Gönderen Konu: K-r Vizörde EV Bar Kayıp  (Okunma sayısı 5232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı NoOneThere

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
K-r Vizörde EV Bar Kayıp
« : 16 Haziran, 2013, 21:27:49 »
Merhaba, arızalı olduğu için makinemi uzun süredir kullanamıyordum. Bir kaç gün önce diyafram bloğu değişmiş ve ayarlarım sıfırlanmış olarak teslim ettiler. Fakat vizörden EV barını göremiyorum. Daha önce orada olup olmadığından bile emin değilim çünkü Pentaxsız kaldığım süre içinde nikon ve canon kullandım. Vizörden baktıkça moralim bozuluyor, makineden soğudum, fotograf çekemez oldum, alışkanlıklar çok önemliymiş meğer. Menüyü alt üst ettim, firmware güncelledim ama sonuç alamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: K-r Vizörde EV Bar Kayıp
« Yanıtla #1 : 16 Haziran, 2013, 22:48:04 »
LCD ekranda EV seçili olduğunda vizörde görünüyor. Üstte yeşil düğmenin yanında AV düğmesini kullanabilirsin.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 16 Haziran, 2013, 23:33:43 »
K-5'te ister skala olarak, ister dijital değer olarak görebiliyoruz vizörde.

K-r'yi bilemedim.. +1 yada -1 pozlamayı denerken vizöre bakmayı dene. Belki de sadece değerini değiştirirken gözüküyordur.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı NoOneThere

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 17 Haziran, 2013, 00:06:51 »
Öncelikle yanıtlar için teşekkürler. Vizörde yalnızca dijital değer olarak görebiliyorum ve o sağ tarafta sabit görünüyor zaten ama scala olarak yani o bildiğimiz EV bar hala piyasada yok. Biraz araştırdım K-5 te görülebilmesi için "Electronic Level"in kapalı olması gerekiyormuş ki K-r'da bu tür bir ayar yok zaten menüde. Tamirden kaynaklı bir sorun olabilir mi diye düşünmeye başladım artık. Önce elime başka bir K-r alıp kurcalamak istiyorum.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 17 Haziran, 2013, 00:32:43 »
Öncelikle yanıtlar için teşekkürler. Vizörde yalnızca dijital değer olarak görebiliyorum ve o sağ tarafta sabit görünüyor zaten ama scala olarak yani o bildiğimiz EV bar hala piyasada yok. Biraz araştırdım K-5 te görülebilmesi için "Electronic Level"in kapalı olması gerekiyormuş ki K-r'da bu tür bir ayar yok zaten menüde. Tamirden kaynaklı bir sorun olabilir mi diye düşünmeye başladım artık. Önce elime başka bir K-r alıp kurcalamak istiyorum.

Evet K-5'te o opsiyonu açık tutarsan sayı değeri olarak, kapatırsan da skala olarak vizörde gözüküyor.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.