Gönderen Konu: Pentaxçı Burukluğu  (Okunma sayısı 37023 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abcde

• Ziyaretçi
Ynt: Pentaxçı Burukluğu
« Yanıtla #30 : 05 Aralık, 2012, 23:09:42 »
buruk olan pentaxçılar gitsin başka marka kullansın o zaman.
yok marka yetmiyo yok lens yetmiyo yok o yetmiyo yok bu yetmiyo
bence bunu diyen adamlara cep telefonu bile fazlasıyla yeter.neyinize ne yetmiyo bana bi anlatsın birisi :)

abcde

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : 05 Aralık, 2012, 23:14:06 »
pentax ist 200tl lik makina =6mp (crop şansı yok) sr yok-iso yok-seri çekim hızı yok
sigma 70-300=200 liralık lens
toplam 400 tl lik ekipman
soruyorum size bu adamın çektiği fotoların 5 te 1 ini çeken varsa eklesin ayakta alkışlıycam
yok yetmiyo yok o yok bu.yetene 400 tl lik ekipman yeter işte arkadaşlar.çekemeyene hiç bişey yetmez

http://500px.com/volgyisandor

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
« Yanıtla #32 : 05 Aralık, 2012, 23:18:22 »
pentax ist 200tl lik makina =6mp (crop şansı yok) sr yok-iso yok-seri çekim hızı yok
sigma 70-300=200 liralık lens
toplam 400 tl lik ekipman
soruyorum size bu adamın çektiği fotoların 5 te 1 ini çeken varsa eklesin ayakta alkışlıycam
yok yetmiyo yok o yok bu.yetene 400 tl lik ekipman yeter işte arkadaşlar.çekemeyene hiç bişey yetmez

konuş abi arkandayım ;)
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı asimkalkan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 05 Aralık, 2012, 23:37:44 »
O değil de bu adam hakkaten iyiymiş ya. Canon 7D + 400mm 5.6 L kullananların çoğundan bile iyi

Sent from my HP printer by Tapatalk 2

Çevrimdışı kemal_b_w

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 05 Aralık, 2012, 23:38:41 »

Fotoğraflar fenaymış hakkaten :)
« Son Düzenleme: 22 Nisan, 2016, 14:03:13 Gönderen: vedib »
Ekipman>> Sony A7m3 / Sigma 35mm f1.4 art / Pentax K5 / Pentax 10-17mm fisheye / Pentax FA 50mm 1.4 / Pentax 100mm macro WR / Pentax 18-55mm WR

İnstagram>> https://www.instagram.com/ortodontist.kemal.kocacik/?hl=tr

Facebook >> https://www.facebook.com/kemal.kocacik
https://www.facebook.com/ortodontist.kemal.kocacik/

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #35 : 05 Aralık, 2012, 23:43:43 »
Ben bazen anlam veremiyorum zaten tartışılan konulara. Konunun adı pentaxÇI burukluğu fakat tartışma pentax kullananlar arasında. Hayır niye bu kadar fanatiklik var markalara karşı hiç biri karnımızı doyurmuyor. Herkes istediği makineyi veya lensi kullanmakta özgür,forum alanları tartışma ve eleştiri yerleri fakat biraz daha dikkatli eleştiri ve tartışma sınırları içinde yapılırsa kimse bozulmaz veya kimse birbirine saygısızlık yapmaz. Forumdaki amacımız sadece X markayı savunmak değil. Her türlü yeniliğe açığız. Yeterki bilgi verilsin. Ha ben faydalanmıyorsam yazmam karalamam bir şey, illa ki faydalanacak biri çıkar. Bazı kardeşlerimin,dostlarımın,abilerimin,ablalarımın teknik bilgisi daha fazladır fotoğraftan. Ona saygı gösterir yazdığı değerli bilgileri okur teşekkür edelim. Bazı insanların fotoğrafları iyi olur tebrik eder merak ederiz nasıl çekildi ne yaptın diye.
Bazen insanlar birbirini bu forum ortamlarında rakip olarak görüyor. Tuhaf bir rekabet oluyor. Ne gerek var. Ha illa rekabet olacaksa fotoğraf çekelim hep birlikte. Sonra eleştiri yapalım birbirimizi yapıcı şekilde eleştirelim emin olun daha verimli olacaktır forum siteleri.

Yoksa bu gidişte öğrenmek istiyenlerde küsecek,forumda paylaşım yapanlarda, bilgi sahibi olup bilgi alış-verişi yapanlarda küsecek. Bu forum için konuşmuyorum bir çok forumda üyeyim hep izlerim nasıl işler diye forum. Fakat eskisi gibi forumlar hareketli değil.
Artık insanlar sosyal medyada direk birbirlerine soruyorlar.
X kişi lensten anlıyor hoooppp direk oraya abi şöyle şöyle bir şey danışacağım ne öneririsin.
Veya  Y kişi fotoğraftan anlıyor abla ben bu fotoğrafı nasıl çekerim.
Üzülerek söylüyorum ama artık forumlar gün geçtikçe azalıyor.  Bunun önüne geçmek için lütfen foruma yakışır şekilde hareket edelim.

Bunları yazarken de kimseye bizzat yazmadım. Genel düşüncem bu benim bu forum içinde değil.

Eğer yanlış anlayan Abilerim,ablalarım,arkadaşlarım, kardeşlerim varsa özür diliyorum buradan.

Herkese iyi forumlar dilerim.

Saygı ve sevgilerimle.
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 05 Aralık, 2012, 23:50:00 »
Ben kimseyi kırmak istemem. Kırdıysam da özür dilerim. Benim derdim Güney ağabeyin de bahsettiği olay. Bana diyorlar ki pentax sana para mı veriyor?

Ben pentaxı falan savunmuyorum fakat hangimiz ekipman yerine fotoğraf çekmeye, tekniğe, tecrübeye önem veriyoruz? Amaç fotoğrafsa 2-3 objektif neyimize yetmiyor? Kaldı ki yetmeyen varsa da nikona, canona geçer. Lafım öyle bir çarpıtılıyor ki sanki insanları ülkeden kovuyorum.

Hayır abi varsa pentaxla yetinemeyen geçsin nikona diyorum. Pentax'ın yapabildiği bu demek ki.. Bu kadarına yetiyor güçleri, durumları. Şu forumda şunları konuşmamız bile komik geliyor bana inanın.

Bütün gün sitelerde ekipman dışında bir şey konuşulmuyor.Benim amacım belki haddime değil, tecrübeli birisi değilim, bunu yapması gereken kişi Vedi ağabey gibi kişiler ki onlarda arada yazılarında bu mesajı veriyor.Fakat tekrar ediyorum amacım ekipmana verilen değerin yersiz olduğu ve ekipmana takılan arkadaşların bu ısrarlarından vazgeçirmek idi.

Her gün görüyoruz elindeki ekipmanları kullanamayıp satışa çıkarıp FF e geçmek isteyen insanları.. Hemde bu arkadaşlar henüz bu işe yeni başlayan arkadaşlar.. Şimdi bunu yazdım diye de sanane parası var geçiyor der şahsı muhterem. Geçsin abi.. Sonrada orta formata geçer.

Ogün abi demişti ''Para kazanmadığın işe para yatırma'' diye..

Çevrimdışı srknsntrk

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 06 Aralık, 2012, 00:54:48 »
NEREDE OLURSANIZ OLUN , ELİNİZDEKİLERLE YAPABİLECEĞİNİZİN EN İYİSİNİ YAPIN  ( Thedore Roosvelt )

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
« Yanıtla #38 : 06 Aralık, 2012, 01:08:50 »
NEREDE OLURSANIZ OLUN , ELİNİZDEKİLERLE YAPABİLECEĞİNİZİN EN İYİSİNİ YAPIN  ( Thedore Roosvelt )

noktayı koymuş serkan :D
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı srknsntrk

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 06 Aralık, 2012, 01:10:44 »
noktayı koymuş serkan :D

Thedore Roosvelt koydu valla

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
« Yanıtla #40 : 06 Aralık, 2012, 10:26:06 »
Thedore Roosvelt koydu valla

Olay Budur :)
Pentax K-5iis + Pentax D-BG4 Battery Grip
SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited
SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
SMC Pentax-DA 70mm F2.4 Limited
Metz Mecablitz 50 AF-1
Vanguard,Digipod,Varta vs.

Çevrimdışı sebastian

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 06 Aralık, 2012, 11:13:54 »
Refik kardeşim düşünce şeklin yanlış işte.

Sen Pentax'ı olduğu gibi sevmişsin başkası sevmez, buna senin söz söyleme hakkın yok.
Bunun yeri burası mı? Evet burası.

Eğer arkadaşların senin evine gelip senin çok kötü fotoğraf çektiğini söylüyorsa, bu öz eleştirirdir.
Eğer arkadaşların başka birinin evine gidip orada seni kötülüyorsa bu dedikodudur.

Gir Canon forumuna mutlaka Pentax'a atan tutan birileri vardır.
Diyeceğin şudur pis canon cu, bu işten anlasa zaten canon kullanmazdı.

Burda Pentax'ı sevmeyen kimse olduğunu sanmıyorum.
K-x imi satarken arkasından bile bakmadım ama K20D mi satarken zorlandım. Satılığa çıkarttım, satmak istemediğim için gittim K5 paramı MAC'e yatırdım.
Sonra tenis turnuvasında anladımki K20D yetmiyor artık yapacak bişey yok.
Babam değil evladım değil ki ömür boyu sahip olayım. Devri geçti bitti gitti.
Eğer profesyonel değilse K5 bir insanın her işini görür.
Görmüyor diyen yalan söyler, yada kendini kandırır (profesyonel adam makine yok böyle yapınca daha iyi çekiyor, yok şöyle daha iyi pozlama yapıyor diye makinenin nazını çekmez, kabaca amelelik yapmaz en iyisini ister).

« Son Düzenleme: 06 Aralık, 2012, 14:49:36 Gönderen: bFeeL »

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #42 : 06 Aralık, 2012, 13:05:00 »
Size göre yanlış olabilir. Tartışmayacağım.
« Son Düzenleme: 06 Aralık, 2012, 14:51:32 Gönderen: bFeeL »

Çevrimdışı srknsntrk

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 06 Aralık, 2012, 13:12:04 »
aslında insan ihtiyaçları bitmez doyumsuz bir dünya 1 verirsin 2 ister 2 verirsin 3 nerede der bu biraz da zevk işi ama bizim buradaki olayımız fotoğraf, hep isteniyor konuşuluyor alınıyor satılıyor ama ortada bir sonuç yok  çok şükür ki şimdiye kadar kimse çektiğim bir fotoğrafa bunu hangi lens yada hangi makine ile çektin demedi bu iyi birşey mi kötü mü bilmiyorum ama demek ki o fotoğraflar lensin veya gövdenin neyse işte önüne geçmiş ki onlar konuşulmuş olumlu yada olumsuz ve ben bununla gurur duyuyorum...

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
« Yanıtla #44 : 06 Aralık, 2012, 15:18:40 »
Aslında birazda şu var. En azından bende var. Mesela o kadar fotoğraf çekme olanağım olmamasına rağman sürekli ekipman almak istiyorum. Her gün " acaba bu gün hangi lensler satışa çıkmış" diye ilk işim sabah kalkar kalkmaz nete girmek oluyor.Ekipman almak İnsana tarifsiz bi zevk veriyor :) tabi hakkaten bazı lenslerin eksikliğini hisseden arkadaşlar olabilir. eksiklik ne ise ilgili kişilere mail atılır, olursa ne ala. olmazsa da yapacak bişeyimiz yok. sonuçta bizler üreticinin eline bakan tüketicileriz. pentax ta olsa babamızın şirketi değil, birbirimizi kırmaya değmez...
Pentax K-5iis + Pentax D-BG4 Battery Grip
SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited
SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
SMC Pentax-DA 70mm F2.4 Limited
Metz Mecablitz 50 AF-1
Vanguard,Digipod,Varta vs.