Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pentaxın zeissle rekabet ettiği konuları merak ettim, fakat araştırdıysam da bulamadım.
Merhabalar forumda okudugum ve arastirdigim kadar pentax iyi bir marka fakat pentax bu kadar iyiyse neden canon ve nikon kadar kullanicisi sahibi yokYani reklamda derseniz bile herseyin reklami yok iyi olan mal kendini piyasa da gosterir degil mi Vede muhakhak pentax in da bir kusuru vardir acaba pentax in kusuru nedir okudugum kadariyla focus yaparken kararlilik yokmus vede biraz yavas netliyormus bazi modeller simdiden tessekur
Can hocam peki "Pentax'ın asıl dalı fotoğraf değil, sadece optik'te uzmandır" düşüncesini hiç benimsediniz mi? Çünkü bildiğim kadarıyla pazarlama başarısızlığı filan değilde, optiğe ağırlık verildiği için fotoğrafçılıktan çok lens üretiminde önde olmuştur.
Dünyanın en klas fotoğraf makineleri LINHOF ve ARRI markalar olduğunu bilen çok az fotoğrafsever vardır ve kullanıcısı çok azdır. Pentax firması en kaliteli lens üreticisinden biridir. Kalite anlamında Alman Zeiss firması ile başabaş rekabet halindedir. Zeiss firması gövde satışında çok gerilerdedir. Bir markanın satış rakamlarıyla seçkin oluşunu bir kefede tutamayız. Türkiye dışında Pentax seçkin kesimlerin markası olmaya devam ediyor. Günümüz rekabet şartlarında kötü marka ve ürün olmadığını bilmenizi isterim. Kullanıcı kendine uygun ürünü satın alması en doğrusudur.
ya bide pentaxın FF i yok diyenler gidip Pentax 645D alsınlar madem o kadar profesyonel çekim yapacaklar shutter seside türkü gibi valla...
Gokhan, alip elime deneme firsatim olmadi ama 30cm gibi bir mesafeden gorup atmosferini soluma sansini buldum 645D nin. Heybeti yeter Imkanlarim dahilinde olsa hic dusunmeden alirim!
sana özel gelsin abi Pentax 645D Shutter Sound
Başlatan LkerA
Başlatan ribuirub
Başlatan raskoooo
Başlatan ercan43