İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - vedib

Sayfa: 1 ... 168 169 [170]
2536
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: İnsanlar ve Portreleri..
« : 04 Ağustos, 2011, 00:05:12 »


metegursel, nasıl kompozisyon bu.............. çok doğal.........  AİLE VE PORTRELERİ


2537
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: HDR
« : 03 Ağustos, 2011, 19:51:27 »
               ozguradam nikli arkadaşımızın verdiği ilk linkteki fotoğraf HDR tekniği için uygun bir kare. Tebrik ederim, görsel olarak çok güzel. Ama  HDR (High Dynamic Range imaging) tekniği olur olmaz her yerde kullanılmaya başlandı... Artık o güzelim ekipmanlarımızın sonucunu görmez olduk. Kaydettiğimiz fotoğraf, temel özelliğini kaybedip resim özelliği taşıyor. Kompozisyon, perspektif ve ışık oyunları yerini sanal görüntüye bırakması çok acı................

2538
 HDR (High Dynamic Range imaging) tekniği görsel Show için kullanılmakla birlikte asıl amaç; görüntü karesinde mevcut, izlenmesi zor olan çok açık ve çok koyu bölgelerin orta değere getirilip izlenmesi daha rahat bir değerde kaydedilmesi tekniğidir. Görüntü karesinin geneli orta değerde olur, çok aydınlık ve çok karanlık bölümler sanki aydınlatılmış veya karartılmış olur.
          Günümüz HDR tekniği kullanıcıları için  malesef show yönü daha popüler olmuştur. Fotoğraf görüntüsü yerine resim görüntüsü oluşması tartışma konusu olmuştur.

2539
Fotoğraf Teknikleri / Ara Güler ve Fotoğraf Sanatı
« : 02 Ağustos, 2011, 19:25:15 »
               Büyük üstad Fotoğraf Sanatçısı ARA GÜLER'ın  resmi sitesi    http://www.araguler.com.tr/    linkinden ulaşıp fotoğrafları izlediğinizde Kompozisyon ve Fotoğraf Seminerine katılmış gibi olacağınızı sanıyorum


                   http://www.araguler.com.tr/

2540
Genel Fotoğraf Paylaşımı / Ynt: Uyuyan Güzel
« : 02 Ağustos, 2011, 09:52:08 »

        Fotoğraf güzel, hikaye güzel, paylaşım daha güzel........ devamını bekliyoruz.

2541
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: HDR
« : 01 Ağustos, 2011, 23:05:38 »

           HDR (High Dynamic Range imaging) tekniği görsel Show için kullanılmakla birlikte asıl amaç; görüntü karesinde mevcut, izlenmesi zor olan çok açık ve çok koyu bölgelerin orta değere getirilip izlenmesi daha rahat bir değerde kaydedilmesi tekniğidir. Görüntü karesinin geneli orta değerde olur, çok aydınlık ve çok karanlık bölümler sanki aydınlatılmış veya karartılmış olur.
          Günümüz HDR tekniği kullanıcıları için  malesef show yönü daha popüler olmuştur. Fotoğraf görüntüsü yerine resim görüntüsü oluşması tartışma konusu olmuştur.

2542
Pentax-K Zoom Odaklı / SMC PENTAX-F 1:4.7-5.6 80-200mm
« : 29 Temmuz, 2011, 16:38:03 »
            Açık hava spor etkinlikleri vahşi doğa, sahne ve portre objektifidir. 1994~1999 yılları arasında Pentax ASAHI OPTICAL CO.,LTD tarafından 24X36mm tam kare (Full frame) olarak filmli ilk versiyon Pentax MZ - ZX analog filmli SLR "Single-Lens Reflex" gövdeler için piyasaya sunulmuş olsa da; günümüzde kullanıcılar 16X24mm (Half frame) APS-C (Advanced Photo System type-Classic ) için diğer bir deyişle crop sensörlü 1,5 çarpanlı crop sensör DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Görüntü kalitesi iyidir. Optik yapısı itibariyle Pentax kalitesi ve yapısını kendinde barındırır. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği basit bir bakımla uzun yıllar kullanılması profesyonel fotoğrafçıların gözdesi yapmıştır. Optik elemanlar parlamayı önleyici SMC (Super Multi Coating) tekniğiyle kaplanmıştır. Filtre yuvası Ø 49mm olup focus esnasında ön optik elemanı döner yapıda olduğundan polarize ve özel efekt filtre kullanma zorluğu vardır. 
       Pentax'ın “SMC PENTAX-F 1:4.7-5.6 80-200mm” objektifi Pentax’ın tüm SLR ve DSLR'lerin bütün çekim modlarında sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır. Zoom yapısı “IZ” (Internal zoom) içten hareketli olması ebadını sınırlı yapmıştır. Compact yapısı Ø 49mm filtre yuvası ve metal (stainless steel) Pentax-KAF bayonetli auto focus oluşu genel kullanıcılar arasında tercih edilen bir objektif olmasına sebep olmuştur. Siyah renkli SMC PENTAX-A 1:4.7-5.6 80-200mm ve gümüş/siyah renkli SMC PENTAX-FA 1:4.7-5.6 80-200mm objektiflerle aynı dönemlerde piyasaya sürümüş olup bu serisinde aynı optik ve dizayn kullanılmıştır. Manzara ve açık hava spor etkinliklerinde keskin bir görüntü verdiği halde portre fotoğraflarında aranılan soft bir etkisi vardır. Portrelerde bokeh (bulanık efekti) estetik yönden iyi etkiyi bırakır. Macro objektif olmasa da 1:4 (0.25X) büyütme oranını ile ürün çekimlerinde kullanılmaktadır.
       Pentax'ın “SMC PENTAX-F 1:4.7-5.6 80-200mm” objektifini, Pentax kullanıcılarının portrelerde 110cm asgari netlik mesafesi oluşu olumsuz yaklaşmasına neden olmuştur. Bu eksikliği close-up +2 filtre veya en kısa uzatma tüpü ile gidermeye çalışmışlardır. Piyasada yaygın ve fiyatının ekonomik oluşu tercih edilmesine yol açmıştır. Auto focus yapıda olup diyafram sekmesinde "A" (auto aperture) konumunda iken Pentax DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdelerde tüm çekim modlarında sorunsuz kullanılmaktadır.
       Pentax'ın “SMC PENTAX-F 1:4.7-5.6 80-200mm” objektifinin piyasada yaygın ve fiyatının yüksek olmayışı ile auto focus özelliği ile tercih edilmesine yol açmıştır. SMC PENTAX-F 1:4.7-5.6 80-200mm objektif 1999 yılında üretimine son verilip PENTAX-FA serisinde aynı optik ve dizayn kullanıldığı halde aynı ilgiyi görmemiştir.

Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 200-TL.

Genel Özellikleri          : "IZ" içten zoom yapılı teleobjektif

Optik dizaynı ................................. : 7 grup 11 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................... : 8
Diyafram açıklığı ............................ : 1:4.7 (5.6) - 1:32 (38)
Asgari netleme .............................. : 110 cm.
Filtre çapı ..................................... : Ø 49 mm.
Ağırlığı ......................................... : 295gr (10.4oz)
Odak Bağlantı Mesafesi .................. : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ............................. : 1:4 (0.25X)
Bağlantı yapısı "bayonet" ............... : Pentax-KAF
Gövde rengi  ................................ : Siyah
Gövde kılıfı  .................................. : yumuşak kılıf S80-160
Parasolay (gölgelik) ....................... : RH-RB 49mm
Ürün numarası .............................. : 27567
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm

2543
      Mimari, motorlu araç ve manzara fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. 2006 ~2019 yılları arasında Pentax "ASAHI OPTICAL CO.,LTD" tarafından yeni nesil DSLR body için 18X24mm (Half frame) sensör boyutu için tasarlanıp piyasaya arz edilmiştir. 24X36mm tam kare (Full frame) gövdelerde kullanıldığında köşelerde kararma olmakta, balıkgözü olmasının özelliğinden dolayı köşelerdeki bu kararma dikkat çekici değildir. Kaldıki şu an Pentax'ın 24X36mm tam kare (Full frame) sensörlü gövdesi zaten mevcut değil. Filmli gövdelerde kısıtlı da olsa kullanılabilmektedir. Çok keskin görüntü ve görüntüde üç boyut hissi vermesi açısından fotoğraf sanatçıları tarafından tercih edilmektedir. FISH-EYE (Çok geniş açı-Balık Gözü) olmasından dolayı alan derinliği çok fazladır. Görüntünün tamamı nettir ve optik bükülme oluştuğundan özellikle mimari fotoğrafçılığında aranılan sıra dışı bir derinlik hissi oluşturur. Diğer Pentax-DA serisi objektiflerde olduğu gibi diyafram bileziği yoktur. Filtre yuvası olmaması hep eleştiri konusu olmuştur.
     Pentax'ın "SMC PENTAX-DA FISH-EYE 1:3.5-4.5 10-17mm ED[IF]" objektifi "IF" özelliğinden dolayı focus ayarı esnasında ön lens elemanları dıştan değil içten hareketlidir. "IF" (Internal focus) İçten odaklamalı objektiftir.  Bu sistem daha hızlı ve sessiz netlemeyi sağlar. "IZ" (Internal zoom) içten zoom özelliğinden dolayı; zoom esnasında objektif ebadı değişmez. Fokus siteminin “Quick Shift” yani hızlı kaydırma dediğimiz ve Pentax DSLR’nin fokus ayarını yaptıktan sonra manuel olarak elle metreye müdahale etmemize müsaade etmektedir. “Quick Shift” sistemin olmadığı son versiyon objektiflerden önceki modellerde metreye müdahalede Pentax DSLR gövdede auto fokus sistemi zorlanmaktadır.
     Pentax'ın "SMC PENTAX-DA FISH-EYE 1:3.5-4.5 10-17mm ED[IF]" objektifin optik yapısında  ED (extra-low dispersiyon) renk sapmalarını tolere eden optik cam eleman kullanılmıştır. Bu tür bir yapı sıra dışı objektiflerdeki renk sapmalarını asgariye indirmek amaçlanmıştır. Bunun dışında optik elemanlar parlamayı önleyici SMC (Super Multi Coating) tekniğiyle kaplanmış; ön elemanını kir ve sudan korumak için  SP (Super Protective Coating) kaplanmıştır. Bu madde kir ve suyu itme özelliğine sahiptir.  Diyafram bileziği yoktur; auto focus bir objektiftir.
        Pentax'ın dünya lens üreticisi olması, SMC PENTAX-DA FISH-EYE 1:3.5-4.5 10-17mm ED[IF] objektifi daha popüler yapmıştır. Ekonomik yönden genel kullanıcılar mimari fotoğraflarda 18-55mm kit lensin, en küçük odağını kullanarak bu ihtiyacı gidermeye çalışmaktadırlar. Reklam fotoğrafçılığında binaları, otomobilleri ve doğayı olduğundan daha ihtişamlı gösterdiğinden tercih edilen bir objektiftir.
       Samsung firmasıda Schneider-Kreuznach  “SAMSUNG D-XENOGON 1:3.5-4.5 10-17mm ED FISH-EYE“ olarak Pentax’ın ikizi olarak aynı kalıte ve basit farklı dizaynda piyasaya sürmüştür.  Şahsen görüntü kalitesi ve dizaynında bir fark göremedim.


Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 800-TL.

Genel Özellikleri        :  "IF" (Internal focus) İçten odaklamalı balık gözü zoom lens

Optik dizaynı ............................... : 8 grup 10 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................. : 6
Diyafram açıklığı .......................... : 1:3.5(4.5)  - 1:22(32)
Asgari netleme ............................ : 14cm
Asgari Çalışma Mesafesi ............... : 2.5cm
Filtre çap .................................... : Filtre yuvası yoktur
Ağırlığı ....................................... : 320gr (11.3 oz)
Odak Bağlantı Mesafesi ................ : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ............................ : 1:2.56  (0.39X)
Bağlantı yapısı "bayonet" .............. : Pentax-KAF
Gövde rengi  ............................... : Siyah
Gövde kılıfı  ................................. : yumuşak kılıf S80-80
Parasolay (gölgelik) ...................... : Dahili
Ürün numarası ............................. : 21580
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 16X24mm


2544
                 photo-pentax nikli arkadaşımızdan devamını bekliyoruz.     
           Bu tür pratik bilgiler yeni kullanıcılar veya kullandığı body'nin özelliğini bilmeyen arkadaşlarımıza bir rehber niteliğindedir. Ayrıca sitemizde ilk konulardan biri olan TÜRKÇE KULLANMA KILAVUZU'nun tamamını okumanızı tavsiye ederim. Body'nizi daha iyi tanırsınız.

2545
Pentax-K Zoom Odaklı / SMC PENTAX-FA 1:4-5.6 28-105mm -IF-
« : 27 Temmuz, 2011, 21:27:55 »
       Fanatik fotoğrafçıların kullandığı genel amaçlı bir objektiftir. Pentax "ASAHI OPTICAL CO.,LTD" tarafından 24X36mm tam kare (Full frame) olarak filmli son versiyon fotoğraf makineleri ile 1999 yılı ikinci yarısından itibaren piyasaya sürülmüştür. Optik yapısı SMC (super multi coated) kaplı 12 grup 15 elemandan oluşmaktadır. Odak aralığının genişliği kullanıcıya bazı rahatlıkları beraberinde getirir. Özellikle 105mm odak uzaklığı portre fotoğrafçılığında pek çok fotoğrafçının tercih etmesine neden olmaktadır.  Diyafram açıklığı çok olmadığından karanlık ortamlarda fokus ayarı tam kararlı değildir. Diyafram bileziğinin oluşu eski filmli makinelerde kullanılması bu objektifin bir artısıdır. Pentax'ın tüm SLR ve DSLR'lerin bütün modlarında sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır.  SMC PENTAX-FA 1:4-5.6 28-105mm -IF- objektifin imalatının 2002 yılında durdurmasının ardından daha gelişmiş AL (Aspherical Lens) olan SMC PENTAX-FA 28-105mm 1:3.2-4.5 IF & AL lens piyasaya sürülmüştür. Piyasada kısıtlı sayıda gümüş (silver) renk versiyonu olması yanında çok nadir olarak siyah rengide vardır.
      Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:4-5.6 28-105mm -IF-" objektifi genel dizaynı, tombul yapısı ve mühendislik tasarımı Tamron lensleri anımsatmaktadır. Şu bir gerçek ki Tamron'un bu objektifin kopyasının imalatının var olduğudur.
      Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:4-5.6 28-105mm -IF-" objektifi piyasada pek tanınmayan bu özel kullanıcıları pek azınsanmayacak sayıdadır. Lensin tüm optiği Pentax'ın mükemmel tasarımıdır. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği hızlı netleme ve alan derinliğinin geniş olmasıdır. "IF" özelliğinden dolayı fokus ayarı esnasında ön lens elemanları dıştan değil içten hareketlidir. Bu sistem daha hızlı ve sessiz netlemeyi sağlar.

Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 400-TL.

Genel Özellikleri        :  "IF" (Internal focus) İçten odaklamalı standart Lens

Optik dizaynı .................................... : 12 grup  15 eleman
Diyafram yaprak sayısı ...................... : 6
Diyafram açıklığı ............................... : 4 (5,6) - 22 (32)
Asgari netleme ................................. : 50 cm.
Filtre çapı ........................................ : Ø 62 mm.
Ağırlığı ............................................  : 305gr (10.8oz)
Odak Bağlantı Mesafesi ...................... : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ................................. : 1:5.56  (0.18X)
Bağlantı yapısı "bayonet" ................... : Pentax-KAF
Gövde rengi  .................................... : Gümüş/Siyah - Siyah
Gövde kılıfı  ..................................... : yumuşak kılıf S90-100
Parasolay (gölgelik) .......................... : PH-RBA 62mm - PH-RBH 62mm
Ürün numarası ................................ : Gümüş/Siyah - 27678
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm

2546
Bu tarz pratik bilgiler faydalı oluyor. Arşivinizde bu tür bilgiler varsa üye arkadaşlar veya ziyaretçiler için faydalı olacağını düşünüyorum. Devamını bekliyoruz.

2547
        İyi parıldıyan bir lens piskolojik olarak bizi tatmin etmeli. Temizliği bu yönden önemli diyebilirim. Ama en önemlisi diyafram kısık iken veya A modunda iken lensin arkasındaki mandalı çekip bıraktığımızda diyafram yaprakları hızlı ise sorun yok demektir. Fokus halkası iyi çalışıyor ve netlemeyi yapıyor fazla teferruata  gerek yok; zaten sıfır lens almıyorsunuz. Ama sırf fiyatını düşürme çabanız varsa " lenste iki toz tanesi var.... lensin arka ve ön kapağı yok.... masum kullanmaktan dolayı olan iki çizgi için.. lens darbeli ve yıpranmış" diyebilirsiniz.  Ama içinize sinmeyen lensi almanızı tavsiye etmem. Bu edebiyatlara gerek yok.   

2548
Pentax-K Sabit Odaklı / SMC PENTAX-A 1:1.2 50mm
« : 27 Temmuz, 2011, 11:24:04 »

      Portre ve Sahne fotoğrafçılığı ile loş ışık şartları için ideal bir objektiftir. 1984~2004 yılları arasında Pentax ASAHI OPTICAL CO.,LTD tarafından 24X36mm tam kare (full frame) olarak filmli Pentax LX fotoğraf makinesi ile piyasaya sürüldü. Piyasada kısıtlı sayıda siyah renk versiyonu olması yanında çok nadir olarak gümüş (silver) rengide vardır. Optik yapısı itibariyle Pentax’ın en iyi lenslerinden biridir. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği diyafram açıklığının çok olmasından dolayı loş ve karanlık ortamlarda kaliteli görüntü vermesidir. Açık diyaframda alan derinliği çok az olduğundan portrelerde  aranan bir soft etki yaratır. Bokeh (bulanık efekti) estetik yönden en iyi etkiyi bırakır. Firma tarafından kodlanmış olmasada kullanıcılar tarafından *star* serisi lenslerinden biri gibi rağbet görür. SMC PENTAX-A 1:1.2 50mm objektif manuel focus olup diyafram halkasında A seçeneği olduğundan Pentax DSLR "Digital Single-Lens Reflex" bütün çekim modlarında sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır.
     "SMC PENTAX-A 1:1.2 50mm" objektifi Profesyonel Pentax kullanıcıları diyafram açıklığının çok olması, metal ve basit yapısından dolayı uzun yıllar basit bir bakımla yeni gibi kullandıklarından tercih etmektedirler. Buna karşın genel kullanıcılar fiyatının yüksek oluşu ve manuel fokus olduğundan tercih etmemektedirler.

http://www.ricoh-imaging.co.jp/japan/products/filmcamera/lens/index35_others.html

Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 1000-TL.

Genel Özellikleri          : Diyafram açıklığı fazla sabit gruplu standart lens

Optik dizaynı ............................. : 6 grup 7 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................ : 9
Diyafram açıklığı ........................ : 1:1.2 – 1:22
Asgari Netleme .......................... : 45cm
Filtre çapı .................................  : Ø 52mm.
Ağırlığı .....................................  : 345gr (12.17oz)
Odak Bağlantı Mesafesi ............... : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ........................... : 1:6.67  (0.15X)
Bağlantı yapısı "bayonet" ............. : Pentax-KA
Gövde rengi  .............................. : Siyah ve özel Silver Gümüş
Gövde kılıfı  ................................ : Sert kılıf HB-90 / yumuşak kılıf S70-70
Parasolay (gölgelik) ..................... : MH-RC 52mm / PH-S 52mm / PH-SA 52mm / PH-R 52mm / RH-RA 52mm   
Ürün numarası ........................... : 20987
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm




2549
Pentax Film SLR Fotoğraf Makinaları / PENTAX KX ve yıllar
« : 26 Temmuz, 2011, 23:59:58 »

    Tahminen 1975 yılının sonlarına doğru Asahi Pentax KX olarak piyasaya sunulan tamamen manuel olarak çalışan 24X36mm format filmli SLR fotoğraf makinesi. 2 adet LR44 pil sadece pozometresini çalıştırıyordu. Pili bitse bile enstantane ve diyafram ayarını kendi tecrübelerinizle yaparak, hiç bir sorun olmadan en kaliteli çekimleri yapabilirsiniz. Pil olup olmaması makinenin çalışmasında herhangi bir faktörü yoktur. 1 - 1/1000 arası enstantane aralığına sahip olup Pentax-K objektif yapısında  (diyafram bileziği olan)  lenslerle uyumludur. Gümüş Silver renk gövde yaygın olsada, piyasada kısıtlı sayıda siyah renk gövde mevcuttur.
     Yıllar geçti....ve 2009 yılında Pentax K-x DSLR modeli  piyasaya sunuldu.... Model adları bilinçli mi tesadüf mü?......Bilemeyiz.


2550
Pentax-K Zoom Odaklı / SMC PENTAX-FA 1:3.5-5.6 28-80mm -AL-
« : 26 Temmuz, 2011, 21:11:05 »

      Portre, manzara, mimari ve sokak fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. 2002-2004 yılları arasında Asahi Opt.Co., Pentax tarafından 24X36mm tam kare (Full frame) olarak filmli son versiyon Pentax MZ/ZX fotoğraf makineleri ile birlikte piyasaya sunulmuşsa da günümüzde kullanıcılar 16X24mm (Half frame) APS-C (Advanced Photo System type-Classic ) için diğer bir deyişle crop sensörlü 1,5 çarpanlı DSLR "Digital Single-Lens Reflex" daha yaygın kullanmaktadırlar. Optik diziliminde “AL” (Aspherical Lens) kullanılmasından dolayı görüntünün ortasındaki keskinlik, kenarlarda da aynıdır. Görüntü kalitesi yüksektir. Optik yapısı itibariyle Pentax 28-80mm kategorisi lenslere göre en iyi optiğe sahiptir. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği hızlı netleme ve alan derinliğinin geniş olmasıdır. Pentax'ın piyasada az bulunan ve pek tanınmayan objektifidir. Optik elemanlar parlamayı önleyici SMC (Super Multi Coating) tekniğiyle kaplanmıştır.
    Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:3.5-5.6 28-80mm -AL-" objektifi  AL (Aspherical Lens) olmasından dolayı tam kare (full frame) görüntünün ortasındaki keskinlik, kenarlardada aynıdır. Görüntü kalitesi güzeldir. Diyafram açıklığı çok olmadığından karanlık ortamlarda fokus ayarı tam kararlı değildir. Bayoneti metal olduğundan fanatik kullanıcıları tarafından olmazsa olmaz bir objektiftir. Diyafram bileziğinin oluşu eski filmli makinelerde kullanılması bu objektifin bir artısıdır. Pentax'ın tüm SLR ve DSLR'lerin bütün modlarında sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır.
    Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:3.5-5.6 28-80mm -AL-" objektifi Pentax kullanıcıları genel dizaynı, tombul yapısı ve mühendislik tasarımı Tamron lensleri anımsattığından şüpheyle bakmaktadırlar. İlginçtir ki Tamron'un Pentax K bayonet kopyası olmadığı ama diğer markalara bu dizaynda imalatı olduğudur.
     Pentax'ın "SMC PENTAX-FA 1:3.5-5.6 28-80mm -AL-" objektifi test uzmanları en ideal diyafram açıklığının 1:8 olarak tespit etmişlerdir. Zaten çoğu objektifler f8 diyafram açıklığı ile en ideal görüntü kalitesi ile tescillenmiştir. Macro objektif olmasa da (1:8 ) oranında basit macro özelliği vardır. Geniş yapılı orjinal yuvarlak parasoleyi “PH-RBD 58mm” ile daha şık bir dış görüntüsü olmaktadır.  Focus esnasında ön elemanı döner yapıda olduğundan polarize ve özel efekt filtre kullanma zorluğu vardır.

Türkiye'de 2011 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 200-TL.

Genel Özellikleri        :  Aspherical Lens

Optik dizaynı ............................... : 7 grup  7 eleman
Diyafram yaprak sayısı ................. : 6
Diyafram açıklığı .......................... : 1:3,5(1:5,6) - 1:22(1:38)
Asgari netleme ............................ : 70 cm.
Filtre çapı ................................... : Ø 58 mm.
Ağırlığı ....................................... : 230gr (8.1 oz)
Odak Bağlantı Mesafesi ................ : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ............................ : 1:8  (0.125X)
Bağlantı yapısı "bayonet" .............. : Pentax-KAF
Gövde rengi  ............................... : Gümüş/Siyah
Gövde kılıfı  ................................. : yumuşak kılıf S90-160
Parasolay (gölgelik) ...................... : PH-RBD 58mm
Ürün numarası ............................. : 27687
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 24X36mm



Sayfa: 1 ... 168 169 [170]