İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - nordlys

Sayfa: 1 ... 41 42 [43] 44 45
631
Sicak sicak olsun o zaman. Dun izinliydim ve disari ciktim fotograf cekmek icin.  Bu iki kare simdilik...

Birinci fotograf A 50mm F/2

Ikinci fotograf Samyang 85mm 1.4

ile cekildi


632
Pentax Aksesuarları / Ynt: Tripod Önerisi
« : 27 Kasım, 2012, 13:04:00 »
Manfrotto MK394-H

3.5 kilo kapasitesi , 143 cm maksimum boyu ve direncli olusu ile oneririm. Amatorden ziyade yari pro. sayilabilecek bir tripod. Fiyati da 200-220 lira arasi.

633
İstanbul / Ynt: 25 Kasım İstanbul Buluşması
« : 27 Kasım, 2012, 11:47:53 »
bende artık fransaya dönünce ekleyeceğim bilgisayarım olmadığımdan birde başıma bir kaza geldi bütün çekdiğim fotolar silindi karttaki anlamadığım bir sebebden dolayı bir arkadaşın makinasının azizliğine uğradım inşallah kurtarabilirim fotoları

Benim de basima geldi buna benzer bir durum

Sana tavsiye edecegim tek program var.

HANDY RECOVERY 4

Benim hafiza kartindaki fotograflari % 95 oraninda kurtardi.

634
İstanbul / Ynt: 25 Kasım İstanbul Buluşması
« : 26 Kasım, 2012, 23:20:08 »
çeken japon arkadaş titretmiş malesef...

sol üsten cem abi- mehmet abi- ercan abi
ortada ben
sol alt yaşar - hikmet - serkan


H. C. Bresson`u anmis oldunuz o kareyle de. :)

635
Pentax K-5 / Ynt: Pentax K5 uzun pozlama
« : 26 Kasım, 2012, 15:00:46 »
Uzun pozlama olarak cektiklerimden bir kacini da ben paylasmak istedim.Fotograflari ekim ayinda Izmir-Inciraltinda cektik.
Yeni aldigim tripod u denerken (biraz da aceleyle) cekilmis fotograflar. Bu nedenle cok fazla fotograf degeri tasimayabilir. Iyi ornekler degil ama kullanicilara fikir vermesi acisindan. K-5 dogru kullanildiginda harikalar yaratan bir makina bunu da soylemeden gecemeyecegim.
Ileri de uzun pozlama ile ilgili calismalarim oldukca paylasirim.

Lens olarak FA 28-70 1:4 kullandim.

636
Pentax K-5 / Ynt: Pentax K-5 Fotoğrafları
« : 26 Kasım, 2012, 14:39:11 »
Bu da yasadigim yerden (Oslo ya 20 dakika uzaklikta bir kasaba)

Duzeltme: Merhaba Gokhan

pef dosyasi halinde cekmistim. Iki farkli versiyonundan elime ilk geleni koydum foruma.
Bu da renklisi.

Belki inanmiycaksin ama otobusten cektim bu fotografi.

Yanlis hatirlamiyorsam A 50mm F/2 ile cekmistim.


637
Pentax K-5 / Ynt: Pentax K-5 Fotoğrafları
« : 26 Kasım, 2012, 14:28:33 »
K-5 e guvenin. Cok yakin bir arkadasim 5d mark II ile cekimler yapiyor (is anlaminda) ve k-5 in performansina hayran kaldi. Sistemini degistirme yolunda sanirim :)

Bu fotografi Oslo Vigeland Park ta cektim.

638
Pentax Aksesuarları / Ynt: Pentax Boyun Askısı Önerisi
« : 26 Kasım, 2012, 14:05:10 »
Vedib Bey sizin de belirttiginiz gibi en populer boyun askisi kirmizi zemin uzerine beyaz PENTAX yazili olani. Ben ingiltereden buldum ve fiyati da oldukca makuldu.

Pisasa da az bulundugu dogru ama ebay de biraz arastirilirsa mumkun. Hatta kimi kullanicilar kendi dizaynlarini satisa sunmuslar. Daha degisik tarzlarda da bulmak mumkun.

ornek olarak;

http://www.ebay.com/itm/GOOD-QUALITY-PENTAX-CAMERA-NECK-SHOULDER-STRAP-GOOD-CONDITION-/271107675594?pt=UK_Photography_Straps_Hand_Grips&hash=item3f1f46d5ca


639
How to NOT use a Leica

Boyleleride varmis. Boyleleri olduguna gore sanirim cinsiyet, yas, irk, din, dil............ (uzar gider bu liste!) hic onemi yok :)

Bu arada adamin elindeki Laica ya acidim :(

:P
 

640
İzmir / Ynt: 28 Ekim İZMİR BULUŞMASI
« : 12 Kasım, 2012, 15:30:14 »
Arslan abi, kamera kayisin hosuma gitti, ben de bir gitar kayisi aldim ve onu kullanicam orjonalinin yerine. Daha rahat ;) . Aldigim yerde gitarin markasini sordular, dedim K-5 adam, sok oldu kamerade kullanicam deyince.

Mart 15 e bilet aldim, umarim gorusme firstatimiz olur, 12 gun kalicam.

641
İzmir / Ynt: 28 Ekim İZMİR BULUŞMASI
« : 12 Kasım, 2012, 15:27:29 »
Biraz gec de olsa simdi gonderebiliyorum...Carsamba dondum ve fotograflarla ugrasacak zamanim olmadi. Bulusmaya gelip degerli zamanini bizlerle paylasan herkeze tesekkurlerimi sunarim

642
Hoş Geldiniz / Ynt: Pentax k-5
« : 10 Ekim, 2012, 19:18:18 »
Merhaba Penyax k-5 sahipleri. Siteye yeni üye oldum. 60 yaşındayım. Emekliyim. Beni abiniz olarak kabul edin. Şu an Nikon DSLR kullanıcısıyım. Ama Nikon'dan Pentax k-5 'e geçmeyi düşünüyorum.
Ancak bazı tereddütlerim ve sizlere bazı sorularım olacak.
1- Pentax k-5 lerde sensörde leke problemi vardı. Son zamanlarda üretici firma bu sorunun halledildiğini açıkladı. Ve yetkili distribütörler vasıtasıyla satılan sensör hatası düzeltilmiş ürünlerin seri numaralarının 4 veya 40 ile başladığını belirtti. Acaba spot piyasada satılan kısmen ucuz olan k-5 lerin seri numaraları kaç ile başlıyor bilen var mı? Demem o ki spot piyasa ürünlerinin sensörleri lekeli mi?
2- Spotta satılan k-5 lerde Türkçe menü var mı?
3 - K-5 lerin iki ileri modeli çıktı. K-5 II ve K-5 IIs. Bunları alan ve kullanan var mı

Oncelikle Merhabalar ve bu guzel foruma hos geldiniz.
Pentax K-5 sahibi olarak tereddustsuz oneririm. K-5 II arkadasin dedigi gibi K-5 ile arasinda neredeyse fark yok ama s olani biraz farkli. Preofesyonel anlamda calisiyorsaniz (fotograf ile ilgili ) gerekli olabilir ama o durumda full frame bir makinada tercih edebilirsiniz.

Ben hobi olarak fotograf cekmek istiyorum, fotograf cekmek bana haz veriyor diyorsaniz K-5 cok da gerekli degil. Diger modellere de bakilabilir.

kemal_b_w arkadasimiz sensor ile ilgili soruya cevap vermis zaten. Alirken seri no. bakarsiniz gene de. Ama bildigim kadariyla (yurt disinda) sensor prob. olan modeller geri cagrildi, toplatildi (araba gibi :)  bazi arabalarda sorun cikar fabrika cagirir ya, oyle bir sey).

Dil sorununa gelince, Ben Norvec de yasiyorum ve burdan aldim makinayi, bir cok dil secenegiyle geliyor ve turkce de mevcut bu diller arasinda, supheniz olmasin. pentax in ozellikle yeni cikardigi lensler eskisi kadar soun olmuyor sanirim, ulasilabilir, eski lensler de ebay yada benzeri sitelerden alinabilir.Ama site de ali msatim trafigi de yogun. ilanlari takip ederseniz arkadaslardan guvenerek alabilirsiniz.

Bu arada benden cok daha tecrubeli abilerimiz var bu forumda ve inaniyorum ki onlarin yorumlarini okumak kafanizdaki bir cok soruya da cevap verecektir. Yada siz bir soru yonelttiginiz de ivedilikle cevap veriyorlar, burdan tesekkurlerimi bu vesileyle de sunarim kendilerine.
Simdiden hayirli olsun :)
Saygilarimla

643
İzmir / Ynt: 29-30 Ekim İZMİR BULUŞMASI
« : 07 Ekim, 2012, 19:30:17 »
Hikmet arkadasimizin yapmis oldugu bu tatli davetine ilk once ben  hodri meydan demek isterim. (ama bizde bir gundogdu bir de cumhuriyet meydani var . Birde karsiyaka tabiki)

Alsancak Gundogdu meydani yada saat kulesinde bulusmak temennilerimle


644
Genel Konuşma Forumu / Ynt: toplu samyang alisi
« : 07 Ekim, 2012, 16:12:44 »
Degerli forum uyeleri!

Bir Samyang 85mm sahibi olarak bu aralik da lens almak isteyenlere ama butcem kisitli af olan (sigma gibi ki bu arada sigma 85 de oldukca ust duzey bir lens) bir lens alamam diyenlere siddetle tavsiye ederim.

14mm ve 85mm Samyang`in iyi lensleri.Muadilleriyle neredeyse boy olcusecek lensler (af disinda). Hatta canonun 85mm ki o f/1.2 dir ve fiyati ucuk bir lenstir, onunla kiyaslanan forumlar ve tartismala sahit oldum. Samyang ise neredeyse 7-8 de biri fiyatinda. Fiyat performans oldukca iyi.

Ancak 8mm den uzak durun derim. Netlik kalitesi o kadar iyi degil.

Ercan gelirken bir doblo tarzi araba kiralicak heralde, fransadan toplayip gelicek :) Ama toplu alimlarda fiyat olarak oldukca asagi inilebilir.

645
Memnuniyet genel itibariyle goreceli bir kavram, Boyle bir tartisma basligi acman isabetli olmus Baha. Cunku elestiri yalnizca olumsuz degil olumlu da olabilir ve kullanicilarin sadece bir kaci degil hemen hemen hepsi olumlu olumsuz fikirlerini belirtirlerse daha yapici olacaktir, kanaatimce!

Her gun eve geldigim zaman nasil ki emaillerime bakiyordsam ikinci bir sayfadqa da forumumuzu aciyorum, ne olmus, ne bitmis, yeni gelismeler, satilan alinan ekipmanlar su bu...kullanici gorusleri, tam anlamiyla bir akademi. Forumda tecrubesini her firsatta paylasan buyuklerimize de saygilarimi sunmak isterim, hepsine mutesekkirim ve bir cikar gozetmeksizin ve usenmeden sorulan bir soruya tum yonleriyle cevap veriyorlar, bu bir cok forumda olabilecek bir durum degil. O yuzden

Su ana kadar cok iyi demek hic de zor degil!

Sayfa duzeni ve diger teknik konular kullanicilarin istekleri dogrultusunda degistirilebilir.

Saygilarimla

Sayfa: 1 ... 41 42 [43] 44 45