Arkadaşlar elimde artık kullanmadığım iki adet MF lens var. PK bayonet. Tercihen elden satılıktırlar. Denenerek alınması bence daha iyi olur.
Bunlardan ilki Revuenon 50 mm 1.4. Bu lens epey kullnılmış eski bir lens. Mekanik olarak sağlam, diyafram takılmıyor, netleme kesintisiz. Bunun diyafram ayar pimi K01 de MF diyafram kontorlü için kesilmişti ( aksi takdirde diyafram kontrolü bu makinada asla yapılamıyor ). Lensi aldığımda iç elemnalarda mantar problemi vardı, temizlediğim lenslerden bir tanesi olsa da, malesef içteki eski mantar iç elemanların kpalamasını bozduğu için oralarda çıplak cam bıraktı. Görüntüye etki etmez ancak arkadan bakılınca şeffaf izler belli oluyor kenar kısımlarda. APS C sensörde ise zaten bu bölümler kullanılamadığı için görüntüye yansımaz diyebiliriz. Bokeh karakteri süperdir, renkler ve kontrast iyidir ve nefis sarı/yeşil tonları vardır.
145 TL
İkinci Lens neredeyse yeni gibi korunmuş bir Cosina Cosinon 50 mm 1.8 lenstir. Tamamen faaldir çiziksiz ve lekesiz optikleri var. Müthiş keskin bir lenstir ve pancake lenslere yakın inceliktedir. En sevdiğim lenslerden bir tanesi. Daha kötü olan kopyasını kendim sürekli kullanıyorum Bu fazla. Kırmızı ve kahve tonlarda müthiş bir lens. Ayrıca bu lense Raynox makro eklentisi takarak macrolar çekiyordum ve sonuç çok iyiydi. Hararetle tavsiye ederim.
120 TL