İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - vedib

Sayfa: 1 ... 166 167 [168] 169 170
2506
        Kullanmakta olduğunuz Fuji DSLR makinende herhangi bir sorun yok. Tüm DSLR'lerde hızlı enstantanelerde titreşim engelleme çalışmaz. Titreşim engellemenin amacı deklanşöre basarken makinenin aşağı hareketlerinde titreme durumunu yavaş enstantanelerde dengelemektir. Sanırım 1/15 ve daha yavaş enstantanelerde titreşim engelleme eğer aktif ise devreye girer. Flaşlı çekimlerde devre dışıdır. Flaşlı çekimlerde enstantana 1/125 civarındadır. Aydınlıkta flaşı sadece dolgu aydınlatma amacıyla kullanabilirsiniz.

2507
Hoş Geldiniz / Ynt: Selam Herkese..
« : 12 Eylül, 2011, 15:44:12 »
   Size tavsiyem makinenize ve çekim modlarına hakim olana kadar " P " modunu kullanın.
 "P" modu müdahale edebileceğiniz otomatik moddur. Siz yine "M" modu kullanır gibi  kullanın hatalı girdiğiniz değerleri diğer taraftan makine düzeltir. Estantaneyi az veya çok girdiniz makineniz diyafram veya ISO değeri ile telafi eder. Marka bağımlısı olmayın her makine güzel fotoğraf çeker. Kullanımınıza ve isteklerinize uygun makine seçin.........
   Çektiğiniz fotoğraflar renk kalite yönünden güzel beğenmeniz lazım.... Fotoğraflarınızda kompozisyon ve kadraj hataları var. Olmasıda normaldir; zaman içerisinde hangi görüntüyü nereden nasıl ve hangi açıyla çekeceğinizi; izlediğiniz veya gördüğünüz fotoğrafları taklit ederek tecrübe kazanırsınız. Belli bir aşamadan sonra siz istemeden kendi tarzınızı oluşturursunuz. Hiç kimse sanatçı doğmadı... Ama bilenlerle berabar olduğu süre içerisinde istemeden çok şey hafızasına yerleşir.
    İyi görüntüler kaydetmeniz dileğiyle

2508
Hoş Geldiniz / Ynt: Selam Herkese..
« : 12 Eylül, 2011, 14:54:02 »
    raver nikli arkadaşımız hoşgeldiniz.....
Fotoğraf çekerken amaç anı yakalamak...   Makineniz hangi modda olursa olsun hiç bir önemi yok... İlk önce çektiğiniz fotoğrafı kendiniz beğenmelisiniz... Hatta ve hatta bilgi ve beceriniz var ise Photoshop programı yardımı ile kaydettiğiniz görüntüye aşırı olmamak üzere renk, keskinlik ve kadraj düzeltmeleri ile müdahale etmekten çekinmeyin.
     Size acemi desinler ama kaliteli görüntüler görsünler..... "M" modu usta işi ise neden tüm gelişmiş makinelerde otomatik modlar mevcut diye düşünmenizi isterim. Profesyonel fotoğrafçılar bile tüm değerleri ezbere bildikleri halde yine ölçüm almayı ihmal etmezler. Ama yaygın bir kanı "Manuel çekin " derler.
     Size tavsiyem.... Makinenizi "P" modunda kullanın.. Çünkü değerlerle oynayabiliyorsunuz. Örneğin diyafram ayarıyla oynadığınızda enstantane ve ISO değerleri kendiliğinden değişmekte size sıfır hataya yakın görüntü kalitesi sunuyor. Makineniz Fuji S200 olduğundan bahsetmişsiniz. Makinenizde  P-S-A-M modları ile diğer hazır modların olduğunu tahmin ediyorum. "M" modunda bir değeri verirken diğerini unutabiliyorsunuz; bırakın bu işleri makineniz sizin yerinize yapsın. Fokus ayarını bile ..... Siz kompozisyonu düşünün...........
Siz anı yakalayın...... Varsın acemi desinler.......
 

2509
     Pentax K-r modelinin en son 14.7.2011 tarihinde Versiyon " V1.11 " olarak günceldir.
 Pentax K-r modelini V1.00 versiyonu ile kullanmanın hiç bir sakıncası yok. Firma daha sonra tespit ettiği eksiklikleri yeni güncellemelerle tamamlamaya çalışmaktadır. Bunlar arasında bildiğim kadarıyla; SDXC bellek kartı ile uyumlulluk, ISO hassasiyet ayarını B modunda kullanabilme ,  Otomatik fokusta daha hızlı ve kararlı fokus ve Sürüm 1.10 GPS verileri içeren RAW resimleri GPS verileri elde düzeltildi yöntemi...... gibi eksikliklerin tamamlanması amacıyla yeni versiyon güncelleme (firmware) yapılmıştır.
    Bilen birinin yardımıyle ve özellikle piller tam dolu iken güncelleme (firmware) yapmanızı öneririm. Eski güncelleme (firmware) ile kullanmakta hiç bir sakınca yok....

2510
Pentax Aynasız Makinaları / Ynt: Pentax Q Tanıtımı
« : 06 Eylül, 2011, 16:03:41 »
    " Pentax Q " iyi mi? vasat mı? Zamanla göreceğiz.... Ama şu bir gerçek değişik bir versiyon.

2511
Pentax-K Sabit Odaklı / Ynt: SMC PENTAX-A 1:2 50mm
« : 06 Eylül, 2011, 00:12:23 »
       Objektifin tanıtım fotoğrafını  SMC PENTAX-A 1:2 50mm  ile çektim.  Altına fotokopi kağıdı koyup evimin balkonunda yani gün ışığında çektim ve inceleyecek arkadaşlara örnek olur diye çekim değerlerini yazdım. Çoğu arkadaş inanmak istemiyor. Ama özellikle söylüyorum klas bir objektif..............


2512
 Pentax Forums.com ' da gezinirken gözüme çarpan bir sayfa...... Pentax 645D , Pentax Q ve Pentax ??? ........
 Acaba Pentax'ın hazırladığı yenilikleri içeren Body neleri içeriğinde barındırıyor..... Paris " Salon de la Photo " da    06 Ekim 2011 günü  bu sürpriz açıklanacak. Belkide RICOH'un fotoğrafseverlere hediyesi................ Ama Pentax K-5 in tanınmadan hemen eskimesi hoş olmadı....   

    http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-news-rumors/157412-pentax-camera-teasing.html

2513
Yeni Başlayanlar / Dijital Fotoğraf Makinası Simülatörü
« : 02 Eylül, 2011, 16:48:01 »
     Fotoğrafçılığa yeni başlayanların hangi tür değerde nasıl fotoğraf elde edebileceğine yol gösteren faydalı olabileceğini düşündüğüm bir simülatör linki aşağıdadır.

                  http://www.fotografteknikleri.com/simulator/

2514
Yeni Başlayanlar / Ynt: Eski Bir Şehir, Yıl 1950
« : 02 Eylül, 2011, 13:33:15 »
Harika bir paylaşım............ Görüntüler mükemmel ; sanki doğal ortam..... maket gibi algılanmıyor.

2515
Fotoğraf Teknikleri / Alaminüt Fotoğrafçılığı
« : 01 Eylül, 2011, 14:20:44 »
     Yaşı 40 üzerinde olanlar hayal meyal hatırlarlar, yaşı 40 altında olanlar sinema filmlerinden hatırlayacağını sanıyorum…….
     Tarihi Hükümet Konaklarının önünde Tapu İdarelerine , Nüfus Müdürlükleri,  Askerlik Şubelerinin vesikalık fotoğraf ihtiyacını karşılamak için ; Çınar ağaçlarının gölgesindeki Arzuhalcilerin yanında  tahta yapılı  üç ayakli  (şimdiki tripod)  fotoğraf Makineleri  yer alırdı.
     Üç ayaklı bu sehpanın üzerinde kübik yapıda ön tarafında Körüklü fotoğraf makinesi iri objektifi (Large format)  ile yer alırken arka kısımda netliğin yapıldığı buzlu cam (vizör) ve çekim yapılacak kartın koyulduğu kanal bulunurdu. Bu mekanizmadan hemen sonra kubik tahtanın yapısı içerisinde (Karanlık oda)  sol tarafta kırmızı cam ve dışında çekmece kapağı ile sağ tarafında metalden işik geçirmeyen yapıda 9X14cm ebadında fotoğraf kartlarının bulunduğu kutu yer alırdı. Alt  tarafında  sağdan açılabilecek durumda olan fotoğraf banyosunun yapıldığı iki kap (Banyo küveti) ve çekmecesi yer alırdı. Üst kısımda sağ gözün sıkı sıkıya göz yuvasına girecek yapıda silindırik bir kanal ve kanalın altında ışık girişini engelleyen vanivela.  En arka kısımda ışık girişini engelleyen sıyah ve takviyeli 50cm uzunluğunda siyah bezden yapılmış kolluk bulunurdu.  Agrandizör görevi yapan ayarlı palet tahta ilk çekim yapılan ve arap (negatif) denilen film görevi yapan fotoğrafın tekrar çekimini yapılmasını sağlayan yere konulurdu.  Sözkonusu üç ayaklı fotoğraf makinesinin önünde bir sandelye  ve çekimi yapılacak şahsın arkasındaki duvara siyah bir bez fon koyulurdu.  Fotoğrafçı amca objektifin önündeki kapağı kaldırmadan önce fotoğraf çekilecek kişiyi uyarmak maksadıyle "“Gözünüzü kırpmayın şimdi....…… çekiyorummm…..... Dikkat” " sözleriyle kapağı kaldırır… ve fotoğraf duasını (shutter değeri) yaptıktan sonra kapağı tekrar objektife koymasıyle  pozlama bitmiş olur.  Eskilerin Sokak fotoğrafçılığı, Sokak stüdyosu……….
     Size kabaca hatlarını anlattığım bu fotoğraf stüdyosunda elektrik, pil, hafıza kartı, paraflaş, reflektör,bilgisayar, baskı aracı olarak agrandizör veya printer, termometre, pozometre, optüratör gibi şimdilerin vazgeçilmezleri yoktu……. Sonuç belkide eski fotoğraflara bakıyorsunuz.. Notunuzu vermenizi bekliyorum…..
     Alaminüt fotoğrafçılığı dediğimiz olay budur. Alaminüt (Çarçabuk, anında, hemen, şipşak) anlamında olsa gerek  bu işlem  5-10 dakikada tamamlanıyordu.
     Bu işi bir süre yapmanın heyecanını halen yaşıyorum................       (Eksik anlatım varsa bağışlayın)


2516
Pentax-K Sabit Odaklı / SMC PENTAX-A 1:2 50mm
« : 01 Eylül, 2011, 11:42:17 »

     Çok amaçlı olduğu kadar, Portre ve Sahne fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. 1985~1998 yılları arasında Asahi Opt.Co., Pentax tarafından 24X36mm tam kare (full frame) olarak filmli gövdeler ile özellikle Pentax-M 50mm serisi objektiflerin imalatına 1985 yılında son verilmesiyle birlikte onun yerine Pentax K1000 ile yaygın olarak kit lens şeklinde piyasaya sürüldü. Optik yapısı itibariyle diğer klasik Pentax kalitesi ve yapısını kendinde barındırır. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği basit bir bakımla uzun yıllar kullanılması ve fiyat performansı profesyonel fotoğrafçıların gözdesi yapmıştır. Ucuz ve piyasada hemen bulunabilirliği sanki ikinci sınıf lens imajı yaratmış, ama yaygın olarak kullanan profesyoneller açıklık değeri 1:1,2 - 1:1,4 - 1:1,7 olan diğer 50mm lenslerden keskinlik ve kalite yönünden bir fark görmemişlerdir.
     Pentax'ın "SMC PENTAX-A 1:2 50mm" objektifte odak düzeltmesi olmadığından kaydettiği görüntü insan gözüne en yakın görüntüdür. Diyafram seçeneklerinde "A" (Auto Aperture) sekmesi olduğundan DSLR gövdelerin tüm modlarında sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır. Manuel fokus yapıda olduğu için metre ayarı manuel yapılmaktadır. Portrelerde bokeh (bulanık efekti) estetik yönden iyi etkiyi bırakır. Macro objektif olmasa da ürün çekimlerinde 1:6.7 (0.15X) büyütme oranıyla ve diyafram açıklığının yeterli oluşu fotoğraf severlerin gözdesi yapmıştır. Fotoğraf forumlarında paylaşılmasa da optik yapısından dolayı yaygın olarak macro çekimlerde kullanılmaktadır.
     Pentax'ın "SMC PENTAX-A 1:2 50mm" keskinliği mükemmel olan bu objektifin birçok firma tarafından yapılan Çözünürlük Testlerinde 8 diyafram değerinin en ideali olduğu tespit edilmiştir. Objektif lensleri Pentax'a has SMC (Super Multi Coated) ile özel teknikle kaplanmıştır. Profesyonel Pentax kullanıcıları, metal ve basit yapısından dolayı uzun yıllar basit bir bakımla yeni gibi kullandıklarından tercih etmektedirler. Buna karşın genel kullanıcılar SMC PENTAX-A 1:1,7 50mm objektifin daha iyi olabileceği rivayetlerine kapıldıklarından ve manuel fokus olduğundan tercih etmemektedirler. Ama sanırım kısa süreli olsada tüm Pentax kullanıcıları bu objektifi kullanmıştır. Diğer marka kullanıcılarıda bu objektifin fanatikleri arasındadır.

Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 130-TL.

Genel Özellikleri          : Sabit gruplu standart lens

Optik dizaynı ........................... : 5 grup 5 eleman
Diyafram yaprak sayısı ............. : 6
Diyafram açıklığı ...................... : 1:2 - 1:22
Asgari Netleme ........................ : 45cm
Filtre çapı ................................ : Ø 49mm.
Ağırlığı .................................... : 145gr
Odak Bağlantı Mesafesi ............. : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ........................ : 1:6.7 (0.15X)
Bağlantı yapısı "bayonet" .......... : Pentax-KA
Parasolay (gölgelik) .................. : MH-R 49mm / PH-RA 49mm / PH-SA 49mm / RH-RC 49mm
Ürün numarası ......................... : 20697

2517
İzmir / Ynt: İzmir'de çekim yapılacak yerler,
« : 31 Ağustos, 2011, 12:33:21 »
     sdemir03 nikli arkadaşımıza teşekkürler. Yazısını ilgili linklerle daha zenginleştirmiş. En azından ilk defa gidecekler için yarı görsel bir döküman olmuş oldu. İmkanı ve elinde dökümanı olan diğer arkadaşların paylaşımlarını ve rehberliklerini bekliyoruz.

2518
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Ramazan Bayramı
« : 29 Ağustos, 2011, 23:55:29 »
             30 Ağustos 2011 her ne kadar kameri takvime göre dini bir bayram olmasada, güncel takvime göre Anadolu insanı MEHMETÇİĞİN gurur günüdür.......... Kutlu olsun...................

2519
Genel Konuşma Forumu / Ramazan Bayramı
« : 29 Ağustos, 2011, 23:47:18 »
             Başta Pentaxtürk üyeleri olmak üzere; tüm Anadolunun Ramazan Bayramını kutlar, her şeyin gönlünüzce olması temennisiyle güzellik ve erdemli günler sizin olsun.....................................................

2520
Yeni Başlayanlar / Ynt: Pentax Uyumlu Lens Kısaltmaları
« : 27 Ağustos, 2011, 23:24:47 »
       Pentax K bayonet objektiflerden önce tedavülde genelde M42 objektifler vardı. Bunların diyaframları netlik ayarını yapmak için O (Open) ;netlik ayarı yapıldıktan sonra C (Closed) konumuna getirilip diyafram kısılır, diğer bir deyişle ayarı yapılan değere getirilirdi. Teknolojik gelişmeler sonucunda makineler fotoğraf çekileceği anda bu konuma otomatik gelmeye başladı. Bu önemli bir gelişme idi. Zamanla tüm M42 objektifler bu şekilde imal edildi. İmalatçılar değişik boyonet yapısına geçince bu yeniliği yeni versiyona taşıdılar, objektiflerde ticari rekam olarak "auto" yazmaya başladılar. Bu açıdan şu an tüm objektifler auto'dur. Pentax K bayonet objektiflerin tamamı auto'dur. Şu an diyafram değeri yazan "A" konumu ile karıştırmamak lazım. Pentax objektiflerdeki "A" sekmesi makine tarafından uygun diyafram ataması anlamında (Auto Aperature) dir. Elinizdeki Makinon 28mm sanırım ticari reklam olarak bahsettiğim ve arkasında mandal bulunan objektiftir. Objektifleri piyasaya sürüm aşamasını göz önüne alırsanız bunun farkına varırsınız.
       Sanırım sizdeki objektif Makinon Auto 28mm olup M42 vidalıdır. Arka vida kısmının yan tarafında pim çıkıntısı olup çekim esnasında makine o pimi içeri itip ayarlamış olduğunuz diyafram değerine getirmektedir.

Sayfa: 1 ... 166 167 [168] 169 170