Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
- İnsanın işiyle, emeğinin ürünüyle ve kendisiyle ilişkisi için geçerli olan, insanın öteki ile ilişkisi, öteki insanın emeği ve emeğinin nesnesi için de geçerlidir.
Ben ne okuyorum öyle?
kitap okumam hayatta, elektrik supurgesinden sonra en nefret ettigim sey kitapdir .sirf insanlar entellektuel yada baska bir bicimde gorunmek icin binlerce agac kesiliyor ve bir kere okudukdan sonra rafa kaldiriliyor .kitapcilarda ve insanlarin ellerinde kitap gordukce canim doganin insafsizca katledilip agaclarin kesildigi andaki duyduklari aciyi hissediyorum.ve bu sayede milyonlarca lira para kazanan sektordeki insanlarin kasalarini doldurduklarini tahmin eddikce cildiriyorum.dogada bir agac kesilip kitap yapilacaksa ve ben bu sayede bilgili bir insan olacaksam omrum boyunca cahil kalayim daha iyi. neyse bu benim gorusum .anliyacaginiz kitaba karsiyim
Ercan,bu fikrine katılmak mümkün değil.Medeniyetler kitaplar sayesinde kuruldu.Dünyanın gelişmiş son hali, kitapların dolayısıyla onları yazan insanların eseridir. Elektronik ortamda bilgi paylaşımı daha çok yeni..10-15 yıllık hadise..Kitap okumayı sevmemek başka şey, kitabı sevmemek daha başka bir şey.Kitap için kesilen ağacın yüzlerce kat fazlası, yakılarak, mobilya ve inşaat sektöründe kullanılarak ve orman yangınlarında katledilerek tüketiliyor.Daha çok okuyan bir toplumda bilgi ve çevre bilinçlenmesi daha çok gelişeceği için ,ağaç katlini önlemek de mümkün.Orman kadastro çalışmalarında,diğer ağaçların yaşaması için seyreltilmek zorunda kalınan ağaçlar kitap ve diğer işler için yeterince miktarda kereste oluşturmaktadır.Yeter ki biz bilinçsizce ormanı katletmeyelim.Okuyan toplumlar daha medenidir.Bunu kabul etmek lazım.Seni tembel talebeler sınıfında sayalım, ve onun için Ercan kitap okumayı pek sevmez diyerek, düşüncelerini biraz hafifletelim.Ama kitaba karşı, hatta ona düşman olan bir Ercan düşünmek istemiyorum.Bu da benim fikrim.
Başlatan Pentax Star