Sayın burkkan, birkaç eleştirim olacak, birincisi fotoğraflarda bir ön plan birde arka plan vardır (%98 genellikle diyelim, ender olarak 3 hatta çok ender 4 plan olabilir) , ön plan arka planın üzerine yüzey alanı olarak dengeli olarak oturmalıdır, yani ana fikri veren objeyi arka planın üstüne minicik veya arka planı çok kapatacak şekilde koymamalısınız, bunun bir ölçüsü yoktur ama mesela 3 oturan bayan fotoğrafında ön plan biraz daha küçük olabilirdi, 4 fotoğrafta ise arka çekim bayan biraz daha büyük olabilirdi, eğer bunları planlı olarak böyle düzenlemediyseniz. Ayrıca arka plan ön planla karışmamalıdır veya çok az karışmalıdır, mesela 4 fotoğrafta ormana yürüyen bayanın sağ tarafındaki saçlarıyla ağaçların koyuluğu birbirine karışmamalıydı, arka planı bu kadar net yapmaya karar verdiğinize göre. Ayrıca öndeki samanların netsiz bölümü biraz fazla o netsiz bölümün bir kısmını kapatabilirsiniz .
İkincisi ön planı gereksiz yerlerden kesmeniz doğru olmaz, ama kesecekseniz alansal olarak planlamalısınız ama küçük kesintiler fotoğrafın dengesini bozar kaymış hissi uyandırır. mesela son fotoğrafınızda bayanın ayak uçlarından kesmemeliydiniz, dizden kesilebilirdi eğer aynı zamanda balonlarında kesilmesi gerekmeseydi, ama buda mümkün görülmediğine göre bayanı bir tabana, bir yere üzerine oturtabilmek (denge hissi) için ayaklarından sonra birazda olsa yer görüntüsü verilmeliydi bence..
Ayrıca ilk fotoğraf hariç diğerleri sanki dijital olarak çekilmemişte, baskılardan scan edilmiş bir renk tonu hissi uyandırıyor, halbuki 1 ve 2 fotoğraf öyle değil, 3 fotoğraftan itibaren ise bir pus (haze) hakim fotoğraflara, eğer bunu yumuşaklık hissi vermek için yaptıysanız, olmamış sadece puslu-buharlı, bir his vermiş fotoğraflara.
Son olarak tamamen subjektif kişisel tercihlerimi söylüyorum, kırmızı şapka bence o ortamlarla çok uyumsuz duruyor, o ortamlarda ben olsam bayana çok süslü ama tarihi bir görünüm veren belkide pespaye bir elbise giydirirdim, eskilik ve doğallık hissi çevreyle uyumlu olsun hatta ortamın etkisini arttırsın diye. Tabii o zaman yüz ifadesininde elbisesine uyumlu olması gerekirdi.
Şimdilik bu kadar, bu negatif yönü fazla eleştiri lütfen üzülmeyiniz, iyice okuyup bir kaç gün ara verdikten sonra tekrar okuyup eleştirileri tekrar değerlendiriniz, bu kişisel bir tavsiye değil, bana yapılanlar dahil bence tüm eleştiriler bu yolla daha kolay anlaşılıp faydalı hale gelebiliyor. Size bu eleştirileri yapma nedenimin (ve diğer herkese tüm eleştirilerim gibi) benim sizde bir fotoğrafik vizyonun olduğu ve sanatsal fotoğraflar çekebilmek için bir çaba içinde olduğunuzun kanısından kaynaklanmakta olduğunu belirtmemde yarar olacak sanırım. Eserlerinizin pozitif yönleride çok fazla. Yeni fotoğraflarınız görmekte büyük zevk olacaktır benim için. Bu yüzden fotoğraflarınıza olan pozitif eleştirilerimi şimdilik saklı tutuyorum izninizle.
Sevgi ve saygılarımla.