Gönderen Konu: Sanal Tur için yardım!!!  (Okunma sayısı 54394 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
Sanal Tur için yardım!!!
« : 24 Ağustos, 2011, 12:22:23 »
Arkadaşlar selam. Hemen konuya gireyim ve bilen arkadaşlar lütfen yardım bekliyorum.

Elimdeki Vivitarla tur olayını yapmaya çalışıyorum fakat şöyle bişey gördüm arkadaşta sigma 8mm var ve circular lens. birleşim sonunda ufacık bir delik kalıyor sadece ama benim 7mm de baya büyük bir delik kalıyor ve sigmada sabit parasoley yokken vivitarda sabit parasoley var, yatay kullanım için olduğunu düşündüm ne kadar doğru bilmiyorum çünkü yatay tutunca parasoleyin üst ve alt yaprakları daha kısa kenarlardaki daha uzun. Ve birleştirme sonrası küçük bir bozulma görüyorum. Gerçi çekim yaptığım yerde objelere aşırı yakın olmamdan kaynaklamış olabilir. Bir masanın köşeden kırık birleştirildiğini gördüm sadece.

Bu Circular durum nedir çözemedim arkadaşlar şunu detaylıca anlatacak bilen kimse varmı? Sigma circular ise vivitar ne oluyor?
Ekipman: Pentax K20D + Canon Eos 5D Mark II + Nikon D300S + Samsung NX1000 + Pentax P90 + Pentax PZ-1P + Pentax MG + Zenit 12XP + Zenit TTL + Kiev 4A

İcraat: Sanaltur + Gigapixel Fotoğraf + 3D ürün + Dış Mekan Çekimleri + Özel Gün Çekimleri

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sanal Tur için yardım!!!
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos, 2011, 12:41:23 »
Bakın aşağıdaki linkte dik çekilmiş yan yana 3 foto var, true fisheye yazan circular fisheye diyede adlandırılabilir. Yani circular fisheye full frame lens değildir. Bu arada sanal tur dediğiniz nedir onu anlamadım.

http://www.vrphotography.com/data/pages/techtutorials/technotes/panolenschoice.html

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos, 2011, 13:09:00 »
Sanal tur 360 derece mekanlar varya hocam. yön tuşlarıyla mekanı gezdiren o olay. Circular değilmiş yani benim lens. Birleştirmeyi yapıyor fakat içime sinmedi bitürlü.
Ekipman: Pentax K20D + Canon Eos 5D Mark II + Nikon D300S + Samsung NX1000 + Pentax P90 + Pentax PZ-1P + Pentax MG + Zenit 12XP + Zenit TTL + Kiev 4A

İcraat: Sanaltur + Gigapixel Fotoğraf + 3D ürün + Dış Mekan Çekimleri + Özel Gün Çekimleri

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos, 2011, 13:24:37 »
Peki bu 360 derecelik panoramalar için fish-eye lens gereklimidir mutlaka, normal geniş açı lensle veya rectilinear fish-eye ilede olmazmı? mutlaka gerçek (rectilinear olmayan) fish-eye'mı kullanılmalıdır yoksa sizinmi tercihiniz o lens, merak ettim?

Amacınıza yakın bir fotoğraf internette varsa görebilirmiyiz?

Selamlar.
« Son Düzenleme: 24 Ağustos, 2011, 13:26:10 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 24 Ağustos, 2011, 13:27:14 »
Oluşturmak istediğiniz tür fotoğraf örnekleyebilir misiniz?
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #5 : 24 Ağustos, 2011, 13:42:26 »
http://www.360tr.com/

bu sitede yapmak istediğim olay var. Elimdeki nodal ninja kafa yardımıyla her 60derecelik açıda 6 kare dikey kadraj fotoğraf çekip bunarı program vasıtasıyla kübik hale getiriyorum ve bu şekilde oluşuyor, boyut 25000x..... olduğu için siteye koyamıyorum.
Bu lensi tercih etme sebebim tamamen duygusal hocam. Sigma 2300Tl civarıydı, bende bir kaç ay önce 600liraya anca bunu alabilmiştim ama işe daha yeni koyulduğum için deneyememiştim. Şimdi biraz uğraştırıcı oluyor mevzu. Oyüzden lensin circular olmamasından kaynaklı zorluk çekiyorsam bunu satacağım circular olan peleng olur başka bir marka olur yine manuel lens alacağım. Ve tabi biran önce halletmem lazım:)

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 24 Ağustos, 2011, 14:25:26 »
Teşekkürler, kapalıçarşıyı gezemedim yok galiba ama CinCon   ;D lisesini gezdim rezolüsyon iyi değildi. Orada nostaljik anıları olanlar için anlamlı ancak bu fotoğraflar. Birde tarihi yerler önemli tabii. Bence bu iş çok profesyonellik ve teknik&finansal kaynak gerektiriyor, mesela fotoğrafların işlenmesi için çok yüksek bir bilgisayar gücüne ihtiyaç var gibi geliyor bana.

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #7 : 24 Ağustos, 2011, 14:45:53 »
Teşekkürler, kapalıçarşıyı gezemedim yok galiba ama CinCon   ;D lisesini gezdim rezolüsyon iyi değildi. Orada nostaljik anıları olanlar için anlamlı ancak bu fotoğraflar. Birde tarihi yerler önemli tabii. Bence bu iş çok profesyonellik ve teknik&finansal kaynak gerektiriyor, mesela fotoğrafların işlenmesi için çok yüksek bir bilgisayar gücüne ihtiyaç var gibi geliyor bana.

Hocam lens dışında tüm ekipman mevcut. Bayramdan sonra nikon uyumlu 8mm balık gözü gelecek onunla çalışacağım ama ogüne kadar boş oturmamak benim niyetim. Bide almış bulundum bu lensi bikaç ay önce işe yarasın istiyorum:) AMD phenom II x4 3.4 ghz işlemcili, ddr3 1800mhz 6gb ram ve XFX ati 6800 1gb 256bit black editions ekran kartlı bir bilgisayarım var. Fazlasıyla yetiyor şimdilik. Makina   şimdilik canon 40d ile çekiyorum Pentaz K20d var ama uyumlu lens yok. Çalıştığım yerde Nikon D90 var oyüzden nikon uyumlu alıyolar sigmayı. Bakalım kısmet olur bitirirsem paylaşırım sizinle de. Hocam bu arada memleketime çok selamlar onu çok özlediğimi söyleyin.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 24 Ağustos, 2011, 15:17:29 »
Hmm, ddr3 1800mhz konunun önüne geçebilir. :D :D

Aslında bu tarz bir fotoğraf için extrem bir bilgisayar çokta lazım değil. Yapılan hata şu:

10 belkide 15 pozun birleşimiyle yapılabiliyor bunlar. Ama sorun şu ki en yüksek ayarla çekiliyor fotoğraflar. Zaten dediğim gibi 10 pozun birleşimi bir fotoğraf olacak. 1-2 megapiksel ile çekmek yeterli oluyor. Ama biz kullanıcılar 10 megapikseli daha çok seviyoruz.

Tavsiyem çekerken piksel boyutunuzu en düşüğe çekin. Zaten 10 fotoğraf birleşimi olacak.... siz en düşük ayara rağmen daha da küçültmek isteyeceksiniz. :))
PENTAX K-3

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #9 : 24 Ağustos, 2011, 16:12:10 »
yok 10-15 fotoğraf değil 6 karede 1 sahne oluşuyor. İsteyen 18mm de bir sürü çekipte yapabilir o ayrı. Burda 10000x5000 tur olarak ayarlıyorsunuz burda fotoğraf toplam boyutu 200küsür mb lara geliyor bunu pxresizer diye bir programla kaliteyi bozmadan çok küçük mb a dönüştürüp yapıyoruz.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 24 Ağustos, 2011, 16:22:25 »
     18mm ile yapıyorum ben, birkaç defa konser alanında tanıtım yapmam gerekti ve çektim. Sorun olmasın diye de (alternatif zaman yok) fotoğraf karelerini yakın yakın çektim. Yani şuan hatırlamıyorum kaç pozla yapmıştımda yapılabilecek poz sayısının 1,5   2 katı ile yaptım. Görüntünün fazlası olsun eksiği olmasın. :)

6 pozla çekilse bile, fotoğraf makinelerin çekeceği minimum ölçüler 1000 piksel üstü. 6 fotoğraf birleşse gene fena olmayan boyut çıkar ortaya. Önerim sadece zaman kaybını önlemek. :) Uğraşacak yeterli bilgisayarınız ve zamanınız varsa fotoğrafları raw çekip 25mp olarak açmanızı ve o şekilde birleştirmenizi öneririm; devasa fotoğraf oluşur.

Konser alanında çektiğim fotoğrafı bulursam burada yayınlarım. 8mm olmasa da 18mm ile yapıldı. :))
PENTAX K-3

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 25 Ağustos, 2011, 20:52:26 »
http://www.pentaxturk.com/forum/tools/Panorama2x.swf

26mb'lık sanal tur bu. O yüzden açılış biraz bekletebilir; sabır biraz. :) Ufak tefek hatalar var; açıkçası çok uğraşmadım. Üstünkörü örnek olsun istedim. İlerde uygun bir zaman A'dan Z'e anlatırım.

Tabi bu attığım 18-55mm kit lens ile yapıldı; 18mm değeriyle. 8mm nasıl olur merak konusu. :)

Edit: Bugün kontrol ediyim dedim link'te sıkıntı var. Yeniden yapmam zor ama yeni bir örnek koyacam.
« Son Düzenleme: 08 Kasım, 2011, 01:12:13 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 25 Ağustos, 2011, 21:17:03 »
Bence harika Baha...anlatım konusu açarsan çok iyi olur...

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 25 Ağustos, 2011, 21:34:50 »
Bence harika Baha...anlatım konusu açarsan çok iyi olur...

Eyw abi. :) Bu arada burası Ankara Üniversitesi'nin şenlik alanı. Öğle saatiydi fotoğrafı çektiğimde, 2 yada çok çok 3 saat sonra gümbür gümbür oynuyor olacak alan. :D
« Son Düzenleme: 25 Ağustos, 2011, 21:36:52 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 25 Ağustos, 2011, 22:44:22 »
Aynısını Galatasaray Arena da yapmayı düşünüyorum....

pentax dslr için bakaç camı arıyorum. pentax 0076570 L7

Başlatan dgncsk

Yanıt: 8
Gösterim: 13796
Son İleti 16 Şubat, 2016, 21:32:34
Gönderen: Baha
K10d yedek batarya için hangi şarj makinesi

Başlatan grikarga

Yanıt: 2
Gösterim: 8602
Son İleti 24 Ekim, 2016, 10:31:14
Gönderen: grikarga
manuel zoom lens için tavsiyeniz varmı

Başlatan cumuta

Yanıt: 10
Gösterim: 15646
Son İleti 25 Eylül, 2012, 21:52:47
Gönderen: cumuta
Fotoğraf makinelerimiz için Hafıza kartları tercihlerimiz.

Başlatan MC145

Yanıt: 4
Gösterim: 12215
Son İleti 14 Ocak, 2023, 06:47:40
Gönderen: MC145
Keskin çekimler için birkaç ipuçu.

Başlatan drgunaydin

Yanıt: 32
Gösterim: 40565
Son İleti 13 Nisan, 2016, 22:09:59
Gönderen: Baha