Gönderen Konu: Dış çekim düğün fotoğrafçılığı için ekipman  (Okunma sayısı 13868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mevlana

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dış çekim düğün fotoğrafçılığı için ekipman
« Yanıtla #15 : 20 Temmuz, 2013, 18:11:21 »
Valla biz berat ile bu mevzuyu bi türlü anlatamadık :) Ben gün boyu çekim yapıyorum düğün odaklı.. Erkek ve Bayan kuaförü de buna dahil ve 30mm sandığın kadar dar bir lens değil emin olabilirsin. Öte yandan düğün gibi bir çekim hizmeti veriyorsanız gerçekten de kaliteli bir ekipmana ihtiyacınız var demektir. Öyle 18-55 ile falan tercih edilen bir kalite olmaz.. Ha resmi olarak değil freelance olarak yaparım, ayda 1-2 düğün çıkarırım derseniz bilemem ancak öyle ayda 5-10 düğün gibi bir hedefiniz var ise ve bunu da ciddi bir sunum toplantısı ile bağlıyorsanız 18-55 vb lensler müşteriyo çok da etkilemez.. 18-55 kullanıcaksanız strobist yapın ki flashların kalitesi müşteriyi etkilesin.. Benim önerim bu yönde, kalitenizin yüksek olması açısından..

30 mm kullandım hocam, ne kadar dar yada geniş açı olduğunu az çok biliyorum. O konuda sıkıntı yok. Başıma gelen olaydan sonra 18-55 tarzı bi' objektifin illaki yanımda olması gerektiğini düşünmeye başladım ve arkasındayım hala. Ha çok kaliteli olmayabilir, bi' 50 mm keskinliğini, alan derinliğini vs. vermez ama sonuçta lazım ve ihtiyaç anında kullanılır. Profesyonel olarak yapmak istesem dahi şu an o kadar kaliteli ekipmanım yok ve bu işi genelde arkadaşlarımın çekimleri ve onların tanıdıklarının tavsiyesi üzerine yapıyorum.

Piyasada profesyonelim ve bu işten geçimimi sağlayacağım demiyorum zaten, saygı duyuyorum. Adamın elinde mark 3 var, 24-70 var, 85 mm var, flashı var vs. vs. , bende k20d ve 18-55 var. Bu adamla .idik yarıştırmaya kalkmam zaten :) Gerekirse yanında asistanlık yapar ve bi' şeyler kapmaya çalışırım.

Birde şöyle bi' durum var bizim Konya'da. Adam düğün salonuna tutar 15-20 bin TL verirken, biz dış çekime 2000 - 3000 lira dedik mi kaçar gibi uzaklaşıyor yanımızdan. O nedenle burada stüdyosu olanlar hariç genelde ikinci iş olarak yapılıyor. Yani ekipmana güzel bi' yatırım yapıp da bu işi profesyonel olarak düşünmek için, geçim kaygısı olmaması ve kenarda birikmiş olması lazım.

Düşünce ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sizden de öğrenmem gereken çok şey olabilir ;)
Ne diyordu ŞEMS; Olduğu "Kadar", Olmadığı "Kader"...

Çevrimdışı beratze

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 20 Temmuz, 2013, 18:32:52 »
Valla biz berat ile bu mevzuyu bi türlü anlatamadık :) Ben gün boyu çekim yapıyorum düğün odaklı.. Erkek ve Bayan kuaförü de buna dahil ve 30mm sandığın kadar dar bir lens değil emin olabilirsin. Öte yandan düğün gibi bir çekim hizmeti veriyorsanız gerçekten de kaliteli bir ekipmana ihtiyacınız var demektir. Öyle 18-55 ile falan tercih edilen bir kalite olmaz.. Ha resmi olarak değil freelance olarak yaparım, ayda 1-2 düğün çıkarırım derseniz bilemem ancak öyle ayda 5-10 düğün gibi bir hedefiniz var ise ve bunu da ciddi bir sunum toplantısı ile bağlıyorsanız 18-55 vb lensler müşteriyo çok da etkilemez.. 18-55 kullanıcaksanız strobist yapın ki flashların kalitesi müşteriyi etkilesin.. Benim önerim bu yönde, kalitenizin yüksek olması açısından..

Mevlana yanlış anlama sakın :)

ben hala savunuyorum 18 55 miş  manuel lensmiş
kç. kırık lenslerle iş olmaz...
3 4 ay da 2 3 çekim yaparsın eyvallah oda eş dost arkadaştır anlarım
sonucta maddiyata bakıyor ve ticari bir amaç yok...

bu işin geri dönüşü var arkadaşlar

3 kuruş luk lensler ile nasıl bir şey cıkacak ortaya ?
yada biz mi yanlış düşünüyoruz 6bn tl para harcamışım bu işe ?

o lenslerinizde olsun çantanızda
fakat bu düğün (ticari) işlerde biraz daha özen göstermeliyiz diye düşünmekteyim :)

aynı zamanda iki kişi gittiğimiz VİP çekimlerde oldu
ekipmanlar bir 0 araba parası kadar...
ama sonucları görseniz birde :)

bu işi yapcak arkadaşlar maddiyatı-hizmeti-emeği-ve işin gerektirdiği ekipmanları tekrar düşünsünler :)
Nikon D200
SB-800 Flash
Nikon 50mm F/1.8 G
Nikon 300mm F4 AF-S
Nikon 18-200mm F/3.5-5.6G IF-ED AF-S VR DX

Çevrimdışı mevlana

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 20 Temmuz, 2013, 19:33:34 »

Mevlana yanlış anlama sakın :)

ben hala savunuyorum 18 55 miş  manuel lensmiş
kç. kırık lenslerle iş olmaz...
3 4 ay da 2 3 çekim yaparsın eyvallah oda eş dost arkadaştır anlarım
sonucta maddiyata bakıyor ve ticari bir amaç yok...

bu işin geri dönüşü var arkadaşlar

3 kuruş luk lensler ile nasıl bir şey cıkacak ortaya ?
yada biz mi yanlış düşünüyoruz 6bn tl para harcamışım bu işe ?

o lenslerinizde olsun çantanızda
fakat bu düğün (ticari) işlerde biraz daha özen göstermeliyiz diye düşünmekteyim :)

aynı zamanda iki kişi gittiğimiz VİP çekimlerde oldu
ekipmanlar bir 0 araba parası kadar...
ama sonucları görseniz birde :)

bu işi yapcak arkadaşlar maddiyatı-hizmeti-emeği-ve işin gerektirdiği ekipmanları tekrar düşünsünler :)

Yanlış anlaşılacak bi' şey yok ortada. Zaten dediğim gibi bana sadece saygı duymak düşer :)

Dediğim gibi ticari düşünmek için pro ekipman lazım bana, oda bende yok. Benim işim eş-dost-akrabanın işi görülsün, bizde kendimizi geliştirelim. Zaten bi' önceki mesajımda gerekeni yazmıştım .

Tekrar teşekkürler.
Ne diyordu ŞEMS; Olduğu "Kadar", Olmadığı "Kader"...

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 22 Ağustos, 2013, 00:42:09 »
mevlana kardeşim
aynı şehirde bulunuyoruz
satılık bölümünde aşağıda linkini verdiğim lensim mevcut
bir bak derim
çok yakında yuvadan uçar, fazla beklemez

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,3169.0.html