Gönderen Konu: Forum RSS Beslemeleri  (Okunma sayısı 3945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Forum RSS Beslemeleri
« : 31 Ocak, 2013, 15:33:19 »
     Herkese merhaba.

Arkadaşlar sitemizde var olan sistemi geliştirerek siz üyelerin hizmetine sunduk. RSS.... İnternet tarayıcılarının yüksek oranı bu sistemi desteklemektedir. Mesela Opera tarayıcısı özel RSS kanalları oluşturmanızı, kategoriler halinde depolanmasını sağlıyor. Alternatif programlar çok. Güncel cep telefonlarımız da bile RSS alanı vardır. Yoksa bile kolay ücretsiz uygulamalar ile RSS sisteminden faydalanabiliyorsunuz.

RSS Nedir?

RSS, genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan özel bir XML dosya formatıdır. Kullandığı dosya biçimleri .rss ve .xml'dir. Daha kişiselleştirerek olursak PentaxTürk forumunda açılan her yeni konuyu, yazılan her yeni mesajı size ücretsiz olarak anında ulaştıran ağdır.

RSS Haber Ağından Nasıl Yararlanabilirim?

RSS haber sağlayıcı sistemini, forumumuzun hangi alanında kullanmak istiyorsanız, yazılımınıza göre bölüm isminin sonunda bulunan RSS simgesine tıklamanız veyahut bölüm isminin sonunda bulunan RSS'e tıkladığımızda bizi yönlendirdiği sayfanın adresini kullandığımız programa NEW FEEDS (Türkçe ile Yeni Kaynak) listesine eklememiz yeterlidir. Sistemi kullanmak için özel üyelik yada ücret ödemesi söz konusu değildir. Ziyaretçilerimiz bile bu hizmetten faydalanabilirler.

Grafik ile örnek vermek gerekirse; "Pentax’tan Haberler, Pentax Söylentileri" bölümün ile ilgili her şeyi anında öğrenmek istiyorsunuz. Yada kullandığımız gövde ile ilgili haberleri anında öğrenme istiyorsunuz. O halde bölümlerin sonundaki RSS simgesine tıklayın ve hizmetten faydalanın. :)

Veyahut bu hizmeti tüm forumda, tek çatı altında kullanmak istiyorsanız, forum sayfalarının en alt koyu gri alanındaki RSS butonunu kullanabilirsiniz. Umarım bu uygulamadan bir çok üyemiz yararlanır. :)

www.pentaxturk.com/forum/index.php?action=.xml;type=rss
« Son Düzenleme: 16 Mart, 2013, 01:19:52 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
Ynt: Forum RSS Beslemeleri
« Yanıtla #1 : 01 Şubat, 2013, 01:26:03 »
Gerçekten güzel bir özellik gelmiş sitemize. Her türlü konuda bu RSS olayı varmı acaba? Bakmadan yazıyorum direk konuyu okuyup yazıyorum hani varsa zaten bu mesajı gönderdikten sonra görmüş olacağım. Ama ben dahil bir çok üyelerimiz istedikleri konu başlığında işaretledikten sonra istediği yerlerden haberdar olacak. :) Örnek ekipman arayan biri satılık başlığına RSS geçebilecek ve ne satılıyor haberi olacak böylelikle daha güncel ve daha hızlı ekipman da dizebilir duruma göre. Veya örnekte de belirtmiş olduğun gibi. Body özellikleri veya gelişmeleri hakkında bilgi sahibi olabilecek. :) Ben direk yapıyorum benim bilgi almak istediğim bölümleri.  :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Forum RSS Beslemeleri
« Yanıtla #2 : 01 Şubat, 2013, 01:57:12 »
Gerçekten güzel bir özellik gelmiş sitemize. Her türlü konuda bu RSS olayı varmı acaba? Bakmadan yazıyorum direk konuyu okuyup yazıyorum hani varsa zaten bu mesajı gönderdikten sonra görmüş olacağım. Ama ben dahil bir çok üyelerimiz istedikleri konu başlığında işaretledikten sonra istediği yerlerden haberdar olacak. :) Örnek ekipman arayan biri satılık başlığına RSS geçebilecek ve ne satılıyor haberi olacak böylelikle daha güncel ve daha hızlı ekipman da dizebilir duruma göre. Veya örnekte de belirtmiş olduğun gibi. Body özellikleri veya gelişmeleri hakkında bilgi sahibi olabilecek. :) Ben direk yapıyorum benim bilgi almak istediğim bölümleri.  :)

Aslında üyelere zaten haberdar edilme hizmeti sunuyorduk. İsteyen istediği bölümde yada konuda, "Haberdar Et" butonu yardımıyla olan biteni e-posta üzerinden takip edebiliyordu. Zaten üyeleri mesaj attıkları konulara otomatik olarak abone ediyorduk. Ancak bu RSS'e göre daha az pratik. Ve ziyaretçilerin böyle bir hizmetten yararlanmaları sözkonusu değildi.

RSS ile üye olan olmayan herkes faydalanabilecek. :) Ve çok daha pratik.

Ne yazıkki biz türk kullanıcılarda RSS kültürü çokça gelişmemiş. Bence herkes PentaxTürk dışı genel anlamda RSS kullanmayı öğrenmeli. Öğrenciyseniz bağlı olduğunuz fakülte duyuruları, yada çeşitli haber sitelerinin son dakika haberleri, veyahut hisse senedi almış olduğunuz şirketin halka yapmış olduğu açıklamaları anında ücretsiz görebilirsiniz. Kota dostudur. :) PentaxTürk dışında 17 sitenin RSS kaynaklarını takip ediyorum.
« Son Düzenleme: 01 Şubat, 2013, 01:58:41 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.