İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - nordlys

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 45
31
Guzel bir kare olmus buda, adamin oturdugu yer ve deniz fenerinin kapladigi alan paralel, sol tarafda bosluk, guzel hareketker bunlar, biraz farkli ama gercekten guzel! Boyle fotograflari gormek heyecan verici, Serdinc, fatih simdi de Cumuta dan :)

32
Genel Fotoğraf Paylaşımı / Ynt: Bugünden Bir Kare
« : 06 Mart, 2014, 00:07:55 »
Merhaba Marikan
Hos bir kare olmus, birde solundaki isiticiyi kapatip biraz daha dusuk isikta cekip yuklermisin? Sadece diz ustu bilgisayarin isiginda!

33
Norvec de bu tarz calismalarda biraz daha esneklik sagliyor. Bura da bazen turist ayagina yatiyorum, izmir de esnaf benimle ingilizce konusuyor, orda da o sekilde yirtiyorum :)(turiste benzer yanimiz olmasa da :) )
O yuzden pek sikinti yasamiyorum :)

34
Serdinc kardesim!
Son fotografi gorunce sunu demek istiyorum (O seninle konustugumuz konular ekseninde :) )
BUDUR!

35
Ankara / Ynt: Nikon FF vs Pentax DSLR Buyrun Düelloya :)
« : 03 Mart, 2014, 18:58:41 »
Allah rahmet eylesin Kemal Sunal'ın Seferoğulları Tellioğulları'nın işlendiği Tosun Paşa filmini hatırlattı.. :)

Aynen :)

36
crop dan ff gecen binler varken ff den crop a gecen ben duymadim varsa da azinliktir. Yada cok ozel bir nedeni vardir.
Neyse, cidden cok yazildi bu konu ile ilgili.

Crop, teknolojinin bizlere sundugu bir nimet. Sensor acisindan maliyeti de dusuk. Bu yuzden dslr da croplu sensorler patlama yapti ve nererdeyse her kesin evine girdi.

Daha oncede belirtmistim, adamlarin elinde cok daha ileri teknolojiler vardir, eskiden sensor maliyeti cok yuksekti belki de onu cozduler ama daslr ekmegini yemek istiyorlar bir sure daha. Bir sure sonra tam kare sensorlu kameralar standart olacak.

Soylede bir durum var, ff kamerasi olan bu kadar kafa patlatmaz. Su fark bu fark :) Konuyu ayrica irdeleyen zaten merakindan yapiyordur ki o da guzel bir sey. Farkli seyler gorup ogreniyoruz.


37
Ankara / Ynt: Nikon FF vs Pentax DSLR Buyrun Düelloya :)
« : 03 Mart, 2014, 18:48:06 »
Ooooooooooo,
ortalik karismis :)
Bu is carpanlilar ve  tam karelilere kadar gider :)

38
Zaman Aşımı / SAMYANG 8MM F /3.5 LENSIM SATILIKTIR
« : 03 Mart, 2014, 18:23:35 »
Merhaba forum uyeleri. Pentax kullandigim donemlerde aldigim Samyang 8mm balik gozu lensimi satiyorum. Fujiye gecmeden bir sure once almistim. 2-3 defa disarida fotograf cektim. Orjinal kilifinda gondericem. Nisan basinda Izmire geliyorum. Geldigim zaman hemen kargolarim aliciya. Oyle alim satim pek yapan biri degilim, bir defa Samyang 85mm lensimi sattim Serdinc kardesimize. Beni tanimayan, kafasinda soru isaretleri olan Serdinc`e danisabilir.

Lensi soyle boyle anlatmaya gerek duymuyorum. Bu lensi arayan zaten gerekli arastirmayi yapmistir. Sadece sunu belirteyim, netlemek oldukca kolay bu lens ile. Diger samyang lenslere gore!
Fuji Xpro-1 aldigimda adaptærle kullanirim diye dusundum ama fuji genis aci lens alacagimdan cok fazla kullanacagimi sanmadigim icin satiyorum.

680-650 arasinda gitti forumda takip ettigim kadariyla. Pazarlik olmazsa olmaz ama son rakamim 600 lira
(Kargoyu da ben oduycem bu durumda zaten 600 de altina iniyor). Burda forumlarada koyabilirdim ama once Pentax Turk diyorum. Forumdan bir arkadasa gitsin. Sunu da belirteyim, burda satsam biraz daha yukari cikabilirim ama benim aradigim o degil. Forumdan bir arkadasa gitsin ihtiyaci olan ve bu lensi arayan. 

Fuji 18mm ile takas yapabilirim, alt-ust konusulur o zaman!

39
fatihtekin88

kanatsiz Melek :) yakismis ama!

40
Çok sağolasın abi :) Alışmam lazım makinaya daha :/

Her makinanin bir alisma suresi var soyle ki;
Burda yayimlanan bir makalede okudum, Leica M9 icin. Gerci tum leica serileri icinde soylenebilir soyle ki, Leica, kendine has ve hala oldukca ileri duzeyde bir vizore sahip. Bunun yaninda her sey manuel. Manuel + Super otesi Vizor: Yeni baslayanlar icin 1 ay gibi bir sure gerektigi konusuluyor :) netleyebilmek icin :))))))

Senin alisma suren olmaz ona ;) Cektigin fotograflar bunu gosteriyor Serdinc.

41
Damdan atlayan kedi ve bir seyler okuyan amca, bomba olmus!
Kedi cok fena ama :)

42
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 02 Mart, 2014, 19:29:27 »
bende fuji xpro-1 aldım beyler. gerçekten hoş makine :)
Hayirli olsun

43
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 02 Mart, 2014, 17:32:35 »
yakında ben de AYNASIZLAR diye bir başlık açacağım, X-E1 ile gireyim konuya, senin fotoğraflarını da beklerim

Her zaman Ibrahim!

44
Pentax Dışı Kameralar / Ynt: Fuji Xpro 1
« : 02 Mart, 2014, 17:27:58 »
Ibrahim, cidden cok basarili yuksek iso larda. Su an 35mm 1.4 kullaniyorum ki F/2,4 olsa yine de onemli degil. Xpro-1 e gecmemin en buyuk nedenlerinden biriydi bu ozellik. Norvec`de yasiyorum ve kis uzun-az isik(karanlik). Kalkip da her lensi (ki butun aralikta ki lensleri 1.4/ 1.2) cok hizli bekleyemeyiz. Bu yuzden bana kullanim kolayligi sagliyor.

45
Genel Konuşma Forumu / Cosmin Bumbut
« : 02 Mart, 2014, 17:19:51 »
Degerli forum uyeleri!

Son bir kac haftada fotograf dunyasinda adini duyurmus, calismalariyla ses getirmis kisileri elimden geldigi kadar anlatmaya paylasmaya calistim. Bunu devam ettirmek istiyorum ama bunu yaparken sizlerinde katkilarini bekliyorum. Sizlerde burada verilmeyen , fotograf dunyasinda degisik calismalari olan kisileri paylasirsaniz guzel bir bilgi bankasi da olur. Fotografa yeni baslayan arkadaslar icinde bir esinlenme kaynagi olabilir.
Kendi kutuphanemde yer alan fotograf sanatcilarini da elimden geldigi kadar paylasicam sizlerle.

Cosmin Bumbut, Bukres film-tiyatro akademisi fotografcilik mezunu.
2003 yilinda yayimladigi TRANSIT adli calisma Romanya`da yilin kitabi secilmistir. Fotograflarinda daha cok, Sosyalist donem Romanyasi ile Avrupa birligine girdikten sonraki Romanyayi sosyolojik acidan inceler. Bazi kareleri bunu yazidan cok daha iyi anlatmaktadir.

http://www.bumbutz.ro/journal/2014/3/children-hetea-2013

Cosmin Bumbut

Bu linkte Fuji X100 ile bir roportaj vermis (Fuji kullandigim icin vermedim bu linki yanlis anlasilmasin :) )

Timpul inghetat intr-o fotografie - Interviu cu Cosmin Bumbut


Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 45