İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - haytaertu

Sayfa: 1 ... 46 47 [48]
706
Zaman Aşımı / Ynt: pentax k5 silver ve tüm ekipman
« : 28 Ekim, 2011, 19:12:36 »
An itibariyle ancak rüyamda görebileceğim bir set  :D

707
Sabit Odaklı / Ynt: samyang 85mm f1.4
« : 19 Ekim, 2011, 10:57:51 »
            Şimdiye kadar kullanma şansım olmadı ama kullanan arkadaşlardan, fotoğraf forumlarından ve Sirkeci piyasasından elde ettiğim bilgileri sizlerle paylaştım. 
            Forum üyeleri sayesinde bilgi dağarcığımı genişletmek temel amacımdır. " haytaertu" nikli arkadaşımızda bu objektifin oluşu ve tecrübelerini bizlerle paylaşacak olması sevindirici.
             Portre çekimlerinde 1:1,4 – 1:2 gibi diyafram değerlerinde çok soft bir görüntü vermesi ile bulanık bir görüntüyü birbirinden ayırmak gerektiğini düşünüyorum. Portre çekimlerinde  soft görüntü veren objektiflerin bazen tercih edildiğini bir gerçektir.
            Aynı zamanda bir dizi Rokinon, Vivitar ve Bower gibi farklı markalar altında satılmaktadır.  Referans olabileceğini düşündüğüm Pentaxforums ve Samyang linklerinden faydalanılacağını düşünüyorum.
         
http://www.pentaxforums.com/userreviews/rokinon-samyang-bower-85mm-1-4-aspherical.html
http://www.samyang.pl/product,21,category,5,samyang_85_mm_f14_aspherical_if

Değerli hocam kusuruma bakmayın, haklısınız soft görüntü ile bulanık görüntü ayrı şeyler. Ama ben bu lensi şiddetle tavsiye ediyorum. Belki de duygusal bir olaydır  :)

708
Sabit Odaklı / Ynt: samyang 85mm f1.4
« : 18 Ekim, 2011, 23:35:10 »
Örnek fotoğrafları izlemek isterim açıkçası. :)

evimdeki net çok yavaş ( arkadaşımın wireless inden bağlanıyorum :) ) bi kaçgüne bu başlıkta paylaşırım örnekleri

709
Sabit Odaklı / Ynt: samyang 85mm f1.4
« : 18 Ekim, 2011, 23:09:43 »
Ben şu an Samyang 85mm 1.4 ün amerika versiyonunu yani Rokinon 85mm 1.4 ü kullanıyorum. Evet kendisi bir portre lensidir. Üstelik çok çok keskin bir lenstir. 1.4 te bulanık görüntü verdiğine katılmıyorum, ben şu an çok rahat çekim yapıyorum. Ama açık havada f 2.8 çok iyi, hatta f 5.6 da tabiri caizse jilet gibi sonuçlar veriyor. Kesinlikle pişman etmez sizi. bence 550-650 tl ye alınabilecek en kaliteli portre lensidir.

710
        Limited lens, en basıt şekliyle; optik hataları asgari düzeye indirilmiş veya yok edilmiş lenslerdir. Bu objektifler kompakt, sağlam iyi yapılı olmasının ötesinde optikleri yansımaları bertaraf eden özel meddelerle kaplı. Mor saçaklanma dediğimiz CA kontrolü ve düşük bozunma (aspherical) özellikleri ihtiva eder. Tüm renk kırılmaları ve görüntü transferi sırasında görüntü tayfları sonuçta sensörde birleşmesi  yani odak merkezi sensördür. Bunun sonucunda en keskin ve en kararlı görüntü elde edilen objektif çeşidi diyebiliriz. Aslında anlattığımız optik fiziğidir. Sonuçta Limited lens optik hataları giderilmiş ve en iyi görüntü elde edebileceğimiz kaliteli objektiflerdir.
         Size tavsiyem Pentax'ın kit lensi olan 18-55mm objektife güvenmeniz. İhtiyaç ve birikim sonucunda gerekli gördüğünüz objektiflere yönelmeniz. Sonuçta fotoğrafçılık bir hobidir...

Çok teşekkür ederim, gerçekten özenle anlatmışsınız.. Evet 18-55mm şimdilik işimi görüyor, zamanı gelince ihtiyaç fazlası bi miktar para geçerse elime üst seviye bi lens düşünebilirm..

711
Arkadaşlar bu "limited lens" ne demek  :o

712
Teknik eleştiri istekleri / Ynt: İlk gece çekimim
« : 29 Eylül, 2011, 13:37:04 »
Akşam çekimleri belki daha hoş olabilir renk açısından ama gece çekimlerinin de hakkını yememek lazım.. Doğru enstantane ve doğru diyafram değeriyle mükemmel fotoğraflar ortaya çıkabilir.. Yani gece çekimleri de pekala mantıklı ve hoş çekimlerdir  ;)

714
Bir-iki aya kadar ben de bi 16-45 almayı düşünüyorum. nerden temin edebiliriz acaba

715
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: Hayvanlar ve Portreleri :)
« : 07 Ağustos, 2011, 20:56:22 »

pentax k200d
porst 50mm f1.7

Mükemmel olmuş, kedi sanki korku filminden fırlamış gibi  :o ama kedide biraz netlik kaybı var sanki.. heralde fotoğraf siteye yüklenince  boyutlandırmadan kaynaklanıyor.. yani umarım öyledir  :)

716
Fotoğraf Teknikleri / Ynt: İnsanlar ve Portreleri..
« : 07 Ağustos, 2011, 12:47:10 »



Kr+85 mm f 1.4 
1/500
iso:200
f:8
Bi tane de benden gelsin... Fotoğraf konusunda bana oldukça yardımı olan Hıfsı hocam...

717
Hoş Geldiniz / Ynt: PentaxTürk Tanışıyor
« : 05 Ağustos, 2011, 20:13:49 »
Ertuğrul aramıza hoşgeldin.  :)

Teşekkür ederim Ahmet Hocam :)

718
Hoş Geldiniz / Ynt: PentaxTürk Tanışıyor
« : 05 Ağustos, 2011, 16:53:46 »
    İsmim Ertuğrul ULUSOY.. 1988 Afyon/Sandıklı doğumluyum, ama uzun yıllar Denizli/Çivril de ikamet ettim ve ailem hala daha orada oturmakta. Lise öğrenimimi Çivril de tamamladıktan hemen sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Matematik Bölümünü kazandım. Geçen sene bu zamanlar mezun oldum ve 2 ay içerisinde Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Matematik Bölümünde Araştırma görevlisi olarak işe başladım. Şuan yüksek lisans yapıyorum. Ayrıca nasipse bir aydan az bir süre içerisinde evli olacağım.


    Fotoğraf merakım ise genelde buradaki arkadaşların dediği gibi herhangi bir fotoğraf makinası ile başlamadı maalesef. Oyun düşkünü birisi olduğum için yanımda taşıdığım cihazın hem iyi bir oyun konsolu hemde iyi fotoğraf çeken bir cihaz olmasını istedim. O yüzden lise ve üniversite yıllarımda pahalı cep telefonları alarak vu bu cihazlardaki fotoğraf çekme işlevini kullanarak çektim çoğu fotoğrafımı. Belki o telefonlara verdiğim para ile şuan üst segment bir makina kullanıyor olacaktım.. Ama cahillik işte  :) Sonra kendime büyük bir sürpriz yaparak üniversite son sınıfta kompakt bir Canon aldım. Bir süre onunla devam ettim. Sonra Elazığ da işe başladığımda fotoğraf konusunda tecrübeli bir öğrenci arakadaşla tanıştım, ve onun tavsiyesi üzerine Canon S5 is aldım. Ama tatmin etmedi. Daha sonra arkadaşın tavsiyesi ile Pentax a yöneldim. Ve yine aynı arkadaşın sayesinde bu sitenin moderatörlerinden birisi olan Ahmet DERİCİ ile tanıştım. Sağolsun kendisi de bana ilk SLR makinam olan Pentax Kr + 18-55 kit lens ve Rokinon 85 mm f 1.4 lensi almama vesile oldu. Herhangi bir ihtiyacı olan kendisiyle mutlaka temasa geçsin ;)

     Diğer hobilerim ise pek fazla değil. Sıkı bir strateji oyunu düşkünü olmakla beraber çat pat da olsa arada bir ney üflerim..
 
      Selamlar....

Sayfa: 1 ... 46 47 [48]