İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Karakutu

Sayfa: 1 [2]
16
Pentax K-30 / Ynt: K-30 Siyah Leke Sorunu
« : 03 Eylül, 2013, 16:52:25 »
Ayar menüsü üçüncü sayfa toz sökme işlemi ile sensör titreştirilerek emanet bir toz ise düşebilir.
Olmadıysa aynı yerin bir altındaki Sensör Temizleme seçilerek ayna yukarı kaldırılır ve bu haldeyken temiz bir üfleyici ile üfletmeniz gerekir. Olmadıysa ve de eliniz yatkınsa karbon fiber toz bırakmayan bir temizleme bezi ile hafiften dokundurarak silinebilir. Tabi tozsuz ortamda açmak şartıyla.

Bir de yurt içi garantili ürünse servise ver diyeceğim ama iş uzar..

Böyle bir şey; http://www.fotografci.net/urunler/temizlik/

Teşekkür ederim öncelikle. Toz sökme işlemi açık zaten, makineyi her seferinde kapatırken titreterek tozu döküyor. Diğer işleme hiç girişmek istemiyorum, elimde ne gerekli temizlik ekipmanı var, ne de tecrübe :)
Yüksek diyaframlı değerleri pek kullanmıyorum henüz, acemiyim. İlerde iyi bir yere temizletip kurtulurum herhalde.

Saygılar

17
Pentax K-30 / Ynt: K-30 Siyah Leke Sorunu
« : 03 Eylül, 2013, 16:44:38 »

Banada toz taneciği gibi geldi. Dediğiniz gibi bir süre kullanayım, daha sonra size tekrardan danışıp, tavsiye edeceğiniz yerleri öğrenirim.

Teşekkür ederim :)

18
Pentax K-30 / K-30 Siyah Leke Sorunu
« : 03 Eylül, 2013, 16:30:42 »
Merhaba
Yeni aldığım k-30'da siyah leke sorunu var. Sessörde toz var sanırım. f22'de çektim fotoğrafı. Şaşırdım açıkçası, sıfır makinede böyle olması normal mi? Nasıl temizlenir bilmiyorumda, ne yapmalıyım?

http://imageshack.com/a/img7/589/ofmy.jpg

19
Pentax K-30 / Ynt: Pentax K-30 Firmware Update / Güncellemeleri
« : 02 Eylül, 2013, 14:25:46 »
Teşekkürler :)

20
Hoş Geldiniz / Ynt: PentaxTürk Tanışıyor
« : 02 Eylül, 2013, 13:35:56 »
Merhaba
22 yaşındayım, Kocaeli'de oturuyorum, öğrenciyim. K-30 ile aranıza katılıyorum  :)

21
Heryerde bu yazıyor, "ikiside seni üzmez"  :)
K-5'teki af problemi nedir peki? k30'un üstün olduğu yönler nelerdir video hariç. Birde heryerde "bu iki makine aslında aynı, k30'da af daha iyi" diyor. Buna katılıyor musunuz siz?

22

Merhabalar foruma yeni katıldım. İlk d-slr'im olacak ama manuel ayarı olan bir compact kullandığım için genel ayarları biliyorum (iso, enstantane, diyafram gibi). İlk makinemin pentax olmasını istiyorum. Kısmetse yaz sonuna doğru Amerika'ya giden bir arkadaşım vasıtasıyla getirteceğim. Bayadır araştırıyorum ama gerek çok az kaynak ve inceleme olması, gerek de diğer markalara göre çok az kullanıcı kitlesi olmasından dolayı doyurucu bilgilere ulaşamadım. Öncelikle k-5'e çok takıldım tamamdır bunu alacağım dedim, sonra karşıma af sorunu çıktı. Buda beni k30'a yöneltti. Videonun benim için hiç bir önemi yok, hiç kullanmayacağım bile. Genel olarak manzara ve portre fotoğraflarına yönelmeyi düşünüyorum. k-5 mi k-30 mu? ne dersiniz? Yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Sayfa: 1 [2]