Gönderen Konu: k-5 rahatsız edici ses  (Okunma sayısı 11913 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı rezorius

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
k-5 rahatsız edici ses
« : 27 Nisan, 2013, 13:08:01 »
arkadaşlar 2gün önce 2. el olarak aldığım k-5 ten makinayı haraket ettirince rahatsız edici bir ses geliyor.elektronik bi ses değil mekanik bir ses yani sanki içinde büyük bi parça gevşemiş mekinayı haraket ettirdikçe sağa sola çarpıyor.bi arkadaşımız bunun titreşim engellemeyle alakalı oabileceğini normal olduğunu söyledi.ama bu kadar rahatsız edici bi sesin normal olacağını düşünmüyor.başka bu problemi yaşayan var mı.gerçekten normal bi ses mi bu.makinanın garantisi yok içini açıp baksam ben halledebilir miyi.tavsiyelerinizi bekliyorum.saygılar.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: k-5 rahatsız edici ses
« Yanıtla #1 : 27 Nisan, 2013, 13:17:17 »
Pentax gövdelerde bu şikayete sık rastlıyorum ancak normal bir ses olsa gerek. Makine kapalıyken zayıf bir ses var doğru. Onu mu kastediyorsunuz acaba? O ise gayet normal bir ses, rahat olun. :) Yada LV açıkken gene titreşim engelleyiciye bağlı mekanik bir ses çıkabilir ki bu da normaldir. %95 iktimalle makinenizde problem yok. Gene de içiniz rahat olsun isterseniz teknik servise gösterebiliriz.

Hayırlı olsun. :)
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı rezorius

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Nisan, 2013, 13:19:28 »
yok o lv açıkken gelen ses cızırtı şeklinde elektronik bi ses.ama benim bahsettiğim çok abartılı.hatta arkadaşı telefondan bile rahatsız eden bi ses.

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 27 Nisan, 2013, 13:30:13 »
Ayna sesi olmasın?
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı rezorius

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Nisan, 2013, 13:35:32 »
ayna sesi derken?tam anlayamadım.ama şöyle belirteyim lensi çıkartıp aynanın olduğu bölüme bakıp haraket ettirdiğimde ses gelmeye devam ediyor ama ne aynada ne de başka bi parçada oynama olmuyor.

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Nisan, 2013, 13:49:08 »
Oynar mekanizma olduğundan gözle görmek mümkün olmayabilir. Her makinada olan bir durum. Sarsıntı önleme Pentax'ta algılayıcı/sensör'ün sabit olmaması anlamına geliyor. Yani gövde hareket ederse algılayıcı konumunu korumaya çalışır. Dolaysıyla da o da oynar vaziyettedir. Şu an denedim K-r de sallayınca ses geliyor ve bana normal geliyor. Ayrıca sarsıntı önlemeyi (SR) kapatınca ses azalıyor. Yani kafaya takacak bir husus değil.
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı rezorius

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Nisan, 2013, 13:53:05 »
malesef sarsıntı önlemeyi kapatsamda hiçbir değişiklik yok.şöyle tarif edeyim kibrit kutusunun içine boyutu kutudan küçük bi metak koy ve çevir.o şekilde bi ses hissedebiliyorsun yani sesi.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Nisan, 2013, 13:58:36 »
malesef sarsıntı önlemeyi kapatsamda hiçbir değişiklik yok.şöyle tarif edeyim kibrit kutusunun içine boyutu kutudan küçük bi metak koy ve çevir.o şekilde bi ses hissedebiliyorsun yani sesi.
sıkıntı yok, tüm pentax larda olan bir durum, şöyle bir ses arkadaşlar, makinayı salladığınızda içinde bir parça yerinden çıkmış ya da gevşemiş de sanki sağa sola değiyor gibi bir şey, elimden en az 15-20tane makinası geçti merak etme hepsinde var, ne sesi bilmiyorum ama hepsinde olduğunu ve hiç bir sıkıntı olmadığını rahat söyleyebilirim,

Çevrimdışı AKINLASINN

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 27 Nisan, 2013, 20:32:24 »
Benim K5IIs te de var o ses. Ama şimdiye kadar elime her geçen Pentax da vardı.

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #9 : 27 Nisan, 2013, 22:05:13 »
Makinem de odaklanma "bib" sesi ve deklanşör sesinden başka ses farketmedim.
K-1
Wivitar 19-35 3,5/6
Tamron 70-200 2,8
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 27 Nisan, 2013, 22:32:01 »
Makinem de odaklanma "bib" sesi ve deklanşör sesinden başka ses farketmedim.

makinanızı sallayın bakalım gelecek mi o ses

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #11 : 27 Nisan, 2013, 22:58:08 »
makinanızı sallayın bakalım gelecek mi o ses

Makineyi sağa sola sallayınca için de ne varsa bir sağa bir sola kayıyor gibi lab diye bir ses oluyor, bu ses K10D de daha çok oluyordu, fotoğraf çekmeye yani makinenin çalışmasına bir engeli yok sanırım Pentax için normal bir durum bu. YALNIZ arkadaş böyle bir sesten bahsetmiyor, elektronik bir bir ses diyor bana özel mesaj ile de sormuştu. 2. el ürün alınca insan huylanıyor işte, fotoğraf çekiyorsa çekmeye devam edecek makine çalışmıyorsa, makinenin tamir ve bakım için Sirkeciye Altın Han da Sunay Bey'e gönderilmesi lazım. Umarım dert edinilecek bir sorunu yoktur.
K-1
Wivitar 19-35 3,5/6
Tamron 70-200 2,8
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 27 Nisan, 2013, 23:01:02 »
Makineyi sağa sola sallayınca için de ne varsa bir sağa bir sola kayıyor gibi lab diye bir ses oluyor, bu ses K10D de daha çok oluyordu, fotoğraf çekmeye yani makinenin çalışmasına bir engeli yok sanırım Pentax için normal bir durum bu. YALNIZ arkadaş böyle bir sesten bahsetmiyor, elektronik bir bir ses diyor bana özel mesaj ile de sormuştu. 2. el ürün alınca insan huylanıyor işte, fotoğraf çekiyorsa çekmeye devam edecek makine çalışmıyorsa, makinenin tamir ve bakım için Sirkeciye Altın Han da Sunay Bey'e gönderilmesi lazım. Umarım dert edinilecek bir sorunu yoktur.
biz hepimiz o sallanınca gelen sesi soruyor sandık, eğer o sallanınca gelen ses ise o tüm pentaxlarda var k5,k5 IIs, kr,k7, k10d, k100d süper, k20d hiç farketmez hepsinde var ve o bir şey değil, yani problem değil, ancak, başka bir ses ise onu bilmiyorum, kusura bakmayın bu kadar anlıyoruz işte

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
« Yanıtla #13 : 27 Nisan, 2013, 23:04:58 »
everything is ok :-) sr sistemi o, böyle makinayi sallayınca lakır lukur gelen ses ise tabi
Pentax K-5iis + Pentax D-BG4 Battery Grip
SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited
SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
SMC Pentax-DA 70mm F2.4 Limited
Metz Mecablitz 50 AF-1
Vanguard,Digipod,Varta vs.

Çevrimdışı rezorius

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 28 Nisan, 2013, 16:24:18 »
Arkadaşlar elektronik ses  değil diye özellikle belirtmiştim mekanik bir ses.fotoğraf çekerken gelen bi ses değil bu.anladığım kadarıyla bütün pentaxlarda var bu ses.çekimde bi problem yok içim rahatladı.hepinize saygılar.teşekkürler