İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - nordlys

Sayfa: 1 ... 43 44 [45]
661
İzmir / Ynt: izmir iftar buluşması
« : 04 Ağustos, 2012, 23:26:59 »
Tum Pentax dostlarina ve izmirli hemsehrilerime  Norvec`den selamlar (Izmirimin her yanini ozledim...Ozellikle balcovami)



662
Tesekkurler.

Sadri Alisik turk sinemasinin efsane isimlerinden bir  tanesi. O filmi orjinalinden izleme imkani buldum, yonetmen bir dostumun (Istanbulda kendisi) bana yaptigi en buyuk surprizde o filmi orjinalinden  izlemetmek olmustur

Saygimdan dolayi da avatar resmim de Sadri Babayi yuceltmek istedim.

663
Oncelikle Full frame vs Crop sensorler arasinda Cok cok buyuk bir fark yok. Yani ff en iyi fotografi ceker diye bir sey yok. Ebat olarak farkliligi var.
Fotografa bir hobi yada yasam bici acisindan bakan kisi icin farketmez. Ama FF gereken yerler de yok degil.

Soyle bir ornek vereyim, okuluma cok saglam bir ajanstan bir fotografci geldi. Adam da canon 550d vardi. Ordan burdan laflarken dedim bende pentax K5 var.
bana sunu soyledi: alinabilecek en guzel makinaya sahipsin. Ya dedim ff degil :)
hic onemli degil dedi. bende mark III var ama 550d ile cekime geliyorum. FF arada kullaniyorum dedi.
ve adimin devam etmekte oldugum okulun brosurunde kullanildi.
FF yada crop bu konular trivili:)

 lens saglam mi ona bakalim :)))

664
kesinlikle katiliyorum ama bir sekilde cok uygun fiyatlarda hahip olunabilecek lensler. Ama beklenti suydu be yeni 50mm icin, fiyati dusuk olacakti. Ama beklenen olmadi belki bunda (ki tamamen eminim :) ) Ricoh`un payi buyuk. UmarimPentaxin yakin zamanda cikarmayi planladigi lenslerde boyle farkliliklar olmaz olursa hos olmaz :) Pentax klasigine yakismaz fiyat performans acisindan.

665
Arkadaslar,

Pentax da bu lensten 4-5 adet mevcut hali hazirda cok da geregi yoktu. Boyle bir aralikta lens cikaracagina daha farkli bir lens cikartabilirdi pentax. Simdilik bekleyip gorelim derim. Mutlaka kullanici yorumlari ve incelemeleri dusecektir nete.

Cok da gerekli bir lens degil. Bende 35mm F/2.4 var. oyuncak gibi bir sey (50mm de ayni yapida). Ilk basta sadece denemek icin aldim, ama sonuclardan olduk ca memnun kaldim. Bekledigimden fazlasini verdi.

50mm icin de beklemek lazim! Her ne kadar piyasa da o lensi karsilayan pentax in 4-5 lensi olsada...ama fiyat konusuna gelince, evet biraz pahali!

666
Bu konuda ben de bir seyler soylemek istiyorum, nacizane!

gerci baha kardesim pazarlama ile ozetlemis cok bir sey eklemeye gerek yok!

Oncelikle canon ve Nikon su anki pazarin anne ve babasi gibi. Diger markalarda ya cocuklari yada uvey evlatlari (bazilari ki pentax buna  dahil edilir kendi capinda yurudugu icin). Ozellikle 80 lerden sonra basta Canon buyuk bor pazarlama stratejisine girdiler, kalite su bu degil, nasil insanlara ulasabilirz! Bunu cok da guzel basardilar.

Simdi cevremizde iyi kotu - ileri duzey amator kullanicilara sorun neden Canon neden Nikon. Verecekleri cevap sudur;yuzlerce objektif secenegin var...derler.

iyi de kardesim o objektiflerden kacina sahip olabileceksin.Kacini alabilaceksin?  Canon`un L serisi objektifleri kaliteli, gercekten guzel ama mukemmel olmayanlari da var L serisinde. Canon veya nikon kullanan bir cok kisiyle yaptigim sohbette bana sunu soylediler. O kadar da kotu makinalar degil ama almak istedigimiz lensler servet degerinde (ozellikle Canon icin) ve su an baska bir sisteme gecsek pahaliya mal olacak cunku butun ekipmanlar (Canon yada Nikon a gore) bu nedenle de birakamiyorlar ve bu sekilde devam ediyorlar. Ama bilmiyorlar ki cok ufak bir butceye neredeyse profesyonel bir ekipmani Pentax ile kuracaklarini.

Forumda cok yeniyim her keze saygilar...

Yorumlarinizi begenerek okuyorum, elimden geldigince inceleme-yorum katkida bulunmaya calisacagim!

667
Degerli bolum sorumlusu UYE :)

benim alindigim falan filan yok, ucunun dokundugu da yok, umrumda da degil sadece genellemene hitaben bir cevap yazdim, seni bilenden sorusturcak da degilim seni bilen bilsin guzel kardesim,
saglicakla kal,

668
zaten 77 ye verdiginiz fiyat biraz anormaldi ikinci el olmasina ragmen bu nedenle esneme payini soyledim.

Ayrica her ne kadar lens iyi kosulda desenizde bu bir optik bu nedenle en ufak bir puruz buyuk sonuclara yol acabilir bu da fiyati oldukca asagiya ceker.

Bir de malesef durumumuz bu gibi bir elestiride (daha ziyade ufak bir kinayede) bulunmussunuz,

Ben Norvec de yasiyorum, birakin norvec`i tum dunyada alici satici arasinda pazarlik konusulur, gayet de normal bir seydir bu. Sen saticisin fiyatin var ben de aliciyim bir fiyat soyluyorum, satici oyle bir fiyat belirlemeli ki pazarlik payini da hesapetmeli. Ona gore orta yol bulunur.

Bu nedenle durumumuz bu gibi bir ifade pek olmamis,daha onceki yazdiklarinizi okuduktan sonra.

Yine de duzeltme icin tesekkurler, selametle

669
Merhabalar Soner Bey!

foruma az once uye oldum ve olur olmaz bir arkadas ilanim igorup sizin linkinizi bana verdi.Yoksa ilaninizdan haberim olmayacakti,

77mm icin 950 demissiniz...,Hic mi esneme payi yok? olursa pesin alicam.

ve lensin durumu hakkinda bilgilendirirseniz cok sevinirim...

iyi aksamlar

670
Zaman Aşımı / Ynt: PENTAX FA 77mm 1.8 Limited - Gri renk
« : 31 Temmuz, 2012, 22:16:24 »
selamlar...
pazarlik payi az da olsa sansimi denemek istiyorum 77 icin,

son ne dersin? pesin!

Sayfa: 1 ... 43 44 [45]