Gönderen Konu: P-ttl flaş tetikleyici  (Okunma sayısı 4624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mhy

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
P-ttl flaş tetikleyici
« : 03 Ocak, 2014, 13:30:29 »
P-ttl flaş almayı düşünüyorum ancak ttl flaş tetikleyiciler bu flaşlarla çalışmayacak p-ttl tetikleyici kullanan,gören,duyan birileri var ise bana yardımcı olabilirler mi acaba? internet üzerinden araştırdım ancak türkiyede böyle bir tetikleyici bulamadım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkkürler.

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: P-ttl flaş tetikleyici
« Yanıtla #1 : 03 Ocak, 2014, 14:01:48 »
http://www.aokatec.com/AK-TTL.html

Bu tetikleyiciyi biliyorum ben sadece safkan pttl olarak...

Diğer düzenekler için pocket wizard ın tetikleyicinin de üzerine takılan commender tipi cihazları var... Keza odin diye bi cihaz da mevcut o tip... Nikonda içindeki bir yazılım yapıyor bu işi...

Bu tip cihazları kullanacak kişiler de genelde flaşları manuel patlatıyor... Ayarlarını uzaktan yapıyorlar...

Kompozisyona göre değil ışık durumuna göre patlama yapıyor en nihayetinde... O yüzden manuel tercih ediyorlar...

Oluşturmak istediğiniz düzenek nedir? Ona göre fikir beyan edeyim...

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı Mhy

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 03 Ocak, 2014, 15:20:02 »
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.Normalde yongnuo flaşlardan kurulu bir sistemim var ancak bildiğiniz üzere manuel olarak kullanılması ve yüksek hızlarda senkron olmaması gibi dezavantajları var bundan dolayı p-ttl destekli bir set daha yapmayı düşünüyorum bildiğim kadarı ile  pentax flaşlar dışında metz ve sigmanın flaşları p-ttl özellik sunuyor 2 adet almayı düşünüyorum.Linkini attığınız tetikleyiciyi inceledim anlamadığım bir kaç nokta oluştu bir kablo vasıtasıyla flaş ile alıcı birbirine bağlanıyor ve flaşın önündeki sensöre yapıştırılıyor bu kısmı anlayamadım yani bu şekilde p-ttl den yararlanıp high speed sync şeklinde flaşları patlatabiliyormuyuz ? manuel flaşlar içeride sıkıntı oluşturmuyor  ancak dışarıda gerek yüksek senkron hızlarına çıkamaması gerek ayarların manuel yapılması zaman kaybı ve zorluk ortaya çıkarıyor. Teşekkürler.

Çevrimdışı Mhy

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 03 Ocak, 2014, 15:33:02 »
Aslında şimdi biraz anladım sanırım o kablo olayınız nikon canon sony ve pentax makine ve flaşlarla uyumlu olduğu söylenmiş sanırım o kablo ve sensör sayesinde bu uyumu sağlıyorlar.
« Son Düzenleme: 03 Ocak, 2014, 15:33:48 Gönderen: Mhy »

Pentax 360fgz flaş için acil yardım

Başlatan runo15

Yanıt: 5
Gösterim: 12277
Son İleti 09 Temmuz, 2014, 18:38:17
Gönderen: runo15
Biri bana şu flaş kullanımını anlatsa ya!!!

Başlatan Aylak adam

Yanıt: 3
Gösterim: 7659
Son İleti 26 Mayıs, 2013, 17:42:40
Gönderen: sdemir03
Flaş önerisi (softbox için en ideali)

Başlatan Melcom

Yanıt: 14
Gösterim: 21328
Son İleti 26 Şubat, 2014, 15:37:34
Gönderen: Melcom
Pentax K-X Manual Lens İle Flaş