Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilk sorudan başlıyayım.hayır uyum problemin olmaz.ikinci soru insanda çekersin :)ama biraz uzaktan.üçüncü soru manzara çekmeye dar kalır kuşa ise odak uzaklığı yeterli gelmez(kamuflajla ise 80 bile yeter) .pentaxforumdaki puanlarda sonuçta kullanıcılar tarafından verildiğinden çok önemli değil.daha doğru düzgün inceleme sitelerine bakabilrsin.fiyat olarakta 100 liraysa uygun.iki camdan oluşan bir gözlüğe kaç lira istediklerini düşünürsen komplike bir mekanizmaya çok ucuz bile diyebilirsin.kısacası 100 tlye işini görür bir lensin olur.18 55 kit lensinde varsa foto çekmeyi geliştirince ilerde değişitirsin.fotolarını bekliyoruz.kolay gelsin
arkadaşlar bizzat ben kullanıyorum o objektifi ve fazlasıyla ahım şahım kalite alıyorum keskinlikse keskinlik, kaliteyse kalite diyorumhttp://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,3817.msg40291/topicseen.html#new
caner bey, günaydın, hatırladım sizi, ilk makina alırken de bir başlık açmıştınız, acil, istanbula gidiyorum ne alayım K-30 mu gibisinden ben de size ikinci el bir K-5 alın keyfini sürün demiştim, siz beni dinlememiştiniz şaka bir yana, makinanız hayırlı olsun, pentax ın hiçbir objektifinde sorun yaşamazsınız makinanız hepsi ile tam uyumlu, bahsettiğiniz lens vasat bir tele zoom lenstir, öyle aman aman sonuçları olmayacaktır, bu konuda pentaxforumsdaki puanlamaların objektif kullanıcı puanları olduğunu düşünüyorum, bu güne kadar o forumda iyi denip de kötü çıkan, kötü denip de iyi çıkan bir objektif görmedim, ortalama olarak tutturuyorlar puanları, ancak iş görmez mi görür tabi, 100 liraya başka da bir şey bulamazsınız zaten. alın kullanın beğenmezseniz ileride değiştirirsiniz, bütçeniz varsa pentax 50-200 çok daha iyi bir seçenek olur, geçenlerde 170 liraya satılıyordu bir tane,
Pentax'ın en güzel tarafı; en yeni modeli ile dahi milattan önceki K bayonet lensi kullanabiliyor olmanız (adaptör ile M42 kullanmayı saymıyorum ama o da var) .Ahım şahım bir lens değil, onu söylemek lazım. 50-200 daha iyi bir seçenek olabilir diye düşünüyorum.Tele zoom objektifler, manzara için çok ideal değil. Panoramik çekmek zorunda kalabilirsiniz .İnsan derken, portre falan çekmeyi kastediyorsanız, belli bir uzaklıktan güzel portreler çıkabilir.Bütçe 100 TL ise alıp kullanın, ileride daha iyisini alırsınız.