Yeni çıkacak model K3 gibi bir model olabilir (K5 in takipçisi) yada önceliği Kr nin yerine çıkacak Ks gibi yeni bir giriş seviyesine verebilirler.
Dijital Full Frame çıkacağı zaman bu büyük ihtimalle 2002 de prototipi lanse edilen ancak üretilmeyen 6mp (philips ccd) Full Frame olan
K-1D nin ismini taşıyacaktır diye düşünüyorum.
Not: Hangi sensörü taşırsa taşısın sonuçları çok farklı olur (A77 örneği verilmiş.)
Yani Sony de çıktılar Sony e özel algoritma ile çıktığı için farklı, Pentax'ta Sony üretimi sensör kullanıldığında sonuçlar çok farklı olur.
( zaten birebir aynı değil, bu sensörlerin iç mimarisi Pentax ve Nikon taradından kendilerine özel tasarlanarak Sony firmasına ürettiriliyor)
Büyük ihtimalle üretimden kazanmak için sony'nin kendi ürettiği wafer (gofret yapılı sensör kalıpları) ile Pentax ve Nikon
için üreteceği kalıpların ölçüleri aynı olur. Yani ölçüler aynı ama iç mimari, kullanılan algoritma (RAW işleme yazılımı) farklı olur.
Ben FF sensör vermediği yada vermeyeceği ihtimalini hiç düşünmüyorum farklı bir nedeni var (Hoyanın üretime ayırdığı bütçe kısıtlaması gibi)
Artık Ricoh satın aldığı ve Hoyadan 20 küsür kat daha büyük bir bütçeye sahip olduğu için sıkıntı olacağını sanmıyorum bu olaya hız verilecektir.
Kaldıki 645D de kullandığı (Kodak KAF40000 CCD orta format) sensörün kralını üreten Kodak tan CCD FF sensör almak varken (bkz.LEICA)
diğer üreticilerin bu nazı yapabileceğine ihtimal vermiyorum.