Gönderen Konu: SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL  (Okunma sayısı 12620 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL
« : 16 Şubat, 2013, 00:02:05 »

Genel kullanım amaçlı mimari, manzara ve reklam fotoğrafçılığı için ideal bir objektiftir. 2004~2008 yılları arasında Pentax "ASAHI OPTICAL CO.,LTD" tarafından yaygın olarak kullandığımız 16X24mm APS-C (Advanced Photo System type-Classic ) diğer bir deyişle 1,5 çarpanlı crop sensör Pentax DSLR gövdeler için tasarlanmıştır. 2004 yılında Pentax DSLR "Digital Single-Lens Reflex" gövdeler için sıra dışı kit lens olarak piyasaya sunalmuştur . Optik elemanlar parlamayı önleyici SMC (Super Multi Coating) tekniğiyle kaplanmış; ön ve arka elemanını kir ve sudan korumak için florür bileşimli bir madde ile "SP" (Super Protective Coating) kaplanmıştır. Bu madde kir ve suyu itme özelliğine sahiptir. Diyafram bileziği yoktur; Optik diziliminde bir adet “AL” (Aspherical Lens) kullanılmasından dolayı görüntünün ortasındaki keskinlik, kenarlarda da aynıdır. Görüntü kalitesi yüksektir. Optik yapısı itibariyle Pentax-DA zoom kategorisi lenslere göre iyi optiğe sahiptir. Lens kalitesi dışında en önemli özelliği kararlı hızlı netleme ve alan derinliğinin geniş olmasıdır. Diyafram bileziği yoktur; ön elemenı sabit, auto focus bir objektiftir. Polarize filtre kullanımı rahattır.
       Pentax “SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL“ objektif 16X24mm. (Half frame) APS-C (Advanced Photo System type-Classic ) gövdeler için tasarlanmış olup 24X36mm tam kare FF (Full Frame) gövdelerde kullanılması uygun değildir. Sakıncası ise odak düzleminde 24X36mm kapsayacak şekilde görüntü oluşturmaması. Oluşturduğu görüntünün çapı daha küçük olduğundan köşelerde keskinlik,bozulma ve kararma sorunu vardır. QS “Quick Shift focus system” yani hızlı kaydırma dediğimiz ve Pentax DSLR’nin fokus ayarını yaptıktan sonra manuel olarak elle focus ayarına (metre ayarı) müdahale etmemize müsaade etmesi özelliği mevcuttur. Macro objektif olmasa da yarım Macro 1:2.9 (0.34X) diyebileceğimiz performansı son derece başarılıdır.
       Pentax'ın “SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL“ objektifi 18mm’ye doğru optik bükülme mimari ve reklam fotoğrafçılığında ihtişamlı bir etki bırakmaktadır. Keskin, kontrast görüntü yapısı geniş odak değeri ve "hyperfocal" geniş alan derinliği yanında bokeh (Bulanıklık efekti) 55mm’de yeterli düzeydedir. Objektifin ön elemanının üzerindeki parasoley yuvası ve yaprak parasoleyi (PH-RBA52) ile estetik görüntüsü kullanıcıya güven vermesi açısından önemlidir. Pentax genellikle profesyonellerin kullandığı pahalı lens özellikleri bu objektifte kullanmıştır. Metal (Stainless steel) Pentax-K bayonetli KAF yapıdadır
           Pentax “SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL“ objektif, rakip firma objektifleriyle kıyaslanması ve kit lens gibi tabirlerle küçümsenmeyecek yapıdadır. (Modular Transfer Formula Fonksiyon) “ MTF” çözünürlük özelliği ve (Chromatic Aberrations) “CA” yanal kromatik sapmaları kusursuz olmasa da oldukça iyi düzeyde ve mükemmeldir. Tüm odak değerlerinde mükemmel görüntü kaydetmesi genel kullanıcılar tarafından tercih edilmesine yol açmıştır. Kaydedilen görüntülerde ayrıntı detayları mükemmeldir. Kategorisinde fiyat ve performansı en iyi objektiflerdendir; test laboratuvarlarında en ideal diyafram değerinin f/8~11 olduğu tespit edilmiş, ama kullanıcılar tüm diyafram değerlerinde mükemmel görüntüler kaydetmiştir. Compact yapıda objektif 18mm ve 55mm gibi uç odak değerlerinde bir nebze öne doğru uzasa da 35mm odek değerinde en küçük boyuta gelmektedir. 2008 yılından itibaren yerini 8 optik grup 11 optik elemanlı “SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL II“ objektife bırakmıştır.
         Piyasada mevcut SAMSUNG firmasının Schneider-KREUZNACH  “SAMSUNG D-XENON 1:3.5-5.6 18-55mm AL" objektif ikizi gibidir.

Türkiye'de 2013 yılında ortalama 2.el satış fiyatı : 150-TL.

Genel Özellikleri : Aspherical standart kit objektif

Optik dizaynı ............................ : 9 grup 12 eleman
Diyafram yaprak sayısı ............... : 6
Diyafram açıklığı ........................ : 1:3.5 (5.6) - 1:22 (38)
Asgari Netleme .......................... : 25cm
Filtre çapı .................................. : Ø 52mm
Ağırlığı ...................................... : 225gr (7.9oz.) parasoley ile 250gr (8.8oz.)
Odak Bağlantı Mesafesi ............... : 45.46mm. (flange focal distance)
Büyütme Oranı ........................... : 1:2.9  (0.34X)
Bağlantı yapısı "bayonet" ............. : Pentax-KAF
Gövde rengi  .............................. : Siyah
Gövde kılıfı  ............................... : yumuşak kılıf  S80-120
Parasolay (gölgelik) .................... : PH-RBA 52mm 
Ürün numarası ........................... : 21547
Odak düzleminde oluşturduğu görüntü : 16X24mm
« Son Düzenleme: 30 Mart, 2020, 13:54:42 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL
« Yanıtla #1 : 23 Şubat, 2013, 11:05:08 »
Piyasada mevcut Pentax 18-55mm kit lensler aşağıda sıralanmıştır. Optik kalitesi ve dizilimi "AL" versiyonu hariç aynıdır.

SMC PENTAX-DA L 1:3.5-5.6 18-55mm AL   : Plastik Bayonetlidir. Fokus siteminde “Quick Shift” yani hızlı kaydırma dediğimiz sistem yoktur. Parasoleysiz satılmaktadır. Sonradan "PH-RBA 52mm" kodlu yaprak parasoley alabilirsiniz. 11 optik eleman ve 8 grup halinde optik dizilimi vardır. Zoom kadranı gerisindeki gümüş renkli kuşaktan hemen farkedilir. Focus kadranı üzerinde mesafe cetveli yoktur. Objektifin siyah renk versiyonu ile beyaz renk versiyonu mevcuttur

SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL      : Metal bayonetlidir. Fokus siteminin “Quick Shift” yani hızlı kaydırma dediğimiz ve Pentax DSLR’nin fokus ayarını yaptıktan sonra manuel olarak elle metreye müdahale etmemize müsaade etmektedir. "PH-RBA 52mm" kodlu yaprak parasoleyi ile satılmaktadır.  12 optik eleman ve 9 grup halinde optik dizilimi vardır. Zoom kadranı gerisindeki yeşil renkli kuşaktan farkedilir.

SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL II : Metal bayonetlidir. Fokus siteminin “Quick Shift” yani hızlı kaydırma dediğimiz ve Pentax DSLR’nin fokus ayarını yaptıktan sonra manuel olarak elle metreye müdahale etmemize müsaade etmektedir. "PH-RBA 52mm" kodlu yaprak parasoleyi ile satılmaktadır. 11 optik eleman ve 8 grup halinde optik dizilimi vardır. Zoom kadranı gerisindeki yeşil renkli kuşaktan farkedilir.

SMC PENTAX-DA 1:3.5-5.6 18-55mm AL WR : Metal bayonetlidir. Fokus siteminin “Quick Shift” yani hızlı kaydırma dediğimiz ve Pentax DSLR’nin fokus ayarını yaptıktan sonra manuel olarak elle metreye müdahale etmemize müsaade etmektedir. "PH-RBC 52mm" kodlu yaprak parasoleyi ile satılmaktadır. Hava şartlarına dayanıklı olarak imal edilmiştir. Contaları ile dış hava koşullarına karşı dizayn edilmiştir. 11 optik eleman ve 8 grup halinde optik dizilimi vardır. Zoom kadranı ile metraj kadranı arasındaki yeşil renkli kuşaktan farkedilir.

SMC PENTAX-DAL 1:3.5-5.6 18-55mm AL WR : Plastik Bayonetlidir. Fokus siteminde “Quick Shift” yani hızlı kaydırma dediğimiz sistem yoktur. Parasoleysiz satılmaktadır. Sonradan "PH-RBC 52mm" kodlu yaprak parasoley alabilirsiniz. Hava şartlarına dayanıklı olarak imal edilmiştir. Contaları ile dış hava koşullarına karşı dizayn edilmiştir. 11 optik eleman ve 8 grup halinde optik dizilimi vardır. Focus kadranı ile zoom kadranı arasındaki gümüş renkli kuşaktan hemen farkedilir. Focus kadranı üzerinde mesafe cetveli yoktur. Objektifin siyah renk versiyonu ile beyaz renk versiyonu mevcuttur

SAMSUNG firmasının  “SAMSUNG ZOOM LENS SA 1:3.5-5.6 18-55mm AL"   : Metal bayonetlidir. Fokus siteminin “Quick Shift” yani hızlı kaydırma dediğimiz ve Pentax DSLR’nin fokus ayarını yaptıktan sonra manuel olarak elle metreye müdahale etmemize müsaade etmektedir. "SCH-A 52mm" kodlu yaprak parasoleyi ile satılmaktadır. 11 optik eleman ve 8 grup halinde optik dizilimi vardır. Zoom kadranı gerisindeki mavi renkli kuşaktan fark edilir. Samsung firmasının sonraki versiyon kit lensidir.

SAMSUNG firmasının "Schneider-KREUZNACH D-XENON 1:3.5-5.6 18-55mm AL"  : Metal bayonetlidir. Fokus siteminin “Quick Shift” yani hızlı kaydırma dediğimiz ve Pentax DSLR’nin fokus ayarını yaptıktan sonra manuel olarak elle metreye müdahale etmemize müsaade etmektedir. "SCH-A 52mm" kodlu yaprak parasoleyi ile satılmaktadır. 12 optik eleman ve 9 grup halinde optik dizilimi vardır. Zoom kadranı gerisindeki mavi renkli kuşaktan fark edilir. Samsung firmasının ilk versiyon kit lensidir

Fiyatları teferruatları ayrı olsada genelde aynı kalitede görüntü kaydedebilirsiniz. Diğer marka kit lenslere göre kaliteli bir genel kullanım objektifidir. Küçümsemenizi tavsiye etmem...
« Son Düzenleme: 10 Mart, 2020, 15:20:01 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Şubat, 2013, 09:26:14 »
    Çoğu kullanıcı deneyimi ve bilgi birikimi olmadığından hangi objektifi kullanacağına bir türlü karar veremez. Ama benim tavsiyem Pentax-DA 18-55mm olur. Diğer firmaların kit lensleriyle kıyaslanmayacak kadar kaliteli görüntüler kaydedebilirsiniz. Genel dış dızaynı mükemmel ve dayanıklı. Kit lens diye çoğu kullanıcı küçümsüyor. Sırf adı kit lens diye bir objektif kötü olmaz; gözlemleyerek kullanmanızı tavsiye ederim. Genel kullanım objektifidir.

« Son Düzenleme: 24 Haziran, 2016, 16:20:45 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #3 : 28 Şubat, 2013, 21:39:13 »
    Çoğu kullanıcı deneyimi ve bilgi birikimi olmadığından hangi objektifi kullanacağına bir türlü karar veremez. Ama benim tavsiyem Pentax-DA 18-55mm olur. Diğer firmaların kit lensleriyle kıyaslanmayacak kadar kaliteli görüntüler kaydedebilirsiniz. Genel dış dızaynı mükemmel ve dayanıklı. Kit lens diye çoğu kullanıcı küçümsüyor. Sırf adı kit lens diye bir objektif kötü olmaz; gözlemleyerek kullanmanızı tavsiye ederim. Genel kullanım objektifidir.

Benden de bir itiraf:

İlk D-slr makinem Pentax k100d olmuştu.
Yanın da 18-55 ve 50-200mm kit lensleriyle almıştım.

Çok acemilik dönemlerimdi, daha öncesi bir kaç türlü compak makineler kullanmıştım.
Son kullandığım kompak Olympus sp 550 idi.

K100d yi aldığımda 1 ay kadar kullanamadım, kullanamıyordum, aldığıma pişman bile olmuştum.
O siralar bir fotoğraf gezisine katıldım, gezideki deneyimli fotoğrafçı arkadaşlar makinemi beğenmişlerdi.
Ve diyafram estantane iso ilişkilerini bana anlatmışlar da işi öğrenene kadar P modunda çekmemi önermişlerdi.
O gün çektiğim fotoğraflardan Fotokritikte paylaştığım bir fotoğrafım direk anasayfaya günün fotoğraflarına seçilmişti.

İşi tam öğrenmeden makşneye lenslere tam hakim olmadan yeni gövde yeni lensler sevdasına düştüm.

En çok etkilendiğim şeyler Kit lensler muhabbetiydi. Yani Kit lensleri hiç işe yaramayan lensler gibi düşünüyordum.

İşe yaramasalar firması bu lensi neden yapsınki.

Kendiniz tam olarak bilmiyorsunuz. Üstüne işi tam olarak bilmeyenlerin yanlış yönlendirmeleri, benim gibi bir çok arkadaşın makinesini yada lenslerini heba etmelerine sebeb oluyor.

Evet 18-55 kit lensler de 50-200 mm lenslerde çok güzel lenslerdi, ancak ben bu kışkırtıcı kafa karıştırıcı yorumlardan etkilenerek,
18-55 ve 50-200 mm lensimi satıp çok ucuz paraya yazık edercesine adeta 16-45 lens almıştım, daha sonra Tamron 17-50 mm lensin çok met edildiğini duydum, 16-45'i satıp 17-50 aldım. Ancak 17-50 ile 16-45'in keyfini alamadım tekrar 17-50yi sattım 16-45 aldım.

Şunu demek istiyorum.

Özellikle acemi ve yeni kullanıcılar için:

İlk olarak aldığınız makinenizin yanında verilen lensleri ( kit lensleri) sonuna kadar suyu çıkana kadar kullanın.
Öğrenin çok öğrenin artık yapmak istediğinizi o lensler ile yapamadığınızı görene kadar lenslerinizden vazgeçmeyiniz.

İnternetten araştırmasını bilirseniz, 18-55 ve 50-200 mm ile lensler ile ne fotoğraflar çekilmiş aklınız hayaliniz durur.
Ben bu lenslerle çekilmiş fotoğrafları görünce hem lenslerimi hemde makinemi yeterince değerlendiremediğimi heba etmiş olduğumu üzüle üzüle anlamış oldum.
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Mart, 2013, 13:37:29 »
Açıkçası ben hala 18-55mm WR lens kullanıyorum. Ve gayet memnunum.

Ticari anlamda sıkıntı yaşıyorum çoğu zaman. Malum kit lens, iş görmez acemi gözüyle bakılıyor. Ancak memnunum. :)
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı sadi

• Üye
  • PENTAXPERVER
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 06 Mart, 2013, 00:18:50 »
 Üstadlar; ben 18-55 wr lens kullanıyorum... Çoğu kişi gibi benim de aklımdan, elimdeki lensi satıp bir Tamron 17-50m almak geçti bir çok kereler... Şimdi çok merak ediyorum; elimdeki lensi satıp en az o lensin 3 katı fiyata Tamron almaya değecek kadar (Yani üç kat fark oluşturacak kadar) optik kalitede bir fark görebilecek miyim? Kısaca değer mi yani? Bu soruyu özellikle bu lensleri kullanan arkadaşlar cevaplarsalar memnun olurum..
Pentax k7
smc da 18-55mm wr
smc da l 55-300mm
smc-m 50mm f1.7
sigma 10-20mm
meyer trioplan 100mm f2.8
Vanguard Adaptor 46 sırt çantası

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #6 : 01 Aralık, 2013, 03:03:39 »
Bu lensten örnek bir foto gelsin.
Düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz :)

IMGP6662 by srdnc, on Flickr
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 01 Aralık, 2013, 18:50:37 »
Tripod/monopod olmaması eksen kayması yapmış. Yağlıboya çalışması gibi bir şey olmuş.
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı _Rayearth_

• Üye
  • I LOVE PENTAX!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 01 Aralık, 2013, 19:23:41 »
Bu lensten örnek bir foto gelsin.
Düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz :)

IMGP6662 by srdnc, on Flickr

flıckr dan nasıl fotograf paylasılıyor  :(
pentax ?
pentax A 50mm f:1.2
sigma 17-50mm f:2.8
METZ 58 AF-2

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #9 : 01 Aralık, 2013, 21:51:35 »
Tripod/monopod olmaması eksen kayması yapmış. Yağlıboya çalışması gibi bir şey olmuş.

Rasim bey merhaba,

O akşam zoom in-out çalışırken (elde) şansıma böyle bir görüntü elde ettim ve bu benim çok hoşuma gitti. Daha bende kr varken çektiğim fotoğraf yeni gün yüzüne çıktı :D Dediğiniz gibi sanıyorum yatay yönde bir kaydırma ile görüntü ortaya çıkmış.
Teşekkürler.
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #10 : 01 Aralık, 2013, 21:53:49 »
flıckr dan nasıl fotograf paylasılıyor  :(

Flickr'da bir fotonuzu açın ve fotonuzun sağ altında bulununa 5 adet simgeden sağdan 3.'süne tıklayın. Orada açılan "Grab the HTML/BBCode"a atıklayın ve kutunun içini komple kopyalayıp paylaşmak istediğiniz konunu altına yapıştırın, bu kadar :)
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

SMC PENTAX-FA* 1:2.8 28-70mm –AL- POWER ZOOM

Başlatan vedib

Yanıt: 2
Gösterim: 10502
Son İleti 25 Şubat, 2017, 20:44:23
Gönderen: ucam1
SMC PENTAX-FA* 1:2.8 80-200mm –IF&ED- POWER ZOOM

Başlatan vedib

Yanıt: 1
Gösterim: 9632
Son İleti 24 Şubat, 2017, 14:58:20
Gönderen: MC145