Gönderen Konu: Sonbahar  (Okunma sayısı 119447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı srknsntrk

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sonbahar
« Yanıtla #165 : 30 Eylül, 2013, 00:49:57 »
evet evet peker in yorumu ona göre ben olayı farklı yöne çekeyim dedim ama konu başlığı da sonbahar :))

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #166 : 30 Eylül, 2013, 00:50:52 »
o zaman durum şuna geliyor araya dalayım hemen :))  ps bilmeyen kişi ne yaparsa yapsın ortaya çıkan sonuç orta seviyede mi olur ??

Tam olarak bunu söylemedim. hatta bu alanla alakalı konuşmadım.. body de renk kalitesi tartışmasıyla alakalı konuştum.. photoshopsuz çıkabilecek dünyanın en kaliteli fotoğrafını, photoshop ile daha değişik tonlamalarla çok daha ileriye götürmek de mümkündür. Bu fotoğrafçının tercihidir. Fakat önce o kaliteyi yakalamak gerek, hem çekim hem montaj kanadında.
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #167 : 30 Eylül, 2013, 00:55:41 »
Zannediyorum peker kardeşimiz içerikten değil fotoğrafın renk ve keskinlik gibi teknik özelliklerinden bahsediyor.Yoksa içeriği güçlü bir fotoğraf her zaman değer bakımından üst sıralardadır.

Kesinlikle öyle kaptan. Benim komik bulduğum, saçma bulduğum mevzu, canon'un soğuk renkleri, pentax'ın gökkuşağı, nikon yeşili, sigma mavisi :) İnsanların bunlarla uğraşması.

Şu adrese tıklayın, sadece bakın.. Ne demek istediğimi herkes anlayacak.

http://500px.com/flow

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı srknsntrk

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #168 : 30 Eylül, 2013, 01:04:15 »
Kesinlikle öyle kaptan. Benim komik bulduğum, saçma bulduğum mevzu, canon'un soğuk renkleri, pentax'ın gökkuşağı, nikon yeşili, sigma mavisi :) İnsanların bunlarla uğraşması.

Şu adrese tıklayın, sadece bakın.. Ne demek istediğimi herkes anlayacak.

http://500px.com/flow

maalesef bizim algımız öyle işliyor biraz bilgili ve bakış açısı lazım fotoğrafı etkileyen belkide en son şey renklerdir artık, ekipmana taktığımız için böyle kararsız kalabiliyoruz makine tartışmaktan fotoğraf çeken yok fotoğraf iyi ise iyi fotoğrafçı iyi , kötü ise ekipman bu kadar abi deriz :)   biz fotoğrafçı sıfatından korkan photographerlerız :)))

Çevrimdışı gleam

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #169 : 30 Eylül, 2013, 01:10:33 »
maalesef bizim algımız öyle işliyor biraz bilgili ve bakış açısı lazım fotoğrafı etkileyen belkide en son şey renklerdir artık, ekipmana taktığımız için böyle kararsız kalabiliyoruz makine tartışmaktan fotoğraf çeken yok fotoğraf iyi ise iyi fotoğrafçı iyi , kötü ise ekipman bu kadar abi deriz :)   biz fotoğrafçı sıfatından korkan photographerlerız :)))
+1111111111

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #170 : 30 Eylül, 2013, 01:23:15 »

Tamamıyla katılıyorum ve bu yorucu, sıkıcı olmaya başlıyor, saçma sapan konular sürekli birbirini tekrar ediyor..

Çevrimdışı balkanyeli

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #171 : 09 Kasım, 2013, 10:20:14 »
Teknik açıdan söyledikleri çok doğru.
Önceleri ileri seviye kompak makinalar kullandım, bu makinalar photoshop tarzı bir programla birleştimi inanılmaz kaliteli fotoğraflar elde ediliyor. Arkadaşın dediği gibi fotoğrafı kendimiz işlemeyi öğrenmemiz şart, fotoğrafa çok büyük etkisi var.
Sonuçta makinalarda yazılımla kendileri işliyor fotoğrafları, makina üzerinde ayarlarla uğraşacağımıza bilgisayarda daha rahat bir şekilde daha güzel sonuçlar alabiliriz.

Çevrimdışı _Rayearth_

• Üye
  • I LOVE PENTAX!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #172 : 02 Aralık, 2013, 11:08:53 »
 >:(
« Son Düzenleme: 02 Aralık, 2013, 11:12:38 Gönderen: _Rayearth_ »
pentax ?
pentax A 50mm f:1.2
sigma 17-50mm f:2.8
METZ 58 AF-2

Çevrimdışı halpaslan

• Üye
  • Hevesli
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #173 : 04 Aralık, 2013, 13:24:09 »
Haddim olmadan benim de çorbada tuzum bulunsun istedim. Peker Bey'e katılıyorum fotoğrafı işleyerek renk, keskinlik detay gibi ayrıntıları ortaya çıkartılabilir. Bu sadece dijital için geçerli değildir. Bildiğim kadar ıile karanlık oda yöntemleri diye MSÜ'de ders dahi var.
Ancak sadece yukarıda yaptığı sıralamada lens'in PS'den önde geldiğini düşünüyorum. Ne demek istediğimi aşağıdaki albümü inceleyen arkadaşlar anlayacaktır :).
tamamen filmli makine ile
http://www.flickr.com/photos/cloughridge/
genellikle Leica M9:
http://www.flickr.com/photos/dedrot/
Sizce neden insanlar Leica'ya dünyanın parasını veriyor? Neden magnumphotos fotoğraflarının çoğu leica. Nacizane görüşüm gövde ya da PS'den değil lensten kaynaklanıyor bu.
Not: Tabi burada yorum yapan arkadaşların bilgi ve tecrübe seviyesinde normalde bana söz düşmez. Sadece çorbada tuzum bulunsun istedim...
Işığınız bol olsun.

Çevrimdışı _Rayearth_

• Üye
  • I LOVE PENTAX!
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #174 : 04 Aralık, 2013, 15:25:48 »
pentax ?
pentax A 50mm f:1.2
sigma 17-50mm f:2.8
METZ 58 AF-2

Çevrimdışı muratso2

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #175 : 05 Aralık, 2013, 00:12:48 »

sonbahar by muratso2, on Flickr
« Son Düzenleme: 05 Aralık, 2013, 00:14:04 Gönderen: muratso2 »

Çevrimdışı oenaj

• Üye
  • Zonguldakspor
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #176 : 05 Aralık, 2013, 00:30:14 »
Murat Bey resim çok güzel , tebrikler...
Hayrından umutsuzum, getirme bari şerrini,,,

Çevrimdışı kleopatra

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #177 : 13 Aralık, 2013, 21:36:58 »

Çevrimdışı zeda3000

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #178 : 13 Aralık, 2013, 21:55:54 »
Murat beyin resminden sonra bir daha parkta resim cekmeme karari aldim , sinirim bozuldu acikcasi :( Acemiyiz yani insan boyle lak diye resmini koyarmi , alistirir once  bir kactane bozuk hatali poz koyar . Ayip ayip.

Çevrimdışı muratso2

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #179 : 13 Aralık, 2013, 22:21:23 »
Teşekkür ederim,Zeda ve Oenaj ,Zeda kardeşim ben de  acemiyim zaten ,bilmediğim o kadar çok mesele var ki şu fotoğraf dünyasında.Tek avantajım çok fotoğraf çekebilme imkanı.

Develi Sultan Sazlığından sonbahar görüntüleri

Başlatan REİS

Yanıt: 13
Gösterim: 17629
Son İleti 20 Aralık, 2012, 20:24:23
Gönderen: REİS