İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - thuringwethil

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]
61
Genel Film Dünyası / Ynt: Analog Fotoğrafçılık/Filmler
« : 04 Mart, 2015, 09:51:40 »
Ben filmleri oradan alıyorum ama hiç banyo yaptırmadım. Bu sefer orada yaptırayım bakalım. Labonix 1400 dpi taramayı 5, 2800 dpi'yi de 7 liraya yapıyor. Banyo da 10 lira, her seferinde taze banyo kullandıklarını yazmışlar bir de. Yine de işte 7 liraya yaptırmak varken her seferinde 17 lira verir miyim sanmıyorum. Belki farklı bir film, daha fazla özenerek çektiğim bir film falan olursa. :)

62
Genel Film Dünyası / Ynt: Analog Fotoğrafçılık/Filmler
« : 04 Mart, 2015, 09:24:53 »
Site çok güzel olmuş, tebrikler. Bende de bir Pentax Spotmatic, bir de Smena Symbol var. Genellikle fiyatı uygun diye Tudorcolor kullanıyorum, sonuçlardan da memnunum açıkçası. Genellikle Kristal'de banyo yaptırıyorum, son filmimin banyosunu ise labonix yaptı, fiyatı biraz tuzlu (Kristal 7 veya 7.5 liraya yapıyor, labonix 15-17 lira, taramaya göre değişiyor) fakat sonuç baya güzeldi. Kendi banyomu yapmak istiyorum fakat daha ekipmanım yok bunun için, ileride umarım. :)

Bu arada çift pozlama ile ilgili yazı da olursa sitede güzel olabilir bence, bu aralar malum baya popüler. :) Nasıl yapıldığı, nelere dikkat etmek gerektiği, püf noktaları gibi bir yazı çok kişinin işine yarayabilir.

63
Windows çalışmayı durdurdu hatası alıyorum ben, var mıdır başka aynı hatayı alan? (64 bit windows)

64
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotoğraf çekerken amman dikkat!
« : 22 Şubat, 2015, 02:24:24 »
Internete eklenen her sey kamu mali sayilir. Dogru yada ysnlis ama bu boyle. Zaman icinde sorunlara cozum bulunabilir belki.

Aman hocam olur mu öyle şey?

http://www.telifhaklari.gov.tr/ana/sayfa.asp?id=408

SORU: İnternetteki fotoğrafları izin almadan kullanabilir miyim?
CEVAP: Bir fotoğrafın ya da başka bir eserin internette yayınlanması bu eserin serbestçe kullanılabileceği anlamına gelmez. Esere ilişkin hak sahiplerinin eser yayınlanmış olsa bile hakları devam eder, bu sebeple ilgili hak sahiplerine ulaşarak izin alınması gereklidir.

Pratikte dediğiniz gibi uygulanıyor olsa da bir fotoğrafı internete yüklemeniz onu kamu malı yapmaz.

65
Genel Konuşma Forumu / Ynt: Fotoğraf çekerken amman dikkat!
« : 16 Şubat, 2015, 22:32:16 »
Ben de bir fotoğrafımı bu şehir fırsatı sitelerinden birinde görmüştüm. Bir süre fotoğraf yüklemedim internete veya imzalı yükledim ama imzalı olması da hiç hoşuma gitmiyor. Instagram'ı daha fazla kullanıyorum artık bu yüzden, orada küçük boyutlu hali oluyor en azından.

66

Bu konuda ne yazık ki çok projemiz var. Ne yazık ki diyorum çünkü bazı şeylerin hatırla, teşvikle olmaması gerektiğini geçmiş yıllarda yaşadık, gördük. Dolu bir organizasyon için üyelerden talep gelmeli. O nedenle beklemedeyiz... Yakın bir tarihte bunun provası yapılabilir. Teşekkürler.


Ben buna pek katılmıyorum açıkçası. Ben iki yıldır üyeyim ama son zamanlarda daha aktif girmeye çalışıyorum, fakat bu sürede gördüğüm kadarıyla forumda paylaşılan mesaj sayısı günde çift haneye ulaşmıyor. Şimdi durum böyleyken üyelerden talep beklemek bence biraz hayalcilik oluyor. Önce üyeleri bir şekilde siteye çekmek gerekiyor, sonra talep gelir zaten kendiliğinden.

67

Teşekkürler. Peki bu nasıl sağlanabilir? Sitede tutma uygulamaları neler olabilir?

Daha fazla fotoğraf paylaşılan bir yer olması ilk aklıma gelen benim. Bunun için belki haftalık, aylık yarışmalar düzenlenebilir.

68
Referans sistemi daha etkin olabilir' mevcut referans sistemi malum smk scripti pek ic acici degil. Diger onerim siteye teni uye olan biri hemen satis bolumunde konu acamasin. Tabi bu sistemde art niyetlerin onune gecer mi pek sanmiyorum.

Bence böyle kısıtlamalar yerine site kullanımını özendirecek uygulamalar bulunmalı. Satış yapmak için üye olan kullanıcıyı satıştan sonra sitede tutabilmenin yolları aranmalı. Yoksa böyle bir sınırlama getirilirse üye olmadan vazgeçecektir tahminen yeni kullanıcı adayı.

69
500px / Ynt: https://500px.com/ugurugurlu
« : 25 Ocak, 2015, 15:17:55 »
<div class="pixels-photo">
  <p>Photograph Bosphorus by Ugur Ugurlu on 500px</p>
  Bosphorus by Ugur Ugurlu on 500px
</div>
<script type="text/javascript" src="https://500px.com/embed.js"></script>

Bunu ilk Pentax'ım olan K100D Super ile çekmiştim. :)

70
Hoş Geldiniz / Ynt: Selamlar
« : 16 Aralık, 2014, 17:29:23 »
Teşekkürler, hoşbulduk. :)

Kemal Bey, K-r sanırım giriş seviyesi modeli değil mi Pentax'ın? İmaj kalitesi olarak belki K20D'den üstündür ama sanırım biraz küçük bir makine. Ben daha ele oturan bir makine alırım gibi geliyor. K20D arkadaşım için büyük gelirse takas edebiliriz tabii. :)

71
Hoş Geldiniz / Selamlar
« : 15 Aralık, 2014, 22:05:56 »
Herkese selam, ben de bu başlığı görmemişim. Dslr macerasına bir K100D Super ile başlamış, Pentax sevdasına o zaman bulaşmıştım. :) Ne yazık ki yaklaşık iki yıl kullanabildim makinemi. SMC-M 50mm 1.4 denen güzel varlıkla da o zaman tanışmıştım. Sonra uzun bir dönem Canon 500D kullandım. Kuzenimin Tamron 70-200 ve Sigma 10-20'sini kullanmak için mecburdum. Kız arkadaşıma hediye olarak bir fotoğraf makinesi almaya karar verdiğimde Pentax sevdası yine ağır bastı. K100D kullandığım zamanlar çok beğendiğim K20D ve K10D'yi incelemeye başladım (daha yeni modellere bütçem pek uymuyordu). Iso biraz sıkıntı olabilir diye K10Dyi eledikten sonra cumartesi günü K20D satın aldım. Yılbaşına kadar makine bende kalacağı için de çok mutluyum ;D Üzerinde SMC-M 50mm 1.7 lens var şu an. Filmli makine kullandığından sıkıntı yaşamayacaktır arkadaşım. Makineyi o kadar çok beğendim ki Şubat veya Mart gibi ben de bir tane almayı düşünüyorum. Bir adet de Pentax Spotmatic filmli makinem var, m42 bayonetli. Kendime bir Pentax Dslr alırsam sanırım onu da K bayonetli bir makine ile değiştirebilirim, lensleri kullanabilmek adına.

Benden bu kadar, tekrar selamlar, bol çekimler.

72
500px / https://500px.com/ugurugurlu
« : 15 Aralık, 2014, 21:51:30 »
Selamlar, ilk dslr'ı Pentax olan sonra ne yazık ki Canon'a geçmiş biriyim ben de. Geçenlerde kız arkadaşıma bir K20D aldım. Doğum gününde vereceğim için yaklaşık 15 gün bende kalacak 8) Smc-m 50mm 1.7 lens var üzerinde, bende zamanında 1.4 olanı vardı. Sonuçta artık eski bir makine olmasına rağmen Pentax yine aşık etti kendine. Şubat veya Mart gibi bir tane de kendime alacağım sanırım. Neyse uzatmayayım, bu da benim portfolyom.

https://500px.com/ugurugurlu

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]