Gönderen Konu: Yeni PENTAX K-5 SAHİBİ OLMAK ÜZEREYİM  (Okunma sayısı 29644 defa)

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni PENTAX K-5 SAHİBİ OLMAK ÜZEREYİM
« Yanıtla #30 : 01 Nisan, 2013, 02:12:28 »
Tamam anladik, NAR'a xxx surdurmuyoruz da NAR'da deseki -Nar burda sadece bir ornek- kardes bu Turkiye piyasasinda bizim satismiz neden bu Canikon gibi degil dese. Alsa sapkasini onune. Bi kere birakalim Fransayi falan. Sirket olarak yatirimcilik gorevi usteleniyorsan sirket sana "al kardesim bu senin reklam paran, git bununla Turkiye de reklam cek"demiyorsa hani sen yatirimcisin ya, sen oneride bulunursun, sonra da dersin ki "biz oneride bulunduk ama fransa onay vermedi" vs. Zaten
Pentaxin reklam eksigi sadce Turkiyede degil tum dunyada. Ozellikle reklm giderleri konusundan sirketler daha farkli yaklasiyorlar. Hepsi vergiden yirtma cabasindalar. Yani burda Nar'in ciddi ciddi savunuculugunu yapmak bana biraz farki hissettirdi. Nyse konu uzamasin. Umarim adam gibi bile demiyorum, gunun birinde bi tane Pentax reklami cikar da hepimiz izleriz.

Sent via my Samsung.

Uyarı, site görevlilerine şahıs yada şirket savunuculuğu yaptığı itham edilmesi yaptırım malzemesidir. Geçmişte bu şekilde düzen bozucu harekette bulunanlar şuan aramızda değiller.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 01 Nisan, 2013, 02:12:35 »
NarA.Ş. savunuculuğu hoş bir itham değil. Kim gelirse gelsin bu süreçte yapıcı sonucu sadece Fransa'nın belirleyeceğini söylüyorum. İstenilen siparişle Fransa'nın piyangodan çıkan amaçsız üst limit kota koymasını sadece ben biliyorum aramızda. Problemler derin. Anlatmaya çalışmak sanırım hataydı. Objektif fikirlerim yukarıda, tartıp doğru/yanlış olduğu kanısına varmak sizlerin işi artık. :)
PENTAX K-3

Çevrimdışı excil

• Üye
  • Piscem natara doces
« Yanıtla #32 : 01 Nisan, 2013, 03:01:51 »
              Kişisel olarak bende ülkemizdeki satışı yapılan mal ve hizmetlerin yurtdışına göre çok yüksek olmasından dolayı rahatsızım ama bu şu gerçeği değiştirmiyor değerli arkadaşlar ABD örnek verildiği için söylüyorum;
              OECD rakamlarına göre Ülkemizde mal ve hizmet üzerinden alınan vergilerin toplam vergiler içerisindeki payı yüzde 47,7. Bu oran ABD'de sadece yüzde 4,7. bizden nüfus olarak daha kalabalık ve tüketici çılgınlığı daha fazla olan ülkeyle aramızdaki farka bakar mısınız, ayrıca ABD de verginin olmadığı tek eyalet Delaware'dir. FORTUNE 500 ve New York Borsasında işlem gören şirketlerin merkezlerinin yarısından fazlasıı Delaware eyaletinde bulunmaktadır. Orada vergi kaçırmak zordur ama vergi oranları eyaletlere göre değişir ve Vergi yoğunluğu % 8 ile %20 arasındadır, ÖTV + KDV bizi maalesef bu fiyatlarla karşı karşıya getirmektedir.  Kıyaslama yaparken vergi sistemlerini de dikkate olmak gerekir.
PentaxTürk Kemer :) K-3 Pentax { 40mm DA l 70mm DA Limited  l DA 10-17mm Fisheye l M 50mm 1.7 } Sigma { 105mm Macro } l   BK-777C Ball Head Tripod  Metz 48 AF-1

https://www.flickr.com/photos/117217262@N02/
http://500px.com/gkok2012

[email protected]

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 01 Nisan, 2013, 08:16:13 »
Bir sözüm moderatöre:Öncelikle tehditle konuşursak bu iş hoş olmaz,dahası kişiler hakaret etmedikleri sürece fikirlerini söyleyebilirler.Ha,bu fikir bir inanca,bir şahsa vs açıkça hakaret ve küçümseme içeriyorsa ayrı.Ama öncelikle uyarmak da bu şekilde "atarım,yok ederim" şeklinde değil de daha şık olmalıdır.Nihayetinde forumdayız diye bize birileri para vermiyor.Pentax da para vermiyor.Amacımız paylaşım,başka birşey değil,başka bir menfaatimiz de yok.Sayın moderatörümüz umarım bu yapıcı eleştirilerimi anlayışla karşılayacaklardır.
Ercan Bey,ben o işlerin çözümünü buldum.Korkmayın,yurtdışından kişisel olarak Pentax ya da başka marka bir fotoğraf makinesi getirmenin gümrük vergisi yok,tamamen yasal,dahası posta yoluyla da gelse %20 vergisi var.Ben arkadaşların yerine olsam bunu posta yoluyla direk yurtdışından alırım.1100 dolar +220 dolar gümrük.2400 lira yapar.4500 TL mü iyi yoksa 2400 TL mi?İyi düşünün...Bu arada da Türkiye distribütörü istediği fiyat politikasını düşünedursun.Bir de gümrük vergileri mevzuunu tekrar hatırlatmalıyım.Arkadaşlar ithalatçılar ödedikleri gümrük vergisini zaten bir şekilde geri alıyorlar.İsteyen gümrük vergilendirme mevzuatını araştırsın.Dahası gümrük vergisi ürünün geldiği ülke ve cinsine göre de değişiyor.Detaylı konular bunlar.Ama ben şunu bilir şunu söylerim:Pentax Türkiye'de fahiş fiyattır.
"İnsan gördüğüne inanır,inandığını da görür."
Pentax K50
Pentax HD -DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #34 : 01 Nisan, 2013, 08:23:27 »
Uyarı, site görevlilerine şahıs yada şirket savunuculuğu yaptığı itham edilmesi yaptırım malzemesidir. Geçmişte bu şekilde düzen bozucu harekette bulunanlar şuan aramızda değiller.

Bunu sahsi okarak algilamana uzuldum Baha. Burda sana bir hakaret vs yok, sadece NARa karsi bir sitem.siz konusu. Bu isler asarim keserimle de olmaz. Kendi fikrim bu yondeki dusuncelerini degistirmen oncelikle forum icin iyi olacagi kanaatindeyim. Nyse kmseye bi dert anlatma gibi bi amacim da yok zaten bu saatten sonra. Selamlar.
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

VefaMetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 01 Nisan, 2013, 09:41:45 »

Hiçkimse fiyatlar hakkında yorum yapmıyor, galiba herkes ürünlerin Türkiye’ye geldiğine sevinmekle meşgul. :)

O halde ben kendi yorumumu yapayım, bence fiyatlar aşırı derecede pahalı. K-5 ii Body fiyatından misallendirelim; internette ufak çaplı bir araştırma yaptım ve gördüm ki; bu makinenin üç aşağı beş yukarı fiyatı Amerika’da 1000$ = 1850TL, Avrupa’da 850€ = 2000TL, İngiltere’de 750£ = 2100TL civarında. Ben ise Ebay’den 928$ (body) + 30$ (kargo ücreti) + 400TL (%20 vergi+Ardiye) = 2100TL’ye aldım. Evet, bu fiyatlar firmaların Pentax’tan makine alıp daha sonra üzerine kâr koyarak sattığı son tüketici fiyatları. Türkiye’de ise bu makinenin fiyatı 3.299,00TL (ÜçBinİkiYüzDoksanDokuzTürkLirası).

Avrupa ve Amerika fiyatlarının en fazlası İngiltere’de.  İngiltere fiyatını alıp, üzerine %20 vergi koyduğumuz zaman fiyat 2500TL oluyor. Türkiye fiyatıyla arasında 800TL var.  O nedenle kimse Türkiye’de vergiler yüksek mazeretine sığınmasın, vergiyle alakası yok bu fiyat farkının. Acaba ürüne garanti veriyoruz diye mi o fark desem değil, o garantiyi diğer ülkelerdeki firmalar da veriyorlar. Peki bu fiyat farkı nerden geliyor? Aramızda bir bilen ve/veya Pentax firmasının Türkiye distribütörü Nar Teknoloji Yatırım A.Ş. yetkileri varsa buradan rica ediyorum kendilerinden, bana aradaki 800TL farkı açıklayabilirler mi Allah aşkına?

Tamam, Pentax ürünleri Türkiye’ye gelsin, ürün çeşiti bol olsun, getiren firma da elbette yaptığı iş karşılığı kârını etsin ama bu kadar kâr da Hakk’tan reva mı? Şahsen Pentax Türkiye’de fiyatlar bu şekilde olduğu sürece alacağım tüm ürünleri yurtdışından getireceğim. Bu yazıyı yazma amacım Pentax Türkiye distribütörünün fiyat politikasını eleştirmektir. Bu konuda herkes farklı düşünebilir, ben de bu şekilde düşünüyorum. Rakamlar da ortada. Başka da sözüm yok.

Saygılarımla.

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,2399.msg28931.html#msg28931

Pentax'ın Türkiye'de ki fiyat politikasını eleştirmek için bir kaç gün önce yazdığım yazı, linki de yukarda kendisi de. Pentax Türkiye fiyatları konusunda @happyprince ile aynı fikirdeyim. Bu kadar yüksek olmamalı, olmaz, olamaz fiyatlar. Eğer oluyorsa ki oluyor, bu işte bir hata vardır veya keyfiyet. Türkiye'de firmalar yıllar yılı hep "vergiler çok yüksek" bahanesine sığınarak fiyatların yüksekliğini hep vergilerin yüksekliğine bağladılar ve halkımızda da böyle bir algı oluştu. Herkes zannediyor ki vergiler yüksek ondan bu fiyatlar, tamam ben vergiler az demiyorum ama bu kadar da değil.

@bFeeL 'in "İthalatçı firma fiyatları hep fahiş tutar. İthalatçı firma için satış yapmak ayak bağıdır, gereksiz iş gücü gibidir. " sözlerine de katılmıyorum. Bu şekilde düşünen firmalardan hiçbir şey olmaz zaten normal hiçbir firma da böyle düşünmez.

"Uyarı, site görevlilerine şahıs yada şirket savunuculuğu yaptığı itham edilmesi yaptırım malzemesidir. Geçmişte bu şekilde düzen bozucu harekette bulunanlar şuan aramızda değiller." cümlesine gelirsek, cümle hoş olmamış. @healtyhead hakaret etmemiş, küfür etmemiş sadece fikirlerini dile getirmiş. Zaten şunun şurasında kaç kişiyiz ki? O'nu uzaklaştır, ötekini küstürle olmaz bence. Pentax sevenleri olarak daha çok kenetlenmeliyiz. Doğru ve yanlış bulduğumuz herşeyi açık açık tartışabilmeyiz hakaret, küfür olmadan. Ancak o şekilde ilerleyebiliriz. Benim naçizane görüşlerim bunlar.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 01 Nisan, 2013, 10:00:02 »
     Başlıkla konu içeriği bambaşka olmuş... İsim verilerek karalama kampanyası veya reklam yapmak forum kurallarına yakışmaz. Her birey alışveriş konusunda kendi tercihini belirler, Fiyatı yüksek olan satıcıyı tercih etmeyeceği gibi; satışı düşen firma bu eleştiriyi yapsın, birbirimizi kırmaya çalışmak hoş değil, Konu döndü dolaştı menfaat çatışmasına geldi gibi.....   

Çevrimdışı daniska

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 01 Nisan, 2013, 10:06:02 »
bu muhabbet daha önce defalarca yapılıp hiçbir sonuç alınamadan kapanmıştı :) firmaların kendi politikalarıdır, tartışarak kendinizi üzmeyin derim. onlarında bildiği veya düşündüğü şeyler vardır, yoksa onlarda istemez mi peynir ekmek gibi satılmasını?

saygılar

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 01 Nisan, 2013, 10:08:47 »
bu muhabbet daha önce defalarca yapılıp hiçbir sonuç alınamadan kapanmıştı :) firmaların kendi politikalarıdır, tartışarak kendinizi üzmeyin derim. onlarında bildiği veya düşündüğü şeyler vardır, yoksa onlarda istemez mi peynir ekmek gibi satılmasını?
saygılar

Özet bilgi..... Hiçkimse kendini hebe etmesin... Birbirimizi üzmeye değmez... Paylaşım ve dostluklara devam...
« Son Düzenleme: 01 Nisan, 2013, 10:09:58 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 01 Nisan, 2013, 10:16:33 »
bu konuda bir çift kelama müsaade varsa;
evet Pentax ın bütün dünyada yetersiz hatta olmayan reklam, az bilinirlik ve kötü satış politikası olduğu hepimizce malum
bunun için kendimizi heder etmeye gerek yok, düzeltebilecek konumda da değiliz
ben derim ki, biz bu adamlara laf anlatana kadar pentax ın piyasada çoook ucuz çoook güzel makinaları var, onları kullanalım, onlardan keyf almaya bakalım,
tabi eksikleri de gündeme getirelim, ama birbirimize kızmayalım, kırmayalım
hepimiz için güzel bir gün başladı, inşallah güzel bir hafta olur hepimiz için,
selametle

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 01 Nisan, 2013, 10:49:24 »
Vedi bey gibi bir büyüğümüz varken zaten işi uzatmak yakışık almaz.Kendilerine saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.
İbrahim abi de güzel bir noktaya değinmiş.Herkese başlayan yeni gün iyilik,güzellik ve mutluluklar getirsin... :)
"İnsan gördüğüne inanır,inandığını da görür."
Pentax K50
Pentax HD -DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 01 Nisan, 2013, 12:27:23 »
Seviyeyi düşürmeden paylaşım ne güzel ... :D  Yanlış anlamalar için birbirinden özür mekanizması her zaman açıktır.  ;)

İkinci konu; Pentax'ın ulaşılabilirliği konusu, tanıtımı, yok yurt dışında şöyle TR de böyle.. Sanki diğer markalar TR de yurt dışıyla aynı fiyatta mı satılıyor? Bu fark vergi sistemimizden kaynaklanıyor. Ayrıca hangi teknolojide bir vidamız var??? Üretemediğimize ulaşmamız elbetteki zor olacak!

Her şeye rağmen madalyonun diğer tarafından olaya bakmak gerektiğini hatırlayalım derim: Pentax, kendine has özelliği olan bir ekipmandır. Bu sebeple kendinizi özel, sıradışı hissetmeniz yeterlidir.  8)

Bu arada konu sahibi arkadaşımıza da naçizane fazla maymun iştahlı olmadan K-5/K-5II/K-5IIs (II ve IIs i de yazdım aralarındaki farka bakmakta fayda var) hangisini alacaksa aldıktan sonra lenslerde acele etmeden ihtiyacına göre temin yoluna gitmesinde fayda var derim. Şimdiden kararınız hayırlısı olsun, alıp güle güle kullanırsınız inşallah..  :D
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #42 : 01 Nisan, 2013, 12:45:31 »
işte hep geldiğimiz nokta tartışmanın kavga değil fikir alışverişi olduğunu anlamamızdan kaynaklanıyor.bu konu defalarca tartışıldı ve sonuç olarak bir atasözü derki.Avcının kırk türlü avlanma metodu varsa tilkininde kırkbir türlü kaçma metodu var.kısacası şirketler politikalarını müşterinin talepleri doğrultusunda düzeltmezlerse(buna imkan varsa tabiki) müşteri mutlaka gereken yolu bulur bulmuşturda.bu sebeple tartışmayı fikir alışverişi yani daha ucuza elde yöntemleri üzerinden yapmalıyız diye düşünüyorum.örnek ben gökhan kardeşimin sayesinde çinden(ki çin bu tür anormal fiyat politikalarına alternatif olduğu için büyüyor) filtre aparatı getirtim.tr de tanesi 10 tl ye satılıyor çinden herşey dahil 6 tanesini 35 tl aldım.kısacası bence bu konuya ve bu konudaki çözümlere odaklanmak en doğru olanı derim.baha ve serdincin kardeş kadar yakın olduklarını bildiğim içinde bu meseleyi uzatmayıp bu kadar büyüğün ricasını kırmayacaklarını ve uyarılarında özel mesajla yapılmasının daha yapıcı olacağını düşünüyorum.saygılarımla
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 01 Nisan, 2013, 14:10:42 »
happyprince:

Tehdit kesinlikle yaklaşımım olamaz. Kaldı ki başkasına bu konuda zaten müsaade etmem. Aşağıdaki cümleler hoş karşılanır türden değil. Bu site benim zamanımı ve paramı alıyor. Suistimal olmaması gerek. Hobi olarak görüyorum burayı, insanlara yardım etmek güzel bir şey. Pentax yetkilisi bulamıyor kimse, Pentax ürünleri bulamıyor. Yetkilinin de aramızda olması için çaba sarf ediyorum, ürünlere kolay ulaşmanızı da. Pentax'ın bu açığını Pentax daha çok kazansın diye değil, siz üyelerin daha kolay erişmeleri için kapatmaya çalışıyorum.

Bana özel bir kaç defa stok verildi, fiyatları da bana özeldi. Al-sat yapmadım bile. 1 defa K-5 satın aldım bu şekilde o kadar. Diğer tüm özel ürünlerde, o ürünü arayan başka üye için ARACI oldum. Direk fatura o üyenin adına kesildi hatta. Kar gütmedim bile. Ne Nar savunuculuğu?? Ne çıkarım var?? Çıkarım olsa, sitede bu işin ticaretini yapanlarımız var. Onları engellemeyip üstüne gümrük muhafaza kaçakçılık ve istihbarat yetkilileriyle muhatap mı olurum? Dayatırım NAR NAR NAR diye, ne gümrükçülerle uğraşırım ne oturup "ilan satıldı mı ne oldu" diye konuları takip etmekle uğraşırım. Serbest bırakıyorum, burası herkesin yeri. Farklı görüşlerin merkezi. 

Normal üyelerin bir çoğu hala benim bir çıkarımın olduğunu düşünüyorlardır, oturup insanların fikrini değiştirmeye çalışacak tabi ki değilim. Ancak günlük hayattan görüştüğüm biri tarafından duyduğum sözler hoş değil.

"Tamam anladik, NAR'a xxx surdurmuyoruz da..."
"Yani burda Nar'in ciddi ciddi savunuculugunu yapmak bana biraz farki hissettirdi."

healtyhead:

Kurulan cümlelerin altında kötü niyetinin olmadığına inanıyorum. Üye ban'lamak 2 tık hadi taş çatlasın 3 tıklık bir olay. Hala yaptırım gelmemesi öyle bir niyetimin olmadığındandır. "Asarım keserim" de nedir? Bana bu ithafta bulunmak bile baştan aşağı hakaret. Yukarıda alıntı yaptığım o 2 cümlen olmamış. Bu kabullenilmediği sürece kısır döngüye hoş geldiniz diyorum.

Ayrıca bilmiyorum da, sabah senle ilgili bir telefonla uyandırıldım. Bana mı söyledin bilmiyorum. Ancak bu tartışmanın olduğu dönemde paylaşılması düşündürtüyor insanı. Bana değilse bile o an senle tartışıyorsak en azından yanlış anlaşılma olmaması adına hassas davranman gerekirdi.

Serdinç Kaya
13 saat önce, Ankara yakınlarında
Yalakalığın lüzumu yok delikanlı!

Üyelik silme talebin geldi, reddediyorum tabi ki. Kızgınlıkta karar vermek olmaz.
Israrla silmek istersen de fikrin hür vicdanın hür.

VefaMetin:

Samimiyetimle soruyorum size, ithalatçı ciddi büyük bir firma ile hiç muhatap oldunuz mu? İşleyişlerini gördünüz mü? Bu adamlar esnaf değil. Nar'ı kastetmiyorum genel bir mantığı açıklıyorum. İnanmıyorsanız bile deneyin, bir ürün belirleyin kendinize. Ve ithalatçı firmadan özel fiyat isteyin. Daha sonra çok satışı olan işlek bir esnaf abimizin yanına gidin. Görün bakalım hangisi size daha uygun fiyatı verecek. :)

Sanırım "ÖZGÜR FORUM" sloganını siteye eklemem gerek.
PENTAX K-3

VefaMetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : 01 Nisan, 2013, 14:55:42 »
...
2- İthalatçı firma fiyatları hep fahiş tutar. İthalatçı firma için satış yapmak ayak bağıdır, gereksiz iş gücü gibidir. 1 tane 2 tane ürün satmaz. Ahmet Mehmet arayacak "ürünüm de şu var, bende böyle oldu, şu yok mu? aaa böyle böyle mi?" trilyon ciro yapan firmalar neden uğraşsın ki bunun için? Fiyat inmez, ve bu tarz konularda çokta kolaylık sağlamaz. Sadece bulunabilirliği sağlamak adına biz buradayız diyerek site yayına koyar. Asıl zincir şube firmalardadır. İthalatçı firma X firmasına 100 tane 1000 tane stok verir, ve X firması fiyatları düşer müşteri bulur. Yada müşteriyle birebir ilişkilere girer, makineyi anlatır, bilgi verir felan filan....
...

...
@bFeeL 'in "İthalatçı firma fiyatları hep fahiş tutar. İthalatçı firma için satış yapmak ayak bağıdır, gereksiz iş gücü gibidir. " sözlerine de katılmıyorum. Bu şekilde düşünen firmalardan hiçbir şey olmaz zaten normal hiçbir firma da böyle düşünmez.
...

...
VefaMetin:

Samimiyetimle soruyorum size, ithalatçı ciddi büyük bir firma ile hiç muhatap oldunuz mu? İşleyişlerini gördünüz mü? Bu adamlar esnaf değil. Nar'ı kastetmiyorum genel bir mantığı açıklıyorum. İnanmıyorsanız bile deneyin, bir ürün belirleyin kendinize. Ve ithalatçı firmadan özel fiyat isteyin. Daha sonra çok satışı olan işlek bir esnaf abimizin yanına gidin. Görün bakalım hangisi size daha uygun fiyatı verecek. :)
...
Sanırım "ÖZGÜR FORUM" sloganını siteye eklemem gerek.

Samimiyetle cevap veriyorum size; öncelikle ben aslında sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum lakin sanırım kendimi anlatamıyorum. Siz diyorsunuz ki (yanlış anlamışsam lütfen düzeltiniz);  "distribütör firma bayilere ürün verirken bir TESKF (tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı) belirler. Mesela 1000 lira. Bu ürünü bayiye 800 liradan verir, bayi o ürünü 900 liradan da satsa da kâr elde eder lakin distribütör bu işin perakendesini de yapıyorsa kendisi 1000 liradan aşağı satamaz" diyorsunuz. Bu konuda hemfikiriz. Benim asıl itirazım zaten o belirlenen TESKF'na. K-5 ii Türkiye'ye gelmeden fiyat almak için mail atmıştım NAR'a. Serkan Bey isimli bir yetkili 18-55 kit lens ile birlikte TESKF'nın 3199 TL olacağını yazmıştı. Oysa şimdi sadece gövde fiyatı 3299 TL. Bu işe anlam veremiyorum. Yukarıda zaten rakamlarla da anlattım böyle olmaması gerektiğini.

İkinci konu olarak siz diyorsunuz ki  (yanlışım varsa lütfen düzeltiniz); "pentax ürünlerinin Türkiye'de bulunabilirliği zayıftı, insanlar aradığı ürünleri bulamıyorlardı. Sırf ürünler daha bulunabilir olsun diye pentaxshop.com.tr adresi aktif hale getirildi, artık Pentax kullanıcıları ürünleri daha rahat bulabiliyorlar." Çok güzel gelişmeler bunlar fakat distribütör firma eğer yeterli bayii ağını oluşturamamış ise, ithalatçısı olduğu ürünün piyasada bulunalirlik seviyesi yeterli değilse bu zaten o firmasın hatası. Bu açığı bir an evvel kapatmak ve eksiklerini tamamlamak da zaten görevleri. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Bu forumda oldukça yeniyim, gördüğüm kadarıyla hem paranızla, hem de zaman ve emek anlamında katkınız tartışılmaz, takdir ediyorum bu çabanızı ve can-ı gönülden destekliyorum. Fakat bazı konular hakkında farklı düşünüyorsam bunları yazmaktan da çekinmem. Huzur bozmayı sevmem, çok uyumlu bir insanım ama bazı şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorsam "bu yanlıştır" derim. Umarım bu yazdıklarım yanlış anlaşılmaz.

Saygılarımla.

İlk DSLR'mi aldım. Sorunlar, tavsiyeler, temel ayarlar [Pentax K-r]

Başlatan Oldubitti

Yanıt: 9
Gösterim: 8676
Son İleti 12 Mayıs, 2016, 10:22:24
Gönderen: Lupara
Pentax k-r aldım. Ama ıso ayarı yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz?

Başlatan demirferrum

Yanıt: 33
Gösterim: 22009
Son İleti 15 Mart, 2013, 19:37:40
Gönderen: rsimsek
hepinizi kurtardım vee artık bende pentax kullanıcısıyım :))

Başlatan naimmazman

Yanıt: 11
Gösterim: 9088
Son İleti 24 Nisan, 2012, 12:34:47
Gönderen: rsimsek
Pentax makineler ve Yongnuo flaşlar hakkında soru

Başlatan Mhy

Yanıt: 3
Gösterim: 4041
Son İleti 11 Kasım, 2013, 18:15:09
Gönderen: Mhy
Pentax K-5 IIS aldım lens seçimi için yardım.

Başlatan mremre

Yanıt: 17
Gösterim: 14741
Son İleti 09 Aralık, 2013, 15:31:05
Gönderen: mremre