoğraf makineleri ile 1999 yılı ikinci yarısından itibaren piyasaya sürülmüştür. Optik yapısı SMC (super multi coated) kaplı 6 grup 7 elemandan oluşmaktadır. Odak aralığının genişliğinin fazla olmayışı bazı kullanıcılar için cazip olurken  bayonetinin plastik oluşu rahatsızlık oluşturmuştur. Görüntü kalitesi ve keskinliği ile yakın çekim çalışmalarında başarılı görüntüler oluşturması; auto focus ve fiyatının cazip oluşu bu lensin en büyük artısıdır. Yarım Macro (1:4) diyebileceğimiz performansı son derece başarılıdır. Yakın tarihe kadar pek tanınmayan SMC PENTAX-FA 1:4-5.6 35-80mm orta odak zoom sınıfı objektiflerde tavsiye edilen bir objektif olmuştur. Diyafram bileziğinin oluşu eski filmli makinelerde kullanılması bu objektifin bir artısıdır. Pentax'ın tüm SLR ve DSLR'lerin bütün modlarında sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır.
     Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:4-5.6 35-80mm" objektifinin lens kalitesi dışında en önemli özelliği alan derinliğinin geniş olmasıdır. 80mm'de açık diyaframda portrelerde bokeh (bulanık efekti) estetik yönden iyi etkiyi bırakırken 35mm'ye doğru genel fotoğrafçılıkta alan derinliği geniştir.

Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 120-TL.

Genel Özellikleri : Auto focus orta değer zoom standart objektif

Optik dizaynı .............................  : 6 grup 7 eleman
Diyafram yaprak sayısı ...............  : 6
Diyafram açıklığı ........................  : 1:4 (5.6) - 1:22 (32)
Asgari netleme ..........................  : 40 cm
Filtre çapı .................................  : 49 mm
Ağırlığı .....................................  : 160gr (5.6oz.)
Odak Bağlantı Mesafesi ............... : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ........................... : 1:4  (0.25X)
Bağlantı yapısı "bayonet" ............. : Pentax-KAF
Gövde rengi  .............................. : Gümüş/siyah
Gövde kılıfı  ............................... : yumuşak kılıf S80-80
Parasolay (gölgelik) .................... : RH-RA 49mm
Ürün numarası ........................... : 27189

2497
     Nü denilince benim aklıma estetiğin ön planda olduğu çıplak bayan fotoğraf ve resimleridir. Tarih boyunca kadın güzelliğin yani estetiğin sembolü olmuştur. Nü fotoğrafta her ne kadar kadın çıplak olsada; fotoğrafta çıplaklık veya pornografik görüntü çağrışımı olmaması gerekir. Bu gibi fotoğraflar özel ışıklandırma ile insan vucudunun güzelliğini sergilemeli. Ama ne yazık ki toplum olarak buna hazır olmak bir yana ortaçağın güzelliğini bile yakalayamamışız. Toplumun cinsel açlığı Nü çalışmalarının Kadın ıstismarı olarak karşımıza çıkmasına yolaçmaktadır.
     Böyle çalışmalarda fotoğraf bilgisinin ötesinde ağırlıklı ışık bilgisinin olması ve stüdyo ortamı ile ışık fiziğini iyi kullanmak esastır.         

2498
Teknik eleştiri istekleri / Ynt: İlk gece çekimim
« : 26 Eylül, 2011, 22:10:15 »
   İlk iki görüntü daha iyi.....  Üç, dört ton koyulaştırırsanız tam gece çekimi olur...... Çoğu profesyoneller gece değil; güneşin batışını müteakip çekim yapar. Aydınlatılmış mekanların çekimi genelde böyle yapılır. Gün işığının nimetlerinden faydalanmak en güzeli.  Manzaranın kendisi ve aydınlatılmış mekanın ışık değeri birbirine yakın olmalı. Gece çekim yaparsanız 3.ve 4. gibi bir sonuç elde edersiniz... Mekan çok parlak olurken; çevresi simsiyah olur, bu kaçınılmaz...... Çekim değerlerini değiştirmeniz bir şeyi değiştirmez....  Profesyoneller hangi ışık şartlarında çekim yapacağını ve ne tonda sunacağını bildiği için görüntüler bize mükemmel gibi gelir.

2499
    Tüm lenslerin yapısı itibariyle fokus (metre) halkasının döndüğü yuvada daha pürüzsüz ve kaygan olması için özel gres ile desteklenir. Aşırı sıcak ve kötü hava koşullarından dolayı sözkonusu yağlayıcı maddede sertleşme olduğu gibi aşırı sıcaktan dolayı erime olabilir. Eriyen özel gres mekanizmanın yağsız kalması gereken yere sızdığı gibi işlevini yaptığı kanalda özelliğini kaybeder.
      Ayrıca optiklere yapılan ve parlamaları asgariye indirmeye yarayan özel cam kaplama maddesi güneş ışığından ve ısısından etkilenebileceği ve özelliğini bir nebze kaybedeceği unutmayalım.  Ekipmanlarımızı mümkün olduğu kadar oda sıcaklığında rutubetsiz ortamda koruyalım. Daha verimli olurlar.

2500
Genel Teknik Yardım / Ynt: PENTAX K10D BATARYA HAKKINDA
« : 21 Eylül, 2011, 17:58:53 »
  Bataryanızın ömrü dolmuş; yeni batarya almanız gerekir. Battery Pack NP-400 ile Battery Pack D-LI50 aynı olduğu için  Pentax K10D ve K20D'de kullanılmakta olan D-LI50 model Lityum İyon batarya almanız gerekir. Genelde ömürleri iki yılı geçmez.

2501
Pentax Aksesuarları / Ynt: Hangi Şarj Aleti?
« : 19 Eylül, 2011, 00:14:35 »
       Şarj aleti ve şarjlı pil tamamen şans işi....... Üç yıl önce seyyar satıcıdan SANYO Ni-Cd 1.2V / 700mAh genel amaçlı kullanmak için almıştım.... Son kullanma tarihi 01.2007...... Yani tarihi geçmiş pili normal pil fiyatına aldım. Tabi Pentax K200D makinemde kullanmak için Teknosadan taze ve markalı 2650mAh markalı pil aldım.  Pilleri şarj etmeyi unuttuğum bir anda Sanyo pilleri kullandım.......... Ve hala kullanıyorum.  Pentax K200D makinemde 600 poz çekiyorum..... Belkide daha fazla çekebilirim.Ama güvenmediğimden şarj ediyorum. İlk rasladığım anda yine aynı seyyar satıcıdan 5 takım aldım...... Son kullanma tarihinden 5 yıla yakın geçtiği halde ve ampar değeri düşük olmasına karşın canavar gibi..... Yenisini aratmıyor.......  Akma ve yıpranma belirtisi yok.... Halen kullanıyorum.

2502
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Haberiniz Var Mı?
« : 17 Eylül, 2011, 12:28:04 »
Vatan Bilgisayar'da PENTAX K5 - 18-55mm WR lens .... Wordkarta %25 indirimli 6 taksit,,, Ama stokta yok diyor..... Almak isteyenlerin takip etmesinde veya sormanızda fayda var..... KDV dahil 2699-TL ve 2 yıl Türkiye garantili...................

http://www.vatanbilgisayar.com/Dijital%20Kamera/pentax-k-5-k-5-16.3mp-fhdvideo-3.0-lcd-18000-iso80-51.200-li-ion-sr-18-55mm-wr-lens-kit/productdetails.aspx?I_ID=56484

2503
   Ben bilgisayar ekranında sorun olduğunu düşünüyorum. Kullandığım ekran görüntüyü net ve keskin gösteriyor. Kalite bayağı yüksek.... Acaba başka birşey mi anlatmak istiyorsunuz.......

2504
    Kaydettiğiniz görüntülerde çekim ve renk kalitesi iyi.... Kadrajlama (görüntüyü kareye oturtmak) yapmıyorsunuz. Ayrıca fotoğraf çekerken alışılmış açılardan çekmeyin yeni bir şey katabilmek ve kendinizi geliştirebilmek adına değişik açılardan çekim yapın. Mesela korkulukların 1m. gerisinden ve korkuluklar şekil ve çerçeve yapacak şekilde çekim yapabilirsiniz. Geniş açıyla lunaparktaki oyun trenin ön yanından çekip daha değişik bir görüntü oluşabilir, ağaç dalları gerisinden su bisikletlerini çekmeniz vb...... fotağrafta daha değişik bir etki bırakır........ Bunlar zamanla edinebileceğiniz teknikler.....  Genelde ayakta durarak yani yerden 1.70m yükseklikten fotoğraf çekeriz; mümkünse çok aşağıdan veya çok yukarıdan çekim yaparsak alışılmışın dışında görüntü kaydetmiş oluruz. Bayraklı fotoğraf kartpostal formatında olmuş............

2505
Pentax Uyumlu Objektifler / Ynt: Takumar 28-80 Macro
« : 15 Eylül, 2011, 12:22:48 »
Takumar 28-80 Macro'nun iki versiyonu var..... Takumar-A 28-80/3.5-4.5   ve  Takumar-F 28-80/3.5-4.5 ...... Her iki lens SMC kaplı değil ama görüntü kalitesi ve keskinliği güzel ama biraz hantal eski imalat olduğu için 400-500 gr.ağırlığında. Asgari çekim mesafesi 1m. Zoom halkasını 80mm.den sonra çevirince 0,20m. asgari çekim mesafesi olur. Bu objektif için işte buna "Macro" deniliyor. Ne kadar MACRO  işte o tartışılır. Bana göre macro 1:1 büyütme oranına sahip olması gerekir.
Ama fiyatı uygun ise tavsiye edebileceğim bir lens. Ben Takumar-A   ve  Takumar-F   objektiflerinin her ikisinide kullandım. F olanı Auto fokus - A olanı  Manuel fokus olup Pentax DSLR'lerin tüm çekim modlarında sorunsuz kullanabilirsiniz.

Sayfa: 1 ... 165 166 [167] 168 169 ... 171