Gönderen Konu: Alış-Veriş İlanı Açacak Üyelerin Dikkatine  (Okunma sayısı 11041 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Alış-Veriş İlanı Açacak Üyelerin Dikkatine
« : 03 Ocak, 2012, 00:40:21 »
    Değerli Forum Üyeleri;

PentaxTürk sitesi olarak içeriğimizi sürekli geliştirmekte ve siz değerli dostlarımıza en iyi şekilde yardımcı olabilmek adına çalışmaktayız.

Bu kısa bilgilendirme yazısı fotoğrafçılık konusunda her türlü ekipman ve materyale yönelik alış/satış yada tanıtım gibi reklamlarınıza yöneliktir. Verilen ilanların 90 günlük bir süre içerisinde alıcı veya satıcı bulamaması durumunda, güncelliklerini yitirmemeleri için "ZAMAN AŞIMI" adlı bölümde teşhir halinde tutulacaktır. Bu sayede ilanlarıyla çok fazla ilgilenemeyecek arkadaşlarımıza yardımcı olmakla birlikte, bu ilanların kalıcılığının korunması sağlanacaktır. Fakat bu hususta siz değerli forum üyelerinin de hassas davranıp, ilanlarında gerekli bilgileri (Fiyat aralığı, ilana yönelik içerik, görsel materyal...) eksiksiz biçimde belirtmeleri rica olunur.
« Son Düzenleme: 16 Mart, 2013, 01:18:39 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı EcMaRnE

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Alış-Veriş İlanı Açacak Üyelerin Dikkatine
« Yanıtla #1 : 03 Ocak, 2012, 00:44:27 »
Standart Olarak
Ad Soyad:
Telefon Numarası:
Satış İlanlarında
Satılan ekipmanın Fotografları
Fiyatı
Alım İlanlarında
Fiyat aralığı belirtilmesi

Rica edilir :)

(Bence güzel oldu :) )

Edit:Kural Kısmı Silindi...
« Son Düzenleme: 03 Ocak, 2012, 16:44:47 Gönderen: EcMaRnE »

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 03 Ocak, 2012, 00:46:34 »
İlan Açma Kuralı Koyuyorum :)

Standart Olarak
Ad Soyad:
Telefon Numarası:
Satış İlanlarında
Satılan ekipmanın Fotografları
Fiyatı
Alım İlanlarında
Fiyat aralığı belirtilmesi

Rica edilir :)

(Bence güzel oldu :) )

KURAL zihniyetine karşısım da düzen için bazen gerekli olabiliyor. Ve o yüzden en azından buna kural değil de rica diyelim. :D

İlanlar kısmında ayrı bir duyuru geçecem bunla ilgili zaten.
PENTAX K-3

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 03 Ocak, 2012, 04:52:05 »
Telefon numarası bence PM işine bırakılmalı, satıcının email özelliğini açık tutması ve gelen emaillere telefonunu bildirmesi yeterli olur bence, böylece telefon sapıkları veya spam'cılara güvenlik açığı bırakılmamış olur.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 03 Ocak, 2012, 12:22:11 »
Ayrıca 30 gün kısıtlaması fiyatı piyasaya yakın bir malzeme için çok kısa olabilir, bence bu konuda bir zaman kısıtlaması olmamalı, mesela ben sahibinden.com'da arabamı 2 yıl sonra satabilmiştim. ancak satılmaktan vazgeçilen veya satılan ürün mesajlarının arşiv bölümüne kaldırılmasına dikkat edilmeli-ki, hala satılıyor görülüp mesaj kirliliği yaratmasın, ki bu dunya forumlarda %100 uygulanamamakta (uzun sure sonucu unutulmakta) ancak %100'e yakın olanlar daha temiz bir forum satış bolumu  gorunumu vermektedir..

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 03 Ocak, 2012, 13:16:22 »
Sahibinden.com sitesi dev bir platform.Onlar da kaldırılmayan ilanlardan baş edemediler.İlan yayın süresini 2 ay olarak sınırladılar.
Bence zaman aşımı filan gibi ayrı başlıklara gerek yok.

EcMaRnE nin kural olarak koyduğu şeylere uyan ilanlar 2 ay yayında kalsın.Sonra silinsin.İlan sahibi isterse yeni fiyatla yeni bir ilan verebilsin.

Ayrıca belirtmekte yarar var:Kuralsızlık anarşi doğurur.Kurallı çalışmak her zaman iyidir.Kural kanun demek değildir.Bir konuda herkesin uyması gereken asgari müştereklerdir.Dolayısıyla bir ilanda asgari istenen yazılır,fazlasını yazan da tanıtımını iyi yapmış olur.Buna da birşey denemez.

Ricalara şu da eklenebilir:Alışveriş ilanlarına sadece alıcılar veya satıcılar cevap versin.''Hayırlı satışlar ağabi'',''Vay beee para olsa da alsak...'' veya ''Ben arkadaşımıza kefilim,güvenle alışveriş yapabilirsiniz..'' kabilinden cevaplar bilgi kirliliğine sebep oluyor.

« Son Düzenleme: 03 Ocak, 2012, 13:30:05 Gönderen: REÝS »

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #6 : 03 Ocak, 2012, 14:43:35 »
Burada ki amaçımız bazı arkadaşlar ilanlarını açıp unutuyor ilanlarını ve 30 gün veya 2 ay sonunda satılmışmı satılmamışmı bizim haberimiz olmuyor. İlan açarken istenilen bilgiler girilirse zaten 30 veya 60 gün sonunda biz Zaman aşımı adlı başlık altında topluyacağız. Hani satılan veya aranılan ilanlar oradada gözükebilecek. Sadece güncel alış veya satış ekipmanlar arasında olmayacak.

Örnek , geçenlerde başıma geldi satlık lens ilanı açılmış ve o süre 35 günü geçmişti ve ilanı açan kişi ne satıldı nede güncelliğini korumakta gibi bir yazı bırakmış. Fakat onu gene forumdan biri satın almış ve tesadüf o ilanı 10-15 gün sonra görerek galiba bunu ben almıştım ve satıldı demişti. Biz bu olayların olmaması için bir kaç kural koyduk.  Emin olun bu bahsettiğimiz şeyler gerçekleşirse hem ilan arayan hemde satacak kişi daha rahat olacaktır yeter ki belirttiğimiz bilgilere ilan açarken versin. Ha telefon numarası vermek istemeyenler olur o zaman güncel kullandığı email adresi veya msn adreside verebilir bizzat görüşebilmek için. :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı EcMaRnE

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Ocak, 2012, 16:44:12 »
Kuralı espri olarak söylemiştim sanırım ciddiye alınmış. Rica ederim diyeyim :)

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 03 Ocak, 2012, 16:57:33 »
Ricalara şu da eklenebilir:Alışveriş ilanlarına sadece alıcılar veya satıcılar cevap versin.''Hayırlı satışlar ağabi'',''Vay beee para olsa da alsak...'' veya ''Ben arkadaşımıza kefilim,güvenle alışveriş yapabilirsiniz..'' kabilinden cevaplar bilgi kirliliğine sebep oluyor.

Kesinlikle, yurtdısı ilanlarda fikir belirtmek ayıp sayılır. Herkes fikrini pazarligini PM ile yapar, sadece adam kutusuna baksın diye (cunku bazıları PM'leri email olarak almamayı tercih etmistir) "PM gonderdim" denilir ilanın altına, o kadar.
« Son Düzenleme: 03 Ocak, 2012, 16:59:35 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 17 Ocak, 2013, 20:25:51 »
Yakın tarihte daha kapsamlı ilan kuralları yayınlamamız  gerekecek sanırım ancak şuan için en azından bu başlıkta siz üyelerden rica ettiğimiz hususlarda daha hassas davranmanızı bekliyoruz. Her şey daha yararlı bir PentaxTürk için. :)
PENTAX K-3