Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nikon'lardaki renklerde bi şey var anlatamadığım... Pentax gibi doğal ve gerçek değil gibi geliyor... Bu d300 fotoğrafında da var mesela... Benim d600'de de bazı fotoğraflarda çıkıyor... Yada henüz gözüm alışmadı Anlamıyorum, anlatamıyorum... Özlüyorum K7'min verdiği renkleri... Ne vardı daha güzel daha başarılı AFsi isosu olsaydı K7'nin... Hayat karmaşalarla dolu arkadaş yaaa...
D600 satıp K5 mi alayım yani?
Hocam kurban olayım K10D nerdeeeeeee K5 nerde??? Hiç düşünmeye bile gerek yok... Direk K5... Tamam K10d efsane bir body idi... Ama idi Eskidendi o... Cızz cızzz öten AF, 200den 400den yukarı çıkmana engel İSO mu kaldı Allah aşkına...Yıl oldu neredeyse 2014 hala K10d den K5 e geçmene gerek yok deniyor yaaa... Günahtır yaaa... Yukarda bana Pentax'ın renklerini özledim dedim diye FF sensörlü D600 sattırıp K5 aldırdılar @camuta hocam bütçe el veriyorsa sat K10d yi... Al bi K5... Farkı kullanacak kişi olarak Sen anla...Saygı duyarım d300'den bile k10d'yi üstün tutan olabilir... Tat alma farkıdır ama fotomuhabirler pro fotoğrafçılar d300 d300s kullanırken K10d'ler nerdeydi O adamlar hiç mi bişey bilmiyordu???Yapmayın arkadaşlar lütfen... Karbüratörlü motor ile enjeksiyonlu motor karşılaştırmasına döner bu cmos ccd işi de... Bitti devri onların, cmos sensör üreten mühendislerden daha iyi bilecek durumumuz yok... Olsaydı K5IIs'in üzerinde ccd sensör olurdu...Benim ilk makinem k100ds idi... Ccd sensör kullanıyordu... Eyvallah çok keyifliydi... Ama tamamen gönül bağı... Kim iddaa edebilir ki K-x'ten iyi olduğunu??? Uzun lafın kısası adam boşuna yapmamış... Vardır bi kerameti...
o sıralamalardan haberimiz var,d600 ü sat k-5 al diyen benimboşuna da demiyorumzira 5D Mark II yi sat K-5 al dediğimiz arkadaş sözümüzü dinledi ve çok mutlueninde sonunda dönüp dolaşıp gelinecek yer burasıdırben en azından kendi adıma söyleyebilirim ki dönüp dolaşıp buraya geliyorum hatta izmirden bir arkadaş geçtiğimiz hafta D800 ü nü sattı Fuji X-Pro 1 aldı çok mutlu, öyle değil mi koçyiğitosman : bu sıralamalara çok itibar etmem şahsennasıl oluyorda D3200, 5D Mark II den üstün oluyor, ulen daha gövdesinde AF motoru bile yok (koydular da biz mi bilmiyoruz yoğusam)
bu body leri sadece verdıgı fotograf kalıtesı bakımından sıralamıslar sanıyorum body ozellikleri ile degıl
arkadaslar burda benım anlatmak ıstedıgım olay k5 elbette daha ıyı daha mukemmel ama cogumuz fotograftan para kazanmayan amator kullanıcılar oldugumuz ıcın ıyı body ye cok fazla para vermek yerıne orta hallı bı body alıp ıyı bır lens almak daha mantıklı demek ıstedım hıc degılse d600 u satıp k5 alın demedım fatıh kardesım bana muhalefet olmus ama kendısı k5 ten heryonuyle mukemmel bı makıneyı satıp k5 almıs ben k5 e gecmeyın demısım cokmu sırlamayı ınceleyın bence
fatihçiğim o kafanı karıştıran şey, emin ol herkes de var, belki 50 çeşit body denedim, bütün büyük markaların ff dahil bir çok body sini kullandım, en iyi lenslerini de kullandım, sonuç mu ? "PENTAX BAŞKA" arkadaş hiç bir body bu renkleri veremiyor, özlüyorsun madem acele et dönüş için daha fazla oyalanma oralarda, hazır K-5 ve K-7 ler de bol bol bulunuyorken.
valla olabilir, ben A99 satıp aldım çünkü, bunda ayıp bir şey yok
Başlatan REİS