Gönderen Konu: Sonbahar  (Okunma sayısı 119836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sonbahar
« Yanıtla #150 : 29 Eylül, 2013, 12:01:02 »
Nikon'lardaki renklerde bi şey var anlatamadığım... Pentax gibi doğal ve gerçek değil gibi geliyor... Bu d300 fotoğrafında da var mesela... Benim d600'de de bazı fotoğraflarda çıkıyor... Yada henüz gözüm alışmadı :( Anlamıyorum, anlatamıyorum... Özlüyorum K7'min verdiği renkleri... Ne vardı daha güzel daha başarılı AFsi  isosu olsaydı K7'nin... Hayat karmaşalarla dolu arkadaş yaaa...
fatihçiğim o kafanı karıştıran şey, emin ol herkes de var, belki 50 çeşit body denedim, bütün büyük markaların ff dahil bir çok body sini kullandım, en iyi lenslerini de kullandım, sonuç mu ? "PENTAX BAŞKA" arkadaş hiç bir body bu renkleri veremiyor, özlüyorsun madem acele et dönüş için daha fazla oyalanma oralarda, hazır K-5 ve K-7 ler de bol bol bulunuyorken.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #151 : 29 Eylül, 2013, 12:02:31 »
D600 satıp K5 mi alayım yani? :)
valla olabilir, ben A99 satıp aldım çünkü, bunda ayıp bir şey yok

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #152 : 29 Eylül, 2013, 12:10:25 »
Hocam kurban olayım K10D nerdeeeeeee K5 nerde???

Hiç düşünmeye bile gerek yok... Direk K5...

Tamam K10d efsane bir body idi... Ama idi :D Eskidendi o... Cızz cızzz öten AF, 200den 400den yukarı çıkmana engel İSO mu kaldı Allah aşkına...

Yıl oldu neredeyse 2014 hala K10d den K5 e geçmene gerek yok deniyor yaaa... Günahtır yaaa...

Yukarda bana Pentax'ın renklerini özledim dedim diye FF sensörlü D600 sattırıp K5 aldırdılar :D

@camuta hocam bütçe el veriyorsa sat K10d yi... Al bi K5... Farkı kullanacak kişi olarak Sen anla...

Saygı duyarım d300'den bile k10d'yi üstün tutan olabilir... Tat alma farkıdır ama fotomuhabirler pro fotoğrafçılar d300 d300s kullanırken K10d'ler nerdeydi ??????

O adamlar hiç mi bişey bilmiyordu???

Yapmayın arkadaşlar lütfen...  Karbüratörlü motor ile enjeksiyonlu motor karşılaştırmasına döner bu cmos ccd işi de...

Bitti devri onların, cmos sensör üreten mühendislerden daha iyi bilecek durumumuz yok... Olsaydı K5IIs'in üzerinde ccd sensör olurdu...

Benim ilk makinem k100ds idi... Ccd sensör kullanıyordu... Eyvallah çok keyifliydi... Ama tamamen gönül bağı... Kim iddaa edebilir ki K-x'ten iyi olduğunu??? 

Uzun lafın kısası adam boşuna yapmamış...:D Vardır bi kerameti...
fatih e katılıyorum
evet k10d ccd olduğu için renkleri daha bir sıcak farklı, ama K-5 ile K10D kıyaslaması olmaz
fatihin dediği gibi adamlar bir üst model üretiyorlarsa bir bildikleri var
örneğim elimde K-5 varken bir de K-30 aldım, niye biri giriş seviyesi niye birisi orta segment belli oluyor, belki sensörü yenidir belki bir tık daha hızlı AF yapıyordur ama, olay bir tek onunla bitmiyor, eline aldığın anda hissediyorsun zaten kaliteyi, bu mercedes ile reno gibi belki reno güncel bir model ile daha az yakıt ne bileyim daha çok teknoloji vaadediyordur, ama bu içine binip kapıyı kapattığınız anda kendini belli eder, olay sadece yakıt ve teknoloji ile bitmez yani, bunun güvenliği, yol tutuşu, sağlamlığı, arıza vermemesi, sürüş keyfi, sessizliği vs. bir çok etkenleri vardır.
eğer Pentax en üst makinası olarak şu an (645 D yi ayrı tutuyorum) K-5, K-5 II ve K-5 IIs i konumlandırıyorsa emin olun bunun bir sebebi vardır, olay bir tek renk ile bitmiyor, sonuçta içinde bir çok ayar var renkleri istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz yetmezse (ben bilmiyorum gerçi) ps var istediğin gibi al boya,

Çevrimdışı _Rayearth_

• Üye
  • I LOVE PENTAX!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #153 : 29 Eylül, 2013, 12:57:11 »
arkadaslar burda benım anlatmak ıstedıgım olay  :) k5 elbette daha ıyı daha mukemmel ama cogumuz fotograftan para kazanmayan amator kullanıcılar oldugumuz ıcın ıyı body ye cok fazla para vermek yerıne orta hallı bı body alıp ıyı bır lens almak daha mantıklı demek ıstedım :) hıc degılse d600 u satıp k5 alın demedım  :) fatıh kardesım bana muhalefet olmus ama kendısı k5 ten heryonuyle mukemmel bı makıneyı satıp k5 almıs ben k5 e gecmeyın demısım cokmu  :)

sırlamayı ınceleyın bence  ;)

pentax ?
pentax A 50mm f:1.2
sigma 17-50mm f:2.8
METZ 58 AF-2

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #154 : 29 Eylül, 2013, 15:18:07 »
o sıralamalardan haberimiz var,
d600 ü sat k-5 al diyen benim
boşuna da demiyorum
zira 5D Mark II yi sat K-5 al dediğimiz arkadaş sözümüzü dinledi ve çok mutlu
eninde sonunda dönüp dolaşıp gelinecek yer burasıdır
ben en azından kendi adıma söyleyebilirim ki dönüp dolaşıp buraya geliyorum :)

hatta izmirden bir arkadaş geçtiğimiz hafta D800 ü nü sattı Fuji X-Pro 1 aldı çok mutlu, öyle değil mi koçyiğitosman : ;) ;) ;)

bu sıralamalara çok itibar etmem şahsen

nasıl oluyorda D3200, 5D Mark II den üstün oluyor, ulen daha gövdesinde AF motoru bile yok (koydular da biz mi bilmiyoruz yoğusam)
« Son Düzenleme: 29 Eylül, 2013, 15:25:58 Gönderen: itasdemir »

Çevrimdışı _Rayearth_

• Üye
  • I LOVE PENTAX!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #155 : 29 Eylül, 2013, 15:45:27 »
o sıralamalardan haberimiz var,
d600 ü sat k-5 al diyen benim
boşuna da demiyorum
zira 5D Mark II yi sat K-5 al dediğimiz arkadaş sözümüzü dinledi ve çok mutlu
eninde sonunda dönüp dolaşıp gelinecek yer burasıdır
ben en azından kendi adıma söyleyebilirim ki dönüp dolaşıp buraya geliyorum :)

hatta izmirden bir arkadaş geçtiğimiz hafta D800 ü nü sattı Fuji X-Pro 1 aldı çok mutlu, öyle değil mi koçyiğitosman : ;) ;) ;)

bu sıralamalara çok itibar etmem şahsen

nasıl oluyorda D3200, 5D Mark II den üstün oluyor, ulen daha gövdesinde AF motoru bile yok (koydular da biz mi bilmiyoruz yoğusam)

bu body leri sadece verdıgı fotograf kalıtesı bakımından sıralamıslar sanıyorum body ozellikleri ile degıl :)
pentax ?
pentax A 50mm f:1.2
sigma 17-50mm f:2.8
METZ 58 AF-2

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #156 : 29 Eylül, 2013, 15:51:21 »
bu body leri sadece verdıgı fotograf kalıtesı bakımından sıralamıslar sanıyorum body ozellikleri ile degıl :)
yok be dostum, bir bakar mısın ilk onda kaç tane nikon var
adamlar resmen yönlendirme yapıyorlar,

iyidir iyidir, bizim K-5 imiz iyidir. zak ın bir incelemesi var K-5 IIs D7100 ü ne hale sokmuş, gel gelelim böyle sıralamalar yapınca en başa onları yazıyorlar

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #157 : 29 Eylül, 2013, 17:11:17 »
Eski bir fotoğrafçı ve halen uzun yıllar bir Pentax kullanıcısı olarak deneyimlerimi aktarmak isterim. Satış grafıği her zaman doğruyu kullanıcıya iletmez ama fikir sahibi olmamıza olanak verir.

Yazılımsal olarak Canon gövdeler renkler arası geçişlerde daha yumuşak olduğundan özellikle profesyonellerin tercihi olur. Yapay ışık koşullarında stüdyo ortamında Canon gövdeler daha ideal görüntü oluşturduklarından stüdyolarda biliçli veya tesadüfen Canon kullanıldığı bir gerçek. Stüdyo kullanıcılarına sohbet esnasında sorduğumda daha iyi görüntü kaydettiği ve photoshop işleminde daha az zaman kaybı olduğunu hep teyit ettiler.

Yazılımsal olarak Nikon gövdeler renkler arası geçişlerde daha kontrast özelikte oluşu magazin fotoğrafçılığı için ideal bir seçimdir. Yapay ışık koşullarında çok kötü sonuçlar verir. Bu durum belki fabrika ayarlarıyla müdahale edilerk düzeltilebilir ama pek çok kullanıcı standart fabrika ayarlarıyla kullandığı için kötü görüntü imajı yayılıyor.

Yazılımsal olarak Pentax gövdeler Canon-Nikon arası bir görüntü kaydettiği için kullanıcılar her ortamda rahatça kullanabiliyor. Ayrıca Pentax gövdeler Giriş-Orta ve üst seğment kalite yelpazesi pek oluşmadı, tüm modeller bilerek veya bilmeyerek üst segment standardında üretildi. Rakip marka kullanıcıları Pentax objektifi her zamanen üst kalitede üretildiğinin farkında olduğundan Zeiss objektif arar gibi her zaman Pentax objektif aramış ve kullanmışlardır. Pentax-DA serisi objektifler hariç olmak üzere tüm Pentax objektiflerin kullanma kolaylığı olduğunu bilmenizi isterim. Optik hata düzeltmesi en az Pentax objektiflerde vardır. Belki de bilinçli olarak rakip marka objektif kullanıcılarına göz kıpmaktadır.

Fanatik Pentax kullanıcısı olmanızı istemem, bilinçli pentax kullanıcısı olduğunuzda zaten Pentax tiryakisi olmak zorundasınız. Şu günlerde DSLR piyasasında az ama en kaliteli gövdeler Pentax K-5 ve türevleri olsada diğer modellerde yabana atılır değil. Pentax objektifler  dizayn, kalite ve hacimsel olarak rakip firmalar tarafından kıskanılır durumdadır. Kurumsal olarak rakip firmaların bunu becermesi gerekirken çeşit dışında bunu başaramamaktadır. Alman Zeiss firması maalesef veraset kavgası yüzünden perfermansı düşerken, Pentax'ın sürekli el değiştirmesi optik dünyasında teknolojiye rağmen bir deprem etkisi halen sürüyor. Pentax'ın tek avantajı optiklerinin günümüzden daha ileride olması.... Ama herhalde onunda sonuna geliniyor.

Kullanıcılara tek tavsiyem ihtiyaçlarınız doğrultusunda ekipmana sahip olmanız, günümüz piyasa koşulları gereği rakip firmalar en güzel ekipmanı en ucuz haliyle kullanıcıya sunmaktadır. İhtiyacınız olan ekipmanı cesaretle ve kararlılıkla almanızı tavsiye ederim. Marka fanatiği olmayın.     
« Son Düzenleme: 29 Eylül, 2013, 17:12:24 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #158 : 29 Eylül, 2013, 22:08:23 »
arkadaslar burda benım anlatmak ıstedıgım olay  :) k5 elbette daha ıyı daha mukemmel ama cogumuz fotograftan para kazanmayan amator kullanıcılar oldugumuz ıcın ıyı body ye cok fazla para vermek yerıne orta hallı bı body alıp ıyı bır lens almak daha mantıklı demek ıstedım :) hıc degılse d600 u satıp k5 alın demedım  :) fatıh kardesım bana muhalefet olmus ama kendısı k5 ten heryonuyle mukemmel bı makıneyı satıp k5 almıs ben k5 e gecmeyın demısım cokmu  :)

sırlamayı ınceleyın bence  ;)

Dostum ben senin için söylemedim onu... Maximus için söylemiştim... Ayrıca ben K5 almadım ki :D D600 var bende :D Onu nerden çıkardın anlamadım :D

Sana mualefet yaptığım yoktu ilk mesajımda... Hatta tam tersi d300'e göre k10d'yi üstün tutanlara saygı duyarım bile demişim... Olayı yanlış anlamışsın...

Şu an sadece sıralamasını gösterdiğin listeye inanıyor olman eleştirime sebeptir... Tamamen ticari kaygılarla yapılmış bir liste... O kadar belli ki bir de... Bu tip sıralamaları kaynak almak ordaki çoğu cihaza haksızlıktır...

Neyse problemde o değildi zaten... :)

fatihçiğim o kafanı karıştıran şey, emin ol herkes de var, belki 50 çeşit body denedim, bütün büyük markaların ff dahil bir çok body sini kullandım, en iyi lenslerini de kullandım, sonuç mu ? "PENTAX BAŞKA" arkadaş hiç bir body bu renkleri veremiyor, özlüyorsun madem acele et dönüş için daha fazla oyalanma oralarda, hazır K-5 ve K-7 ler de bol bol bulunuyorken.

valla olabilir, ben A99 satıp aldım çünkü, bunda ayıp bir şey yok

Güzel abim ayıplık bir şey yok zaten... Babamdan miraz kalmadı sonuçta... Bi gözümü karartmama bakar sonuçta... :D

İlk yazımda da vardı... Biliyorsun benim satış sebebim hızlı ve doğru AF'ye üstüne yüksek iso ya ihtiyaç duymam...
Yoksa sattığım seti sen biliyorsun Abi... Lazım olmasa niye satayım full seti... Deli miyim? Yazımda dedim ki keşke K7'de hızlı af ve başarılı iso olsaydı... Nikon'un renklerine alışkın değilim arkadaş... Bi Pentax renkleri değil... Ama adam bana ihtiyacım olanı sunmuş... Ben de sattım savdım aldım...

Şimdi bana dersen ki sat K5 al, derim ki ben o zaman K7'yi niye sattım... :D

5d Mark3'ün yakını af'si var... Göstersenize bana K5'lerden herhangi birinde böyle AF... Hızlı perde değerine ihtiyacım oldu kına gecesinde... Yardırdım 3200 asa'yı fotoğraf pırıl pırıl... Hangi K5 bana bu temiz fotoğrafı verecek... "K5 alın iso sorunu yaşamayın" dersen bunun üstüne ben üzülürüm arkadaş...

K5 alma onun yerine K10 al üstüne iyi lens al dersen ben yine üzülürüm... Abi Tak 77limo'yu loş ışıkta koşan köpeğin fotoğrafını çek özür dileyecem, vallaha dileyecem... Hiçte gocunmam dilerim...

Ama 18-55wr + K5 ile koçlar gibi çekersin... O zaman nerde kaldı K10d??? 

Yoksa ben meraklısı değildim 1600TL verip aldığım makineyi çığırtkanlık yaparak 850ye satmaya...

İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #159 : 29 Eylül, 2013, 22:18:45 »
fatihçiğim belki benim tarzım olmadığından, daha hiç 800 isodan fazla fotoğraf çekmedim. hep senin dediğin bir şey var ya "flaş" benim ekipmanımın vazgeçilmezi oldu. iso da gereklidir belki ama bana çok itici geliyor mümkün olsa iso yu "0" layacağım.

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #160 : 29 Eylül, 2013, 22:33:10 »
Flaş candır İbrahim Abi, can simididir, ilk yardım çantasıdır, şamda kayısıdır :D :D :D

Kına gecesinin yapıldığı yerde tavan yüksek, mekan dar... Kına tepsisini tutan kız etraflarında dolaşıyor... Diğer kadınlar da ellerinde mum çember yapıp dönüyorlar... Arkası duvar... Kızlar hareketli... Kına tepsisi sabit kalmalı... Fotoğrafta hareket blur u istemiyoruz...

Çok bilinmeyenli denklem sana... :D

Tavana vurdur flaşı gözde ve yüz hatlarında yer yer karanlıklar çıkıyor... (OLMADI)

Direk patlat yüzlerine hem karanlıkta çok rahatsız ediyor hemde çok yakından keskin ışık fotoğrafı batırıyor, duvara gölge çıkıyor vs vs... (HİÇ OLMADI)

Yan duvara vurdur tek kısım aydınlık diğer yan kısım karanlık... (BU DA OLMADI)

Ben de son çare açtım iso'yu kapadım flaşı, bindim üstüne vurdum kırbacı, vurdum kırbacı :D

Keşke bu durumlarda sıfırlayabilsek Abi... :D Olmadı olamadı... Yoksa kim istemezde 100 iso da fotoğraf çekmek :D

Anlatabildim mi güzel abim ben neden kıydım K7'me :D
İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #161 : 29 Eylül, 2013, 22:37:30 »
zaten hep derim profesyonelce bu işle uğraşmıyorsanız, evde çoluk çocuk, dışarda manzara, macro çekeceksen al bir flaş ne yapacaksın isoyu, ff mi, takıl gitsin işte

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #162 : 29 Eylül, 2013, 23:51:45 »
Bakın arkadaşlar.. özellikle Pentax camiası için söylemeliyim ki, bu camia'da yüzde 95'lik bir hobi fotoğrafçılığı hakim.. Hobi fotoğrafçıları, bir şekilde fotoğraf veya makinalara heves ederek bu olaya adım atan, eğer mesleği grafikle alakalı değil veya tasarımsal yazılımlara heves eden, kurcalayan biri değilse bu alanda sıfır olan kişilerden oluşuyor. Aslında bu Pentax renkleri davası da buradan çıkıyor. Bir çok kişi RAW'ın ne olduğunu biliyor, kullanıyor ama yanlış kullanıyor. RAW işlemek sadece camera raw programında 3 -5 tane çubuğu sağa sola kaydırmak değildir. Yine de RAW olduğu sürece makinalarının renklerini tartışmak kadar bilinçsizce ve zaman kaybı başka bir konu olamaz.

Vedi beyin son sözlerinde söylediği gibi, ihtiyacınıza göre ekipman seçmelisiniz. Ben hep şunu öneriyorum..

Eğer durmadan lens değiştiririm, sıfıra para vermem, sabretmem diyosanız canon, nikon alın.. Eğer ben video da çekerim, fotoğraf da, makinem bana herşey sunsun parası neyse vereyim diyorsanız Sony.. Pentax'ı sadece anlattığım zaman gerçekten ilgilenenlere öneriyorum.. Evet body olarak üstün, renk olarak da ama bırakın JPG kalitesini artık.

Bakıyorum forum'da herkes 500px açmış.. portfolyolar havada uçuşuyor.. Acaba hiç 500px ana sayfasına bakmıyor mu bu insanlar diyorum.. 500px ana sayfasındaki fotoğraf kaliteleri nerede, genelde Türk üyelerden oluşanların 500px albüm kaliteleri nerede.. Lütfen artık bilgisayar yazılımlarını kullanmayı öğrenelim.. En azından 500px vs gibi yerlere yükleme yapanlar için bu şart.

Bunu uygulamaya başladığınızda zaten fotoğraf makinanız, sadece hayal ettiğiniz kareleri size sunan bir araç olacak...

Benim gözümde fotoğrafın ekipman olarak önem sırası;

1 - Işık ( Flaşlar )
2 - Photoshop
3 - Lens
4 - Body ( Tabi aps-c - ff - orta format gibi bir seçenek de body önemi yüksek.. onu katmadan sıralıyorum. )

Yani body tartışmak bi yana renk odaklı body tartışmak gerçekten zaman kaybı ve bilinçsiz kullanıcı işidir. 5D Mark2, A99, D600'den aps-c olan x bir gövdeye geçme saçmalığına gelince...

FF x bir body kullanmayı bilen kişi flaş, kurgu vb işlerle birazcık haşır neşir olsa, birazcık photoshop gibi yazılımlara hakim olsa bu ikilemi ağızına bile almaz.. Bu tam manasıyla büyük bir hata, tam bir saçmalık. Yapmayın, K5 değil, K5.000.000, 7D Değil, 17D, 77D, 777D olsa, FF'i sadece kullanamayı beceremeyen terkeder ;)

Ben K10D - K01 - Mark2 kullanıyorum.. Genel yatırımı Pentax'a yapıyorum çünkü ben genel olarak Green Screen ile uğraşıyorum.. Yanı ne İSO, ne hız, ne renk, hiçbirşeye ihtiyacım yok.. En büyük yatırımım flaşlar olmuştur, olmaya devam ediyor..

Yine Vedi beyin dediği kilit nokta ; ne yapmak istediğinizi bilerek ekipman almalısınız. Ve ekliyorum.. Lütfen artık renk vs gibi işleri Photoshop ile çözmeyi öğrenin..

Photoshop bilmiyorsanız, yazılımsal müdehale yapmıyorsanız, 645D ile dahi çektiğiniz fotoğrafların kalitesinin o makinanın fiyatı kadar sükse yapmayacağını biliniz.
« Son Düzenleme: 30 Eylül, 2013, 00:03:45 Gönderen: Peker N.Burak »
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı srknsntrk

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #163 : 30 Eylül, 2013, 00:37:02 »
o zaman durum şuna geliyor araya dalayım hemen :))  ps bilmeyen kişi ne yaparsa yapsın ortaya çıkan sonuç orta seviyede mi olur ??

Çevrimdışı gleam

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #164 : 30 Eylül, 2013, 00:48:27 »
Zannediyorum peker kardeşimiz içerikten değil fotoğrafın renk ve keskinlik gibi teknik özelliklerinden bahsediyor.Yoksa içeriği güçlü bir fotoğraf her zaman değer bakımından üst sıralardadır.

Develi Sultan Sazlığından sonbahar görüntüleri

Başlatan REİS

Yanıt: 13
Gösterim: 17696
Son İleti 20 Aralık, 2012, 20:24:23
Gönderen: REİS