İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - rsimsek

Sayfa: 1 ... 24 25 [26]
376
Cümleten hayırlı kandiller, tüm insanlığa hayırlar getirir inşallah.

377
...
 ben 55-300'ü florya sahilde sürekli lens değiştirme telaşı yüzünden deri çanta ile birlikte ya unuttum ya düşürdüm, sonuç olarak kaybettim. ...

Geçmiş olsun Soner bey kardeşim, üzüldüm doğrusu :(

378
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotografium Nikon D3200 Çekilişi
« : 18 Mayıs, 2012, 17:18:16 »
Recep abi rastgele. :)) nasip kısmet bakalım kime çıkacak.

Yakınımızda olması da bir tesellidir :)

379
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotografium Nikon D3200 Çekilişi
« : 16 Mayıs, 2012, 22:10:24 »
Parasıyla değil mi ben de katılıyorum  :D :D

Fotografium Nikon D3200 Profesyonel Fotoğraf Makinesi Hediye Ediyor. Siz de katılın Nikon D3200, Lowepro Çanta (DSLR Video Fastpack 250 AW Sırt Çantası) ve Slik Tripod (Slik 500DX Tripod) kazanma şansı elde edin.

http://goo.gl/ciXjD?ref=322 adresini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

380
Bir sorun görmedim. Ben çıktığından beri yükledim kullanmaktayım Ver:1.12 yi.

381
Öğrenme ve varsa bildiklerimi paylaşma amacıyla ben şahsen forumu danışacak bir kapı olarak görüyor ve bu durumdan memnunum.

Doğrusu Can beyin söylediklerine de katılıyorum. Pentax, lens ve ilgili ekipman hakkında teknik bilgiyi burada bulmak kolayken, sanatsal kısmı anlatmak da zor olduğu gibi, sanat şudur demek de zordur ve onu zaten herkese de anlatamazsınız. Sanatın, ben sadece öğretilecek bir şey olduğuna da inanmıyorum. İnsanın ilgili dalına eğilimi olmalıdır. Yoksa elektronik/teknolojik oyuncakların cazibesine kapılan bir çok kişi; "aha bak kutudan ne çıktı" der gibi biraz hayranlıkla bu işe bakıyoruz belki de. Ben fotoğrafçılığı (sanatsal anlamda) poz üçgenine benzetiyorum: 1-Cihazı tanıma, 2-Optik ve teknik bilgilere sahip olma ve 3-Sanatsal bakış açısı ya da herkesin gördüğünden farklı olanı görebilme.

Bu işin ustadları en azından bazı tiyolar verirse, belki usta olamasak da usta olmayan yerde çıraklığa razıyım şahsen :)

Herkese iyi forumlar, iyi paylaşımlar...

382
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Doğum günü
« : 13 Mayıs, 2012, 20:25:18 »
Biz de tanışmıyoruz ama olsun buradan sanki tanışmış gibiyim, umarım zamanla yüz yüze de karşılaşırız..

Gönlünüzce nice mutlu yıllar dilerim Ercan bey..  :)

383
Hoş Geldiniz / Ynt: Merhaba
« : 13 Mayıs, 2012, 20:18:49 »
ferhat bey üstadlar kart konusunda bir terslikte tüm verilerinizi kaybetme riskiniz az olsun diye 2 ve 4 gb kartı öneririler.ama tabiki bu sizin bileceğiniz iş.aynı zamanda işlem hızı gb arttıkça daha yavaşlayacaktır.kolay gelsin ve hoş geldiniz

Aynen katılıyorum. Riski bölerek azaltmak gerek. Ayrıca video da çekecekseniz class8 class10 modelleri tercih etmelisiniz. Class2/4 gibi hızlar özellikle raw çekerken kayıt işlemini bir nebze uzatabilir. ;)

384
Benim fikrim; manyetik (sabit/taşınabilir hdd) ve elektronik (usb bellek/ssd) depolama ortamlarından çok DVD (optik) ortamlar tercih edilmelidir. Ve yazdırırken kesinlikle sağlam ve garantili olması için mümkün olduğunca yavaş hızda yazdırmak gerekiyor. DVD/CD lerde yazma işlemi üzerindeki metal medyaya aşındırılarak ya da lazer ışığı ile noktalar şeklinde yakılarak yapıldığından ne kadar yavaş yazım olursa o kadar net yazım olmakta. Bu keskin foto çekmek için iyi bir pozlama olayına benzer biraz. ;)

Sonuçta 1 TB HDD, fiyatların yüksek olduğu, 3 e katladığın son bir senede 250-260 TL iken bu şekilde tanesi 50-60 kuruş olan 4.7 GB lik DVD lerle 120-130 TL civarına iş çok daha uzun vadeli şekle getirilip halledilebilir. HDD lerin ömrü 5-10 sene hadi iyi bir tahminle 15 seneyken (son zamanlarda 2 senelik garanti süresini bile dolduramıyor bir çoğu :( ) DVD lerde iyi bir kutulama ve koruma ile 100 senelik ömür biçilmiş. Tabi burada bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor. Başta arka kısmı bilgilerin yazıldığı kısmın boyalı kısmıdır. Yani orada kalemle yazarken oluşabilecek bir çizik DVD nin hasar görmesi anlamındadır. O yüzden o kısma özel dikkat göstermek gerekiyor. Arşivlemek için yumuşak uçlu DVD/CD kalemi ile yazarken de dikkat etmek gerekiyor. Bir de daha ciddi ve profesyonel yedeklemeler için medyası altın, gümüş, platin gibi kaliteli olanları tercih etmek gerekebilir..

Burada 1 TB örnek verdim. Yaklaşık 212 adet 4.7 GB lik DVD eder.. Biraz da 1 TB HDD nin boyutuna göre arşivlerken hacim olarak yer sorunu yapabilir. Risk ve tercih meselesi artık.  :)

385
Zamanla artık.. öğrendikçe uyguladıkça pekişecek... Aslında önemli olan Av, Tv, P, vb modları ve uygulama alanları hakkında bilginiz varsa gerisi aşağı yukarı her cihazda benzer ayarlar.. Mesela tek noktadan mı ölçüm yapılacak çok noktadan mı gibi yapacağınız çekime göre değişebilecek ayarlar da var. Bende de var diye demiyorum ama gerçekten bilene güzel makina  ;)

386
Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Aradan 89 sene geçti fakat halen egemenlik millete geçemedi, hep birilerinde oldu. :(

Çare; duyarlı, bilinçli, farkıdalıklı, sorumluluk alan vatandaş olmakla, sivil toplum örgütleşmesini tamamlamakla mümkün. Yoksa örgütlenenler bizleri gütmeye devam edecek!

Biraz siyasi bir anlam içerikli oldu ama ben de gördüklerimi resmetmek istedim.

387
Hayırlı olsun güle güle kullan. Modeldaş olduk desenize ;)

Aman hocam kitapçığını iyice oku okudukça bir sürü şey çıkıyor. Cihazı tanıdıkça, kabiliyetlerini öğrendikçe isabetli karar verdiğini anlayacaksın.

Ben uzun zamandır hem öğrenme, kurcalama, araştırma derken ekipmanı da az çok tamamladım artık bahar yaz derken fotoğraflar gelmeye başlar :)

388
Hocam elinize, emeğinize, dimağınıza sağlık.. Gerçekten çok değerli paylaşımlarınız oluyor.

...
    Deklanşöre basmadan önce…. Yani fotoğraf çekmeden önce
    Pozlama değeri için “AE-L”  veya “yeşil tuş” a basınca gövde basit bir ses çıkaracak ve obtüratör hızını ayarlayacaktır.
   Obtüratör hızını yavaşlatmak veya hızlandırmak için (ISO) değerini tecrübenize dayanarak ayarlayınız.
    ..…   

Hocam MF yada manuel deyince insan; "kim şimdi diyafram, enstantane ve iso yu kim hangi tecrübe ile ayarlıyacak" diye düşünülebiliyor ama yeşil tuş burada imdada yetişiyor. ;)

Işığınız bol olsun yerine kararında olsun diyeyim. Çünkü bol ışık her zaman istenmiyor, yoksa ND (Neutral Density/Doğal Yoğunluk) filtrelerine gerek olmazdı.. :)

389
Öncelikle menüden fabrika ayarlarına resetlemeyi deneyim derim.

390
Bilgilendirme için teşekkürler.. Ben duramam hemen indirip çaktim bile cihaza  ;D

Sayfa: 1 ... 24 25 [26]