İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - mirat

Sayfa: 1 [2] 3
16
https://anchor.fm/cenk-mirat-pekcanatti/episodes/Fotorafn-Cinsiyeti-e1oi4il

fotoğraf #fotoğrafıncinsiyeti fotoğrafçı #henricartierbresson #HarryCrosby #MaryPhelpsJacob #podcast #miratınpuslufotoğrafatlası #podcaster #cenkmiratpekcanattı



17
Rusya ile savaş nedeniyle halkı zor durumda olan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve eşi Olena Zelenska'nın, İngiliz dergisi için Annie Leibovitz'in objektifine verdiği pozlar tepkiye yol açtı. Vogue’un özel sayısı için kamera karşısına geçen Zelenski çiftinin fotoğrafları temelde "Ülkesi batıyor, lideri magazin peşinde koşuyor" eleştirilerine maruz kaldı. Bu bölümde bende bu çekim ve fotoğrafın propaganda aracı olarak kullanılmasına dair sesli düşündüm. Aşağıdaki bağlantıdan bu bölümü Spotify, powerapp ya da anchor.fm platformlarından dinleyebilirsiniz.


https://miratinpuslufotografatlasi.blogspot.com/2022/08/podcast-ordu-cephede-zelenskiler-nerede.html

Kod: [Seç]
annieleibovitz

18
15 yıl aradan sonra Cenk Mirat Pekcanattı ile kurucusu olduğu Gölge Fanzin, change.org'da açtığı Ara GÜLER, Sabit KALFAGİL, fotoistanbul imza kampanyaları ve fotoğraf üzerine yaptığımız sohbetle Fotografhane tekrar karşınızda... 15 yıl önce yapılan röportaj ise hemen aşağıda, iyi seyirler!

"Fotografhane devam ediyor!.."

https://miratinpuslufotografatlasi.blogspot.com/2022/05/roportaj-fotografhane-reload-bolum-01.html

19
50. Yıldönümünde Görme Biçimleri (MİRAT'IN PUSLU FOTOĞRAF ATLASI)

https://anchor.fm/cenk-mirat-pekcanatti/episodes/50--Yldnmnde-Grme-Biimleri-e1dvh01


Bu bölüm, BBC Radyo 4’ün John Berger’ın "Görme Biçimleri"nin 50. yıldönümüne bir saygı duruşu amacıyla yayımladığı radyo programına dair... "Vizörler: Ellisinde Görme Biçimleri" adlı program kapsamında, 5 farklı kişi çeşitli imgeleri okumuşlar ve "Görme Biçimleri"nin üzerlerinde bıraktığı etkiye dair fikirlerini dillendirmişler. 5 bölümlük bir seri halinde yayımlanan programın ilkinde Geoff Dyer, Robert Capa'nın bir fotoğrafını okuyor. Bende Dyer'ın özelinde bu fotoğrafı okuyuşu ve genelinde görme biçimlerimiz üzerine sesli düşünüyorum.

Bölüm içerisinde atıfta bulunulan konulara dair bağlantılar;

Programın diğer bölümler için: Viewfinders: Ways of Seeing at 50

Algoritmik Olarak Görme Biçimleri/Ways of Seeing Algorithmically - Lewis Bush:

Video: https://vimeo.com/370299889

Tahterevalli: Fotoğraflara Bakmak/See-Saw-Looking-at-Photographs - Geoff Dyer: See/Saw: Looking at Photographs: Dyer, Geoff: 9781644450444: Amazon.com: Books

20
Aşağıdaki adresi tıklayarak, sohbeti dinleyebilirsiniz.

¯\_(ツ)_/¯ $orry, but (N)o (F)uck$ (T)aken...

Konu: Enine Boyuna 'NFT ve Fotoğraf' İlişkisi
Konuk: Rızacan Kumaş

https://miratinpuslufotografatlasi.blogspot.com/2022/01/online-etkinlik-orry-but-no-fuck-taken.html


#nft #fotoğraf #rızacankumaş #cenkmiratpekcanattı

21
İzlemek isteyenler aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilir:

https://www.instagram.com/tv/CYrlJ8AADY9

22
HEYKELİ DİKİLECEK ADAM: ARA GÜLER

2018 yılında aramızdan ayrılan fotoğraf duayeni Ara Güler, ardında yeri doldurulamayacak bir boşluk bıraktı.

"İstanbul'un Gözü" lakaplı usta fotoğrafçının, İstanbul'un sosyo-kültürel ve mimari özelliklerini gözler önüne seren eşsiz fotoğraf arşivi bir Doğuş grubu iştiraki olan Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi çatısı altında korunuyor.

Arşiv, ayrıca birçok yerli ve yabancı edebiyatçı, sanatçı, oyuncu ve düşünce insanının eşsiz siyah beyaz portrelerini de barındırıyor.

Peki, "Master of Leica" başta olmak üzere daha birçok ünvanın sahibi olan Ara Güler'i diğer fotoğrafçılardan farklı kılan nedir?

Yeri doldurulabilir mi? Veliahtı kim?

Ve daha birçok konuyu Nihat Karadağ ve Cenk Mirat Pekcanattı masaya yatırıyorlar.

13 Ocak 2022, Perşembe günü, saat 21.00'de canlı olarak yayımlanacak olan etkinliğe tüm fotoğraf severler davetlidir.

Etkinlik, Instagram'daki fotografcilikkursu profilinden canlı yayınlanacaktır. Takip etmeyi ve canlı yayın bildirimlerini açmayı unutmayın.

https://www.instagram.com/fotografcilikkursu/

Fotoğraf Duayenimiz Ara Güler'in, ömrünü geçirdiği
Beyoğlu Galatasaray Meydanı'na bronz bir heykelinin dikilmesi için düzenlenen imza kampanyasına destek olmak ister misin?

Kampanya linki: https://chng.it/bSnjxT8L

#fotoğrafçılık
#aragüler
#araguler

23
Geçen yıla damgasını vurduğunu düşündüğüm başlıca 3 fotoğraf olayına dair sesli düşündüğüm bu bölümde yer alan konulara dair ayrıntılara aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsin. Yeni yılınız gönlünüzce olsun.

https://www.powerapp.com.tr/podcast/miratin-puslu-fotograf-atlasi/id/60672-1

https://gaiadergi.com/bir-mirasyedi-david-alan-harvey

https://gaiadergi.com/roportaj-jonas-bendiksen-the-book-of-veles

https://www.powerapp.com.tr/podcast/miratin-puslu-fotograf-atlasi/id/60039-1

https://www.change.org/BirAraGulerHeykeliBeyoglunaNedeYakisir




24
https://chng.it/R8fQ5Dc9kD

Bu yılın Ekim ayında basın ve sosyal medyada yer alan bir haber, fotoğrafçı Diane Arbus'un bronzdan tam boy bir heykelinin Cental Park'a dikildiğini bildiriyordu.

Ayrıntıları (merak edecek olanlar buradan erişebilirler) bir kenara bırakacak olursak, söz konusu bu heykel, 14 Ağustos 2022 tarihine kadar Central Park'ın 60. Sokak ve 5. Bulvarın kesiştiği köşe noktasında ilgililer tarafından görülebilecek.

Heykele dair bir de dip not: son günlerde New York sanat çevrelerinde, Diane Arbus'un heykelinin Central Park'taki yerinde kalıcı olabileceği konuşuluyor.

Malumunuz tıpkı Amerikalı Diane Arbus gibi, İstanbul şehrini eşsiz siyah-beyaz fotoğraflarıyla ölümsüzleştiren fotoğrafçı Ara Güler'de bizim mühim kültürel değerlerimizden sadece birisi... Ve halihazırda fani dünyadan göçüp gidişinin üzerinden 3 yılı aşkın bir süre geçmiş bulunuyor.

Bu önemli sanat adamının yaşadığı ilçe olan Beyoğlu'nda kalıcı olarak dikilecek bronz bir heykeli, hem kendisine bir saygı duruşu niteliği taşıyacak hem de sanatın bir başka dalı olan 'heykel' aracılığıyla ölümsüzleştirilecektir. Ayrıca heykelin olası olarak dikileceği nokta, şehrin kültür-sanat rotasında yer alacak önemli bir uğrak yeri olmaya da namzettir.

Sizlerden yegâne ricamız, ömrü boyunca İstanbul'un marka değerine fotoğraf sanatı aracılığıyla katkıda bulunmuş, bu çok kıymetli kültür ve sanat adamının bronz bir heykelinin ömrü boyunca yaşadığı Beyoğlu - Galatasaray Meydanı'nda dikilmesini sağlamanızdır.

Gereğini saygılarımla arz ederim.

https://chng.it/R8fQ5Dc9kD

25
Geleneksel fotoğraf pazarı, günümüzde stok fotoğrafçılık, baskı satışları ve bir işin maddi kopyalarını veya maddi olmayan haklarını satmak gibi yöntemlerle sınırlı.

Zaten birde Milenyum ile birlikte ağırlığını hissettiren sayısal teknoloji nedeniyle hızla artan fotoğrafçı sayısıyla da pastada kişi başına düşen dilim giderek küçüldü.

Tüm dünyada özellikle son 10 yılda muazzam bir pazar doygunluğundan ötürü, çoğu fotoğrafçının gelir elde etmesi giderek zorlaşıyor.

NFTler ise fotoğrafçılar için tamamen yeni bir pazarı ve zihniyeti temsil ediyor.

https://www.powerapp.com.tr/podcast/miratin-puslu-fotograf-atlasi/id/58928-1

26
“Magnum Fotoğrafçısı Jonas Bendiksen ile en son projesi olan ‘The Book of Veles’ hakkında kısa ama öz, bir o kadar da düşündürücü bir röportaj yaptım. Dünya basının kendisine olan yoğun ilgisi sebebiyle ancak 12 Kasım tarihinde gerçekleşebilen bu röportajda; sentetik görüntü, yapay zeka tarafından üretilen metinler ve yalan haber konuşmalarımızın merkezinde yer aldı. Gölge Fanzin adına gerçekleştirdiğim bu röportajı halen hazırlanmakta olan yeni sayının içerisinde fotoğraf severlerle paylaşmak öncelikli hedef olsa da, -giderek konunun güncelliğinin yitiriyor olması- bizleri alternatif bir çözüm arayışına itti. Gelinen son raddede çözüm; röportajı özel bir ek halinde sizlerle paylaşmak oldu.”

https://miratinpuslufotografatlasi.blogspot.com/2021/11/roportaj-jonas-bendiksen-book-of-veles.html

27
Jonas Bendiksen'in son çalışması 'Book of Veles', gerçeklik ve dezenformasyonun sınırlarını zorlarken, belgesel fotoğraf ve foto muhabirliğin gelecekte bu ve benzeri yaklaşımlardan nasıl etkileneceğini de insana sorgulatıyor.

https://miratinpuslufotografatlasi.blogspot.com/2021/10/podcast-gerceklik-ve-dezenformasyonun.html

28
Jonas Bendiksen'in son çalışması 'Book of Veles', gerçeklik ve dezenformasyonun sınırlarını zorlarken, belgesel fotoğraf ve foto muhabirliğin gelecekte bu ve benzeri yaklaşımlardan nasıl etkileneceğini de insana sorgulatıyor.

https://miratinpuslufotografatlasi.blogspot.com/2021/10/podcast-gerceklik-ve-dezenformasyonun.html

29
Birçok amatör fotoğrafçının muhakkak yolunun düştüğü ya da çatısı altında faaliyette bulunduğu fotoğraf dernekleri elzem mi kuzum? Fotoğraf derneklerine dair sesli düşündüğüm bu bölümde bana iletilen derneklere dair şikayet ve eleştirileri de yer verdim.

https://www.powerapp.com.tr/podcast/miratin-puslu-fotograf-atlasi/id/57210-1

30
Sezon finaline layık bir konu hakkında 'sesli düşünmek' istedim. Konuyu da 'Fotoğraf Mafyası' olarak belirledim. "Peki neden?" Bunun öncelikli olarak temel bir sebebi var. Fotoğrafın 2000'li yıllarda hızla yükselen grafiğinin aynı şekilde dip yapmış olması ve bu sürecin sorumlusu olan yapının fotoğrafla ilgili dinamikleri halen elinde... tekelinde tutuyor olmasıdır. Eğer bu yapıyı iyi tanır ve onlara karşı eyleme geçersek fotoğrafı güzel günlerin beklediğini düşünüyorum.

https://www.powerapp.com.tr/podcast/miratin-puslu-fotograf-atlasi/id/56744-1

https://anchor.fm/cenk-mirat-pekcanatti/episodes/Odadaki-Fil-Fotoraf-Mafyas-e177c7d

Sayfa: 1 [2] 3