Bunların İngilizce halleri nedir acaba? Türkçe Canon ve Sony menüsü görmedim ama Pentax ve Nikon menüleri son derece başarısız çeviriye sahip.
Genişletilmiş Parantezleme'nin extended bracketing olduğunu düşünüyorum. Burada, kelimeyi askeri jargondaki gibi (topçu jargonu) "tanzim" diye çevirirsek daha anlaşılır olabilir. Fotoğrafçılıkta ise (filmli zamandan kalma) "farklı değerlerde pozlama" veya orijinalinden çeviri ile "braketleme" diye geçer. Yalnız, bahse konu fonksiyon farklı pozlama demek değil. Buradaki fonksiyonu hiç kullanmadım zira RAW çekmeyi tercih ediyorum. Yaptığı işlem ise, farklı değerlerde pozlamada olduğu gibi, beyaz dengesi, kontrast, doygunluk vb. değerleri artırıp azaltarak bir seri fotoğraf çekmek (JPG formatında çeker). Sanıyorum daha sonra da bu seriyi bir foto işleme programında, katmanları kullanarak size en uygun gelen şekilde tek fotoğraf haline getiriyorsunuz.
Yüksek Dinamik Menzil Fotoğraf Çekimi (YDM) ise bildiğimiz HDR oluyor. K20D kullandığım için böyle bir fonksiyona sahip değilim (belki de var ama ben eski usul braketleme ile yapıyorum). Muhtemelen, bizim foto işleme programlarında yaptığımız HDR işleminin bir benzerini makina içerisinde hallediyordur. Bir önceki fonksiyonda olduğu gibi RAW veya RAW+ olarak çekim yapamazsınız. Makine kendi içinde bu işlemi yapacağı için, daha küçük boyutlu olan (dosya boyutu)JPG kullanacaktır.
Çoklu Pozlama, yukarıda bahsettiğim "braketleme" işlemidir. Belirtilen sıraya göre (fabrika çıkışı olarak, - 0 +) 3 veya 5 poz çekim yapar (-1 0 +1 veya -2 -1 0 +1 +2). Bu fotoğrafları daha sonra fotoğraf işleme programında birleştirme imkanına sahip olursunuz. En basit anlatımla, hakiki HDR normal şartlarda bu şekilde yapılır diye özetleyebiliriz.