Gönderen Konu: Eleştiri Ricası - Sürmene Tersanesi 2010  (Okunma sayısı 11490 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Eleştiri Ricası - Sürmene Tersanesi 2010
« : 02 Mayıs, 2012, 10:58:15 »
Eleştiren herkese şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs, 2012, 11:00:28 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
Ynt: Eleştiri Ricası - Sürmene Tersanesi 2010
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs, 2012, 14:46:31 »
Şükrücan abi eline sağlık. Renk tonajı çok hoşuma gitti benim. Bulutların lacivertliği ve onun ile birlikte kırmızı yoğunluklu bir fotoğraf. Sülüet'te çok hoş olmuş. :) Fotoğrafın adına bence "Sigara Molası" diyebiliriz. Ağacın dokusuda hoşuma gitti benim. Eleştiri hakkında pek bir bilgim yok bu konuda. Ama bana batan bir tarafı yok bu fotoğrafın. Ellerine sağlık. :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs, 2012, 15:30:44 »
Elinize sağlık güzel bir foto..
Ancak ilk bakışta tersaneyle bağdaşır bir şey algılanmıyor.
Kırmızı ton aşırı kullanıldığı için ağacın arkasında bir yangın varmış gibi hissediliyor.
Yalnız ağacın arkası ile etrafı işlenirken bariz bir fark oluşmuş.Bu da fotoğrafa yapay bir hava veriyor.Tabiilikten uzaklaşıyor.
Siluet güzel.
Fotoğraf genel intiba olarak insan üzerinde kasvetli bir hava bırakıyor.
Bunu hedeflediyseniz başarılı sayılabilir.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs, 2012, 04:18:22 »
Fotoğraf genel intiba olarak insan üzerinde kasvetli bir hava bırakıyor.

Yunus abinin bu yorumuna katılıyorum. Düşündüren bir fotoğraf bence başarılıdır; bu fotoğraf başarılı.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı alikaytan

• Üye
  • Bazı kayboluşlar sadece geçicidir.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs, 2012, 23:22:00 »
Fotoğrafa uygulanan tonlama yada kullanılan filtre neticesinde modelin arka tarafında kalan bölüm-yapı karanlık kaldığı için bu karede etkisiz kalmış bence. Sanırım kadraj modelin baktığı bölüme doğru biraz daha kaydırılmış olsa hem daha etkileyici bir kare olurdu hem de model altın orana oturmuş olur ve daha etkileyici bir kare elde edilebilirdi. Tabii yapıp görüp denemek lazım belki anlatmaya çalıştığım şekilde daha etkileyici olmayabilirdi de. Bunlara rağmen fotoğraftaki renk tonları sıra dışı bir hava katmış ve bence yakışmış. Elinize sağlık Şükrücan Bey.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Mayıs, 2012, 14:24:11 »
Arkadaşlar eleştiriler bitti galiba, ilkönce bu eleştirilerden inanılmaz mutlu oldum, nedenide bu forumda fotoğraftan anlayan veya şöyle söylemek daha doğru olur herhalde fotoğraf zevki ve bilgisi benimle benzeşen arkadaşların arasında olduğumu anladım, bu çok değerli bir şeydir, bunu birbirlerimizin eksikliklerini tamamlayarak dahada ileri götürebileceğimiz bir platformda olduğumu anlamak çok keyifli, eleştiren tüm arkadaşların ellerine sağlık hepsine çok teşekkür ediyorum.

Şimdi fotoğrafa gelince, fotoğrafı yaptıktan sonra bile nasıl yapacağım konusunda emin olmadığım yer, fotoğrafta psikolojik baskı unsuru vermeyen tek öge olan ağacı sembolik olarak orada tek başına doğal bir nesne olarak ayakta durduğu için seviç verici, kutlanması gereken bir öge olarak düşündüm ve bunu sanki yılbaşı ağacı ışıkları gibi sembolik olarak kutlanması gereken bir öğe izlenimini vermeye çalıştım, fotoğraf bittikten sonra ağacın bu ışıklarını daha belirgin hatta 4-5 köşeli yıldız gibi yapıp kutlu ağacı dahada belirginleştireyim dedim, ama daha sonra "bunu seyirci anlamalı, seyirciyi aptal yerine koymak, koca koca yıldızlar koymak  gerekmez, biraz dikkatle bakar/yorumlarsa anlar herhalde, yorumlasın en azından" düşüncesi büyük yıldızları ve daha çok ışıkları koymaktan alıkoydu beni, tabi hala daha karar vermiş değilim bu konuda ne yapılması gerektiğine.

Bu konuda siz ne dersiniz belirgin koca yıldızlar koymalımıyım, ışıkları arttırmalımıyım, yoksa olduğu gibi kalsamı acaba, bu konu hep kafamda. Benim eğilimim şu anda böyle kalması yönünde anlayan anlar, siz ne dersiniz duymak isterim doğrusu. Zor işler bu mesaj vermek işleri eğitimimiz eksik nede olsa, ama tabi her şey eğitimlede olmuyor, veya çok eğitim sizi kalıp düşüncelere yönlendirebiliyor.....
« Son Düzenleme: 04 Mayıs, 2012, 14:25:24 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #6 : 04 Mayıs, 2012, 16:13:13 »
Arkadaşlar eleştiriler bitti galiba, ilkönce bu eleştirilerden inanılmaz mutlu oldum, nedenide bu forumda fotoğraftan anlayan veya şöyle söylemek daha doğru olur herhalde fotoğraf zevki ve bilgisi benimle benzeşen arkadaşların arasında olduğumu anladım, bu çok değerli bir şeydir, bunu birbirlerimizin eksikliklerini tamamlayarak dahada ileri götürebileceğimiz bir platformda olduğumu anlamak çok keyifli, eleştiren tüm arkadaşların ellerine sağlık hepsine çok teşekkür ediyorum.

Şimdi fotoğrafa gelince, fotoğrafı yaptıktan sonra bile nasıl yapacağım konusunda emin olmadığım yer, fotoğrafta psikolojik baskı unsuru vermeyen tek öge olan ağacı sembolik olarak orada tek başına doğal bir nesne olarak ayakta durduğu için seviç verici, kutlanması gereken bir öge olarak düşündüm ve bunu sanki yılbaşı ağacı ışıkları gibi sembolik olarak kutlanması gereken bir öğe izlenimini vermeye çalıştım, fotoğraf bittikten sonra ağacın bu ışıklarını daha belirgin hatta 4-5 köşeli yıldız gibi yapıp kutlu ağacı dahada belirginleştireyim dedim, ama daha sonra "bunu seyirci anlamalı, seyirciyi aptal yerine koymak, koca koca yıldızlar koymak  gerekmez, biraz dikkatle bakar/yorumlarsa anlar herhalde, yorumlasın en azından" düşüncesi büyük yıldızları ve daha çok ışıkları koymaktan alıkoydu beni, tabi hala daha karar vermiş değilim bu konuda ne yapılması gerektiğine.

Bu konuda siz ne dersiniz belirgin koca yıldızlar koymalımıyım, ışıkları arttırmalımıyım, yoksa olduğu gibi kalsamı acaba, bu konu hep kafamda. Benim eğilimim şu anda böyle kalması yönünde anlayan anlar, siz ne dersiniz duymak isterim doğrusu. Zor işler bu mesaj vermek işleri eğitimimiz eksik nede olsa, ama tabi her şey eğitimlede olmuyor, veya çok eğitim sizi kalıp düşüncelere yönlendirebiliyor.....

Şükrücan abicim, eğer imkanın el veriyorsa iki biçimde de bize sunabilirsin bu fotoğrafı, bizde görsel zevki en fazla olanı söyleriz. Ve ikisi arasında ki bilgi aktarımını kavramış oluruz diye düşünüyorum. :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4

www.hikmetsir.com

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs, 2012, 14:48:10 »
Genel konseptin koyu ton ve kırmızı oluşu etkiledi beni. Kaldı ki adamın oturma şekli, gemiyle adamın birleşme bölgesi ve az dikkat çeken ağaç bir bütün gibiler. Yapılacak farklı dizayn anlamı azaltacaktır benim için. Belki de ilk önce bu şeklini gördüğüm içindir. Bilemedim..
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı EcMaRnE

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs, 2012, 16:27:31 »
Fotoğraf değildir resimdir bence...

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 16 Haziran, 2012, 11:08:53 »
Hikmet arkadaşım gecikmenin kusuruna bakmasın ancak yapabildim, ama doğru yaptığımdan hala emin değilim hala o ağaca kutlanası bir hava vermek için. Bu biraz ilkel bir çözüm oldu.

« Son Düzenleme: 16 Haziran, 2012, 12:48:38 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #10 : 16 Haziran, 2012, 11:54:34 »
Abi eline sağlıkta. Yıldızların rengi yapmacık olmuş sanki biraz, mora kaçıyor değil mi ? :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4

www.hikmetsir.com

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 16 Haziran, 2012, 12:17:29 »
Abi eline sağlıkta. Yıldızların rengi yapmacık olmuş sanki biraz, mora kaçıyor değil mi ? :)

Yok tamamdır, monitör kalibrasyon problemi olabilir, başka bir bilgisayarda indirip büyütüp bakabilirsiniz.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 16 Haziran, 2012, 12:37:40 »
İki versiyonu yanyana koyayım, bakalım hangisini beğendiniz, yıldızlar biraz çocukça oldu ama ağaca "bakılası doğal tek şey" görünümü vermek için başka bir şey aklıma gelmedi, öneriler varsa lütfen.

« Son Düzenleme: 16 Haziran, 2012, 12:47:45 Gönderen: cbaytan »

Eleştiri Lütfen

Başlatan Baha

Yanıt: 5
Gösterim: 5751
Son İleti 11 Ağustos, 2012, 13:46:30
Gönderen: gokhanakarsu
Eleştiri

Başlatan bugra_71

Yanıt: 4
Gösterim: 7268
Son İleti 25 Ocak, 2013, 19:51:31