Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
teşekkürler murat bey,yeni sistem mistem olmaz artık uzun süre, ama Allah korusun pazartesi günü bizim şu bahçe işi olmazsa, kimse tutamaz beni, saldırırım artık forumda ne satılırsa geçtiğimiz hafta istanbuldan Demir bey ile bir süre sohbet ettik ve kendisinde Leica sistem de olduğunu örneğim 18mm leica lensin (4 bin euro) fuji 14mm kadar iyi olmadığından bahsetti, dehşete düştüm, kendisi yurt dışında 56mm i de denemiş, afet bir şey diyor, ben uzuuuun süre alamam artık da siz alırsanız ve türkiyeye gelirseniz, hem şu ülke meseleleri hem de pentax ve fuji hakkında bol bol sohbet ederiz
Bu gun burada aylik cikan bir fotograf dergisini aldim, biraz inceledim icinde 56mm de incelemisler. Atilan baslik suydu; tam kareden daha mi iyi?Bahsettiginiz leica lensler bir fuji x lenslerinin neredeyse 10 kati. Leica kullananlarla konustugum da cogu sunu soyluyor, Cok gerekli mi Leica olmasi?Alanlar zaten finansal acidan rahat adamlar. O rahatlik bende olsa bende alirim. Ama (pentaxianlari kizdirmadan ) fujinin su son 2 yilda yaptigi cikis, makinalari ve lensleri ciddi ciddi Leica ile yarisiyor. Benim kafam da 14mm vardi ama hem 14 hem 18 e sahip olan biriyle sohbet ettim, bana dedi, sokak calismalarinda 18 daha cok isine yarar ki kafamda 18 vardi zaten. Insalah bir aksilik olmazsa nisanda geldigimde 18mm yi alicam ordan. Burdaki fiyatin neredeyse yarisi. 56mm icin dusunmuyor degilim cok portreci olmasam da. Ama 18 insallah dusunuyorum. Bu arada fujinin 18mm si, Leica nin summicron 28mm F/2 ile karsilastirilabiliyor. Summicron fiyat olarak 10 katindan da fazla Olaki fuji tam kare cikartirsa, biz o zaman filme bakalim neler olacak saygilarimla.
Sana da hayirli sabahlar Ibrahim. Fuji FF mutlaka gelecek. Hic bir firma Leica yi fiyat acisindan sarsamadi ama sanirim Fuji bunu yapacak. Ama bu uluslararasi market politikasi. Leica ile anlasip belki cikartmazlar bile. Cunku Fuji gelirse ff ile, ciddi ciddi Leicayi fiyat acisindan sarsar. Verdigi kalite cok yuksek cunku.8000-11000 dolara lens almak mi? Saka gibi O paraya bir cocuk okuturum, hayir duasini alsam yeter.