Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ne lensler var elinde kemal
ben senin yerine olsam k5 de dahil olmak uzere 100 mm wr i elimde tutar geri kalani satardim k200 alir ve 100 mm wr in yanina 70 ve 43 limo yapardim
Hocam bildiğim kadarıyla yazayım.İşlemciler aynı fakat k10d nin renkleri 22bit A/D converter ile bambaşka..K200d de önde tekerler yok k10d de var.K200d de k20d işlemcisi var. burada k200d önde oluyor sanırım. Emin değilim belki k10d işlemcisi daha iyidir.K10d de köşe atma var fakat bunun bir zararını görmedim. Dikkatli bakmadan gözükmüyordu zaten.K200d nin ekranı biraz daha büyük. k10d 2.5 k200 2.7 inçFocus sistemleri aynı (SAFOX VIII) fakat k200d deki k20d işlemcisinin focusa artısı var mı bilemem.K10D de penta prisma vizör k200d de penta mirror var.k10d 80 gram daha ağır.Ben k10d derim kısaca.
senin yazdıklarına göre k10d daha iyi gibi. bu 22 bit a/d converter k200d de yok mu acaba?
valla ben mantıklıca düşündüm en temizi bence 2. makina almamak hocamk5 iniz varken neden onun gerisinde bi makina alasınız?k5 varken aldığınız makinayı ne kadar kullanacaksınız?bunlar önemli sorular ha (k5e kıyamıyorum) atıyorum m42 lensleri denemek daha taşa vurmak gibi bi amacınız varsa olabilir.profesyonel olarak 2. bi body ihtiyacınız varsa olabilirama bunlar alış sebebiniz değilse sadece değişiklik için alacaksanız o body bence yatar.değişiklikse amaç ben olsam o bütçeye orta format filmli bi makina,teknik kamera bişey alırdım.işte o gerçek bi değişiklik olur
Her iki gövde de harika. Ve birbirine yakın sonuçlar veriyorlar.Bence hangisi daha önce daha iyi fiyata denk gelirse onu al.
k5 iniz varken neden onun gerisinde bi makina alasınız?k5 varken aldığınız makinayı ne kadar kullanacaksınız?
Ben pentax k5 ııs kulanıcısıyım 2 yıldan fazladır da ikinci makine olarak pentax k10 d kullanıyorumİki makinemden de memnunum ama K10 d nin TADI BAŞKA..
Başlatan previlla
Başlatan Lupara