Gönderen Konu: Çok fazla sorum var!!  (Okunma sayısı 6322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Canergnydn

• Üye
    • Profili Görüntüle
Çok fazla sorum var!!
« : 14 Aralık, 2013, 00:42:42 »
Merhaba arkadaşlar Pentax FA 80-200 f4.7-5.6 lens almayı düşünüyorum ikinci el 100tl ye buldum
    İlk sorum bende Pentax K-30 var uyumlulukta sorun olurmu?
    Bir arkadaşım crop lu makinede yani senin makinende(Pentax k-30) bu lensle insan çekmek sıkıntı olur dedi doğrumudur?
    Lensi kullanan arkadaş varsa iyi kötü yorum yapabilirmi lensi alma amacım manzara çekmek kuş çekmek arada bir manzarayla karışık insan fotoğrafı çekmek istediğimi verebilirmi?
    Diyafram aralığı çok garip geldi pentaxforumdan inceledim lensi puanlama çok düşük verilmiş arkadaşım puanlamayı önemseme dedi siz ne düşünüyorsunuz?
   Bir de fiyat uygunmudur?Yoksa kazıklanıyormuyum af li zoom lu birde gri olduğunu görünce lensin hoşuma gitti (k-30 body'im beyazda :D )

Evet arkadaşlar pazartesi gününe kadar zamanım var araştırmak için pttyle kapıda ödemeyle alıcam lensi görme şansım yok Siz nedersiniz bu işe şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.Yorumlarınızı heyecanla beklemekteyim :)

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Çok fazla sorum var!!
« Yanıtla #1 : 14 Aralık, 2013, 01:03:23 »
ilk sorudan başlıyayım.hayır uyum problemin olmaz.ikinci soru insanda çekersin :)ama biraz uzaktan.üçüncü soru manzara çekmeye dar kalır kuşa ise odak uzaklığı yeterli gelmez(kamuflajla ise 80 bile yeter) .pentaxforumdaki puanlarda sonuçta kullanıcılar tarafından verildiğinden çok önemli değil.daha doğru düzgün inceleme sitelerine bakabilrsin.fiyat olarakta 100 liraysa uygun.iki camdan oluşan bir gözlüğe kaç lira istediklerini düşünürsen komplike bir mekanizmaya çok ucuz bile diyebilirsin.kısacası 100 tlye işini görür bir lensin olur.18 55 kit lensinde varsa foto çekmeyi geliştirince ilerde değişitirsin.fotolarını bekliyoruz.kolay gelsin
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı muhsinbagdadi

• Üye
  • http://muhsinbagdadioglu.com
« Yanıtla #2 : 14 Aralık, 2013, 01:19:56 »
caner ben kullanıyorum. aşırı derece memnun olduğum bir objektiftir. K-30'da filan hiçbir sıkıntı yaratmaz. eğer 100tl'ye bulduysan sakın kaçırma. zaten pentax'ta kötü objektif yoktur. için rahat olsun. eğer almazsan bana bile yönlendirebilirsin :)
Pentax K-3

SMC PENTAX-FA 1:2.8 135mm IF  /  SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL  /  HD PENTAX-DA 1:4 15mm ED AL Limited  /  SMC Pentax-FA 50mm f/1.4  /   SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

muhsinbagdadi

1881-193∞

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 14 Aralık, 2013, 08:37:27 »
caner bey, günaydın, hatırladım sizi, ilk makina alırken de bir başlık açmıştınız, acil, istanbula gidiyorum ne alayım K-30 mu gibisinden ben de size ikinci el bir K-5 alın keyfini sürün demiştim, siz beni dinlememiştiniz :) şaka bir yana, makinanız hayırlı olsun, pentax ın hiçbir objektifinde sorun yaşamazsınız makinanız hepsi ile tam uyumlu, bahsettiğiniz lens vasat bir tele zoom lenstir, öyle aman aman sonuçları olmayacaktır, bu konuda pentaxforumsdaki puanlamaların objektif kullanıcı puanları olduğunu düşünüyorum, bu güne kadar o forumda iyi denip de kötü çıkan, kötü denip de iyi çıkan bir objektif görmedim, ortalama olarak tutturuyorlar puanları, ancak iş görmez mi görür tabi, 100 liraya başka da bir şey bulamazsınız zaten. alın kullanın beğenmezseniz ileride değiştirirsiniz, bütçeniz varsa pentax 50-200 çok daha iyi bir seçenek olur, geçenlerde 170 liraya satılıyordu bir tane,

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 14 Aralık, 2013, 09:35:37 »
Pentax'ın en güzel tarafı; en yeni modeli ile dahi milattan önceki K bayonet lensi kullanabiliyor olmanız (adaptör ile M42 kullanmayı saymıyorum ama o da var) ;) .
Ahım şahım bir lens değil, onu söylemek lazım. 50-200 daha iyi bir seçenek olabilir diye düşünüyorum.
Tele zoom objektifler, manzara için çok ideal değil. Panoramik çekmek zorunda kalabilirsiniz :).
İnsan derken, portre falan çekmeyi kastediyorsanız, belli bir uzaklıktan güzel portreler çıkabilir.
Bütçe 100 TL ise alıp kullanın, ileride daha iyisini alırsınız.
Arslan Türegün

Çevrimdışı muhsinbagdadi

• Üye
  • http://muhsinbagdadioglu.com
« Yanıtla #5 : 14 Aralık, 2013, 11:34:11 »
arkadaşlar bizzat ben kullanıyorum o objektifi ve fazlasıyla ahım şahım kalite alıyorum :) keskinlikse keskinlik, kaliteyse kalite diyorum

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,3817.msg40291/topicseen.html#new
« Son Düzenleme: 14 Aralık, 2013, 11:54:14 Gönderen: asahiflexi »
Pentax K-3

SMC PENTAX-FA 1:2.8 135mm IF  /  SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL  /  HD PENTAX-DA 1:4 15mm ED AL Limited  /  SMC Pentax-FA 50mm f/1.4  /   SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

muhsinbagdadi

1881-193∞

Çevrimdışı Canergnydn

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 14 Aralık, 2013, 12:37:45 »
ilk sorudan başlıyayım.hayır uyum problemin olmaz.ikinci soru insanda çekersin :)ama biraz uzaktan.üçüncü soru manzara çekmeye dar kalır kuşa ise odak uzaklığı yeterli gelmez(kamuflajla ise 80 bile yeter) .pentaxforumdaki puanlarda sonuçta kullanıcılar tarafından verildiğinden çok önemli değil.daha doğru düzgün inceleme sitelerine bakabilrsin.fiyat olarakta 100 liraysa uygun.iki camdan oluşan bir gözlüğe kaç lira istediklerini düşünürsen komplike bir mekanizmaya çok ucuz bile diyebilirsin.kısacası 100 tlye işini görür bir lensin olur.18 55 kit lensinde varsa foto çekmeyi geliştirince ilerde değişitirsin.fotolarını bekliyoruz.kolay gelsin
Daha doğru düzgün inceleme siteleri derken mesela? pentaxta yeniyim yeni yeni öğreniyorum siteleri :) Yorumunuz için teşekkürler :)

Çevrimdışı Canergnydn

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Aralık, 2013, 12:39:13 »
arkadaşlar bizzat ben kullanıyorum o objektifi ve fazlasıyla ahım şahım kalite alıyorum :) keskinlikse keskinlik, kaliteyse kalite diyorum

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,3817.msg40291/topicseen.html#new

Evet siteye bugün girer girmez gördüm paylaştığınız linki rengide hoşuma gitti ne yalan söyliyim :D Bütçe de 100 tl olunca alabileceğimin en iyisi diyorum şimdilik teşekkürler yorum için :)

Çevrimdışı Canergnydn

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 14 Aralık, 2013, 12:43:39 »
caner bey, günaydın, hatırladım sizi, ilk makina alırken de bir başlık açmıştınız, acil, istanbula gidiyorum ne alayım K-30 mu gibisinden ben de size ikinci el bir K-5 alın keyfini sürün demiştim, siz beni dinlememiştiniz :) şaka bir yana, makinanız hayırlı olsun, pentax ın hiçbir objektifinde sorun yaşamazsınız makinanız hepsi ile tam uyumlu, bahsettiğiniz lens vasat bir tele zoom lenstir, öyle aman aman sonuçları olmayacaktır, bu konuda pentaxforumsdaki puanlamaların objektif kullanıcı puanları olduğunu düşünüyorum, bu güne kadar o forumda iyi denip de kötü çıkan, kötü denip de iyi çıkan bir objektif görmedim, ortalama olarak tutturuyorlar puanları, ancak iş görmez mi görür tabi, 100 liraya başka da bir şey bulamazsınız zaten. alın kullanın beğenmezseniz ileride değiştirirsiniz, bütçeniz varsa pentax 50-200 çok daha iyi bir seçenek olur, geçenlerde 170 liraya satılıyordu bir tane,

itasdemir :) günaydın evet sizin yorumlarınızı hatırlıyorum sizi dinlemediği aslında pişman değilim :D :D k-30 da alırken tek korktuğum nokta üstteki küçük ekranın olmayışıydı ama şimdi onada alıştım bir deneyin derim :D :D teşekkürler :) 50-200 ü duydum fotoğraflarını gördüm ancak dediğiniz gibi 100tl olunca bütçe ilerde 18-55 imle beraber satıp daha iyi bir lens alırım diye düşünüyorum teşekkürler yorumnuz için :)

Çevrimdışı Canergnydn

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 14 Aralık, 2013, 12:47:10 »
Pentax'ın en güzel tarafı; en yeni modeli ile dahi milattan önceki K bayonet lensi kullanabiliyor olmanız (adaptör ile M42 kullanmayı saymıyorum ama o da var) ;) .
Ahım şahım bir lens değil, onu söylemek lazım. 50-200 daha iyi bir seçenek olabilir diye düşünüyorum.
Tele zoom objektifler, manzara için çok ideal değil. Panoramik çekmek zorunda kalabilirsiniz :).
İnsan derken, portre falan çekmeyi kastediyorsanız, belli bir uzaklıktan güzel portreler çıkabilir.
Bütçe 100 TL ise alıp kullanın, ileride daha iyisini alırsınız.

Pentax ın gerçektende güzel yanı bu galiba 30 sene önceki lensi dahi en yeni modellerde kullanabiliyoruz :) 18-55 le sıkıldım bütçede 100tl olunca yorumlarada bakılınca çokta berbat bir lens olmadığını görüyorum yorumunuz için teşekkürler

Bu arada KOCAELİ de olan vrmı lens orada ben karabükteyim biri yardımcı olabilirmi kotnrol edemiyorum lensi içimdede bir kuşku yok değil :/