Gönderen Konu: Cosmin Bumbut  (Okunma sayısı 4129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
Cosmin Bumbut
« : 02 Mart, 2014, 17:19:51 »
Degerli forum uyeleri!

Son bir kac haftada fotograf dunyasinda adini duyurmus, calismalariyla ses getirmis kisileri elimden geldigi kadar anlatmaya paylasmaya calistim. Bunu devam ettirmek istiyorum ama bunu yaparken sizlerinde katkilarini bekliyorum. Sizlerde burada verilmeyen , fotograf dunyasinda degisik calismalari olan kisileri paylasirsaniz guzel bir bilgi bankasi da olur. Fotografa yeni baslayan arkadaslar icinde bir esinlenme kaynagi olabilir.
Kendi kutuphanemde yer alan fotograf sanatcilarini da elimden geldigi kadar paylasicam sizlerle.

Cosmin Bumbut, Bukres film-tiyatro akademisi fotografcilik mezunu.
2003 yilinda yayimladigi TRANSIT adli calisma Romanya`da yilin kitabi secilmistir. Fotograflarinda daha cok, Sosyalist donem Romanyasi ile Avrupa birligine girdikten sonraki Romanyayi sosyolojik acidan inceler. Bazi kareleri bunu yazidan cok daha iyi anlatmaktadir.

http://www.bumbutz.ro/journal/2014/3/children-hetea-2013

Cosmin Bumbut

Bu linkte Fuji X100 ile bir roportaj vermis (Fuji kullandigim icin vermedim bu linki yanlis anlasilmasin :) )

Timpul inghetat intr-o fotografie - Interviu cu Cosmin Bumbut

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cosmin Bumbut
« Yanıtla #1 : 02 Mart, 2014, 18:41:01 »
murat kardeşim hemen arşivime ekliyorum.çok tşk. ederim.ama adamın hapishane kareleri inanılmaz başarılı.doğu bloku ülkelerinde hala bu tarz yerler ve çevreler tam bozulmadan duruyor.gezdiğim bir çok doğu bloku ülkesinde hala kominizmin bıraktığı izler derinden hissediliyor ama zamanla heryerde paranın etkisi gözükmeye başlayacaktır.çek cumhuriyetinde gezerken o fakir köylerde son model araba galerine denk geldiğimde çok şaşırmıştım.sanırım vergi istisnası vb durumlarla AB ye entegre olma yolunda böyle ironiler yaşamaya devam edecekler.yani kısaca imkanı olnalar için bence küba kadar olmasada fotoğraf açısından çok ilginç yerler buralar.tekrar tşk. ederim paylaşımın için.birgün senin içinde ben böyle kısa film yapacağım :)
Allah ne verdiyse:)