Gönderen Konu: Pentaxçı Burukluğu  (Okunma sayısı 28179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentaxçı Burukluğu
« Yanıtla #75 : 08 Aralık, 2012, 22:23:56 »
 ;D ;D iyiki böbreğini teklif eden olmamış yada filmdeki gibi hani vardıya ahlaksız teklif filmi ;D ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: 09 Aralık, 2012, 00:50:36 Gönderen: ercan69 »

Çevrimdışı kemal_b_w

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #76 : 08 Aralık, 2012, 22:48:56 »
En ilginç olanı benim ki. Dövme işiyle uğraşıyorum abi. Sattığın fiyatın 2-3 katı değerinde dövme yaparım sana dedi :)

Ürün 1.400 liraydı. En az 4.000 TL'lik dövme yapacaktı.
Dövme yaptırmak isteyen 3-5 kişi toplasaydın acayip kar ederdin abi :D
« Son Düzenleme: 22 Nisan, 2016, 13:56:00 Gönderen: vedib »
Ekipman>> Sony A7m3 / Sigma 35mm f1.4 art / Pentax K5 / Pentax 10-17mm fisheye / Pentax FA 50mm 1.4 / Pentax 100mm macro WR / Pentax 18-55mm WR

İnstagram>> https://www.instagram.com/ortodontist.kemal.kocacik/?hl=tr

Facebook >> https://www.facebook.com/kemal.kocacik
https://www.facebook.com/ortodontist.kemal.kocacik/

Çevrimdışı sebastian

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #77 : 10 Aralık, 2012, 09:54:14 »
Ha dövme tatto denilen olan :D

Bende adam dövmek manasında anladım.
Ulan diyorum bu nasıl bir hizmet adam dövmek için adam mı tutuyorlar :D :D

Saat 10 oldu ama hala uyuyorum anlaşılan :D

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #78 : 10 Aralık, 2012, 10:48:28 »
İyi ya da kötü makine diye bir şey yok. Amaca uygun olmayan makine var. Profesyonel insanlar da her zaman için en iyi (!) makineyi kullanmıyor. D300 kullanıp ürün, kurgu veya düğün işinden para kazanan ve çok iyi fotoğraf çeken insanlar tanıdığım gibi, sadece hobi amaçlı fotoğraf çeken 5D MkII kullanıcıları da tanıyorum.
Profesyonel fotoğrafçı, işine en uygun ekipmanı seçiyor. Objektifini, flaşını vs bu gövdeye uygun seçip "işini" yapıyor. Yani bir profesyonel, ne amaçla kullandığına bağlı olarak bırakın K5'i, K100 gövde ile de ekmeğini kazanır.

Arslan Abi konuyu cok iyi ozetlemis, ilaveten bir ornek de ben vermek istiyorum.
Cok yakin bir dostum Izmir de bir reklam ve tanitim ajansinda calisiyor. Profesyonel fotografci ayni zamanda (+Gsf Fotograf bolumu mezunu). Ilk aldigi islerin bir tanesinde (buyuk boyutlu) Misir`a gitti ve yaninda Canon 450D vardi. Bana kendisi anlatti. Misir`da cekim yaparken turistlerin ellerindeki makinalar benimkinden 3-5 model daha ustundu hemde lens bakimindan daha kalitelileri kullaniyorlardi. Bu durumu once garipsedim ama cekimlerime devam ettim. Izmir`e donunce yapmis oldugu cekimler cok ilgi gordu ve islerinin arkasi geldi. Uzun bir sure canon 450d ile calistiktan sonra 5d mark II aldi. Elinde de iki tane L serisi objektifi var (bizlerdeki star yada limited serileri gibi). Ama belli bir noktaya gelene kadar calistigi ekipman tamamen amator tamir edilen bir ekipmandi. Bu isten para kazanan insan ekipmanini ona gore seciyor. Hobi olarak ugrasan da ona gore. Ama maddiyata da bagli hic kuskusuz.
Buarada malesef ulkemizde Pentax a gosterilen ilgi diger ulkelerdeki kadar degil bu bir gercek. Ama sunu da unutmamak lazim, edinilmek istenen lens bir sekilde bulunur (ebay den, yurt disinda yasayan aile dostlari ve arkadaslardan).
Bu forumu seviyorum, guzel paylasimlar var. Fakat bir cok arkadasimiz (diger markalarin forumlarida dahill) su lens bu kadar hizli bu lens bu kadar hizli vs vs vs. Teknigi bir kenara birakip disari cikalim. Dunya bize cok guzel kareler sunuyor. Onemli olan dogru yerde dogru zamanda olup becerimizi en dogru sekilde degerlendirip denklansore basmak.

Eskilerden ornek vermeyi sevmiyorum ama bir Bresson, Elliot, Capa, Brassai ve bizlerden Ara abi. Hangisi auto fokus kullanmis, hangisi kullandigi lensleri cantalarinda tasimiz. Hepsinde bir makina, calisma durumuna gore ya bir prime, bir genis aci yada tele tabir edilen lenslerle calismislar. Ama ortaya koyduklarina agzimiz acik bakiyoruz. Bu insanlar az laf cok is yapmis.
Her birimizde bir makina var. Elimizdekilerle yetinip kendimizi gelistirelim. Yerli yabanci yarismalara katilalim. Arkasi gelecektir. Yoksa, marka elestirmeleriyle,kaygilanmalarla bir yere varilmaz.

Son olarak bir ornek daha vermek istiyorum, bir cok pentax kullanicisi DA 35mm 2.4 yerden yere vuruyor. neymis tamamen plastikmis. ben sonuca bakarim. Sokak calismalarinda agirlikli o lensi kullaniyorum 50mm nin yaninda. Ve cektigim bazi kareleri burda bir iki fotograf studyosu istedi. Dukkaninda sergilemek icin. Benim standlarimda birisi icin gurur verici bir olay cunku kendimi profresyonel olarak henuz gormuyorum. Ama ilke olarak sunu benimsemisimimdir hep ; Fiyat + Performans. Bu demek degildir (Arslan abinin dedigi gibi) en pahali ekipmanlar en guzeli. FIyati dusuk olup performans olarak sahane makinalar , lensler var. Is, onlara ulasmak. Istenildikten sonra da bir sekilde ulasilir.
Saygilarimla

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #79 : 10 Aralık, 2012, 10:57:19 »
Arslan Abi konuyu cok iyi ozetlemis, ilaveten bir ornek de ben vermek istiyorum.
Cok yakin bir dostum Izmir de bir reklam ve tanitim ajansinda calisiyor. Profesyonel fotografci ayni zamanda (+Gsf Fotograf bolumu mezunu). Ilk aldigi islerin bir tanesinde (buyuk boyutlu) Misir`a gitti ve yaninda Canon 450D vardi. Bana kendisi anlatti. Misir`da cekim yaparken turistlerin ellerindeki makinalar benimkinden 3-5 model daha ustundu hemde lens bakimindan daha kalitelileri kullaniyorlardi. Bu durumu once garipsedim ama cekimlerime devam ettim. Izmir`e donunce yapmis oldugu cekimler cok ilgi gordu ve islerinin arkasi geldi. Uzun bir sure canon 450d ile calistiktan sonra 5d mark II aldi. Elinde de iki tane L serisi objektifi var (bizlerdeki star yada limited serileri gibi). Ama belli bir noktaya gelene kadar calistigi ekipman tamamen amator tamir edilen bir ekipmandi. Bu isten para kazanan insan ekipmanini ona gore seciyor. Hobi olarak ugrasan da ona gore. Ama maddiyata da bagli hic kuskusuz.
Buarada malesef ulkemizde Pentax a gosterilen ilgi diger ulkelerdeki kadar degil bu bir gercek. Ama sunu da unutmamak lazim, edinilmek istenen lens bir sekilde bulunur (ebay den, yurt disinda yasayan aile dostlari ve arkadaslardan).
Bu forumu seviyorum, guzel paylasimlar var. Fakat bir cok arkadasimiz (diger markalarin forumlarida dahill) su lens bu kadar hizli bu lens bu kadar hizli vs vs vs. Teknigi bir kenara birakip disari cikalim. Dunya bize cok guzel kareler sunuyor. Onemli olan dogru yerde dogru zamanda olup becerimizi en dogru sekilde degerlendirip denklansore basmak.

Eskilerden ornek vermeyi sevmiyorum ama bir Bresson, Elliot, Capa, Brassai ve bizlerden Ara abi. Hangisi auto fokus kullanmis, hangisi kullandigi lensleri cantalarinda tasimiz. Hepsinde bir makina, calisma durumuna gore ya bir prime, bir genis aci yada tele tabir edilen lenslerle calismislar. Ama ortaya koyduklarina agzimiz acik bakiyoruz. Bu insanlar az laf cok is yapmis.
Her birimizde bir makina var. Elimizdekilerle yetinip kendimizi gelistirelim. Yerli yabanci yarismalara katilalim. Arkasi gelecektir. Yoksa, marka elestirmeleriyle,kaygilanmalarla bir yere varilmaz.

Son olarak bir ornek daha vermek istiyorum, bir cok pentax kullanicisi DA 35mm 2.4 yerden yere vuruyor. neymis tamamen plastikmis. ben sonuca bakarim. Sokak calismalarinda agirlikli o lensi kullaniyorum 50mm nin yaninda. Ve cektigim bazi kareleri burda bir iki fotograf studyosu istedi. Dukkaninda sergilemek icin. Benim standlarimda birisi icin gurur verici bir olay cunku kendimi profresyonel olarak henuz gormuyorum. Ama ilke olarak sunu benimsemisimimdir hep ; Fiyat + Performans. Bu demek degildir (Arslan abinin dedigi gibi) en pahali ekipmanlar en guzeli. FIyati dusuk olup performans olarak sahane makinalar , lensler var. Is, onlara ulasmak. Istenildikten sonra da bir sekilde ulasilir.
Saygilarimla

Nokta atışı gibi bir yazı.
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO
Samyang 35mm f/1.4 AS UMC Lens - SATILIK

Çevrimdışı MC145

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #80 : 10 Aralık, 2012, 11:08:46 »
Hiç burukluğa gerek yoktur.

K-1

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
« Yanıtla #81 : 10 Aralık, 2012, 18:34:32 »
Hiç burukluğa gerek yoktur.

abi fotoğraflarını konuşturmuşsun yine ;)
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #82 : 10 Aralık, 2012, 18:49:45 »
     Sayın Mehmet Çoban "MC145" bu işin burukluğu mu kaldı..... Kaydettiğiniz kareler görsel ve dizayn olarak mükemmel... Sizde Pentax K-5 ve Pentax K10D varken sizi kimse tutamaz. Benden size tavsiye modaya uyup sakın ekipman değiştirmeyi düşünmeyin; hele "FF" hastalığına yakalanmanızı istemem. Kullandığınız gövdeler kendini fotoğraf camiasına kabul ettirmiş modellerdir. 

Çevrimdışı MC145

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #83 : 10 Aralık, 2012, 21:15:49 »
     Sayın Mehmet Çoban "MC145" bu işin burukluğu mu kaldı..... Kaydettiğiniz kareler görsel ve dizayn olarak mükemmel... Sizde Pentax K-5 ve Pentax K10D varken sizi kimse tutamaz. Benden size tavsiye modaya uyup sakın ekipman değiştirmeyi düşünmeyin; hele "FF" hastalığına yakalanmanızı istemem. Kullandığınız gövdeler kendini fotoğraf camiasına kabul ettirmiş modellerdir. 

Teşekkürler,,, aynen hocam.

K10D yi ihtiyaçtan dolayı sattım.

Şu an elim de K-5 gövde
70-300
ve
35mm lenslerim var.

Şu an alma imkanım yok ama,

İlerde almayı düşündüğüm lensler var bir kaçtane.

Geniş açı,
300 yada 400mm,
Bir de özel makro lensi.
K-1

Çevrimdışı MC145

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #84 : 10 Aralık, 2012, 21:18:01 »
abi fotoğraflarını konuşturmuşsun yine ;)
Burukluğu olur mu hiç, fotoğrafların kalitesini gördünüz değil mi.
K-1

Çevrimdışı MC145

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #85 : 17 Aralık, 2012, 23:40:00 »