İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - turkayacar

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Öncelikle uzun ve detaylı incelemeniz için çok çok teşekkür ederim. :) Fenerim led olduğu için çok patlama oldu sanırım, ışığı çok güçlü..Mendil güzel fikir...WB ayarında haklısınız acemileğime geldi sanırım :) ama mavi ışıkta çok kötü olmamış gibi :P, floresanı da deneyeceğim...O eğiklik ayarını bir türlü yapamadım o konu da haklısınız beni de rahatsız etti ama deneme olduğu için bunlar sonradan pek önemsemedim..Tekrardan yorumlarınız için teşekkür ederim, çalışmaya devammm !! :)

İlk önce tebrik ederim. Emeklerine sağlık. Emek verilmiş çaba gösterilmiş bu konuda tekrar tekrar tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Daha uzun süre pozlama yapacaksan bu sefer diyaframı birazda daha kısman gerekli. Aslında buu aydınlık oldukça yeterli, hatta zeminde hep fenerin patlaması var. Zeminde hale şeklinde patlamalar oluşmuş. Elfenerinin gücünün yüksek olmasından kaynaklanıyor veya fener konuya çok yakın. Hadi şişe ve sigara ince nesnelre olduğundan diyeceğim ama objektifte bile zemine patlama yapmış. Demek ki biraz daha yukardan tutmak gerekiyor. Gerekirse ışığın önüne ışığı geçiren ama biraz difüze eden bir mendil koyabilirsin. Birde diyaframı kaç yaptın bilmiyorum ama F8'den daha açık olmamak koşuluyla F32'ye kadar kısmanın yolu var. Bu diyafram değerine göre ensantaneyide uzatabilirsin. En önemlisi wb ayarın yanlış olmuş. Tungsten sarı lambada seçiliyor. Senin ışığın beyaz ise wb dengesini beyaz ışık, floresan seçmen lazımdı. Burada wb ayarında hata olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple fotolar hep mavimtrak olmuş. Her fotoğrafta ufuk çizgisi 1-2 derece sağına yatık. Şişedeki duman çok patlamış. Objektifin üzerinde de çok ufak bir patlama dikkat çekiyor. Onun haricinde lensdeki dumanları ben oldukça keyifli buldum. Birinci sigaranın dumanı müthiş olmuş. Sigaranın yanmadan dumanının tütmesi oldukça ilginç olmuş. Birinci sigarada ufuk çizgisi düzgün, wb dengesi tam, zemindeki patlama olmasaydı benim favorim olurdu diye düşünüyorum. Sonuç olarak biraz pratikten sonra çok daha güzellerinin sinyallerini veren nitelikte çalışmaların ve cesaretin için seni yürekten tebrik ederim.

17
Hoş Geldiniz / Ynt: İspanya Merhaba
« : 21 Mayıs, 2012, 21:08:30 »
hahah herkes ispanyolca konuşmaya başlamış :P Welcome bro !

18
Çok güzel bir fikir...detaylar görüşülmeliii :)

19
Zincirin dönüş çapı çok büyük bence biraz yavaşça sallanınca örneklerdeki gibi olacak gibi geliyor bana.

Doğrusu ben o ambalaj ipini dümdüz bir şekilde bulamadım hep bir yerlere dönük gibi yenisini alacağım tekrardan neyse çok konuştum bu başlık altında ya susayım :)

20
Dediğiniz gibi çekilmiştir, yalnız şunu anladım olay o ipte bitiyor onun şekli de çok önemli :)


21

F/5.6
2 saniye

nasıl olurdu acaba, aynı hızla zincir zallamayla, duman kalınlığı 4 kat azalmazmıydı ve zincir daha kalın gözükmezmiydi acaba?

Hemen deniyorum :)

22
Odak uzunluğu hariç hepsi aynıdır :)


23
Tamam çok başarılı sayılmam ama ilk denemelerim...Eleştirilerinizi bekliyorum... Saygılar :)

Not:Yangın çıkmadan atlattık....

Not 2:Sigara kullanmıyorum...










24
Yangın çıktı galiba evde.  :)

Ahahah hayır hocam sadece bu akşam bazı aksiliklerden dolayı gerçekleştiremedim en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planlıyorum en ama en kısa zaman da :) sizlerle de paylaşacağım.. Saygılar :)

25
Az sonra deneyecegim :)

26
Beyaz isik kullansam ne olur ? :) o sari olan yerler beyaz mi cikar ?

27
Yok digital isleme bana ait degildir bilginize.. :)

28
Bütün forumumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun...

Her zaman genç kalmak ümidiyle saygılar... :)


29
Cok tesekkürler en kısa zamanda deneyeceğim :)

30
İstanbul / Ynt: İstanbul Ekibi
« : 04 Mayıs, 2012, 16:06:37 »
Ortak bir tarih belirlensin....

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7