Gönderen Konu: K-R Makinam bozuldu  (Okunma sayısı 11228 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı thkbr

• Üye
  • Psikolog Kumaşçı
    • Profili Görüntüle
Ynt: K-R Makinam bozuldu
« Yanıtla #15 : 01 Mart, 2013, 11:53:45 »
Hatali veya uyumsuz pil kullanma ihtimalim yok zira kendi pilinden baska bise takmadim :s sukurki garanti var bugun yanimda degil makina ama bugun gidip sunay beye danisacagim olmazsa yarin makinayi getirecegim kendisine sorun cozulunce de burdan paylasacagim baska arkadaslarin basina da gelirse diye..cok tesekkur ederim arkadaslar verdiginiz bilgiler ve ilginiz icin..
Pentax K-5 IIs
Pentax K-r
Pentax SMC DA L 18-55mm 
Sigma 17-70mm f 2.8-4 DC MACRO OS
Sigma 70-300mm APO MACRO

Çevrimdışı erdem1985

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 01 Mart, 2013, 22:37:43 »
Sorun büyük ihtimalle pilden kaynaklanıyor.K-R nin pillerinin bir kısmında amper dengesizliği sorunu var.

Ayrıntılı açıklamalar burada var.

http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-k-r/163753-k-r-double-flip-mirror-issue-kinda-fixed.html

Can sıkıcı bir durum. Çok geçmiş olsun.
« Son Düzenleme: 01 Mart, 2013, 22:40:45 Gönderen: erdem1985 »

Çevrimdışı thkbr

• Üye
  • Psikolog Kumaşçı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 02 Mart, 2013, 08:33:05 »
herkese günaydın,

dün Sunay bey'in yanına uğradım sorunu anlattım. Sorunun K-r'lerde olağan bir sorun olduğunu şuana kadar kendisine aynı sıkıntıyla gelen 4. yada 5. kişi olduğumu söyledi ama Pentax tarafından bu konuyla alakalı resmi bi açıklama yapılmadığını söyledi. Bu arıza kendi çıkarımlarına göre pil voltajının yüksek olmasından kaynaklandığını motorun çok hızlı döndüğünü ve perde frenleyici görevi yapan mekanizmaya hızlı çarpmasından kaynakladığını, tamir edildiğinde de 6-8 ay sonra tekrar aynı arızayı çıkaracağını söyledi.

Benim garanti olduğundan makinamı Nar A.Ş ye göndereceğim onlar gerekli prosedür ne ise ona göre hareket edecekler.

Not: Sunay Bey hakikat çok candan sıcakkanlı bir insan uzunca konuştuk yalnız buraya tabi sadece sorunumla alakalı olan kısmı yazdım eksik yazmış olabilirim benzer bir sıkıntı yaşayan arkadaş olursa özel mesaj atarsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım. :)
Pentax K-5 IIs
Pentax K-r
Pentax SMC DA L 18-55mm 
Sigma 70-300mm APO MACRO

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 02 Mart, 2013, 13:09:49 »
Nüfusumuzum az oluşunun pozitif yönü. Servise elimizi kolumuzu sallayıp girebiliyor, sohbet edebiliyoruz.

İşler yığılmış olsa aynı hizmet alınamayabilirdi.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 05 Mart, 2013, 16:22:09 »
İki gündür benim de başımda bir iş var. Buradan paylaşayım ki belki daha sonra bu sorunu yaşayacaklara bir referans olur.

Makine Live View de çekim yaparken kilitlenmeye başladı. Vizörden çekim yaparken hiç bir problem yok. Ama LV de çekim yapmak istediğimde ayna geri inmiyor ve makine tepkisiz kalıyor. Açma kapama düğmesinden kapatıp açmak işe yaramıyor. Sadece bataryayı söküp takınca düzeliyor. İşin ilginç tarafı makine kilitlenmiş durumdayken bile Shake Reduction çalışmaya devam ediyor. Hatta düğmesinden kapatınca bile SR sesi gelmeye devam ediyor. Farklı batarya ve lenslerle durumu deneyip sonucu burada paylaşacağım.

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #20 : 05 Mart, 2013, 21:53:37 »
herkese günaydın,

dün Sunay bey'in yanına uğradım sorunu anlattım. Sorunun K-r'lerde olağan bir sorun olduğunu şuana kadar kendisine aynı sıkıntıyla gelen 4. yada 5. kişi olduğumu söyledi ama Pentax tarafından bu konuyla alakalı resmi bi açıklama yapılmadığını söyledi. Bu arıza kendi çıkarımlarına göre pil voltajının yüksek olmasından kaynaklandığını motorun çok hızlı döndüğünü ve perde frenleyici görevi yapan mekanizmaya hızlı çarpmasından kaynakladığını, tamir edildiğinde de 6-8 ay sonra tekrar aynı arızayı çıkaracağını söyledi.

Benim garanti olduğundan makinamı Nar A.Ş ye göndereceğim onlar gerekli prosedür ne ise ona göre hareket edecekler.

Not: Sunay Bey hakikat çok candan sıcakkanlı bir insan uzunca konuştuk yalnız buraya tabi sadece sorunumla alakalı olan kısmı yazdım eksik yazmış olabilirim benzer bir sıkıntı yaşayan arkadaş olursa özel mesaj atarsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım. :)

Geçmiş olsun, benim arkadaşımın başına da gelmişti bu olay. İlk baştan NAR ile görüştüm ben, teknik servise yönlendirdiler. Sunay abi ile görüşüldüğünde kendi de NAR'a göndermemizi söyledi. NAR bu konuda gerçekten iyi, bu sorun var evet K-R de ve NAR ürünün sıfırını gönderdi. Garanti varsa içiniz rahat olsun.
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #21 : 05 Mart, 2013, 22:10:49 »
desenize K-r nin imajı bozuldu.
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 05 Mart, 2013, 23:44:42 »
İki gündür benim de başımda bir iş var. Buradan paylaşayım ki belki daha sonra bu sorunu yaşayacaklara bir referans olur.

Makine Live View de çekim yaparken kilitlenmeye başladı. Vizörden çekim yaparken hiç bir problem yok. Ama LV de çekim yapmak istediğimde ayna geri inmiyor ve makine tepkisiz kalıyor. Açma kapama düğmesinden kapatıp açmak işe yaramıyor. Sadece bataryayı söküp takınca düzeliyor. İşin ilginç tarafı makine kilitlenmiş durumdayken bile Shake Reduction çalışmaya devam ediyor. Hatta düğmesinden kapatınca bile SR sesi gelmeye devam ediyor. Farklı batarya ve lenslerle durumu deneyip sonucu burada paylaşacağım.

3 farklı lens, dolu ve yarı boş batarya, kalem pil ile denememe rağmen sonuç değişmedi. Yarın ben de arayacağım Sunay beyi. :)

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 06 Mart, 2013, 02:00:47 »

Benzer bir şey benim de başıma geldi ama 1 defa ve kısa süre. Tekrarlanmadı da.

Sunay beyin cevabını burada paylaşabilirsek iyi olur Koray bey. :)
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 06 Mart, 2013, 08:38:40 »
Benzer bir şey benim de başıma geldi ama 1 defa ve kısa süre. Tekrarlanmadı da.

Sunay beyin cevabını burada paylaşabilirsek iyi olur Koray bey. :)

Sabah makineyi fabrika ayarlarına döndürdüm ve şimdilik düzelmiş görünüyor. Takipteyim.

Çevrimdışı thkbr

• Üye
  • Psikolog Kumaşçı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 06 Mart, 2013, 21:19:04 »

Geçmiş olsun, benim arkadaşımın başına da gelmişti bu olay. İlk baştan NAR ile görüştüm ben, teknik servise yönlendirdiler. Sunay abi ile görüşüldüğünde kendi de NAR'a göndermemizi söyledi. NAR bu konuda gerçekten iyi, bu sorun var evet K-R de ve NAR ürünün sıfırını gönderdi. Garanti varsa içiniz rahat olsun.

gönderdim hocam makinayı bakalım henüz bi tepki yok nar teknolojiden :)
Pentax K-5 IIs
Pentax K-r
Pentax SMC DA L 18-55mm 
Sigma 70-300mm APO MACRO

Makinem Bozuldu

Başlatan zeyneparsllan

Yanıt: 28
Gösterim: 16050
Son İleti 02 Eylül, 2012, 12:51:08
Gönderen: EcMaRnE