Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fotoğraf genel intiba olarak insan üzerinde kasvetli bir hava bırakıyor.
Arkadaşlar eleştiriler bitti galiba, ilkönce bu eleştirilerden inanılmaz mutlu oldum, nedenide bu forumda fotoğraftan anlayan veya şöyle söylemek daha doğru olur herhalde fotoğraf zevki ve bilgisi benimle benzeşen arkadaşların arasında olduğumu anladım, bu çok değerli bir şeydir, bunu birbirlerimizin eksikliklerini tamamlayarak dahada ileri götürebileceğimiz bir platformda olduğumu anlamak çok keyifli, eleştiren tüm arkadaşların ellerine sağlık hepsine çok teşekkür ediyorum.Şimdi fotoğrafa gelince, fotoğrafı yaptıktan sonra bile nasıl yapacağım konusunda emin olmadığım yer, fotoğrafta psikolojik baskı unsuru vermeyen tek öge olan ağacı sembolik olarak orada tek başına doğal bir nesne olarak ayakta durduğu için seviç verici, kutlanması gereken bir öge olarak düşündüm ve bunu sanki yılbaşı ağacı ışıkları gibi sembolik olarak kutlanması gereken bir öğe izlenimini vermeye çalıştım, fotoğraf bittikten sonra ağacın bu ışıklarını daha belirgin hatta 4-5 köşeli yıldız gibi yapıp kutlu ağacı dahada belirginleştireyim dedim, ama daha sonra "bunu seyirci anlamalı, seyirciyi aptal yerine koymak, koca koca yıldızlar koymak gerekmez, biraz dikkatle bakar/yorumlarsa anlar herhalde, yorumlasın en azından" düşüncesi büyük yıldızları ve daha çok ışıkları koymaktan alıkoydu beni, tabi hala daha karar vermiş değilim bu konuda ne yapılması gerektiğine. Bu konuda siz ne dersiniz belirgin koca yıldızlar koymalımıyım, ışıkları arttırmalımıyım, yoksa olduğu gibi kalsamı acaba, bu konu hep kafamda. Benim eğilimim şu anda böyle kalması yönünde anlayan anlar, siz ne dersiniz duymak isterim doğrusu. Zor işler bu mesaj vermek işleri eğitimimiz eksik nede olsa, ama tabi her şey eğitimlede olmuyor, veya çok eğitim sizi kalıp düşüncelere yönlendirebiliyor.....
Abi eline sağlıkta. Yıldızların rengi yapmacık olmuş sanki biraz, mora kaçıyor değil mi ?
Başlatan Baha
Başlatan bugra_71
Başlatan nativeemperor