Gönderen Konu: Osawa MC 85-300 ile K-r  (Okunma sayısı 5743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Asil

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Osawa MC 85-300 ile K-r
« : 21 Ekim, 2013, 21:11:18 »
Merhaba arkadaşlar elime bir lens geçti acaba bunu K-r a adaptör ile uyarlayabilirmiyiz?

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Osawa MC 85-300 ile K-r
« Yanıtla #1 : 22 Ekim, 2013, 11:38:14 »
    Yashica Contax C/Y mount bağlantı sistemine benziyor. Bağlantı yerinde C/Y diye bir kod gözünüze çarpmış olabilir. Eğer Contax bağlantı sistemi ise mount yapısı benzer ama değişiktir. "Flange focal distance" diye bahsedilen Odak bağlantı mesafesi aynıdır diye kabul edebiliriz. Pentax = 45.46mm  ContaxYashica=45,50mm. Güncel bir sistem olmadığı için piyasalarda pek az bulunabilir. Şansınızı ikinci el piyasasında denemenizde fayda var. Bu objektifin Nikon, Canon FD, Olypus OM, Minolta MD, Pentax K, M42 yapıda olanları mevcut ama yaygın olmayan bir objektif. Bayonetini değiştirmek amacıyle eski tamircileri ziyaret etmenizde fayda var

Çevrimdışı Asil

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 22 Ekim, 2013, 17:36:40 »
Cevabınız için teşekkür ederim. bugün biraz daha araştırınca bayonetin Mamiya ZE (FFD 45,50mm) olduğunu öğrendim ve pentax mouth adaptör buldum. Yalnız bu adaptör, odak bağlantı mesafesini sanırımki arttırıyor bu bir sorun oluştururmu?

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 22 Ekim, 2013, 17:56:52 »
"Mamiya ZE" SLR gövde için olduğunu tahmin etmek istemedim. Kontakt noktalarından tahmin edebilirdim. Mamiya Z serisi hemen hemen yok gibi.. Bazı seçkin fotoğrafseverler kullanıyordu.
"Mamiya ZE" serisi 45.50mm odak bağlantı mesafelidir. Objektif tırnakları Pentax-K sisteme uygun olmadığı için mesafe arttırılıp tekrar optikli adaptörle odak düzlemine görüntü oluşması sağlanıyor. Bağlantı yeri ölçüsü genişlik olarak uygun olmadığı için bu şekilde dizayn edilmiştir.
Fiyatı uygun ise tereddütsüz alabilir ve objektifi bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Çevrimdışı Asil

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Ekim, 2013, 20:07:52 »
Fiyatı pek uygun olmasada adaptörün siparişini verdim. tele objektifim yoktu bu sayede sahip oldum ayrıca belki hiç kullanılmayacak olan objektif değerlenmiş oldu.