Gönderen Konu: Yeni PENTAX K-5 SAHİBİ OLMAK ÜZEREYİM  (Okunma sayısı 29657 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fromdusktilldawn

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Yeni PENTAX K-5 SAHİBİ OLMAK ÜZEREYİM
« : 28 Mart, 2013, 10:41:24 »
Öncelikle herkese saygı ve selamlarımı iletiyorum;

Yaklaşık 1 aydır yeni bir dslr alma aşamasındayım,Ve bu 1 aydır hep canon-nikon serilerine baktım durdum.Ör Nikon D7000,D90,60D....
Son 5 güne yakın ise Pentax k-5 i inceliyorum,fotoğraf kalitesi bir yana dursun Nikonun orta seviyeleriyle  karşılaştırdım hep açık ara önde.

500px.com dan K-5in fotoğraf kalitesine baktım tam aradığım makine bu dedim.Ve nihayet Nikon-Canon ikileminden sıyrılıp K-5 alma kararı aldım.Üstelik şuan kit lensiyle birlikte 2600 civarında

Şimdi ise Uzman arkadaşlarımdam öğrenmek istediklerim şöyle;

Şimdilik alacağım kit lens benim işimi görür mü? (Bu arada portre fotoğraf ağırlıklı çekiyorum) nadiren kuş vb ..

Özellikle önereceğiniz lens var mı ?
1-Pentax DA 55mm f/1.4 SDM
2-Pentax DA 12-24 mm f/4 ED AL
3-PENTAX DA STAR 16-50 mm f/2.8
4-PENTAX DA 17-70 mm f/4 AL (IF) SDM
5-Pentax 35mm Macro f/2,8
6-Pentax DA 12-24 mm f/4 ED AL (IF) Lens
Son olarak Sigma 35 mm 1.4 keskinlikte carl zeiss lensi bile geride bırakan bir lens çeşidi
Biliyorum bazılarının fiyatları yüksek yinede yazmak istedim.önereceğiniz olursa birikim yapıp alabilirim
Saygılarımla

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni PENTAX K-5 SAHİBİ OLMAK ÜZEREYİM
« Yanıtla #1 : 28 Mart, 2013, 11:45:41 »
        Foruma hoşgeldiniz... Pentax K-5 gövde şuan fiyat ve performans açısından en uygun seçim. Yazmış olduğunuz lens listesi gayet güzel, kullanıcıların elde etmek istedikleri objektifleri içeriyor. İhtiyaçlarınız ve ekonomik durumunuz gereği seçimi daha istikrarlı olacağını tahmin ediyorum.

« Son Düzenleme: 28 Mart, 2013, 12:08:32 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı gleam

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 28 Mart, 2013, 12:03:11 »
Ben yerinizde olsam 2600 vermek yerine 2.el ilanlarına göz atardım.Daha yeni tr garantili 5 aylık makine ilanı verildi.fiyat 1900 tl.aradaki fark ile bir lens alınır.
Maddi probleminiz yoksa ben yerinizde olsam pentax 12-24 ve 17-70mm ile başlarım.Tele olarak üst seviyede 60-250 var.ancak hesaplı birşey ararsanız 55-300mm inanılmaz sonuçlar verebilir.
Site yöneticileri için sakıncası yoksa ilanın linki buradadır.
http://www.pentaxturkiye.com/forum/index.php?topic=12755.msg205011;topicseen#new
« Son Düzenleme: 28 Mart, 2013, 12:09:14 Gönderen: gleam »

VefaMetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 28 Mart, 2013, 12:39:37 »
@gleam çok güzel bir noktaya değinmiş, ben de aynı fikirdeyim. 1400-1500 liraya bile bulunabiliyor.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 28 Mart, 2013, 13:48:10 »
bazı insanlar sıfır olmayan makine riskine girmeyebilriler.sonuçta ikinci el bile olsa risk 1500 tlden başlıyor.ama çok güvenilir ve referansı sağlam arkadaşlarımızdan birinden alırsanız bencede ikinci el düşünebilrisniz.tavsiyem lens konusunda kit lens ile başlayıp sorarak veya inceleyerek lens almanız.tarzınız ortaya çıkmadan lens almayın derim.serdinç arkadaşımız yeni k5 aldı.bence ikinci elleri iyice incelemiştir kendisiyle görüşün derim.healtyhead  nicklidir serdinç size aldığı fiyatıda söylerse piyasayı daha çok anlamış olursunuz.
yurtdışı  işine girmiyorum tanıdığınız varsa zaten 700 800 euroya 0 makine alırsınız.tr garantili değildir ama.kısacası en uygunu sizin belirleyeceğinizdir:)kolay gelsin
« Son Düzenleme: 28 Mart, 2013, 13:50:39 Gönderen: haldun31 »
Allah ne verdiyse:)

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 28 Mart, 2013, 14:58:20 »
Görüşleriniz için ayrı ayrı tşk ederim,

Ben almışken sıfır almak istiyorum.2. el de olsa yine riskleri var diye düşünüyorum.illa ki temiz olanda vardır ama işte..
Gleam=önerdiğiniz lenslere muhakkak bakıcam ve not alıyorum

Haldun Hocam zaten kit lensle başlıycam ki kötü bir lens olduğunu düşünmüyorum.ama yinede uyarınızı dikkate alıcam tşk ederim
Bu arada şimdi gördüm hepsiburada fiyatı 2500 tl imiş

Çevrimdışı Ferhat0316

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 28 Mart, 2013, 15:58:29 »
K-5'i tercih etmekle en doğru tercihi yapmışsın. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Pentax kit lens çok iyi bir lens. Hiç bir markada bu kadar kaliteli kit lens bulamassın. Ben renklerini ve keskinliğini çok seviyorum. Satmayı en son düşüneceğim lensimdir. Bu arada hepsi burada gibi sitelerden alışveriş yapmaktansa fotoğraf dünyasından alışveriş yapmanı tavsiye ederim.
http://fotografdunyasi.com.tr/product/dslr-makinalar/pentax-k-5-18-55-wr-lens-kit.html
K-5+ K1000 + SMC Pentax-DA 12-24mm F4 ED AL [IF] +SMC PENTAX DA 18-55mm f3.5-5.6 AL WR+SMC PENTAX-A 50mm f1.7+Pentax SMC-FA 100mm F2.8 Macro WR Lens+PENTAX smc DA L 55-300mm F4-5.8 ED+Tamron AF 17-50mm F/2.8 Di-II LD+Pentax fgz540 flaş
+Manfrotto 055XPROB+Manfrotto 498RC2 Midi Ball Head+LOWEPRO FLIPSIDE 400 AW+Cullman Protector Maxima 330

Çevrimdışı aghytn

« Yanıtla #7 : 28 Mart, 2013, 16:03:21 »
Görüşleriniz için ayrı ayrı tşk ederim,

Ben almışken sıfır almak istiyorum.2. el de olsa yine riskleri var diye düşünüyorum.illa ki temiz olanda vardır ama işte..
Gleam=önerdiğiniz lenslere muhakkak bakıcam ve not alıyorum

Haldun Hocam zaten kit lensle başlıycam ki kötü bir lens olduğunu düşünmüyorum.ama yinede uyarınızı dikkate alıcam tşk ederim
Bu arada şimdi gördüm hepsiburada fiyatı 2500 tl imiş

Üstad hepsiburada pek müsteri memnuniyeti vermiyor genelde ve distrbütr degil ithalatci frma garantili yani kendi firması saglıor ve emin ol cok sorunlu hizmetleri var.bilgin olsun isterim
« Son Düzenleme: 28 Mart, 2013, 16:09:46 Gönderen: aghytn »
Sony A7ıı
Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 Za Oss
Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA
Sirui T-1005X Tripod ve G-10KX Ball Head
ThinkTank Urban Approach 5 Shoulder Bag
Gopro HERO4 Silver Edition
+EbiK GıBıK

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #8 : 28 Mart, 2013, 16:33:09 »
K5 canmış dün gece bunu gördüm :)) Bence seçiminiz iyi, lens almak için aceleci davranmamanız gerektiğini düşünüyorum. Ama lens seçimleriniz şahane; özellikle sigma 35mm ;)   
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 28 Mart, 2013, 17:05:32 »
K-5'i tercih etmekle en doğru tercihi yapmışsın. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Pentax kit lens çok iyi bir lens. Hiç bir markada bu kadar kaliteli kit lens bulamassın. Ben renklerini ve keskinliğini çok seviyorum. Satmayı en son düşüneceğim lensimdir. Bu arada hepsi burada gibi sitelerden alışveriş yapmaktansa fotoğraf dünyasından alışveriş yapmanı tavsiye ederim.
http://fotografdunyasi.com.tr/product/dslr-makinalar/pentax-k-5-18-55-wr-lens-kit.html

Tşk ederim Ferhat Bey,Yalnız hepsiburada adlı sitenin sağlam olduğu inancındayım bir sorun olacağını sanmıyorum ama yinede düşüniyim
İlave olarak önerdiğiniz fotoğrafdunyası güvenle alışveriş yapabileceğimiz bir site mi?Ben Pentax lensleri bu sitede gördüm bunun dışında Pentax uyumlu lens satış yapan site henüz görmedim

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 28 Mart, 2013, 17:07:01 »
Üstad hepsiburada pek müsteri memnuniyeti vermiyor genelde ve distrbütr degil ithalatci frma garantili yani kendi firması saglıor ve emin ol cok sorunlu hizmetleri var.bilgin olsun isterim

Ben akıllı telefonlarda ithalatçı firma garantili satış yapıyor diye duydum.ama alternatif de var fotografium.com

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 28 Mart, 2013, 17:07:53 »
ben fotoğraf dünyasından 50 200 aldım.çok problemsiz bir site rahat olabilirsiniz.
Allah ne verdiyse:)

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 28 Mart, 2013, 17:10:32 »
K5 canmış dün gece bunu gördüm :)) Bence seçiminiz iyi, lens almak için aceleci davranmamanız gerektiğini düşünüyorum. Ama lens seçimleriniz şahane; özellikle sigma 35mm ;)

Kesinlikle Hocam ben boş yere nikona bakmışım hem nikonla alacağım lenslerle bana bayağı pahalıya patlar.

Hem daha kaliteli hem daha hesaplı Pentax dururken...Geç de olsa bunun farkına vardım

bir şeyden artık eminim ne nikon ne canon fotoğraf kalitesinde Pentax'a yaklaşamazlar bu kesin ve net

Çevrimdışı PentaxShop

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • Pentax Marka Fotoğraf Makineleri ve Aksesuarları
« Yanıtla #13 : 28 Mart, 2013, 18:02:37 »
Öncelikle herkese saygı ve selamlarımı iletiyorum;

Yaklaşık 1 aydır yeni bir dslr alma aşamasındayım,Ve bu 1 aydır hep canon-nikon serilerine baktım durdum.Ör Nikon D7000,D90,60D....
Son 5 güne yakın ise Pentax k-5 i inceliyorum,fotoğraf kalitesi bir yana dursun Nikonun orta seviyeleriyle  karşılaştırdım hep açık ara önde.

500px.com dan K-5in fotoğraf kalitesine baktım tam aradığım makine bu dedim.Ve nihayet Nikon-Canon ikileminden sıyrılıp K-5 alma kararı aldım.Üstelik şuan kit lensiyle birlikte 2600 civarında

Şimdi ise Uzman arkadaşlarımdam öğrenmek istediklerim şöyle;

Şimdilik alacağım kit lens benim işimi görür mü? (Bu arada portre fotoğraf ağırlıklı çekiyorum) nadiren kuş vb ..

Özellikle önereceğiniz lens var mı ?
1-Pentax DA 55mm f/1.4 SDM
2-Pentax DA 12-24 mm f/4 ED AL
3-PENTAX DA STAR 16-50 mm f/2.8
4-PENTAX DA 17-70 mm f/4 AL (IF) SDM
5-Pentax 35mm Macro f/2,8
6-Pentax DA 12-24 mm f/4 ED AL (IF) Lens
Son olarak Sigma 35 mm 1.4 keskinlikte carl zeiss lensi bile geride bırakan bir lens çeşidi
Biliyorum bazılarının fiyatları yüksek yinede yazmak istedim.önereceğiniz olursa birikim yapıp alabilirim
Saygılarımla

Merhaba,

PentaxShop olarak foruma ilk mesajımız.   
Pentax ürünleri ile ilgili her türlü konuda, satış öncesi ve sonrası desteklerimizle siz Pentax dostlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Forum yöneticileri de uygun gördüğü taktirde bu alanlardan Pentax dostlarımızla iletişim kurmaya çalışacağız. 

Her türlü soru, görüş ve önerilerinizi bizlere forum alanından yada [email protected] ulaşabilirsiniz.

K-5' iniz hayırlı olsun şimdiden.

Saygılarımızla.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 28 Mart, 2013, 18:52:27 »
önceden nikondan d90, d300s, d7000
canondan 7d ve 5d kullanmış biri olarak
ayrıca pentax tan k5, k7, k10d, k20d kullanmış ve hala elinde bu dört makinanın dördü de bulunan :) biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, pentax ın bütün makinaları f/p makinalarıdır, k5 bunların içinde en gelişmiş olanlarındandır (k5 II ve k5 IIs i ayrı tutarak)
öncelikle çoook doğru bir seçim yaptığınızı ben dahil bütün forumseverler söyleyecektir size, ancaaak lens konusuna gelince

bence öncelikle bir tane 16-45 f4 lensi alıp köşeye koyun, ardından da 55-300 bir tane onu da köşeye koyun, bu iki lens altın gibidir, deneyin kullanın beğenmezseniz, 24 saat içinde satılacağının garantisini verebilirim, bunlardan başka bir tane 50mm 1.7 manuel lens alın onu da köşeye koyun, ondan sonra vurun kırbacı, ha baktınız ki bu lensler sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyor o zaman daha üst seviye lenslere yönelirsiniz örnek 16-50, örnek 50-135 veya limitedler...

ama size yukarıda saydığım 16-45, 55-300 ve 50mm 1.7 nin maliyeti taş çatlasa 1000 tl olacaktır, bunların yanına temiz ikinci el bir K5 alırsanız maliyet toplamda asla ve asla 2600 lirayı geçmeyecektir, dolayısı ile sıfır K5 almak çok mantıklı gelmiyor bana, tercih sizin tabii ki, sıfır ile ikinci el arasındaki fiyat farkına saydığım lens setini rahat alırsınız ki, bu üç lensi forumda kötüleycek kimse sayısı da bir elin parmaklarını geçmez.

İlk DSLR'mi aldım. Sorunlar, tavsiyeler, temel ayarlar [Pentax K-r]

Başlatan Oldubitti

Yanıt: 9
Gösterim: 8676
Son İleti 12 Mayıs, 2016, 10:22:24
Gönderen: Lupara
Pentax k-r aldım. Ama ıso ayarı yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz?

Başlatan demirferrum

Yanıt: 33
Gösterim: 22013
Son İleti 15 Mart, 2013, 19:37:40
Gönderen: rsimsek
hepinizi kurtardım vee artık bende pentax kullanıcısıyım :))

Başlatan naimmazman

Yanıt: 11
Gösterim: 9091
Son İleti 24 Nisan, 2012, 12:34:47
Gönderen: rsimsek
Pentax makineler ve Yongnuo flaşlar hakkında soru

Başlatan Mhy

Yanıt: 3
Gösterim: 4041
Son İleti 11 Kasım, 2013, 18:15:09
Gönderen: Mhy
Pentax K-5 IIS aldım lens seçimi için yardım.

Başlatan mremre

Yanıt: 17
Gösterim: 14745
Son İleti 09 Aralık, 2013, 15:31:05
Gönderen: mremre