Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla böyle bir fotoğrafı pentax k100d+18-55 le bile çekebilirsiniz bir tripod bide f8-f11 bide uzun pozlama tamamdır.sonra PS ile renk düzenleme.işlem bu kadar.
Gökhan haklı... İmzamı okuman yeterli [/quotAlıntı yapılan: PENTAX - 21 Kasım, 2012, 23:09:21Gökhan haklı... İmzamı okuman yeterli Gökhan abi ve Mehmet abi ben sizin gibi düşünmüyorum. Bariz kalite farkı var o kaliteyi PS de yakalamak mümkün değil. Yani Lens ile makine kaliteli olcak sonra PS ile küçük müdehaleler bu fotoğrafı oluşturabilir diye düşünüyorum...Nacizane fikrim budur. Belki Pentax K5 IIs ile Pentax 12-24 beraber kullanılarak bu sonuca yaklaşılabilir diye düşünüyorum. Ama sadece bi olasılık..
Gökhan haklı... İmzamı okuman yeterli
Gökhan abi ve Mehmet abi ben sizin gibi düşünmüyorum. Bariz kalite farkı var o kaliteyi PS de yakalamak mümkün değil. Yani Lens ile makine kaliteli olcak sonra PS ile küçük müdehaleler bu fotoğrafı oluşturabilir diye düşünüyorum...Nacizane fikrim budur. Belki Pentax K5 IIs ile Pentax 12-24 beraber kullanılarak bu sonuca yaklaşılabilir diye düşünüyorum. Ama sadece bi olasılık..
k-5 ile çok rahat çekersin bence. Nikon d300 le bile bundan daha iyisini çekenler var Linkte verdiğim adamın fotoğraflarına bi bakın isterseniz. Kullandığı ekipman bu fotoğraftakine göre oldukça mütevazi kalıyor Siteye yüklerken renkler ve keskinlik bozulmaya uğramasına rağmen oldukça iyi görünüyorhttp://galeri.netfotograf.com/portfolyo.asp?nf=169156
Gerçekten fotoğraflar çok güzel...Evet dediğiniz gibi k-5 ile de çekilebilir ama sorun hangi lens ile? Zaten en başta arkadaşımızın sorusu bu kaliteyi hangi lens ile alabilirimdi? Ben hala pentaxta o açıda ve kalitede zoom lens olarak bi lens göremiyorum... Yada var ben gözden kaçırmış olabilirim
18-55 ve 35mm satıp 16-45 gibi bir lens alsam(sanırom iki lensin ederi 16-45 in ancak yarısını karşılar.) değermi.yani sormak istediğim 35mm (geniş açı olmasada) bu lens ile bu tür fotoğraflar çekebilirmiyim yada 18-55 ile. İstediğim etkiyi alamama nedeni makineye yeterince hakim olamadığım içinmi yoksa lensler bunu sağlayabilecek düzeyde değilmidir.Ayrıca ne tür filtre kullanmalıyım örneğin polorize bir filtre nasıl bir etki yaratır.Teşekkürler.
Başlatan maycamp85
Başlatan thebesoldier
Başlatan csahin260