Gönderen Konu: alınık k-r ya da k-x  (Okunma sayısı 7601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
alınık k-r ya da k-x
« : 27 Eylül, 2013, 02:15:43 »
fotoğrafçılık öğrencisiyim forumda kafamı karıştırdınız   k20d almayı düşündüm ama orta segment kullanamayacağıma  henüz hazır olmadığıma kanaat getirdim    fotoğraf makinemi kaybettiğimi  dile getirmiştim  bütü yazı analog canon eos 300 le gecirdim  filmleri  hala  tab ettirmedim  hevesimi kırdı  makinemde bana  3 lens le 2.500 den daha fazlaya mal olmuştu  çantasını unutucak  kadar ileri  zekalı olduğumu da aileme  söyleyemedim  dolayısıyla  ailem bilmiyor durumu beni öldürme potansiyelleri var söylersem  temmuzun başlarından bu yana dslr almadım elime  bunu anlatma sebebim indirim kapmak değil  sadece alacağım makine   sağlam olsun istiyorum   yeterince mağdur kaldım ama marka imaj muhabbetini ortadan kaldırdı aşkla makinemi  bekliyorum fotoğraf çekmeyi nasıl özledim kimse bilmiyor daha fazla mağdur kalmak istemiyorum eylül 8  de alıcam kyk kredisi  suan elimde olan para ile 730 ailedende biraz aldığımda  ortalama bütçe 830 850  falan  olur  18 55 lens ile birlikte  cok cok temiz olması benim için cok önemli teşekkür ederim

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Ynt: alınık k-r ya da k-x
« Yanıtla #1 : 27 Eylül, 2013, 02:17:02 »
renkli olursa  daha güzel olur  8)

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Eylül, 2013, 08:54:53 »
Halen etrafta dürüst insanlar varken unutulanın iyice araştırılması gerekir. Hatta ürünü tarif ederseniz belki buradaki birilerine denk gelmiş bile olabilir. Çünkü yakın zamanda burada öyle bir şey yaşandı ve mutlu sonla bitti. Ümidi yitirmemek lazım.  ;)
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 27 Eylül, 2013, 09:09:13 »
kyk yurdunda kaldığım için aşırı uykusuzluk sersemlik halimin mevcut olduğu dönem yurttanda uyarı alıp atarlanıp ev bile ayarlamadan  cıkmak gibi sacma sapan durumlar  nerde kaybettiğimi bile bilmiyorum garip gelebilir makine kusursuzdu golddan aldım 600d yurttan toparlanma esnasında okul evraklarımı bile kaybettim kutusunu bile cöpe a atmak zorunda kaldım tasıyamayacağım kadar  esya  ama makinemi kaybetmem kolay sahip olduğum sey olduuğu icin  en cok  istediğim şeye  sebep oldu  fotoğrafa  ilgimi kaybetmiştim  fotoğrafcılık öğrencisinin 6 ay kulladığı makine 6bin shutter olurmu  tek istediğim  uzun zamandır o ilgiyi  heyecanı  tekrar kazanmaktı  şuan sonsuz mutlu ediyor umut gibi yani   aileme söylememin nedeni ya da kendim parasını ödeyecek olmam  bu hevesi  heyecanı katlar diye düşünüyorum 600d  yada  kaybettiğim 18 200 tamron lensimi  aramıyorum  aynısından almak istemiyorum tatmin etmedi beni 600d  neden bilmiyorum  18  55 le fotoğraftan soğudum bütce  dahilinde cok araştırdım uzun uzun   karşılaştırmalarda k-r  ya da k-x in cok cok üstün olduğunu beni tatmin edeceğini düşündüm ve aylardır bekliyorum parasını kendim vericem 600d de cözemediğim birşey  beni cok rahatsız  ediyordu

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Eylül, 2013, 09:39:30 »
Hayatta çoğumuzun başından sıkıntılı dönemler geçmiştir, umarım gönlünce olur.
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Eylül, 2013, 09:48:19 »
yok benim hocalarımın tavsiyesi  dibi  görün en iyi  en kötü  herşeyi yaşayın hayatı öğrenip  sanatçı olabilin moda fotoğrafcılığı  reklam fotoğrafçılığı yaparak ömür gecirmeyi  amaç edinmeyin bu  yuzden en dibi görün bilinç altım  dediklerine yönlendiriyor  durduramıyorum :D

Çevrimdışı kemal

• Üye
  • http://500px.com/KemalYazc
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Eylül, 2013, 10:37:53 »
600D fotoğraflarda iyidir fakat asla bir pentax ın yanına yaklaşamaz. k-5 ile 7D yi kıyaslayın k-5 üstündür. renklerdeki doygunluğu herzaman daha başarılıdır. :) boşuna pentax kullanmıyoruz tabi ;)
Canon 5D markII + Battery Grip
Canon 7D + Battery Grip
Canon 85mm USM 1:1.8
Canon 50mm USM 1:1.4
Sigma 70-200mm EX APO DG OS HSM II 1:2.8
Canon 8-15 USM 1:4 Fish eye
Yongnuo 560II 460IIvs. vs. vs.

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Eylül, 2013, 11:00:11 »
kafayı  yemiştim ben bi ara 600d iyi ise elimdeki sorunluydu erkek arkadaşım bumu 17 megapixel sensörünün algılayabileceği en fazla 8 megapiksel  geri kalanını  dijital ortamda kendi yaratıyor 8 megapixel bir  makine aynı fotoğrafı cok daha iyi çeker  diye anlatınca ölü piksel muhabbetine aydım

Çevrimdışı runo15

« Yanıtla #8 : 27 Eylül, 2013, 11:38:04 »
ben şahsen k-x ile 600d arasında pek fark olduğuna inanmıyorum. İkiside benzer kalitede (ufak tefek şeyler hariç)

bu yüzden 600d sizi tatmin etmediyse k-x den bunu beklemeyin. 

Öncelikle 600d den niçin tatmin olmadığınızı anlamak gerekiyor.

-görüntü kalitesindenmi tatmin olmadınız  yoksa body kullanımındanmı, yani body çok mu amatör geldi. Daha ileri seviye bir gövdemi istiyorsunuz bunu belirleyin.

600d ile kx yada kr arasında gövde olarak birbirinden çok üstün cihazlar değiller. Görüntü kaliteleride birbirlerine çok yakın.

ama eğer gövde yapısı olarak daha tatmin edici makinalar arıyorsanız sizin bütcenize bir k-7 yada temiz k20 önerebilirim.

Bunların iso performansları kx-kr-600d kadar iyi olmaz. Düşük ışıkta iso gerektiğinde sizi üzebilirler. Ama gövde yapıları daha tatminkardır. Özellikle k20d ki tuş dizlimi (k10d sahibiyim ve arkadaşımın k7 sini kullandım)  k20 tuşları temel ayarlara daha hızlı ulaşmanızı sağlıyor.

Not: k20 ve k10d tuş dizilimi ve kısayolar neredeyse birebir aynıdır.

Bu sebeblerden dolayı alacağınız makinaları yakından inceleyip kullandınızmı bilmiyorum ama eğer yapmadıyanız mutlaka yakından inceyelin. Bir elinize kx veya kr alın. Diğerine k7 yada k20 alın.

Not2: Hangi gövdeyi alırsanız alın. Görüntü kalitesinde lensin öncelikli olduğunun farkınsanızdır. Pentax kaliteli lensleri olan bir marka fakat lenslerin bulunabilirliği diğer markalara göre biraz zor. Bulunduğundada ucuza bulmak gerçekten çok şans gerektiriyor.

Fotoğrafçlılık okuyorsanız çevrenizde canon nikon kullanan fazladır. Eğer bu markaları tercih ederseniz. Arkadaşlarınızdan ödünç lens alıp kullanabileceksiniz.  Bunuda düşünün.

Not3:  Renkler konusunda pentax iyidir. Ama Hangi makinayı alırsanız alın. Asıl renkler raw çekip ps de işleyince insanı tatmin eder.
k10d kullanıyorum. 18-55+55-300+50mm M f1,7
Hangi objektif olduğu farketmedi. Bu kadar renkleri ile övünülen makinam var ama büyük çoğunlukla çektiklerimde,  raw çekiminde fotorğafı işlemeden o bahsedilen müthiş renklere pek ulaşamadım.
« Son Düzenleme: 27 Eylül, 2013, 12:03:23 Gönderen: runo15 »
Pentax K10D
Pentax Battery Grip BG-2
SMC Pentax-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL WR
SMC Pentax FA 50mm F1.4
Marumi MC UV Haze 49mm Filtre
Marumi DHG 58mm CPL Filtre
B+W 58mm ND 3.0-1,000X Filtre
Marumi 52mm UV Filtre
Dijital Ekranlı Kablolu Kumanda
Sırt Çantası ve Bir sürü ıvır zıvır.

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 27 Eylül, 2013, 11:40:53 »
Hiç kafanızı bunlarla meşgul etmeyin... Kr alın rahat edin... Kız arkadaşıma aldım ben... Kendisi şu an çok mutlu... Hoş kendisindekini bana uzatıp, benim boynumdakini çekiştirme geleneğini devam ettiriyor o ayrı =)))

Kr en başta sevimli, ufak tefek ve kompakt yapıda olduğu için bir Kadın'ın eline yakışıyor...
Cihazın düğme dizilimi çok başarılı herşey elinizin altında...
Kx'e göre Kr'yi tercih etmenizi gerektirecek şeyler İSO ve AF hızı...
Video performansı gayet güzel ve kaliteli çekimler yapılabilir...
Fiyat olarak piyasadaki Nikon ve Canon muadillerine göre çok uygun...
Pentax'ın renkleri en büyük avantajı...
MP olarak gayet yeterli... Bu cihazla, insan boyu ve eninden biraz daha geniş poster baskı aldık dağılmadan...
Zor durumlarda ufak bir aparatla kalem pille bile çalıştırabilirsiniz cihazı...

Benim aklıma gelen +'ları bunlar cihazın... :)

Bütçenize uygun bulursanız (ki biz 800 civarı bir meblaya almıştık Kr'yi)
Kx'ten ziyade Kr tavsiye ederim...

Şimdiden kolay gelsin... ;)
İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı runo15

« Yanıtla #10 : 27 Eylül, 2013, 12:10:25 »
@fatihtekin88 'e katılıyorum kr iyidir. Yukarıda söylediklerimden sonra ginede pentax içinde bütcenize uygun ve bir bayanın eline yakışacak. Aynı zamanda iso af bakımından üzmeyecek bir makina.

Bana göre kötü makine yoktur. Zor ışık şartlarında fotoğrafçının işini kolaylaştıran makina vardır.   ;D
Pentax K10D
Pentax Battery Grip BG-2
SMC Pentax FA 50mm F1.4
Marumi 52mm UV Filtre

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 27 Eylül, 2013, 12:31:38 »
bende mi bir sorun var anlamıyorum makineyi ilk aldığımda(ilk dslr'ım) çektiğim fotoğraflara  bakıp küfür ediyordum  örnek teşkili için fotoğrafları yüklüyorum doygunluk için diyaframı arttırdığımda bile sonuc değişmiyor  ( ilk aldığımda odaklaymıyordum kolay kolay ama f11 de bile renklerin cansızlığı o fluuluk fotoğraftn soğuttu beni 50 mm f1.8 tamron 18 200 18 55 lens kaynaklı olsa üçüde cıldırrttı

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/1215600/B3FA09E2EB3B459FACA11EA7A4A402AE.jpg
http://img.donanimhaber.com/upfiles/1215600/414b497d-6a97-4324-b36a-a61a046e0fc5.jpg
http://img.donanimhaber.com/upfiles/1215600/83f2f09b-dff1-4f79-a213-d0eddbbe7f75.jpg
http://img.donanimhaber.com/upfiles/1215600/b7de3ac9-1ea0-44b5-9a95-8f28f6178b01.jpg

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 27 Eylül, 2013, 12:37:12 »
misal yeğenim dünyalar güzelidir ama renk :( boyut L de cekildi büyük en buyuk raw jpeg  değişmiyor

http://r1309.hizliresim.com/1f/v/t1mk5.jpg
« Son Düzenleme: 27 Eylül, 2013, 12:40:24 Gönderen: kpu »

Çevrimdışı runo15

« Yanıtla #13 : 27 Eylül, 2013, 12:56:20 »
@kpu

böyle düşünmen normal. Buna ben acemilik evresi diyorum. İlk dslr kullandığım zamanlar bende öyleydim. (6 ay önce  ;D )  Şu an durum biraz düzeldi.

18-55 ,,18-200 filan pekte öyle aman aman lensler değiller. Verdikleri böyle.  50mm yi f8 de filan ışığın bol olduğu zamanda çekersen doğru odaklandığında ve perde hızının yüksek olduğunda  (seninde mümkünce sabit olman gerek) keskin canlı fotoğraflar elde edersin.

Burada makinanın suçu yok. Eğer ışığı iyi kullanırsan ve teknik ayarları iyi yaparsan genel olarak fotoğraflarda netlik sorunu yaşamassın. (lensin is'i yoksa yüksek perdede çekim yap yada tripod kullan)

Fotoğrafın bence insan gözünde beğenisini sağlayan şey netlikten çok komposizyon ve alan derinliğidir.

Misal kr de alsanız kit lensle başlangıçta çok şey elde etmeyi beklemeyin. Makinenizi tanıdıkca. Çekimlere uygun odaklı lensler kullandıkça daha net ve güzel kareler yakalayacağınızdan hiç şüphem yok.

ayrıca odaklamaları yaparken makinenin bazı ayarları vardır. Örneğin odak noktalarını ayarlayın Af de nereye odaklanacağını doğru seçin bunu makinede otomatiğe bırakmayın. Hareketli fotoğraflar çekerken, misal çocuk salıncak fotoğrafı. Af modu sürekli af de olmalı. Ard arda 2 foto çekerseniz en azından birini diğerine göre net yakalabilirsiniz.

Renk konusunda ise gözümüzün ve makinenin gördüğü o zaten. Daha canlı renkler isterseniz photoshopta biraz çalışmanız gerek
« Son Düzenleme: 27 Eylül, 2013, 13:35:49 Gönderen: runo15 »
Pentax K10D
Pentax Battery Grip BG-2
SMC Pentax FA 50mm F1.4
Marumi 52mm UV Filtre

Çevrimdışı kpu

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 30 Eylül, 2013, 12:16:59 »
bugün alma potansiyelim var    maddiyat sağlandı  lütfen  k-r istiyorum  body yada lensli acil  istanbulda  lütfen body olursa  temizse  725 civarı veririm 

Alınık / Pentax K-r (Beyaz) / Pentax K-x (Beyaz)

Başlatan neonland

Yanıt: 2
Gösterim: 11474
Son İleti 06 Şubat, 2012, 23:42:26
Gönderen: lucky06
Alınık Tokina 20-35mm yada Tokina 17-35mm yada Tamron 17-35mm FF uyumlu lensler

Başlatan thepisode

Yanıt: 0
Gösterim: 10870
Son İleti 04 Mart, 2013, 13:53:05
Gönderen: thepisode
Alınık 15 limited - 31 limited - 77 limited - 14mm f2.8

Başlatan itasdemir

Yanıt: 7
Gösterim: 14678
Son İleti 22 Ekim, 2013, 10:35:47
Gönderen: itasdemir
alınık PENTAX smc DA 35mm f/2.4 AL LENS-Pentax SMC-F 50mm f/1.7 Lens

Başlatan csahin260

Yanıt: 0
Gösterim: 10162
Son İleti 23 Ağustos, 2012, 04:00:25
Gönderen: csahin260
Konu: Alinik Pentax M 200mm F/4 yada Takumar SMC 200mm F/4 (Yada OM veya Meyer)

Başlatan nordlys

Yanıt: 1
Gösterim: 14881
Son İleti 03 Mayıs, 2013, 02:21:04
Gönderen: aghytn