Gönderen Konu: Auto Sears MC 135mm 1:2.8  (Okunma sayısı 8180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
Auto Sears MC 135mm 1:2.8
« : 28 Temmuz, 2013, 20:35:37 »
Dun aldim bu lensi. Bu gun deneme sansim oldu (Oldukca kotu hava kosullarina ragmen). Uzerinde geldigi filtreden ucuza aldim. Sahibi de manuel lense merak sarip almis ama becerememis. Bu yuzden bana satti :)

ebay de 40-50 dolara satiliyor. Bana 15 dolara geldi. Sonucta cok sey de beklememek lazim. Ama genel olarak iyi bir lens.

Sears koken olarak bir Amerikan sirketi. Her ne kadar kendi urettigi kameralar ve bunlara lens saglasa da bazi markalara da lens uretildigi biliniyor. Ozellikle gunumuzde lensleri cok yaygin veya populer degil. Bir kac ornekle lensin performansini gostermeye calisicam.  Butce sikintisi yasayip 135mm odak uzakligini sevenlere tavsiye ederim. Sonuc olarak biraz soft bir lens. Denedigim zaman hava oldukca kapaliydi. bir de gunesli acik bir gun deneme cekimleri yapip buradan paylasirim. Her ne kadar biraz soft bulduysam da 135mm icin iyi bir baslangic olabilir fiyatina gore.
Ilk iki fotograf farkli uretimleriyle ilgili. Bendeki Japon yada uretilmis ama nette fotografini bulamadim. Kendim cekip yuklerim.
135mm sabit odakli
6 diyafram bicagindan olusuyor.
Filtre capi 52mm
Pentax K mount.
A desteklemiyor.
En az netleme mesafesi 1,5m.
375 gr agirliginda.
Kendinden parasoleyli
Tamamiyle metal yapida. Netlemesi oldukca yumusak.

Bendeki 199 seri no ile basliyor. Japonya uretilmis.
202 ile baslayanlar Kore uretimli.

Not: Bu lens ile ilgili bilgilerin coguna netten ve cevremde Sears in farkli lenslerini kullananlardan ulastim.Yanlis bir nokta belirttiysem bilenler duzeltme yapsin, bu lensi alacak olanlari dogru bilgilendirelim.
« Son Düzenleme: 28 Temmuz, 2013, 20:56:07 Gönderen: nordlys »

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
Ynt: Auto Sears MC 135mm 1:2.8
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz, 2013, 20:37:30 »

Bu gunden iki kare daha.

Smc Pentax 55 f:2 vs Auto Revuenon Mc 50 1.4 vs Aus Jena Pancolar 50 1.8 TEST

Başlatan tugrulburak

Yanıt: 8
Gösterim: 16575