Gönderen Konu: Makinem Bozuldu  (Okunma sayısı 16038 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı zeyneparsllan

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Makinem Bozuldu
« : 24 Haziran, 2012, 01:29:16 »
Herkese iyi akşamlar

Geçen yıl 2.el olarak satın aldığım pentax K10 D makinem bozuldu fotoğraf çekmemeye başladı shutterında sorun olduğunu düşündüm poz sayısına falan baktım 38260 gösteriyor , teknik servis aynasıyla ilgili bir parçanın değişmesi gerektiğini söylüyor ve makine darbe aldığı için bozulmuş diyorlar ama asla darbe falan almadı bundan eminim! Başka sebebi olabilir mi ? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çevrimdışı Fırat

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Makinem Bozuldu
« Yanıtla #1 : 24 Haziran, 2012, 01:43:22 »
Aldığınız kişi sizden önce düşürmüş olabilir mi?

Çevrimdışı zeyneparsllan

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 24 Haziran, 2012, 02:26:24 »
ama aldıktan 1 yıl sonra oldu

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 24 Haziran, 2012, 02:47:33 »
Yorum yapmak çok güç. :(

Sun Dijital'e mi baktırdınız? Güvendiğim bir yerdir ki zaten Pentax'n yetkili servisliğini yapıyorlar. Bozuk parçayı da makine sahibine iade etme gibi bir politikaları var. Eğer sorunun aynada olduğunu diyorlarsa öyledir. :(

Geçmiş olsun.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı zeyneparsllan

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 24 Haziran, 2012, 02:50:37 »
Makineyi Hayyamdan satı aldım. Oradaki tek pentax satan yerden ve bozulunca oraya geri götürdüm ve teknik servise verdiğini söyledi sadece satan kişi sınavlarım olduğundan ilgilenemedim hangi teknik servis olduğunu bilmiyorum ama yapılan tek açıklama darbe almış başka şekilde olması mümkün değil idi ve ben de ısrarla darbe almadı diyorum çünkü makineyi yalnızca ben kullandım ve gerçekten darbe almadı.

teşekkür ederim.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 24 Haziran, 2012, 02:55:12 »
İnanırım darbe almadığına. Benim de k200d gövdemde başıma geldi. Hafıza kartı sıkışmıştı. Götürdüğüm servis bana yuvada parça kırıldığını iddaa etmişti. Hafıza kartı yuvasına balyozla mı vurdum? Hafıza kartının köşesi kırılmıştı belliki yaya felan bir yere takılmıştı. Para ödetebilmek için piyasa ne yazıkki kaç takla atıyor bilirim. :( :( :(

Siz makinenizi alınız ve Hayyam tarafında size bir adres vereceğim oraya gidiniz. Dürüst olacakları kesin..

Ek: Yardımcı olması açısından link ekliyorum // www.pentaxturk.com/forum/index.php?topic=234.0
« Son Düzenleme: 24 Haziran, 2012, 03:00:13 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3

Çevrimdışı zeyneparsllan

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 24 Haziran, 2012, 03:37:53 »
Teşekkür ederim haftaiçi uğrayacağım :)

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 24 Haziran, 2012, 13:20:53 »
Üsküdarda Nazmi beyi Pentax kompetanıdır diye çok önermişlerdi burada, telefonunu vermişlerdi, ben onuda önermelerini bekliyordum ama hayret öneren olmadı, herkes tatildemi acaba?

Bu arada bana veilen telefonu: 0532 404 8888

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 24 Haziran, 2012, 15:03:04 »
Üsküdarda Nazmi beyi Pentax kompetanıdır diye çok önermişlerdi burada, telefonunu vermişlerdi, ben onuda önermelerini bekliyordum ama hayret öneren olmadı, herkes tatildemi acaba?

Bu arada bana veilen telefonu: 0532 404 8888

Nazmi abi pek çekingen artık bu işlerde. Ustat olduğu tartışılmaz bir gerçek tabiki ama ne yazıkki uğraşmak istemediğini dile getiriyor sürekli. :( Sanıyorum hala çalışıyor ama bıraktı bırakacak.. Zaten şuan yetkili servis diye bahsettiğim kişi Sunay bey (abi) yanına uğradığımda kendi de belirtti Nazmi abinin öğrencisi olduğunu. Yani hala temiz dürüst tamir umudumuz var. :)
PENTAX K-3

Çevrimdışı zeyneparsllan

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 13 Temmuz, 2012, 22:49:59 »
Makinemin bozulma nedennini öğrendim nihayet , sebep darbe alması değil ayna motorunun bitmesiymiş. Sunay Bey'e çok teşekkür etmem gerekiyor dürüst davrandığı için çünkü satınaldığım insan tamamen beni yanıltıcı şekilde bilgi vermiş ve teknik servis parasını benim ödememi sağlamak istiyormuş ama istediği gibi olmadı.

2. el makine konusunda gerçekten midem bulandı , Sunay Bey'inde dediği gibi 2. el makine alınıyorsa el sıkışmadan önce kesinlikle teknik servis tarafından kontrol edilmeli , malesef insanların sözüne pe güven olmuyor.

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 13 Temmuz, 2012, 23:11:27 »
herkezi ayni torbaya koymamak lazim pentax ve fotograf aleminde insanlar ve dostlar arkadaslar vardir ki sunay beyden daha cok onlarin sozlerine guvenirim ikinci el piyasasindanda miğdeniz bulanmasina gerek yok kötülere dikkat etmek lazim o kadar almadan once kisiyi arastirmaniz yeterli
« Son Düzenleme: 13 Temmuz, 2012, 23:26:48 Gönderen: bFeeL »

Çevrimdışı deathdream

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 14 Temmuz, 2012, 00:36:04 »
ayna motorunun herhangi bir shutter sayısı sonrası biteceğini size kesin söyleyebilecek bir teknik servis yok malesef :D çoğu zaman şans, şansınız yaver gitmemiş , satıcı da sorunlu makineyle kötü ilgilenmiş. satıcının kim olduğunu dükkan bilgisini verirseniz sizden sonra aynı kişiden alışveriş yapacak arkadaşlar dikkatli davranırlar

Çevrimdışı Korhan

• Üye
  • Korhan
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 14 Temmuz, 2012, 03:01:59 »
shutter kaçta bitti ki acaba bir de?

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
« Yanıtla #13 : 15 Temmuz, 2012, 02:14:58 »
shutter perde ömrü bitmesi şanssal bir durum satıcının veya kullanıcının bir suçu olduğunun düşünmüyorum.
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı Kuvvet

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 16 Temmuz, 2012, 14:51:42 »
bu durum saticinin ya da ikinci el urunun kronik sorunu gibi algilanmis ama bence durum biraz daha farkli. bahzettiginiz motor sifir makinede de bozulabilirdi. ya da almadan once makineyi servise goturup kontrol ettirseydiniz mutlaka sorun olmadigini soylerlerdi. bu tur elektronik ve mekanik aksamlarin birlikte calistigi makinelerde cok fazla sans faktoru var. siz de bu faktor on plana cikmis; motor siz aldiktan 1 yil sonra bozulmus aldiginizin ertesi gunu de bozulabilirdi. burda bircok arkadasimiz 2. el makine kullanmakta ve eminim ki onlarda belli bir risk dahilinde bu alisverisleri gerceklestirdiklerinin farkindalardir...

K10D Makinem açılmıyor

Başlatan ortega74

Yanıt: 11
Gösterim: 6096
Son İleti 12 Eylül, 2014, 02:38:38
Gönderen: ortega74
K-R Makinam bozuldu

Başlatan Asil

Yanıt: 25
Gösterim: 11219
Son İleti 06 Mart, 2013, 21:19:04
Gönderen: thkbr