İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - vedib

Sayfa: 1 ... 167 168 [169] 170
2521
Yeni Pentax Sahipleri / Ynt: Pentax K5 ve Garantisi
« : 23 Ağustos, 2011, 12:52:40 »
  Yurdum insanımın en büyük gıdası dedikodu..... Nar A.Ş.yi yıpratmaya yönelik dedikodu çok. İlk ağızdan sormak üşengeçliği diyelim bilemiyorum ama sorulmuş ve cevap tatminkar ise sorun yok.   Zaten Pentax Yetkili Teknik Servise ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.
   Pentax K-5 makinenizi doya doya kullanın.... Fiyatı zaten çok uygun..

2522
Yeni Pentax Sahipleri / Ynt: Pentax K5 ve Garantisi
« : 22 Ağustos, 2011, 09:53:21 »
     magnepan nikli arkadaşımızın içine vesvese sokup Pentax dışındaki bir markaya yöneltmek istemişler. Pentax makineler sanki arıza vermemek üzere yapılmış makineler, shutter ömrü diye bir şey yok. kullanabildiğin kadar kullan. Diğer markalara gelince zaten çoğunun ithalatçısı el değiştirdi. Hiçbir makinede arızalı olarak elde kalmamıştır. Teknik servis olayıda başka bir şey. Düşürmeden, kırmadan garanti süresi içerisinde servise gideni duymadım.
       Hangi cihaz olursa olsun beğendiğiniz, içinize sinen cihazı bozulacak endişesi olmadan doya doya kullanmanızı tavsiye ederim, hele Pentax K5 ise kulaklarınızı tıkayın yolunuza devam edin.  Hayırlı olsun....... Bol ve kararlı görüntüler kaydetmeniz dileğiyle.

2523
Ben yürürlükteki kanunlara karşı değilim, beğenirim veya beğenmem.............  Ama.....
          İskenderun Gümrük Müdürlüğünde uygulama diğer gümrüklerden farklıdır.(Sanki T.C. Kanunlarına tabi değil....) PTT ile gelen taahütlü emtiayı muafiyet sınırları dışında ise size haber vermeden gönderene iade ediyor, PTT ile gelen emtia taahütlü değil ise buharlaşıp yok oluyor. Eğer hasbelkader haber veriliyor ise arttırmaya katıldığınız ve kazandığınız tutar veye kredi kartı ile ödediğiniz kabul edilmiyor. PTT gönderilerini kontrol etmekle görevli Gümrük Memurunun insafına kalmışsınız ne takdir ediyorsa onu ödemek zorundasınız. Yani keyfi bir tutum. Parasını ödediğim yasal emtia; gümrüğe gelince çalıntı veya yasadışı muamele görüyor. Bunu şimdiye kadar hiç bir gümrük müdürlüğü açıklayamadı. Zaten internet sitelerinde'de  şikayet hattı yok, ihbar hattı var. Herhalde olsa bu şikayet hattı tıkanır. Yazılı şikayetlerde standart bir cevap alırsınız. 

2524

       Yurtdışından gelen eşyalara muafiyet bir yana, görevli memurun kapris ve keyfi davranışları insanı çileden çıkarıyor. Vergi alınmasına itirazımız yok, ama gelen eşyayı yasaklı emtia gibi işlem yapıp alıcının haberi olmadan  emtiayı gönderene iade etmesi veya bulunduğu konumdan dolayı kendine göre kurallar koyması " Klasik memur zihniyeti" nin devamı niteliğindedir. TBMM kanun çıkarır ama uygulama birliği yok, memur nasıl anlarsa...........
       Haber linki aşağıdadır.

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/661065-internetten-alisverise-ikinci-darbe

2525
        Tam emin değilim ama yukarıda da kutladığım gibi  " Dünya Fotoğrafçılık Günü " olarak bilgim var.  Zaten forumun amacı bilgiyi paylaşmaktır. cbaytan nikli arkadaşımıza katılıyorum. Ama bu günü hatırlamakta bir ayrıcalık.

2526
        İlk saatlerden itibaren gündeme getirecektim, " hadi oradan buda nerden çıktı " diye inatlaşmak istemedim. Gazeteleri karıştırdım böyle bir şeye raslamayınca vazgeçtim.
        Fotoğrafa gönül vermiş tüm arkadaşların " Dünya Fotoğrafçılık Günü " kutlu olsun. 

2527
Genel Fotoğrafçılık Haberleri / Ynt: Sammyang 24mm'i Çıkardı
« : 18 Ağustos, 2011, 21:52:13 »
        Samyang 24mm'den yola çıkarak konu başka yerlere gitti.
Ama sonuç hepimiz özünde aynı şeyleri anlatıyoruz. Teferruata gidersek içinden çıkamayız.
        Ah. ah, "adr".... senin yazıyı desteklemek amacıyla bir şeyler paylaşmak amacıyla yazdım, konu dağıldı. Optik konusu dağınık ve araştırılması gereken bir konu. "ogunturkay" belki bize bu konuda derlenmiş bir yazıyı optik başlığıyla sunar.

2528
Genel Fotoğrafçılık Haberleri / Ynt: Sammyang 24mm'i Çıkardı
« : 18 Ağustos, 2011, 20:48:48 »
      Zeiss ve Pentax dünya lens üreticileridir.  Samsung, Sony ve Kodak sensör üreticileridir. Maalesef kendi body"sini üreten firma yoktur. Body"ler yapı itibariyle karma olarak her parça veya bölümü değişik firmalar tarafından üretiliyor. Bu body daha iyi fotoğraf çeker diye bir şey yoktur. Bu tamamen üreticinin yazılımı ile ilgili. Hangi marka olursa olsun kötü imalat yoktur. Bizim beğendiğimiz veye beğenmediğimiz yazılım vardır.
     Ama kaliteli lens Pentax veya Zeiss'in silis yapısında saklıdır. Bu iki markanın imal ettiği optiklerle ilgili kötü bir yoruma raslayamazsınız. Bilimsel makaleler hep bu yöndedir.
     adr nikli arkadaşımızın yazdığına tamamen katılıyorum. Ticari etik gereği firmalar kime ne sattığını açıklamazlar.

2529
       
      Bana göre, cbaytan ; üye ve ziyaretçilere eğitim amaçlı olarak "Bayburt-Trabzon Sınırında Bir Köy Evi " konusunu açmış. Sanatçı, görselliğin yanında düşünsel olmalı. Fotoğraf kaydedildikten sonra bu yönde işlenip kadrajlanmalı. "Bayburt-Trabzon Sınırında Bir Köy Evi " ilk haliyle daha estetik olmuş. Bana göre evin tamamının fotoğrafta çıkması görsel olarak kötü.
      cbaytan nikli arkadaşımıza teşekkürler. Eğitim amaçlı böyle konuların devamını bekliyoruz.

2530
Fotoğraf Teknikleri / PENTAX GALERIE PHOTO
« : 12 Ağustos, 2011, 10:31:28 »
Kompozisyon ve değişik görseller için "Pentax Photo Gallery" ziyaret etmenizin faydalı olacağını umuyorum. Linkler aşağıdadır.

http://www.pentax.com.tr/

http://www.pentaxphotogallery.com/home#/section=HOME&subSection=0&subSubSection=0&language=EN

2531
Pentax K-5 / Pentax K-5 Yeni Güncelleme
« : 10 Ağustos, 2011, 17:46:47 »
Pentax K-5 14.07.2011 tarihinde " Changes to V1.11"  güncellenmiştir. Aşağıdaki linkten yeni güncellemeyi yükleyebilirsiniz.

                               http://www.pentax.jp/english/support/digital/k-5_s.html

2532
Objektif Klüpleri / Ynt: FA Objektif Klübü
« : 10 Ağustos, 2011, 11:19:56 »
Auto fokus olan objektifler F veya FA olarak işlevselliği aynıdır. Lens kaliteleri hepside mükemmel ve 24X36mm tam kare (Full frame) dir. 1,5 çarpanlı DSLR'de tam uyumlu genel amaçlı olarak kullanabilirsiniz.  Hatırlayabildiğin auto fokus 28-80mm çeşitleri aşağıdadır.

TAKUMAR-F  28-80mm 1:3.5-4.5  eski versiyon lens SMC kaplamalı değildir.

PENTAX-F  28-80mm 1:3.5-4.5  eski versiyon lens SMC kaplamalı değildir.

SMC PENTAX-F  28-80mm 1:3.5-4.5  eski versiyon SMC (Super Multi Coating) kaplamalıdır.

SMC PENTAX-FA 28-80mm 1:3.5-5.6 yeni versiyon  gri ve siyah renkli gövdeli olabiliyor.

SMC PENTAX-FA 28-80mm 1:3.5-4.7 Power Zoom'un uyumlu body modellerde zoom halkasını hafif çevirince otomatik olarak zoom yapar, kapatınca lens en kısa pozisyona gelir.

SMC PENTAX-FA 28-80mm 1:3.5-5.6 -AL-  Aspherical lens yapısına sahiptir. 28-80mm arasında en ideal lens yapılıdır.

SMC PENTAX-FAJ 28-80mm 1:3.5-5.6-AL-  Aspherical lens yapısına sahiptir. Diyafram bileziği yoktur. Pentax-DA modeline geçiş lensidir.

2533
Steve McCurry'nin “Son Kodachrome Filmi” sergisi İstanbul Modern'de.(03 Ağustos-04 Eylül 2011)

                         Ayrıca Steve McCurry'nin değişik kategorideki fotoğrafları için
     
                                    http://www.stevemccurry.com/main.php

2534
Pentax Aksesuarları / Ynt: filtre önerisi
« : 07 Ağustos, 2011, 13:21:52 »

         HOYA  kalite ve fiyat açısından en uygunu diye düşünüyorum.  B+W  ve  COKİN  marka filtreler  fiyat olarak daha yüksek olduğundan  HOYA'yı tavsiye ediyorum.  Ayrıca ikinci el bulabilirseniz daha ekonomik olur.  Hoya HMC serisinin daha kaliteli olduğunu hatırlatmak isterim.

2535
Hoş Geldiniz / Ynt: Merhabalar.
« : 04 Ağustos, 2011, 17:48:51 »
           
           Hoşgeldiniz...Gençler güzel yurdumuzun geleceğidir. Pentax'ta karar kılmanız sevindirici... Bilgi paylaşımı kadar hoş bir şey olamaz. İyi görüntüler kaydetmeniz dileğiyle..............

Sayfa: 1 ... 167 168 [169] 170