Gönderen Konu: Sanal Tur için yardım!!!  (Okunma sayısı 54172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
Ynt: Sanal Tur için yardım!!!
« Yanıtla #45 : 05 Mart, 2012, 15:12:20 »
Baha bu güzel olmuş, beğendim, diyaframı sabit tutarsan ve her kareden - pozlandırmadan + pozlandırmaya bir kaç tane çekersen içlerinden uygun olanı toplayıp birleştirebilirsin, ozaman biyer açık bi yer kapalı olmaz kardeşim.
Ekipman: Pentax K20D + Canon Eos 5D Mark II + Nikon D300S + Samsung NX1000 + Pentax P90 + Pentax PZ-1P + Pentax MG + Zenit 12XP + Zenit TTL + Kiev 4A

İcraat: Sanaltur + Gigapixel Fotoğraf + 3D ürün + Dış Mekan Çekimleri + Özel Gün Çekimleri

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #46 : 05 Mart, 2012, 15:14:41 »
Bu arada benim linkini verdiğim Sanal Tur 400mb Baha, kaliteyi düşüre düşüre 400mb ta sabitledim. 
Ekipman: Pentax K20D + Canon Eos 5D Mark II + Nikon D300S + Samsung NX1000 + Pentax P90 + Pentax PZ-1P + Pentax MG + Zenit 12XP + Zenit TTL + Kiev 4A

İcraat: Sanaltur + Gigapixel Fotoğraf + 3D ürün + Dış Mekan Çekimleri + Özel Gün Çekimleri

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 05 Mart, 2012, 15:19:44 »
Nasıl yaptığıma gelelim..

Ekte gördüğünüz gibi 3 adet fotoğraf var. Nasıl çektiğime dikkat edin, sonu 69 ile biten fotoğraf ile 70 ile biten arasında ortak nokta var; otomobiller.. 69-70-71.... bu devam ederek geri 69'ncu poza gelene kadar soldan sağa doğru çekimi tamamladım, 13 adet fotoğraf ile tamamladım çekimi. Kimi daha az kimi daha çok yapar bilemem; görüntünün fazlası olsun azı olmasın mantığı ile bol bol çekiyorum ben. Ve çektiğim fotoğraf ile bir önceki arasında mutlaka ortak alan bırakıyorum.

Panorama Maker programı ile bu fotoğrafları 360 derece özelliği ile birleştiriyorum, ve daha sonra Pano2VR programı ile de dönüş ayarlarını yapıyorum, en alttaki sağa sola yukarı aşağı zoom_in zoom_out simgelerini ekliyorum vs vs.....

Burada şu püf noktaları var: Enstantane, diyafram, iso, beyaz ayarı, netleme..... herşey manuel olacak ve çekime başladığınız kare ile bitiş karesi ve arasında kalan tüm pozlar hepsi aynı değerlerle çekilmiş olmalı. Değerler farklı olursa birleşme yerlerinde göze çok çarpan izler bırakır ki bunu asla istemeyiz.

Benim yukarda yaptığım panorama da gene pek belli olmasa da hatalar var. Çekim esnasında güneş ışığı bir an gitti; bahar havasındaki sert güneş yerini bulutlara bıraktı. Ve buda fotoğrafa yansıdı; buda istenmeyen bir durumdur.

Fotoğraflara Photoshop veya benzeri programda müdehale edilecekse bile diğer tüm fotoğraflara da aynı oranda müdehale edilmeli. 2 ton renk mi açıldı? Çektiğiniz tüm fotoğraflarda tek tek 2 ton renk açmalısınız. :)

PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 05 Mart, 2012, 15:21:33 »
Baha bu güzel olmuş, beğendim, diyaframı sabit tutarsan ve her kareden - pozlandırmadan + pozlandırmaya bir kaç tane çekersen içlerinden uygun olanı toplayıp birleştirebilirsin, ozaman biyer açık bi yer kapalı olmaz kardeşim.

Güneş gidip geliyor abi -1 +1 ile tutturulmaz.

Bu konuda da sen yardım et bana abi. :) 4gb ram ile üst kaliteye çıkamıyorum. Laptop'ta mı sıkıntı var acaba?
PENTAX K-3

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #49 : 05 Mart, 2012, 15:27:21 »
""Fotoğraflara Photoshop veya benzeri programda müdehale edilecekse bile diğer tüm fotoğraflara da aynı oranda müdehale edilmeli. 2 ton renk mi açıldı? Çektiğiniz tüm fotoğraflarda tek tek 2 ton renk açmalısınız.""

Photoshop müdahalesini karelerin her birine uygularsanız çok zorlanırsınız, önce birleştirin sonra photoshopta müdahale edin, zaten birleştirme programı belli oranda fotoğraflar arasında tonlamaları ayarlıyor.

Baha benim laptop 3 gb ram le çalışıyor ve eski bir mnakine dostum. Bu tur programlarının çoğu 4000pixelin yukarısını açmıyor bilgin olsun. PixResizer programında pixel değerini düşürüp kaydet bence, kaliteyi değiştirmeden fotoyu küçültmiş olursun.

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #50 : 05 Mart, 2012, 15:31:05 »
Güneş gidip geliyor abi -1 +1 ile tutturulmaz.

- ve + değerlerde çekmeni şundan söyledim, eğerki fotoğrafın istediğin gibi çıkmamışsa aynı noktaya bir daha dönmen gerekebilir, bu yüzden her karenin - ve + değerlerinden bolca çekersen zaman avantajın olur. Bu işin çekim aşaması zor değil sana özelden söylediğim gibi en zor kısmı tasarım kısmı.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 05 Mart, 2012, 15:32:28 »
""Fotoğraflara Photoshop veya benzeri programda müdehale edilecekse bile diğer tüm fotoğraflara da aynı oranda müdehale edilmeli. 2 ton renk mi açıldı? Çektiğiniz tüm fotoğraflarda tek tek 2 ton renk açmalısınız.""

Photoshop müdahalesini karelerin her birine uygularsanız çok zorlanırsınız, önce birleştirin sonra photoshopta müdahale edin, zaten birleştirme programı belli oranda fotoğraflar arasında tonlamaları ayarlıyor.

Birleştirip uygulamak tabi çok daha kestirme çok daha kolay yöntem ama anlamıyorum hata veriyor benim bilgisayar. Ayrı ayrı müdehale edip birleştirebiliyorum.
PENTAX K-3

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 05 Mart, 2012, 15:34:28 »
- ve + değerlerde çekmeni şundan söyledim, eğerki fotoğrafın istediğin gibi çıkmamışsa aynı noktaya bir daha dönmen gerekebilir, bu yüzden her karenin - ve + değerlerinden bolca çekersen zaman avantajın olur. Bu işin çekim aşaması zor değil sana özelden söylediğim gibi en zor kısmı tasarım kısmı.

Evet, tasarım kısmı uzmanlık gerektiriyor. Benim anlattığım şekil hazır tasarımları programdan komut vererek kullanmak......

Ayrıca benim aklıma yatmayan kısmı özel mesajdan da belirttim sana, güneş görmüş çimenlik ile güneş görmemiş çimenlik.... Tek çare var, bekleyecen güneş yeniden göstersin kendini. :D Birleşme izlerini kaldırsakta renk tonları tutmaz; program bu kadarını eşitleyebiliyor mudur ki?
« Son Düzenleme: 05 Mart, 2012, 15:35:33 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #53 : 05 Mart, 2012, 15:39:35 »
Kafana estiği an sanal tur yapıcam dersen problem olabilir Baha, yani ben projeyi hazırlarken havanın muallakta olduğu zamanları seçmedim, profesyonel siteleri çok inceledim, çekimlerine iyice göz gezdirirsen, hava ya kapalı yada gölgenin olmadığı öğle vakti en tepedeki halinde çakim yapılmış bir çoğu. Parçalı bulutlu hava seni zorlar, çok uğraşırsın. Güneşli günde dediğim gibi güneş en tepedeyken yap çekimini, kapalı havada da belki hdr kullanabilirsin. ama seri olmak zorundasın her halükarda.

Bu arada Google Earth ü açarsanız ve Silivri Bölgesine gelirseniz Google Earthte artık çıkıyor Tur sahnelerim, ve kendi koordinatında çıkıyor. Tabi Galeri kısmını açmanız lazım katmanlardan arkadaşlar.:) diğerlerini de yüklüyorum ama yoğunluktan biraz zaman alıyor. 

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 05 Mart, 2012, 15:45:36 »
Kafana estiği an sanal tur yapıcam dersen problem olabilir Baha, yani ben projeyi hazırlarken havanın muallakta olduğu zamanları seçmedim, profesyonel siteleri çok inceledim, çekimlerine iyice göz gezdirirsen, hava ya kapalı yada gölgenin olmadığı öğle vakti en tepedeki halinde çakim yapılmış bir çoğu. Parçalı bulutlu hava seni zorlar, çok uğraşırsın. Güneşli günde dediğim gibi güneş en tepedeyken yap çekimini, kapalı havada da belki hdr kullanabilirsin. ama seri olmak zorundasın her halükarda.

Aa tabi tabi, aksini asla iddaa edemem. :) Ki sadece 360 çekimlerinde değil tüm profesyonel çekimlerde bunlara dikkat edilmeli.

Az önce yürürken çektim bunu. Sadece işin püf noktasını anlatmak adına öyle örnek verdim. Tatilde orda burda şurda çekim yapan biri bunlara dikkat etmeli, sonra fotoğrafları bilgisayara attığında haya kırıklığı yaşamasın kimse. :D
PENTAX K-3

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #55 : 05 Mart, 2012, 23:45:07 »
Bence Baha bu yaptığın sanal tur hiçte fena olmamış. :) Gider ayak yaptım diyosun ama hoş yani :) Eline sağlık. Hiç denemeyen ve yapamayanlar var ( BEN) :D :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #56 : 05 Mart, 2012, 23:49:12 »
Bence Baha bu yaptığın sanal tur hiçte fena olmamış. :) Gider ayak yaptım diyosun ama hoş yani :) Eline sağlık. Hiç denemeyen ve yapamayanlar var ( BEN) :D :)

Ben özensem felan sadece hatalarını yok edebilirim; ana şablonum bu şekilde olur. :)

Arkeolog08 daha sağlıklı yapabilir sanıyorum.
PENTAX K-3

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #57 : 05 Mart, 2012, 23:56:40 »
Evet gerçekten Arkeolog08 kusura bakma hiç linke bakmamıştım şimdi baktım. Bayağı uğraşmışsın yani belli mahalle sokak falan çok emek var. Ellerine sağlık. :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #58 : 06 Mart, 2012, 08:28:56 »
Evet gerçekten Arkeolog08 kusura bakma hiç linke bakmamıştım şimdi baktım. Bayağı uğraşmışsın yani belli mahalle sokak falan çok emek var. Ellerine sağlık. :)

Teşekkür ederim arkadaşım, çekim dışında gerçekten çok fazla uğraştırdı beni, daha önce ne buton yapmışlığım vardı ne de böyle açılan pencereydi bilmem neydi, videoyu adapte etmek olsun, foto galeri olsun hepsi ayrı ayrı programlarda yapılıyor, Tur programının içinde hiçbirşey yok çünkü, herşeyi kendin tasarlayıp kendin yerleştiriyorsun ve sürekli ön izleme ön izleme, bir ara bitirdiğimde sürekli gördüğüm için beğenmemeye bile başladım :)

Çevrimdışı lucky06

• Üye
  • Uğur KILIÇ
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 06 Nisan, 2012, 01:02:39 »
sanaltur için birkaç deneme yaptım. fakat hangi lensin daha çok uygun olduğunu konusunda yardımcı olursanız sevinirim.. 

Pentax 12-24mm alacaktım fakat sanaltur için pentax 10-17 veya samyang 8mm lenslerde olurmu.  en güzel görüntüyü hangisi ile alabilirim.

başka lens tavsiyelerinizide alabilirim..

Saygılar..
http://uklc.blogspot.com/
Pentax K-5
Pentax K10D
Tamron AF 70-200mm f/2.8 Di LD IF
Pentax DA 12-24mm f/4 AL ED IF
Pentax smc FA 50mm f/1.4
Pentax smc M 50mm f/1.7
Pentax D-BG4 Battery Grip

pentax dslr için bakaç camı arıyorum. pentax 0076570 L7

Başlatan dgncsk

Yanıt: 8
Gösterim: 13673
Son İleti 16 Şubat, 2016, 21:32:34
Gönderen: Baha
K10d yedek batarya için hangi şarj makinesi

Başlatan grikarga

Yanıt: 2
Gösterim: 8484
Son İleti 24 Ekim, 2016, 10:31:14
Gönderen: grikarga
manuel zoom lens için tavsiyeniz varmı

Başlatan cumuta

Yanıt: 10
Gösterim: 15491
Son İleti 25 Eylül, 2012, 21:52:47
Gönderen: cumuta
Fotoğraf makinelerimiz için Hafıza kartları tercihlerimiz.

Başlatan MC145

Yanıt: 4
Gösterim: 12013
Son İleti 14 Ocak, 2023, 06:47:40
Gönderen: MC145
Keskin çekimler için birkaç ipuçu.

Başlatan drgunaydin

Yanıt: 32
Gösterim: 40357
Son İleti 13 Nisan, 2016, 22:09:59
Gönderen: Baha