Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
herkese günaydın,dün Sunay bey'in yanına uğradım sorunu anlattım. Sorunun K-r'lerde olağan bir sorun olduğunu şuana kadar kendisine aynı sıkıntıyla gelen 4. yada 5. kişi olduğumu söyledi ama Pentax tarafından bu konuyla alakalı resmi bi açıklama yapılmadığını söyledi. Bu arıza kendi çıkarımlarına göre pil voltajının yüksek olmasından kaynaklandığını motorun çok hızlı döndüğünü ve perde frenleyici görevi yapan mekanizmaya hızlı çarpmasından kaynakladığını, tamir edildiğinde de 6-8 ay sonra tekrar aynı arızayı çıkaracağını söyledi. Benim garanti olduğundan makinamı Nar A.Ş ye göndereceğim onlar gerekli prosedür ne ise ona göre hareket edecekler.Not: Sunay Bey hakikat çok candan sıcakkanlı bir insan uzunca konuştuk yalnız buraya tabi sadece sorunumla alakalı olan kısmı yazdım eksik yazmış olabilirim benzer bir sıkıntı yaşayan arkadaş olursa özel mesaj atarsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.
İki gündür benim de başımda bir iş var. Buradan paylaşayım ki belki daha sonra bu sorunu yaşayacaklara bir referans olur.Makine Live View de çekim yaparken kilitlenmeye başladı. Vizörden çekim yaparken hiç bir problem yok. Ama LV de çekim yapmak istediğimde ayna geri inmiyor ve makine tepkisiz kalıyor. Açma kapama düğmesinden kapatıp açmak işe yaramıyor. Sadece bataryayı söküp takınca düzeliyor. İşin ilginç tarafı makine kilitlenmiş durumdayken bile Shake Reduction çalışmaya devam ediyor. Hatta düğmesinden kapatınca bile SR sesi gelmeye devam ediyor. Farklı batarya ve lenslerle durumu deneyip sonucu burada paylaşacağım.
Benzer bir şey benim de başıma geldi ama 1 defa ve kısa süre. Tekrarlanmadı da.Sunay beyin cevabını burada paylaşabilirsek iyi olur Koray bey.
Geçmiş olsun, benim arkadaşımın başına da gelmişti bu olay. İlk baştan NAR ile görüştüm ben, teknik servise yönlendirdiler. Sunay abi ile görüşüldüğünde kendi de NAR'a göndermemizi söyledi. NAR bu konuda gerçekten iyi, bu sorun var evet K-R de ve NAR ürünün sıfırını gönderdi. Garanti varsa içiniz rahat olsun.
Başlatan zeyneparsllan